Ако има две черти, ЮЛЧЕ май ще бъдеш ти!!! :)

• 32 727
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте мили момичета. И аз да се похваля.  Simple Smile Вчера чух две сърчица. Чувството е невероятно. С таткото се просълзихме. Това е една много чакана и изтрадала бременост и сега сме в облаците от щастие. Надявам се до края да е така Simple Smile и всички да сте щастливи като нас.
Кафето Спрях да пия кафе, но започна да ми опада кръвното и да ми причернява. Снощи лекарката ми каза, че не иска да припшадам и да си пия кафе и кола и винаги да имам нещо сладко под ръка.
Храната Някак от самосебе си спрях да изпитвам глад към месо. Наблягам на плодовете и салатите. Момичета много е важно да са много добре измити. Ям много мляко и сирене, но сиренето не трябва да е от меките. Наблягам и на сурови ядки (орехи и бадеми).
 Hug за всички и чакам добри новини.  Simple Smile

# 466
  • София
Каолина, честити две сърчица   bouquet Честито и на всички чули сърчица, видели точици и т.н.
wsxd, аз ходя на водна аеробика и не мисля да я спирам засега. Даже сред нас има и едно момиче в 5-ти месец бременно и някои упражнения не ги прави - дават и други такива. Така че мисля за сега да си продължа и след време ако всичко е наред да си кажа на треньорката, за да ми дава от другите упражнения и на мен  Simple Smile
А колкото до храната - на мен също спря да ми се яде месо. Преди умирах за крилцата на КФС, но вчера ММ взе една кофа за двама и аз не ги докоснах даже...  newsm78

# 467
Аз пуснах линк за фолиевата киселина, ама явно никой не го е гледал.  https://www.youtube.com/watch?v=Fzofdh72AvA
Лекарите са много назад за някои нови неща. Фолиева трябва да се пие много над 400 mg, даже 800 и повече, при това не изкуствена, а фолат. Изгледайте го, няколко минути е. Аз пия Пренетал 100, но в нея е 400 и е грешно записано като фолиева киселина, проучила съм всичко, в оригиналният сайт си пише фолат, както и на опаковката. И отделно също пия по едно хапче на ДЖЕЙМИСЪН Фолиевата, която е фолат.  В ДЖЕЙМИСЪН ПРЕНАТАЛ капс. * 100 е 400 mcg фолата. А в ДЖЕЙМИСЪН ПРЕНАТАЛ капс. * 30 е 1.000 mcg.
Аз си пия от няколко месеца, защото е желана бременност.
А днес за първи път ми е лошо сутрин.
Преглед както писах чак декември ще отида, защото изобщо не е безобиден ехографа, особено първите четири месеца, променя ДНК на бебето. Колкото по-малко такива прегледи, щом не се налага, толкова по-добре.

# 468
  • Paris, France
Който още не е почнал да пие фолиева - беж до аптеката, незаменима е! Simple Smile
Аз пия едни витамини за бременни от месец преди да забременея някъде, наследих ги от моя бременна приятелка. Simple Smile Като свършат, ще ги заменя с обикновена фолиева и ще ги пия до към Коледа.

# 469
  • до едно тепе
Лекарите изписват фолиевата само първите 3 месеца,но тя е един незаменим витамин дори и през периода на кърмене. Предната бременност я пих до края и с подходящата диета почти не ми се наложи да пия желязо. Фолиевата подпомага усвояването на желязото.
Сега я пия от 3-4 месеца поне. Метилирана по една таблетка дневно. Метилираната е за жени с неусвояемост. Peace

# 470
За йогата не мога да дам универсален съвет. Ако е нормална бременността, аз си практикувам до края, с някои модификации и намалено натоварване. Наистина е индивидуално. Може би учителят, при когото практикувате, ще даде по-адекватно мнение.

# 471
  • Ihtiman
Здравейте на всички. Дълго време само Ви наблюдавах, но дойде време и аз да се присъединя към вас. Преди няколко дни видях така желаните две чертички. В 4 г.с съм и ми предстои първи преглег, но все още се чудя към кой специалист да се насочя. Може ли да ми препоръчате някой в София, по възможност да работи със ЗК. И още нещо - късно ли ще е да отида на преглед към края на месеца, за да мога евентуално да чуя и сърчицето, ако нямам оплаквания. Благодаря Ви предварително.

# 472
Момичета, кога правите първия преглед? Аз реално съм в 3 г.с. Мислех до 8-ма да чакам, но не ме свърта. Искам да сихсменя личната декември и направо новата да даде направление за жк...

# 473
Здравейте момичета, честито на всички видели чертички, точки и сърчица. Аз ще пиша повече подробности след седмица, но дай боже да съм и аз във форма за юлче 2015. Само да кажа по въпроса с кърменето - greenflower- аз четох че принципно няма проблем, но понеже имах зацапване миналата седмица ме пратиха да лежа и две гинеколожки казаха абсолютно, ама абсолютно, веднага да спра да кърмя защото това предизвиква контракции. Аз и без това вече се чудех как да приключа защото моето юлче 2013 ме ползва главно За биберон, та така, но ако нямаш рисков фактор вероятно няма да е проблем:)) хубав ден на всички

# 474
Момичета, споделете какво хапвате?
Прехвърлям всеки пост, в който срещна храна  Sick Предната бременност не усетих никакви такива гадории, с изключение на някакво вечерно повръщане в края на бременността, но сега....и по-лошото е, че е ден за ден - днес мога да ям, вчера не съм близнала храна до късно вечерта, онзи ден ям мандарина и ми е ок, час по-късно минавам покрай останалите парчета и  Sick Бързо да минава, че ако продължи ще си купя Емил  Laughing

Oceanborn - с херпес може да родиш нормално, стига в момента на раждането да нямаш. Имах съфорумка, която ходи на няколко консултации по този въпрос и това бяха казали докторите. Но задължително си направи и ти консултация.
За раждането - далееечно ми се струва  Simple Smile

Ники слънчицето - и аз бях така - толкова много исках и аз момиченце, а и двамата бяхме убедени в това, че дума не исках да чуя, че би могло да е друго бебето  Laughing Сега искам много пак момиченце, но някак откакто видях двете чертички, го визуализирам като момче...ще видим  Heart Eyes

Днес направо си окъснях, друг път по това време спя втори сън  Whistling

Лека нощ   bouquet

Привет,

относно херпеса и на мен така ми казаха, но знам ли, все искат да се презастраховат... Shocked

За раждането, знам,че е рано, но предпочитам от сега да си "постеля".

На мен ужасно ми се гади, после не ми се гади, после пак почва да ми се гади, а и свят ми се вие и то като съм седнала.На някой от вас случвало ли се е виенето на свят?

# 475
Ееее, дано всичко е наред...
И какво - три Юлки 2013 сме? Хихи.
Понеже май още няма на първа страница мами, термини, градове и пр., да питам мами от Варна да препоръчат добър док само за еднократен преглед на частно. Иначе аз ще си ходя при тази, която ми следи първото бебе, има отлично отношение и апаратура. Но мисля др.седмица да ходя при майка ми във Варна и вероятно няма да издържа да не го видя...

# 476
green flower - аз лично съм доволна от моята д-р Желязкова, преглежда в МЦ Петинка Цветкова - има 2 кабинета. Ето и координатите й, ако решиш:
Адрес: гр. Варна, “АМЦСМП д-р П. Цветкова“ ЕООД, ул. Т. Влайков 65
Телефони: 052/603654
Адрес: гр. Варна, ЕТ “АИПСМП д-р Петинка Цветкова“, ул. Чаталджа 20, вх. Г, партер
Телефони: 052/635708; 0888205694

# 477
Раждането и на мен ми е някак далечно, но ние още преди да забременея, знаехме, че, ако всичко е наред, ще раждаме като предния път - водно в Св.Лазар с дулата и таткото отново. И при една док, дето работи в Т. Киркова, но има и договор със Св. Лазар.

# 478
green flower - аз лично съм доволна от моята д-р Желязкова, преглежда в МЦ Петинка Цветкова - има 2 кабинета. Ето и координатите й, ако решиш:
Адрес: гр. Варна, “АМЦСМП д-р П. Цветкова“ ЕООД, ул. Т. Влайков 65
Телефони: 052/603654
Адрес: гр. Варна, ЕТ “АИПСМП д-р Петинка Цветкова“, ул. Чаталджа 20, вх. Г, партер
Телефони: 052/635708; 0888205694
Благодаря, благодаря.

# 479
Раждането и на мен ми е някак далечно, но ние още преди да забременея, знаехме, че, ако всичко е наред, ще раждаме като предния път - водно в Св.Лазар с дулата и таткото отново. И при една док, дето работи в Т. Киркова, но има и договор със Св. Лазар.

Я че интересно, и аз съм се замислила много за това водно раждане, но получавам атаки от всякъде, как съм можело такива глупости да мисля и да планирам, да съм си раждала нормално като хората, било глупости, а на мен ми е много интересно. И за дулите съм чела.

Какви са условията в Св. Лазар? Доволна ли беше и какво ви струваше цялото удоволствие?

Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт