В момента чета ... 33

• 50 551
  • 747
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Прочетох Нестинарка. Вярвате ли ми, че искам още сега да я започна пак, да се потопя в магията на думите, в света на силната българка, на изгарящата любов...това е книга, която дълго носиш в ума и сърцето си Heart Eyes. Трябва да я преиздадат, много искам да я имам Praynig.
Все едно аз съм го писала това. Завърших я вчера, но всичко за книгата вече е написано - прекрасна! Започнах "Тангра и неговия син". Има ли и други книги Кармен Мишу?

# 721
"Балканска сага", и тя е много хубава  Peace

# 722
  • София
Снощи приключих с първата част на "Изабел". Става за убиване на времето, в никакъв случай не е шедьовър, но не съм го и очаквала  Laughing. Типичен комерсиален исторически роман - интриги, убийства, политика, любов и т.н.
Още не съм решила какво да започна сега. Или ще е втората част на историческия роман, или ще е едно трилърче на Крис Картър.

# 723
Явно никой не се е подразнил или поне да са му направили впечатление, чуждиците и съвременните думи в Нестинарка, които стоят някак неестествено на фона на тогавашното време и бит в българското село. Не са много, но някак ми развалиха малко усещането за съвършеният роман.
Като сложим тази дребнавост на страни, книгата много ми хареса и ми се иска Кармен Мишу, никога да не престава да пише по този пленяващ начин.

# 724
Завърших „Родосто, Родосто...”, „Някъде на Бълканите” и „Дер Зор” на Севда Севан. След няколко дни размисъл и отлежаване на прочетеното, бих казала, че книгата много ми хареса. Добре написана, с добре изградени герои, но тъжна история. Един матриархат, който ни напомня отминали и невъзвратими времена. Времена на трудности, но на сплотеност между хората. Има много стари и непознати за мен думи, но това беше само едно от очарованията на книгата за мен.

След нея набързо изчетох „Тайният живот на Вайлет Грант” на Беатрис Уилямс. Нищо особено, но все пак приятна книжка, за запълване на времето. Подразних се от розовия и захаросан край. Напомни ми за „Последното писмо от любимия” на Джоджо Мойс.

„Доктор Джекил и господин Хайд” на Робърт Луис Стивънсън. Много ми хареса, всички знаете за какво става дума – борбата между добрата и лошата страна у човека. Тя пък ми напомни на „Франкенщайн” на Мери Шели. Даже ми стана любопитно коя от двете книги е написана по-рано. (Шедьовърът на Мери Шели е написан през 1818 г., а историята на добрия доктор Джекил едва през 1886 г.).

Сега се чудя какво да започна. Може би ще е „Човек на име Уве”.

# 725
  • UK
Сега се чудя какво да започна. Може би ще е „Човек на име Уве”.
Аз чета сега Човек на име Уве, имах изградена една представа за книгата от подочуто оттук-оттам, излезе нещо съвсем различно. Харесва ми. Пиши после като я прочетеш. 

# 726
Явно никой не се е подразнил или поне да са му направили впечатление, чуждиците и съвременните думи в Нестинарка, които стоят някак неестествено на фона на тогавашното време и бит в българското село.
Това го има и в "Тангра и неговият син" - беше използвана дори една чуждица, мисля, че беше "сенситивност".... За друго не се сещам, но тази ми направи голямо и недобро впечатление Simple Smile. Но май аз съм единствената, която не хареса "Тангра....", така че едва ли има значение Simple Smile.

"Човек на име Уве"  smile3521 newsm10 newsm51!

# 727
  • София
... или ще е едно трилърче на Крис Картър.
Кое  Flutter ?

# 728
  • София
"Един по един", Кали, дето го взех от промоцията на изд. Ера. Почна ли го, със сигурност бързо ще го прочета, защото мисля да ти го донеса на някоя от срещите  Hug.

# 729
... Но май аз съм единствената, която не хареса "Тангра....", така че едва ли има значение Simple Smile...
Не си  Laughing Бързах да я чета, за да... свърши. Прескочих всички битки.
И съвременните думи бяха доста повече.

Сега чета "Копринената буба" - тя вече е "моя" книга.

# 730
... Но май аз съм единствената, която не хареса "Тангра....", така че едва ли има значение Simple Smile...
Не си  Laughing Бързах да я чета, за да... свърши. Прескочих всички битки.
И съвременните думи бяха доста повече.........
На мен историята ми хареса, но не и начинът по който е написана. Ще прочета Нестинарка, любопитна съм.

# 731
  • София
"Един по един", Кали, дето го взех от промоцията на изд. Ера. Почна ли го, със сигурност бързо ще го прочета, защото мисля да ти го донеса на някоя от срещите  Hug.
Злато си ти, златооо  Heart Eyes
Нали не бързаш двете на Мортън, че още не съм стигнала до тях  Embarassed

# 732
  • София
Не, Кали, не бързам, чети спокойно  Peace. Аз даже съм забравила, че в теб са две от книгите й Laughing. Още не съм чела "Отминали времена" и "Пазителката на тайните", но и сякаш не ми се четат точно те в момента. Мои са, отлагам ги, знаеш как е  Mr. Green.

# 733
Приключих Харем. Много ми хареса. Всичко е казано за нея.
Започнах Нестинарка, запалена от общия ентусиазъм.
Взех си и Изабела на К.Фалконър , която ще прочета веднага след Нестинарка и Тангра.

# 734
  • Кърджали
Така... Приключих с "Тангра и неговият син". Наистина благодаря на всички тези, които бяха писали за книгата, та без да се усетя и аз се реших да я прочета. А уж не обичам да чета исторически книги. Само с добри думи бих я препоръчвала.
Сега се чудя направо с "Нестинарка" ли да продължа или да си дам лека пауза...

Общи условия

Активация на акаунт