Ако има две черти, ЮЛЧЕ май ще бъдеш ти!!! :)

• 32 727
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте момичета, довечера искам много усмивки и много хвалби с точици и туптящи сърчица.
Честито на тези, които вече са ги видяли Simple Smile Пазете се и бъдете позитивни.

Аз имам много въпроси, които утре на прегледа ще питам, но ако и вие знаете нещичко  Rolling Eyes
  Например:
 - Може ли лекаря, който утре ще ме гледа на ехограф да ми даде направление за ендокринолог, че ТСХто ми беше високо или трябва да е от личния лекар
 - нали Но шпа не е вредно, че аз честичко прибягвам до него - много ме боли на моменти въпреки, че по цял ден съм си вкъщи и си лежа (тук там лека домакинска работа) Не знам, първа бременност ми е и нямам идея дали е нормално.
 - На колко болничен имам право за цялата бременност и при такъв болничен какво е заплащането - аз знам за 80% от това, на което те осигуряват.

И още много други въпросчета ме вълнуват, но най вече да си видя утре точица и сърчице  Heart Eyes

А за оглупяването по време на бременност се надявам да не е вярно, че имам много изпити и задачки.

Много хубави емоции пожелавам на всички  Simple Smile  Hug

# 436
И да споделя, че много ми е трудно да откажа кафетоооооооо  smile3511  Не мога без кафеееее

# 437
Jujulinche, aз с първата си бременност знаеш ли колко изпити изкарах покрай големия корем  Joy

vess_82, на 13 юли ми е терминът, на прегледа ще бъда живот и здраве 6 седмици + 2 дни, а доколкото знам във "Фемина" апаратурата им е хубава. Все пак заради нея съм си записала час там  Flutter

# 438
  • София

- На колко болничен имам право за цялата бременност и при такъв болничен какво е заплащането - аз знам за 80% от това, на което те осигуряват.

Можеш спокойно да сиизкараш цялата бременност в болничен, стигалекаря да ти дава. Изплащат се 80% от среднобрутно на ден за 18 месеца назад. После майчинството е 90%. Решиш ли да изкараш бременноста си в болничен, имай в предвид, че не е добра идея да го прекъсваш, защото ще намали майчинството. А кафето не е нужно да го спираш, просто не пий по една кофа. Аз например сутрин си пия едно нормално еспресо, а следобед обикновенно съм на 3в1, но се случва и второ еспресо да глътна.

green flower, честито, вече сме две с юлчета 2013  Wink

# 439
  • Paris, France
Обявявам 13-ти за официално открит с първата точка (цяло бъбрече го видях на монитора) и туптящо сърце!   Kissing Heart

Чаках за прегледа час и половина, направо имах чувството, че всички, които дойдоха след мен са им сложили папките върху моята! Но си струваше, докторът ме успокои, каза, че всичко е наред, пробва се да налучка на колко му прилича ембриончето и първо каза 9 седмици, после апаратът отчете 7 седмици 6 дни. Та явно ще раждам в края на юни, но все пак ще си остана при вас Simple Smile

Поздрави и чакам още хубави резултати от другите мами!  Hug

# 440
Супер супер  smile3501 И аз май съм за края на Юни, ако ще съм секцио, иначе съм за 4ти Юли.
Чакаме още добри новини!  Hug

# 441
go_bory, сега ми е познат ника ти, вярно Simple Smile! Хихии!
Аз се чудя, явно от едното майчинство директно в другото ще вляза...

# 442
  • София
fashionmama - браво!

Jujulinche - за ендокринолог мисля и АГ-то може да ти даде направление. Кажи му за ТСХ-то задължително.

Танитка - да, трябва да се види сърчице....

Чудя се защо чак за следващата седмица си записах час за сърчице, като вече съм 7 седмица...нищо стоически ще си го изчакам  Crazy

# 443
Чета ви тук и искрено ви се радвам Simple Smile Как имате сили да раждате дечица с толкова малка разлика? Аз не знаех на кой свят съм едно време като беше малка моята дъщеря, после пък някак изведнъж животът стана подреден и всичко си влезе в някакъв обичаен ритъм и... неусетно вече си имам тийнейджърка.
Сега си записах час за другата седмица да видим какво е положението Simple Smile

# 444
  • Paris, France
nlk19, зависи какво планираш - аз например искам да имам 4 деца преди да навърша 35 години и за да изпълня плана, трябва по-начесто да ги правим Simple Smile. Честно казано, аз не се притеснявам толкова от това да гледам няколко бебета наведнъж, колкото от други разни неща - като това, че ни е малък апартаментът и тепърва трябва да се пренасяме, че искам да записвам баткото на ясла, а пък ако се преместим, ще трябва наново цялата процедура, шансът тук да те одобрят е най-голям, ако кандидатстваш още като ти потвърдят бременността, т.е. аз отсега трябва да кандидатствам за нероденото бебе, но не съм сигурна дали изобщо ще сме на това място като се роди... Ей-такива глупости ме притесняват. А иначе, все ще се оправя с две бебета, той големият е послушен.  Mr. Green

# 445
Момичета послушах Ви!
Резултат:125.40mIU/ml, 4-ти ден закъснение!
Май е ОК!?
Преглед съм си записала в четвъртък!

# 446
  • до едно тепе
vess_82 аз съм с инсулинова резистентност. Като направих теста и излезе положителен отидох да пусна и едно ЧГХ. Понеже ми беше време да пускам контрола на кр. захар и инсулин нещо ми прещрака да пусна и ТСХ. Беше 4,33. Доктора се учуди, че изобщо съм го пуснала,но му обясних,че напоследък не се чувствах особено добре и това ме подтикна да си го самоназнача. Седмица по късно ТСХ-то без лекарства беше спаднало на 3,3,но Анти ТПО-то ми е 452 при горна граница 34. Ендокринолога ми изписа Л-тироксин от днес и контрола на ТСХ и кр.захар след 4 седмици. Таа така самооткрих си нова болест ooooh!
Фешън мама честито сърчице  bouquet

# 447
  • София
krisi, хормонът ти е в нормата - няма защо да се притесняваш  Wink
Момичета, и аз да се включа с отчет от днешния ми първи преглед. Видя се плоден сак и жълто тяло, както се изрази АГ-то..  Crazy Каза, че всичко за сега е наред и че е още рано за сърчице и да отида в първата седмица на декември  ooooh!  Апаратурата и беше доста стара, затова си записах час на 20.11 в друга клиника, за да могат да ме успокоят със сърчице. Много съм щастлива, че си видях сакчето и точицата  Peace
Хайде и другите с днешни прегледи да се включват, че нямам търпение да прочета още радостни новини  Party

# 448
Бени, страхотна новина честито! Честито и на всички сърчица, сакчета, точици и туп-тупчета!  Hug
Аз седя и се чудя, този моя доктор защо чак за 2 декември ме записа, аз разбирам ако иска да ми спести 2 прегледа по 40лева, но аз пук се притеснявам. По мои изчисления на 2 декември ще бъда влезла в 10 седмица. Чак тогава ли ще разбера какво се случва с мен и в мен ooooh! Искам и аз сърчицеее
И да ви кажа, почна през ден да ми се гади ужасно, от миризми, като се сетя за няква храна, налитам предимно на тестено. Манджите хич не са ми любими.
 Хайде чакам още хубави новини!

# 449
Трябва да ви кажа и на мен ми се гади ужасно, вече и повръщам. За няколко дни се стопих, гинеколожката ми изписа хапчета на билкова основа, сега ще видим дали действат. Надявах се да нямам този отвратителен симптом, но поне знам, че не съм сама. newsm18

Общи условия

Активация на акаунт