ВТОРИ клас

• 76 899
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
По "Блускайз" учат, да. Там няма четене с разбиране, а само картинки думи, както и много кратки изречения. А на теста директно пише "write names", имената са дадени. Ще попитам учителката, но върло подозирам, че ще ми обясни как това са оригиналните тестове, такава е системата и най-вероятно няма да се сдържа да изкоментирам какво мисля за САЩ и тяхното всичко.... Mr. Green
Иначе и моят повтаря като папагалче и като трябва да прочете някое изречение с учените думи, ме гледа умно.

# 526
  • София
След единствената четворка, дойде и ред на двойката. По английски. Аз виждам, че много ѝ е трудно с английския, за това отделям повече време за упражнение по него. Самият тест се състои от 4 условия, първото е оплескала тотално, второто е що годе ок, третото и четвъртото не ги е пипнала- не ѝ стигнало времето....
Лошото е, че тя не е притеснена от факта, че не разбира нещата, а по-скоро заради подигравките на децата. За това страда и я разбирам до някъде.

# 527
Малко помош от математици, защото имаме затруднение със записването на задачата:
 Няколко деца са реши да си разделят 49 лв. Всяко взело по 5 лв. , а за последното останали 4 лв. Колко общо са били децата?
49- /5+5+5+5+5+5+5+5+5+4/=49-49=0
но как да запишем , че са 10 деца.

Или само 5+5+5+5+5+5+5+5+5+4=49
Това е задача то Вълшебното ключе стр. 43, зад. 4.

На следващата страница децата имат да попълнят кръстословица и 2 от думите не си съвпадат.Трябва да се засекат думите седемдесет и двадесет .Да ама не се засичат.

Последна редакция: нд, 30 ное 2014, 14:51 от ratridi

# 528
49 - 4 = 45 лв
45: 5 лв  =9 деца са взели по 5 лв
9 + 1 = 10 деца.
Но май не са учили умножение и деление. Тогава събираме 5 толкова пъти, че да получим 45.

# 529
  • у дома
Пускам линк към едно помагало от миналия век по български език-по-точно от от 1993г,което сканирах снощи Главоблъсканици - http://svetlaem.snimka.bg/education/glavobl-skanici.844577.0.big Рисунките са ми познати от учебниците на Даниела Убенова,явно художникът е един и същ  Peace

А тези са по математика,по-точно логически-сканирах ги лятото и май не съм ги пускала точно тук,пък може и да съм ги пускала-не помня  Embarassed-на някой може да му са полезни за детенце-от детството ми са
Как се побеждава магьосница - http://svetlaem.snimka.bg/education/kak-se-pobejdava-mag-osnica. … 2148.33878596.big  
Тайнственият път - http://svetlaem.snimka.bg/education/tayinstveniyat-p-t.832147.33878522.big

Последна редакция: нд, 30 ное 2014, 22:33 от svetlaem

# 530
Здравейте,
миналата година беше сканирано и качено тук помагалото на школата по математика на матеметическата гимназия "Петър Берон" Варна за 1-ви клас.
Беше изключително полезно.
Моля ако някой разполага със същото помагало за 2-ри клас, да го качи!
Благодаря!

# 531
Искам идеи от вас- какво ще подарявате на момичетата за Коледа?

Написала си е в писмото каквото пожелаел Дядо Коледа тази година  Mr. Green

# 532
  • София
Искам идеи от вас- какво ще подарявате на момичетата за Коледа?

Написала си е в писмото каквото пожелаел Дядо Коледа тази година  Mr. Green

Бюро, парфюм на Виолета, магическа химикалка с невидимо мастило.

Светеле, благодаря за сканираните материали. Има много интересни неща.

# 533
Светле, благодаря!
Главоблъсканицата я разпечатвам! Много ми хареса.

# 534
Или само 5+5+5+5+5+5+5+5+5+4=49
Това е задача то Вълшебното ключе стр. 43, зад. 4.

На следващата страница децата имат да попълнят кръстословица и 2 от думите не си съвпадат.Трябва да се засекат думите седемдесет и двадесет .Да ама не се засичат.
Моята сама си ги беше сметнала и написала с думи 10 деца, без никакви изчисления.
Кръстословицата я правихме вчера, явно има допусната грешка. Разделих квадратчето, дето не съвпада, на две, и написахме и двете букви, за да се получи кръстословицата. Peace

# 535
За първи път тази година госпожата проведе консултация. Изключително интересно ми беше да поговорим за детето - поведение и справянето му с учебния материал. Не ми каза нищо което не знам, но е друго да чуеш и друга гледна точка. Похвали го че е много общителен, с почти всички деца намира общ език, над нещата е, не прави драми за нищо, няма напрежение в него. Каза ми че много харесва такива деца, по освободени. Той бил едно от децата, които умеят да дадат различен от стандартния отговор на зададен въпрос. А според мен той пише доста грозновато, но тя сподели, че след време най вероятно ще оформи един едър почерк. Като цяло доста положително мнение. Почувствах се горда и най вече спокойна.

# 536
А ние снощи имахме родителска среща.
На нея разбрах, че в класа има проблемно дете и много се изненадах, понеже синът ми не се е оплаквал изобщо. Обаче явно има доста пострадали деца, защото половината родители бяха много зле настроени и стана един мини скандал. Грозно.
Инъче за успеваемостта и усвояването на материала - нищо.
Естествено, предколедно, за пари идеше основно реч - коледен бал, коледно тържество, коледен базар, дарителски лист...

# 537
Браво, Ани! Хубаво, че има такива учители, които се радват на нестандартните отговори и поощряват децата за това  Peace
Аз да питам вие за Коледа събирате ли пари за госпожата, и ако да - какво й купувате? Нашата миналата година беше в дълъг болничен и нищо не сме й вземали, а за сега няма никаква организация и не знам аз ли да купя нещо или да търся мнението на другите родители  newsm78

# 538
  • София
В старото ни училище събираха. В новото не знам как е - не познавам нито един родител. Но никога не съм харесвала груповите подаръци. Предпочитам да взема нещо символично и детето лично да си го подари на учителката. Предполагам някое красиво коледно украшение (една година например децата ми подаряваха на учителите си ръчно плетени снежни човеци, бяха много ефектни).
Някой сподели за двойка по английски. За мен е недопустимо да се пишат такива оценки на толкова малки деца и то изучаващи от скоро чужд език. Не знам какъв се предполага да е ефектът, но поне при дъщеря ми би бил по-скоро демотивиращ.
Нашата класна пък ме учуди с препоръката да запиша малката на някакъв спорт и то при положение, че сериозно и редовно се занимава с пет спорта. Все пак не ходи на занималня най-вече заради това, в класа е от м.г., а и децата са малко. Очаквах да я познава повече. Но и се замислих... Явно дъщеря ми не обича да се хвали и споделя, което в днешно време май не е много хубаво качество.

# 539
Здравейте,
някой да има Мечо и Медунка и да си е вкъщи случайно? Simple Smile Детето си е забравило в клас помагалото по математика и няма как да го вземе, а има да решава две странички.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт