Ако има две черти, ЮЛЧЕ май ще бъдеш ти!!! :)

• 32 728
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
PetiaR* , добре дошла при нас и нека скоро всичките ти тревоги да отминат  Hug Най-накрая един набор да видя в темата  Peace
ivanela.hristova, честито сакче и на 23.11. с още по-хубави новини  Praynig
Аз си чакам кротко 13-ти и нямам търпение вече... още само 3 дни до груповото отчитане от прегледите на тази дата  Crazy

# 346
PetiaR*, антибиотик, леле мале. Не можеше ли да се избегне? Аз едно време преди първата ми дъщеря бях забременяла без да зная, бях и болна и ми изписаха антибиотик, забравих Оспамокс или Оспексин беше и пих, но като разбрах веднага направих аборт, не исках да рискувам. Имам познати и приятелки пили антибиотик и родили деца, които са починали, на годинки едното, фонтанелата не се затворила от антибиотика, на другата най-добра дружка на 40 дни с черен дроб на пихтия. Не искам да те плаша. Но аз и един аналгин не бих глътнала. Единствено но-шпа и нищо друго. Дано всичко да е наред при теб и да няма никакви усложнения от антибиотика, искрено ще се моля.

# 347
  • Paris, France
NigeL, и аз така си повтарям - още 3 дни, още 3 дни... Simple Smile
fl0ri7a, исках само да вметна, че в предишни отчетни бяхме решили на първа страничка да пишем не "поредна бременност", а "поредно дете", защото иначе се получава малко неуважително към тези, които са имали неуспешни бременности. Мисля, че и по другите теми мернах да е писано така, струва ми се по-добре.  Peace

# 348
Реших и аз плахо да се включа в темата, най-вече след като видях Катето_85 и Мушмул от проблемното забременяване, че са тук Simple Smile Освен това и аз съм на 13-ти за преглед за сърчице Grinning
Днес съм 6 г.с. и 3 ден. Първо забременяване ми е, след икси, така че съм доста стресирана и параноясвам постоянно, макар че реално съм късметлийка, защото ни беше първи опит.

# 349
Ама толкова ви благодаря, че сте такива мили  Hug Много ме успокоихте. Вие и фактът, че днес наистина не ми тежи толкова, колкото вчера.

Да си кажа по повод калкулатора за пола - ами още с предишната бременност какви ли не изчисления правих, какви ли не калкулатори - еми по всичките ми излизаше, че трябва да е момче. Само на едно място ми казаха, че ще е момиченце и така и стана - в Шейново  Joy

PetiaR*, твоят термин е най-хубавият ден за мен, защото точно на 3 юли, след 8 дни закъснение се роди дъщеря ми  Heart Eyes

# 350
  • София
Здравейте момичета, честито на всички, които видяха точица/сърчице, вече и аз мога да се похваля и да се успокоя поне малко, тъй като все още нямам никакви симптоми и се чувствам прекрасно. Тази сутрин бях на преглед и чух, и видях сърчицето на моето бебче. Излишно е да казвам колко съм щастлива и колко вълнуващо беше, исках да питам лекарката за някои неща, но всичко ми изхвърча от главата. Така, че не се шашкайте, ако нямате симптоми.
 PetiaR* дано антибиотика, който са ти изписали е съобразен с бремеността и няма никакви последствия за бебчето.
Добре дошли на новите момичета и само хубави новини чакаме от прегледите!

# 351
  • до едно тепе
Ридия моли се да не ти се налага да пиеш нещо повече от Но Шпа през бремеността. Не са малко майките, които именно на лекарства дължат износените си бременности, включително и аз. Е добре си ми е детето, а пиех по една шепа хапчета и то точно през първите 3 месеца. Моля те не се изказвай чак толкова категорично. Никой няма нужда от всяване на паника. Има АБ съвместими както с бременност така и с кърмене. Пила съм такъв докато кърмих и детето ми си сучеше на воля. Сега като се налага, се налага. Все пак лекарите имат глави на раменете я  Peace

# 352
pospalancho, моля се на никоя майка да не се налага да пие антибиотик, това както и да го погледнеш си е отрова и химия. Радвам се, че на теб нищо не ти се е случило, моля се и за PetiaR*. Но винаги има изключения от всичко. Просто моите приятелки и познати нямаха този късмет. Предишната бременност дори като четох тук във форума на колко майки изследванията са били окей, а са родили деца с Даун и обратно, казвали са им че ще имат разни малформации или Даун, рискували са и раждат абсолютно здрави деца, то и на изследвания не може да се вярва. Божа работа си е всичко. Като бях бременна ми казаха, че изследванията са ми ужасни. Ходих в София в Майчин дом зимата в студа и болна, но казаха, че всичко си ми е наред и бяха втрещени, че са ме пратили. Затова че дори да имат глави на раменете си, повечето лекари за мен не струват. Винаги гледат да изпишат антибиотика и това е. Мен специално никой не може да ме убеди, че не остават последствия от антибиотиците. Всичко се трупа в организма и може да окаже влияние след време. Имах приятелки, които не можеха да забременеят, помогнаха народните рецепти, не лекарствата. Други не можеха да износват плода докрай, имали са спонтанни аборти, на тях белият равнец помогна. На други хомеопатия помогна. Затова че ако някой изпише антибиотик при бременност, хубаво е да се потърси съвет и от друг специалист, може да се избегне, сигурна съм че има начин. И е желателно. Особено що се отнася до настинки и грип при бременност.
На всички ви се радвам. Положителното отношение и вяра имат най-благотворно въздействие върху бременността. Затова че каквото и да ви се случва, по-спокойно, няма смисъл от паники и страхове.

# 353
  • София
Мишони , честито сърчице  bouquet  Много се радвам за теб, занапред само положителни емоции и никакви лоши мисли  Party

# 354
Ридия, не е невъзможно пиенето на антибиотик. Разбира се, че не е препоръчително, но както казваха на ЖК при предишната ми бременност, има случаи, в които може да се наложи и антибиотици, и рентген и т.н. И не води непременно до проблеми с плода.

fl0ri7a,   bouquet за жертвоготовността! Пращам на лични данни за първа страничка.

# 355
  • София
Хехехехе, Мишони, колко хубаво си го написала, чак ми се прииска вече да е 13 Simple Smile, ноооо и аз си казвам сутрин като се събудя, айде и днес мина (хохохохо) остават още един колко си дни Simple Smile
Аз нямам почти никакви симптоми, освен подути гърди и много ми се яде, почти нищо не ме боли. Не, че се оплаквам, но си постоянно съм в драма - защо ме боли?, защо не ме боли? Айде да идва вече 13-ти Wink
bistrakova   Hug добре дошла Wink

# 356
Здравейте Записвам се и аз Simple Smile след 2 бледи чертички направих дигитален тест и всичко е ясно Grinning Това ще е 2рото ми детенце така че се надявам да съм по-спокойна и да мога да бъда полезна на новите мамита Simple Smile)

# 357
Helloo момичета! Добре дошли на новите мами и от мен! Да сте ни живи и здрави, весело и хубаво бременеене и от мен  preggo! Явно добре работим за повишаването на раждаемостта хихихи!  newsm78
Да ви се оплача, днес ми се повдига почти цял ден, едновремено с това умирам от глад, но не си мислете, че не съм яла! Не се спирам днес и няма утоляване на тоя глад! Направо се притесних чак, не искам да се търкалям  Joy! Дано утре не е така, че при мен ден с ден не си прилича, днеска ми се гади утре не! Почти всеки ден ме понаболва като предменструално, но си трая. Купих но шпа, още не съм пила.
Относно това за антибиотиците, съгласна съм че не е хубаво да се пият каквито  :и да е лекарства, но не и когато се налага! Не е толкова страшно си мися аз. Ако е така моето дете няма да е добре...... а не искам да го мисля така. Praynig Както казах преди да разбера, че съм бремена бях на венозен антибиотик, а преди това на други хапчета. За мен всичко е до генетика,....дано да имаме късмет и децата ни да са здрави! Целувки на всички! newsm30

# 358
Здравейте, дами,
Първо искам да кажа, че  не съм влизала 3-4 дни, и не мога да опиша колко много се радвам за всички новозаписали се бъдещи мами. Желая на всички леки и безпроблемни бременности.   bouquet  bouquet  bouquet
И второ - днес се заговорих с една приятелка по въпроса за феталната морфология, която се прави от 11 до 13та седмица. Тя ме посъветва да си запиша час от сега, защото влизам в 12та седмица около Коледа. Обаче съм на преглед на 25ти този месец, за да чуя така исканите 2 или 1 сърчице... И бих искала да изчакам преди да записвам час.... но незнам, обърках се, защото това си е Божа работа и не се знае нищо, а не искам да избързам... Знам, че трябва да съм по-положително настроена... Вие какво ще ме посъветвате   и мислили ли сте за това Simple Smile

# 359
  • София
Мога ли да играя и на частно и през здраван каса на веднъж? После от кой трябва да си искам болничните и направленията за раждане?

Направо си е задължително да се запишеш някъде по ЗК, ако имаш намерение да ползваш болнични и не искаш да си плащаш раждането изцяло. Само д-р по ЗК може да ти издаде болничен, вкл. 45-дневния, също така и направлението за раждане. Също ти се полагат по ЗК мисля, че 3 кръвни картини+урина, кръвна група, СПИН и не помня още какви болести бяха, един вагинален секрет... май това беше основно. А на частно можеш да си ходиш без проблеми, но ще трябвада си плащаш всички тези изледвания, които ако си здравноосигурена така или иначе ти се полагат  Wink

Общи условия

Активация на акаунт