Ако има две черти, ЮЛЧЕ май ще бъдеш ти!!! :)

• 32 728
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Бени, благодаря за линка, ще го гледам довечера. И ще чета, няма начин да няма начин да се справим с негативното й отношение.

fashionmama, същата работа, хем гадене, хем глад. За щастие без повръщане. Похапването върши работа.  Peace
Помня, че миналата бременност, някои момичета с много тежко гадене се оправяха с шепа бадеми, приготвени на нощното шкафче още преди ставане от леглото.
Няма да го мисля отсега третия триместър, а и да не стряскаме дамите, на които им е за пръв път  Joy

Добре дошли на новите момичета!

# 376
Здравейте, скъпи момичета!
И аз се включвам официално в темата, въпреки че от доста време ви следя Simple Smile
Е, и при мен се случи! Налице са две черти! Накратко да се представя - на 24 години (почти 25) от Варна. Първа бременност. Малко съм боса в терминологията за бременни. По онлайн калкулаторите ми дава термин на 09.07.2015. Все още не съм ходила на преглед, нямам и записан час, но мисля скоро да си запиша такъв. Като цяло нямам някакви сериозни оплаквания - съвсем леко неразположение ниско долу и то не постоянно. Гадене, повръщане, отпадналост - не. Може би малко повече ми се доспива от обикновено.
Много се радвам, че открих тази група, тъй като имам доста въпроси Embarassed  Wink
Надявам се взаимно да си помагаме с най-ценния ресурс - информацията Simple Smile

Лека бременност на всички Simple Smile

# 377
  • София
Добро утро! И аз си мисля, че е нормално да се усещат някакви болки и придърпвания, но ако Ви се струват много силни трябва да отидете на преглед. При първата бременност усещах, че нещо се случва, сега не.
Бени, така и не разбрах как се смятат седмиците, но на снимката от ехографа вчера пишеше 6 с. и 2 д., термин 05.07.2015г.
Моето дете също не искаше да чуе за бебе, но аз вече две години я подготвям, тя сега е на 4г. и 9м. и вече иска, но само ако е сестричка, та ако излезе братче - незнам.
Ехее колко мами се присъединяват, добре дошли!

# 378
Добро утро! Честито ни сърчице в темата!

Добре дошли на новите мами!

Фло, много се радвам, че ще правиш темичка, като знам какви красоти подготвяш  Heart Eyes

На нашето момиче (на 6г. и 8 месеца) нищо не сме казали за бебето, но тя от две седмици само обикаля вкъщи и разказва, че си имала измислена сестра и иска всичко да правим по две, да има и за сестра й. Официално и ние ще й кажем по Коледа

# 379
И нашият батко(2 г. и 9 м.) много иска бебе, но той самия е още бебе и е голям глезльо! От сега се плаша от ревност и прочие... Heart Eyes

# 380
  • до едно тепе
Нашия батко не знае още. Мисля, ако всичко е наред да кажем на родата по Коледа. А на него, ако кажем по-рано ще ни издъни. Надявам се да се зарадва. Напоследък все върви и обяснява че е батко. В групата му в яслата имат 2-3 доста малки дечица и явно лелите му казват че им е батко, за да не ги удря. Та в това положение вече са ми ударили едно рамо Laughing Ревност, че ще има ще има само се надявам да не е много силна и да се радва на бебето Confused Сега се опитвам да не го вдигам и да не го нося, но понякога просто няма начин. Крещи все едно жив го дера ooooh!
За болките ниско долу горе долу е нормално. Все пак матката расте и си търси място. Въпроса е да не са много силни и да няма кървене. То е по-сериозното нещо.

# 381
Успокоихте ме, момичета, относно тия болки. bouquet Пък и тази сутрин съм добре. На ясно съм, че принципно са нормални, но наистина много се притеснявам и вглеждам в себе си.

# 382
  • София
Здравейте  Simple Smile

Една виртуална почерпка за моето момиченце, което вчера стана на 5 години   party023
...и днес й казахме за бебето, показахме тестовете, обяснихме й, но незнам доколко разбра, че сме сериозни, защото непрекъснато повтаря напред-назад, че ще имаме бебе и това вече година  Simple Smile
Мисля да я водим другата седмица и ако се види сърчице и всичко е наред да влезне да види и тя точката.

Аз съм с термин 1 юли и съм в 6 г.с. и 6 дни. Тоест утре стават пълни 7 г.с.
Ще се опитам да обясня как го разбирам аз това с разликите в седмиците:
Значи първа седмица започва от първия ден на последния цикъл и реално пълна г.с. става 7 дена след това. Пример с моите седмици: 24,09 е ПРМ и до 1 октомври стават 7 дена, тоест 1 октомври се навършва пълна първа г.с., след още 7 дена втора и т.н. до ден днешен, когато са 6 г.с. и 6 дни.
Гледайте календара и се опитайте сами да изчислите и ще разберете.

Дано ясно го обясних  Crazy

Чао от мен, че не мога да наваксам с работата днес   bouquet

# 383
wsxd, добре дошла с термин 09.07. - като мен  bowuu
Не че ще родя на 09-ти, защото по принцип съм с по-ранна овулация, а и най-вероятно ще ми назначат секцио като миналия път, но калкулаторът каза девети.

vess_82, честита рожденичка!
Права си за седмиците, т.е. в момента си в седма седмица - 6 г.с. и 6 дни прави седма седмица. Навършиш ли седем, навлизаш в осмата. И така общо 40.

Мисля да водя моята щерка на преглед с мен по-нататък, когато мина на коремни ехографи. Някак не ми се струва редно на 7 годинки да и причиня гледка като преглед с вагинален ехограф.
И без друго е в погнуса по въпросите за секса, менструацията и т.н. Laughing Има си по-голяма братовчедка (на 11), която я е въвела това лято в някои тънкости. Лошото е, че ми се вижда още много малка за това. Хубавото е, че ми спестява най-трудната част от обясненията, за мен са само подробностите.

# 384
Нашата кака от години ме пита кога ще си има братче или сестриче. Предпочита сестричка обаче, така се били разбрали с баща й  Laughing Та вчера вечерта по едно време ме гушка много силно и то точно на корема, че бяхме прави, и аз й обясних, че не бива така да ме стиска и трябва да внимава и първата й реакция беше: Защо, мамо? Да не си бременна?  Simple Smile Второто изречение: Хайде де, мамооооо, кога ще си имам братче или сестриче  Heart Eyes Мислим да й кажем като видим сърчицето другата седмица, живот и здраве.

vess_82, да ти е живо и здраво момиченцето и през юли да стане горда кака на здраво и пухкаво бебче  Hug

Бени, клипчето е страхотно  Wink

Иначе за болките, малко се поуспокоих. Вчера изобщо не ме болеше, днес сутринта се забързах съвсем за кратко за един тролей и пак ме стегна след това, но не е била силна болка и след около половин - един час ми размина. Явно просто трябва да внимавам с тези неща... Ама така е, ще се шашкам, като не разбрах какво е да си бременна първия път  Blush

# 385
Здравейте,

И аз да се включа в темата. Имам две черти от преди 5 дни. Т.е. сега съм 5 г.с. + 2 дни. Термин 13.07.
Това ще ни е второ дете. Имаме си кака на 2г.
Записала съм си и час за преглед на 25-ти ноември, но ми се искаше да се запиша при вас вече.

Лека бременност на всички! Аз засега нямам никакви симптоми, но то си е и рано де. Има време доста неща да се появят.

# 386
Момичета, преди 1-2 седмица си мислех, че бебето няма да стане веднага и си пих Бронховаксом както всяка година. Сега обаче се чудя дали има някаква опасност при бременност ?! В листовката пише:
Бременност и кърмене
Посъветвайте се с Вашия лекар при употребата на което и да е лекарство.
Вашият лекар ще реши дали можете или не можете да приемате БРОНХО-ВАКСОМ За Възрастни по време на бременност или кърмене.

Естествено няма как да се посъветвам с никой в 6 вечерта и малко се притеснявам Sad Някой има ли информация по въпроса? Мерси предварително!   bouquet

# 387
Dotmot за какво е това лекарство?? Според мен не се притеснявай- няма нужда от паника Simple Smile) В началото като никой не знае всеки прави по нещо "нередно" но според мен нещата са ОК. Важното в като знаеш да се пазиш Simple Smile (hug)

# 388
Имуностимулатор се води. В крайна сметка достигнах до лекарско мнение и ми казаха, че не е фатално, но да не го приемам вече. Та така- спокойна съм вече. Благодаря за вниманието все пак.   bouquet

# 389
Dotmot, на мен ми казаха днес същото за Уроваксом-а.

Иначе, момичета, да се похваля - имам си прекрасна точка Party 20 дни след О, Флори  Wink Викна ме след 2 седмици, за да видим сърчицето. Каза, че върви малко назад, ако смятаме от ПМР, обаче с моята късна О си е свъвсем наред. И интересното е, че самата докторка ми говореше доста спокойно за това, че може и да се случи нещо, ама било естествен подбор. Един вид искаше като че ли да ме свали на земята, щото аз летях направо след като ми я показа. И ме убеди да не казваме на никого докато не си видим сърчицето. Звучеше много разумно, само че аз й казах, че тая точка си е перфектна и никъде няма да ходи  Laughing

Симптоми - болежки като на цикъл и спорадично гадене, което обаче мисля е породено по-скоро от нерви, които искам да потисна.

Така, отчетох се  Mr. Green Утре е масовото ходене на док, нали? Ще стискам палци fingerscrossed

П.С. Стопанката да се появи и да се отчете за сърчицето! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт