Ако има две черти, ЮЛЧЕ май ще бъдеш ти!!! :)

• 32 727
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Момичета, споделете какво хапвате?
Чудно ми е дали този симптом с гаденето може да се предизвиква или потуши от конкретни храни. Знам, че е строго индивидуално но... Аз примерно на последък хапвам основно плодове и ориз и спря да ми се гади. Но хапна ли нещо тесто и край  Sick

# 451
Аз налитам много на лимони, банани, много ама много краставици, маслини, айряни и изобщо много солени и кисели работи. И без месце не мога. Гади ми се със и без храна, но само от време на време. Не съм повръщала до сега. Сладко не искам да виждам.

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 18:51 от Jujulinche

# 452
Здравейте, момичета. Благодаря още веднъж Hug Hug Моят мъж сякаш още е в шок от новината Thinking Уж се радва, ама го забелязвам, че нещо се е сащисал... Чак притеснено ми стана едно такова...
Иначе още си имам зацапване Sad Уж почивам и пия хапчетата, но още не е намаляло.. Някоя от вас, ако е имала подобен проблем, може ли да сподели кога е спряло зацапването и колко време е пила лекарства? Rolling Eyes

Фешън мама, честито! Heart Eyes Hug
Хайде де, момичета.. Днес толкова много от вас са на преглед, а още няма новини. Чакам с нетърпение да завалят новини за тупкащи сърца и точици. Whistling

Танитка, ох, и ти ли Confused Аз се старая да мисля позитивно, иначе положението става много натоварващо. Вярвам, че нещата ще се наредят. Колко жени са били с такива зацапвания, а децата им сега са здрави и палави... Притеснявам се и аз, но като се хвана да мисля кофти неща, веднага се разсейвам, четейки нещо забавно.. или гледайки смешно клипче.. и т.н. Иначе наистина нещата стават по- зле.  Hug Hug Hug

Иначе аз все още не съм станала толкова разсеяна, но като знам с предната бременност какво чудо беше...  Crazy Laughing Все забравях нещо. Връщах се по няколко пъти до вкъщи, за да проверя всичко ли е изключено Crazy А като родих, осъзнах, че нещата могат да бъдат и по- зле Laughing Заварвах си кафето я в хладилника, я в някое шкафче, я в гардероба.. Прала съм мръсни памперси в пералнята Crazy... и това са само дребните неща. Whistling ooooh! А иначе помня като слон, то затова и ми беше супер странно, че ми се случват такива неща..

fl0ri7a , много неприятна случка Sad Да не би проблемът да е бил с кръвното? Rolling Eyes Дано повече нямаш такива изживявания! Praynig

Jujulinche , но- шпа казват, че уж не е вредно и много често гинеколозите го предписват, когато имаме болки в корема.. Аз обаче избягвам да го пия. Пия само, ако положението вече е сериозно. А и, слава Богу, с предната бременност не ми се е налагало де. Само веднъж съм пила. Но на мои приятелки го предписват 3х2 дори....  А за болничния, най- много имаш право на 180 дни, но там нещата са малко по- сложни, а не съм много запозната, та те съветвам да се допиташ в тази тема! Peace

Кафе пия сутрин и не мисля да го спирам. Моята лекарка ми е казала, че по едно кафе на ден не вреди. С първата бременност не го спрях, а си го пиех през цялото време, че понякога даже и 2 на ден се е случвало Embarassed, но второто - с много мляко и далеч по- слабо.

NigeL , честито и на теб! Hug

За яденето - старая се да ям здравословно. А и напоследък нямам голям апетит Thinking Ям салатки най- различни, плодове, зеленчуци, супички, много рядко ми се прияждат солети или нещо сладко..  И лимони много ям, ама аз и преди си ги ядях така, обаче сега мога и в промишлени количества Laughing Маслини, броколи, карфиол и всякакви задушени зеленчуци ям в огромни количества Shocked

Симптоми - в началото ми се гадеше, но сега нямам такива проблеми. Но съм станала много мързелива и постоянно ми се спи. Във всеки един момент съм готова да заспя на секундата Crazy Иначе друго засега няма..

Леле, извинете за дългия пост, направо съм се отплеснала Embarassed Embarassed Embarassed

# 453
И аз да се похваля с тупкащо сърчице! Уникално е чувството!

# 454
  • до едно тепе
bistrakova честито тупа лупа.  bouquet
Бени аз имах кървене през предната бременност точно в тези седмици. Всичко е индивидуално. Моето беше придружено със силни болки. Беше слабо, но почнеше ли да ме боли корема веднага прокървявах. Продължи 10 дена и бях в болница. Надупчиха ме с инжекции Но шпа като решето. Затова сега не се колебая и усетя ли болки в корема пия Но шпа. Не вреди на бебето. Иначе ми бяха изписали и утрогестан до 12г.с. Истината е лежане и никакви резки движения. Без натоварване на корема по никакъв начин. Е го сега тича из къщи и така е разхвърлял,че сме като след бомбардировка Rolling Eyes

# 455
Еййй, това със сърчицето ми се струва ужасно далечноооо.... Честито на вас Simple Smile!
Симптоми засега няма, освен леко придърпване в корема. Не ми се гади. Но предния път гаденето почна края на втория месец чак, та до четвъртия, по 11 пъти на ден съм  повръщала и ядях по един банан на три дена!!!!!
Иначе хич не почивам, водя и група за йога два пъти в седмицата, постоянно разнасям баткото, а и живеем на село - все има работа, дърва за печката и пр. Но съм си супер.
Храненето - няма промяна - 90 % сурово, вегетарианско, клонящо към веганство.

# 456
  • София
Бени ஜ почивай, чети книги, гледай филми и си лежи не ставай много много  Hug

Иначе при мен сигурно е било кръвното, защото днес бях при личната и тя ми го мери и ми беше 90 на 60   Shocked, а се чувствах добре. По принцип ми е ниско кръвното, но явно сега е още повече.

Момичета пак да подсетя на ЛС данни за първата страница   bouquet

Симптоми - освен това, че ми се спи по всяко време на денонощието, напрежението в гърдите и от време на време леки болки (то дори не са точно болки, а по скоро придърпване) друго нямам.

За храненето - наблягам на плодовете, сутрин задължителни половин лимон в топла вода и лъжица мед, но и бобени много ям. Не съм фен на месото, но ще хапвам и от време на време пилешко и рибка.

Лека и спокойна вечер  Hug Утре чакам още добри новини от момичетата с днешните прегледи   bouquet

# 457
Честито на всички, чули сърчицеHeart Eyes Нямам търпение за следващата седмица.

За храната. Ям по-малко от преди като че ли. Хем ми се яде, хем се засищам от много малко. Ям си обичайното, нищо по-различно не ми се яде. Плодове, зеленчуци, супи, спагети. Преди бях вегетарианка, но проядох риба и месце покрай  бременността заради нисък хемоглобин. А после покрай кърменето съвсем се отказах и с годините все по-малко възвишеност виждам във вегетарианстването. Всичко е ОК, когато е с мярка.  Peace Сладко ям рядко, напоследък почти никак. Имах едни шоколадови периоди преди цикъл за по ден-два, ама сега...  Joy

Симптоми почти нямам. Или поне не са постоянни. Имах гадене за малко, изчезна. Болки за малко, спряха. Гърдите ме понаболяват, но поносимо и за по малко. Усещам тежест, когато се напрегна и ми се спи повече, май е това.

Другата седмица заминавам с брат ми за Амстердам за дълъг уикенд, пътуване планирано отдавна, и се надявам, че всичко ще е наред. Със сигурност той ще ми носи багажа и ще сведем нощните заведения до минимум!  Mr. Green Дано ми стигнат силите за предвидената програма.

# 458
Здравейте бремелинки   bouquet Дойде време и аз да се запиша,макар ,че доста честичко и тайничко ви четях и се радвах за всяка една новозаписала се мама Simple Smile
Днес беше и моят ден както и за повечето от вас  ,видях си сакчето  и сърдечен ритъм Simple Smile
На 33 години без има няма 4 дни съм ,термин за сега 2.07.2015 ,майка на една прекрасна дъщеричка на почти 2г,с мм силно се надяваме ,а и той вярва ,че отново ще си имаме момиченце  Hug
Първата ми бременност беше лека и безпроблемна само с едно гадене по някога доста досадно ,сега е по същият начин ,но придружено с леки болки ниско  долу ,но те бяха преди ден два .
Бях и съм още в групата на декемврийчетата 2012 г там се запознах с прекрасни мами ,надявам се и тук да се опознаем и да си даваме кураж една на друга !Бебето е планувано и много желано  ,но леко си ме е шубе как ще се оправям ,да не говорим ,че малката на вън иска да е все на ръце ...
Желая на всички мамчета една прекрасна и безпроблемна бременност и на края един пухкав финал в розови и сини гащички   bouquet   bouquet   bouquet
Само последно да споделя ,че първият път с ранната морфология и скрининка в 13г.с разбрахме или по скоро ние си знаехме и искахме ,но товава и докторката потвърди ,че ще си имаме момиченце ,така че мили мамчета чуете ли си сърдечния ритъм записвайте си час и не го мислете ,че то първата половина на декември добре ,ама после идват празници ,отпуски и т.н Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 22:29 от Ники слънчицето

# 459
  • София

Jujulinche , но- шпа казват, че уж не е вредно и много често гинеколозите го предписват, когато имаме болки в корема.. Аз обаче избягвам да го пия. Пия само, ако положението вече е сериозно. А и, слава Богу, с предната бременност не ми се е налагало де. Само веднъж съм пила. Но на мои приятелки го предписват 3х2 дори....  А за болничния, най- много имаш право на 180 дни, но там нещата са малко по- сложни, а не съм много запозната, та те съветвам да се допиташ в тази тема! Peace

Момичета, 180 са дните за календарна година, като 45-дневния преди термин не влиза в тези дни. Така, че всички юлски мами могат да изкарат цялата си бременност в болничен  yes

# 460
Здравейте мами, не съм писала никога в тази тема,защото не ми се е "налагало", но да се похваля и аз - видях двете чертички точно на Хелоуин Smile. Направих си 3 теста и трите бяха с две чертички Smile. След няколко дена беше потвърдено от лекарката ми - ще имаме бебе ( първо за мен и за таткото ). Първоначално изпитах силен шок, защото ние от доста време не се пазим, но бяхме спряли да опитваме ( аз имам Хашимото и депресия и приемам лекарства ). Този път явно сме улучили точния момент ( да си призная никога не съм си следила овулацията и не съм си мерила температура и т.н. и може да не сме правили секс по време на овулация ). Сега съм 6 седмица и на 19.11 ще имам преглед.Термина ми е на 08.07.2015.

Предстои ми избор на ЖК ( приемам препоръки ) и избор на лекар за израждане, както и болница.

До момента съм се спряла на двама за раждането: д-р Диков във Тина Киркова ( Света София ) и д-р Корсачки в Токуда. Иска ми се да родя естествено, но имам генитален херпес и не знам дали ще е възможно поради тази причина.

Ще се радвам на съвети и препоръки!

Приятно бременеене на всички бъдещи мами!

# 461
  • София
Момичета, споделете какво хапвате?
Прехвърлям всеки пост, в който срещна храна  Sick Предната бременност не усетих никакви такива гадории, с изключение на някакво вечерно повръщане в края на бременността, но сега....и по-лошото е, че е ден за ден - днес мога да ям, вчера не съм близнала храна до късно вечерта, онзи ден ям мандарина и ми е ок, час по-късно минавам покрай останалите парчета и  Sick Бързо да минава, че ако продължи ще си купя Емил  Laughing

Oceanborn - с херпес може да родиш нормално, стига в момента на раждането да нямаш. Имах съфорумка, която ходи на няколко консултации по този въпрос и това бяха казали докторите. Но задължително си направи и ти консултация.
За раждането - далееечно ми се струва  Simple Smile

Ники слънчицето - и аз бях така - толкова много исках и аз момиченце, а и двамата бяхме убедени в това, че дума не исках да чуя, че би могло да е друго бебето  Laughing Сега искам много пак момиченце, но някак откакто видях двете чертички, го визуализирам като момче...ще видим  Heart Eyes

Днес направо си окъснях, друг път по това време спя втори сън  Whistling

Лека нощ   bouquet

# 462
  • до едно тепе
За гаденето и повръщането пак да кажа-Вомитусхийл-капки или свещички. Хомеопатчно е. Ползвала съм ги това лято за детето и за себе си при ротавирус. На третия прием(10 капки през 15мин) ми спря гадене, което ме мъчеше 2 часа преди това. Сега не ми се гади взе още или поне не е силно. Ям си каквото ми позволява диетата.  Whistling
Малкия беше болен преди 2 дена и сега е мой ред ooooh! Натъпках се с осцилококцинум и се надявам да се размина леко.  Praynig

# 463
Добро утро!
Честито на всички чули и видели своите бъдещи бебенца Simple Smile
Аз все още не съм записала час за преглед. Мисля това да се случи след 20, а може би и 25, за да успея да чуя и пулс.
Искам да попитам пиете ли фолиева киселина вече? Аз все още не. След прегледа мисля да започна.
Според вас късно ли ще е? Прочетох доста стряскащи статии в нета относно недостатъчния прием.

За кафето - и на мен ми е доста трудно да го откажа. Пия по едно на ден. Сутрин.

green flower Здравей! Много се радвам, че имаме инструктор по йога в групата. Обожавам йога. От доста време ходя редовно. Но се чудя кога трябва да премина в клас за бременни. Можеш ли да ми дадеш някакъв съвет?

А също така искам да попитам и другите мами спортувате ли в момента нещо? Смятате ли да прекратите спорта след време? Към какви по-леки варианти на тренировки ще се ориентирате?

# 464
wsxd аз почнах фолиевата киселина веднага щом си направих теста и се оказа положителен. Даже на опаковката препоръчват да се започне с приема още при правенето на опитите за бебе Simple Smile Моят лекар ми препоръча PRENATAL, в които фолиевата киселина е 400 mg и съдържат някакви витамини.

fashion mama успех ти пожелавам при изпълняването на твоя план Simple Smile Моите приятелки, които живеят във Франция също гледат много спокойно на отглеждането на три и повече деца. Явно има нещо във въздуха там... хихихи

Аз съм много щастлива, че още не ми се гади. При предната бременност много повръщах и бях страшно отслабнала. Сега се чувствам добре, само като че ли намалих яденето на шоколад, което е нетипично за мен.

Хубав петък на всички Simple Smile Радвам се на всяка новина, която споделяте

Общи условия

Активация на акаунт