Есенната тема на ЯНУАРЧЕТА 2011 (54)

• 56 608
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Адис, надявам се, че всичко е наред! Много кофти - трябва да си нащрек през цялото време. При нас, когато Боян беше бебе, Михаела не изпитваше никакво желание да се занимава с него. Може би защото и тя е била по-малка и неосъзната, но си ги оставях спокойно заедно. А сега вече само ги следя каква глупост ще измислят.
Амнезия, много се радвам, че се е обърнало!
Боян е на моменти с пазарлъците - или е мн. добричък и само трябва мило да го помоля за съответното нещо, или го обхваща козирожкият инат и тогава най-често аз отстъпвам. Във всеки случай вечната ми опозиция вкъщи е Михаела - тя първо ми опонира, после чува за какво говорим. Много е изнервящо.
Аз имах силна седмица - взехме си парите от КТБ и се издължихме на моя познат, намерихме наемател за новия апартамент и взех 2 изпита. Но пък децата са болни, а в работата ни съобщиха, че ще вземем половин заплата за ноември, декември и евентуално 3 месеца от догодина. Аз вече съм взела ноемврийски аванс (и съм го изхарчила) и съответно няма да взимам повече пари до януари. Предколедна гавра.

# 451
  • София
Мрм, егати коледната новина за заплатите! Дано е временно и после намерят начин да ви се реваншират. И аз откакто съм в болнични, кажи-речи цялата бременност, вземам половин заплата, защото другата половина ми беше по проект, по който сега освободих мястото на нов човек. Тъпо ми е, ама иначе нямаше да е много честно да си стоя вкъщи и да ми плащат и проекта.

Адис, надявам се всичко е наред с бебка Hug. Сигурна съм, че е.

Ох, тия човечета, тъкмо си мислиш колко са пораснали и те изненадат с нещо такова. Малката примерно уж отдавна се е научила да не пресича сама и да спира накрая на всеки тротоар. Но наското ми се случи да върви пред мен заедно с друго дете. И така заедно някакси им дойде кураж и тръгнаха да пресичат, на косъм беше да ги блъснат, добре че шофьорът караше бавно Rolling Eyes

Благодаря, че споделихте за "преговорите". Значи не е само при нас такава ситуацията. И мойто дете когато реши, е супер разбрано, ама като реши да се инати...

Нас лелите в ДГ ни сюрпризираха с писма до Дядо Коледа. Мойто си поръчало робот. Сега до понеделник трябва да намеря за тържеството.

Направих сладките на bebo79. Как изобшо си помислих, че ще изкарат до Коледа Laughing Почти свършиха от снощи до сега.

# 452
адис, като родих Нико говорихме с нашия педиатър затова какво да очакваме от Дара, как да се държим, за да избегнем ревността или поне да я ограничим и измежду съветите той няколко пъти ни повтори един, който спазвам стриктно и досега - "Никога, ама никога, при никакви обстоятелства не оставяйте двете деца сами!" И досега като се местя по стаите или взимам Дара с мен, или Нико, или и двамата.
пиши как е малката шушулка!

буби, дара така се захлупи преди няколко месеца с  един голям и мнооого тежък комод. отворила най-горното чекмедже и се увиснала на него. изтръпнах като я видях отдолу... добре че той някак се беше подпрял на спалнята и отдолу останало малко място, в което тя се беще свряла.

амнезия, много се радвам, че бебченцето се е завъртяли. сега вече спокойно може да стискаме палци! Simple Smile

мохита, те като се заедно винаги са по-смели!

значи викате разбрани са децата. завидях! не мога да твърдя подобно нещо за Дара, толкова е твърдоглава, че понякога чак на истерия ме избива,а се имам за търпелив човек...на баща си се  е метнала, убедена съм! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 453
Всичко е наред, момичета  Hug но много се притесних.заварих я по корем на земята и направо се беше захласнала, незнам доколко я е заболяло от удара, ама явно и се беше уплашила милата.  Ивайла каза после, че се е опитала да я гушне, понеже не й давам, ме е издебнала...ама как да й давам...иначе мисля, че няма ревност или поне не съм усетила, много й се радват и двамата и само я целуват. Наистина са си малки още, колкото и да ни изглеждат големи, особено в сравнение с мъниците.

буби, а това със скрина  ooooh! какви бели могат да станат от нищо...

амнезия, много хубаво, браво на бебо, че се е обърнал!

бебо, ти ме подсети за тези топчета, та преди малко направихме от тях, то аз по-сложни неща не бих и могла  Simple Smile

какче, оправи ли се Алекс от обрива, сега ли започна да захранваш? да не би да е направил реакция към някой пестицид с който се обратва почвата, а не към самия пащърнак, знам ли?

# 454
Адис,  супер, че всичко е наред с малката. И по-важното е, че Ивайла го е направила с добри намерения  Hug На Калоян му се беше случило 2-3 пъти да бутне Деница в опит да я гушне или нещо такова и така се беше изплашил, че се криеше под масата и не искаше да излиза. В тези случаи не съм му се карала. Той милият така се беше уплашил, че само аз му липсвах.

Аз днес бях до панаира на книгата да се разходя. Взех си две книжки. Ще видим кога ще ги чета, понеже имам около още 10 непрочетени книги, които ме чакат  Laughing

# 455
Радвам се че са ви харесали сладките. В къщи всички сме луди по тези топчета и ванилените кравайчета. Кравайчетата колкото по -вече стоят то хубави стават. Ама аз правя поне 3 дози. Вие да не мислите че само една Joy
Аз съм малко нервна. В градината проблем след проблем. На предната родителска среща решихме да купим телевизор за групата. Сега някой пратил анонимно писмо на директорката че госпожите ни изнудвали. Тази вечер пак родителска. Някой хора ги е страх да станат и да кажат две дума ама после зеят, за щяло и не щяло. Вярно че за много хора 20 лв са много пари.............. Ама да кажат де. И ац защото съм в родителския колектив и го отнасям. Я споделете за вашите градини.

# 456
 bebo79, аз лично никога не бих дала пари за телевизор в детската градина. В детската градина няма място за телевизор.

# 457
Ами ние си имаме компютър в групата и интернет. За ТВ в нашата група не съм сигурна. Качвала съм се горе, но нямам спомен. На него им пускат песнички. Не виждам лошо в това.  Peace Като цяло градината и групата ни е оборудвана с всичко необходимо и не са ни искали пари за  нищо, освен за учебни материали. Родителите решихме за Коледа за нашата група да вземем за децата къщичка, конструктор лего и 2 лекарски комплекта.

# 458
  • София
В градините и на 2-та събирахме пари за нови телевизори, защото предишните са стари Confused Много е тъпо с анонимното писмо - ми да си кажат навреме!
Иначе в кварталната градина на Боян не ни събират пари за нищо. При Михаела - рядко, там пък повечето родители са с възможности и изобщо не чакат събиране на средства - направо купуват каквото преценят.

# 459
Адис, радвам се, че всичко е наред  Hug

Аз онзи ден разбрах, че в групичката ни има телевизор. Обикновено когато отивам да я взема или рисуват, или играят. Но тогава отидох към 17,55ч. /градината работи до 18,00ч./ и децата бяха прибрали всичко и гледаха "Плодчетата" на диск. ТВ е от предишни групи, не са искали да го сменяме. А и разбрах от госпожите, че рядко го пускат.

Кали на моменти е страшен инат, в къщи реве винаги ако не стане това което иска или и се скараме. Но и минава страшно бързо и след прегръдка и целувка вече е спокойна и минава към следващата беля  Grinning А в градината е много послушна и добра, и въобще не плаче за нищо.

Момичета, трябва да изпратя колетчета в Германия, приемам съвети как да ги пратя. С БГ Пощи или има и други варианти.

# 460
Говорете ми за инат - няма отстъпване и това е.

Адис , радвам се , че всичко е наред  Hug

Амнезия  Hug

Мрм дано всичко се нареди по- бързо ( радвам се за добрите новини при вас ) Praynig

# 461
еее, бебо, 20 лв. мм вчера отиде да плати 20 лв за детскаа градина на дара и му бяха поискали 80 лв. за ...и аз забравих какво. та, днес ходих да ги давам.

а вие кои точно бисквитени топчета правите?
аз направих едни с масло, които станаха уууужасни на вкус, супер тежки и маслени.

# 462
  • София
И аз съм п/в телевизорите в ДГ и не бих дала пари за това. Ако гледаха нещо образоватешно - да, но нашите гледат Cartoon Network, сутрешни блокове и новини:)
Имат два тв, вторият е в спалното помещение, от което малката е много доволна...
Елч, аз съм правила такива топки с маграрин. Вреден е, но стават супер вкусни.

# 463
Вчера и днес се загледах в стаите на яслените групи и там имат само ТВ, на който госпожите вечер пускат да си гледат нещо - сериал, новини. Хващала съм и Маша да се гледа. Става въпрос за времето между 5.30-6 и има около 3-4 деца във всяка група. Децата общо взето не му обръщат внимание (поне като минавам). В нашата група има компютър. Знам, че им пускат песнички на него.

# 464
Събираме пари за ТВ. Аз нямам против. Те гледат сутрин и клипчета и песнички на него. Тя във вкъщи не гледа ТВ и не стои по компютри.  Все пак ще сме 4 години в тази група. Според мен си струва.
Елч, относно топчета. Аз правя едни по рецепта на Аелис и са с 50 грама масло. Страхотни http://aelisaelis.blogspot.com/2010/10/blog-post_27.html

Общи условия

Активация на акаунт