Искам да кажа ... (5)

• 35 963
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
Искам да кажа, че българските фенове са големи простаци. От цялата работа, следващия мач с България-Малта сигурно ще се играе без българска публика. И ако феновете са простаци, полицаите са да не казвам какво, щом са допуснали хора с бомбички на стадиона.
Искам да кажа, че мъжът ми има билети за мача Малта-Италия. Не ми се ходеше особено, но май ще отида да изплакна очите. Flutter Малта-Норвегия го пропуснахме за да гледаме фиаското, което тече по БНТ.  Tired

# 76
Пратих големия на планина за уикенда, малкият спи, жалко, че е глезльо и не може да се катери, щях и него да пратя.
От вируси не се притеснявам, знам си, че ще карам поне 2-3 есента и зимата и се примирявам, нищо никога не пресичам, винаги си ги изкарвам, както си му е редът, каквото и да направя. Само някакви илачи за облекчаване на симптомите ползвам.
Инсултът като се случи, няма разминаване - въпросът е дали ще има после възстановяване. Абе, не ми се говори, че да не става темата мрачна.
Мисля си от известно време за едно плодово вино - прави се със сушени плодове и подправки и е много подходящо за зимния студ. Трябва да изровя рецептата.

# 77
  • Пловдив
Ако продължавам в същия дух, скоро няма да имам нужда от сън...не ми се спи, нямам тревоги и притеснения...не съм и влюбена  Laughing това явно се получава от следобедния сън, който прасках няколко дни докато ме тормозеше някакъв вирус...

# 78
  • Пловдив
  food002 Пия кафе и чакам да ям гофрети. Обаче съм последна на опашката, та няма да е скоро.

# 79
  • София
Леле, Янтре, много рано са се събудили хуните!

# 80
  • Ямбол
Щом са толкова ранобудни у Янтра, значи навреме е успяла да ги сложи да спят снощи.

Я сега кажете какво пиехте за облекчаване симптомите на вируса. Аз съм с хрема и гърлобол. Пия прополис, тайлолхот и отделно парацетамол(редувам ги), мурсалски чай и капки за нос. Нещо друго, което да се е оказало ефикасно?

# 81
  • София
Аз се пооправих с Осцилококцинум по тая схема: 1-ви ден-3 пъти, 2-ри ден - 2 пъти и днес ми е трети ден, ще пия само сутринта. Ама я хванах в самото начало гадината. Бързо оправяне!

# 82
  • Пловдив
Легнаха си в 11, по принцип у нас се ляга в 8:30 Mr. Green Аз съм звяр.

Симптоми на грип облекчавам с лежане в легло, пиене на много вода, отделно пиене на домашен билков чай.

# 83
При първи симптоми тайлол хот, парацетамол, фреш портокал, много чай с мед и лимон, прополки за смучене и ангин хил - внушиша съм си, че действа. Много сън също се отразява добре. Чая да кажа, че е градински (салвия) изсушен,  дето се цеди, не в пакетче. Доктора ни го изписа веднъж и оттогава всеки път при болно гърло правя запарка от него.

# 84
Бабата на мъжа ми май е получила инсулт. Баща му сега дойде да го вземе да ходят в болницата. Май нещата не са никак добри  Sad
Дано да е лек  Praynig
И мен от две години ме молят за пижамено парти. Само дето не си представям къде мога да сложа други деца. Има място, но няма да ми е удобно да ги наглеждам всичките  наведнъж, да са на един етаж, а те са на възраст, в която не мога да ги оставя без надзор - седем-осемгодишни деца.
Предстои ни весело семейно събитие -сватбата на сестра ми. Най-важна е булката, ама и аз съм в колебания нещо за моята прическа. Чудя се дали да си направя страничен нисък кок или косата да ми е навита навън. Роклята е малко в ретро стил- 60те-70те, деколтето е по врата, с един лек акцент там.
Грип не съм карала отдавна, но на децата при разни вируси давам много чайове, клеева тинктура, витамин С , киви, лимон.

# 85
miss july, надявам се всичко да е добре  Hug

Аз вече съм си сама, мъжът ми към 8 без нещо изчезна, а аз се събудих естествено, обаче като съм свикнала той да прави закуската, сега си седя на едно кафенце (гадно, нали ви споделях за липсата на кафемашина, все още е липса) Whistling И една бебешка каша най-много да си спретна. И разбира се - чака ме дежурното голямо съботно чистене, вече пуснах пералня, чакам само да се събудят съседите към 10:30 и гледай какво става.

А времето е чудесно, хубава събота и неделя на всички!

# 86
Валери, ах че хубаво Simple Smile Помня как се вълнувах на сватбата на сестра ми. Аз съм за навита навън коса, много обичам така да си нося косата, когато е с дължина до раменете, любимата ми прическа е, може да се каже.
Лили, прополисовата тинктура е добре, аз имам и други тинктури и при грип пия от всичките. Температуропонижаващи никога не употребявам, за гърлото и кашлицата - чай с мед, най-често от липа, той действа потогонно, така че е добър при простуда. В носа си слагам капки преди сън, за да мога да спя. Ако имам и кашлица, се мажа с онова балсамче на хималая, което обсъдихме в предната тема.
пп: никога не чистя в събота и неделя Simple Smile

# 87
  • Луната ни пази
Искам да кажа, че не знам какво ми се бъгна бгмама, но последните две страници на старата тема не ми ги показа като нови мнения и едва ви открих. Вчера цяла вечер се чудих къде сте, толкова ли няма какво да кажете, а то на вино и стихове сте били. Стихотворенията много ме развълнуваха, може би защото моето най- безценно нещо е дъщеря ми.
Вино имам домашно, баща ми прави страхотен мавруд. Сигурно съм усещала какви ги вършите, защото вчера след работа с една приятелка и децата ходихме на заведение и изпихме двете една бутилка вино Simple Smile Simple Smile Simple Smile. После случайно се срещнах със съквартиранката си от студентските години и една бивша колега. И с тях прилично раздумахме. Така че пак се прибрах по късни доби. Сега се излежавам с таблета, а моето редикукли на пода и им организира рожден ден. Ще ставам да пия кафе, да правя палачинки, да простра нощната пералня, да пусна друга. После ще ходя до магазина, ще пусна прахосмукачка, ще готвя и се надявам в късния следобед и утре да чета на спокойствие Simple Smile. Не че няма да ви наглеждам де Simple Smile.
За възпалено гърло е най- добре лайка с мед. И аз изкарах вируса, но на крака, още се мъкнат остатъци.

# 88
  • Ямбол
То и аз се очертава да го карам на крака. Днес едното излизане го отмених - организирах други да водят и вземат дъщерята от пеене, обаче утре няма кой да смени мъжа ми на магазина и за малко поне да си почине ще трябва да отида, а в понеделник съм пак на училище. Дотогава ако не съм се оправила, ще ходя на лекар за по-сериозно лечение.

# 89
Дано да се оправиш, има цели 2 дни. Аз дори баткото не го спирах от училище, изкара си го на крак. Знам, че някои не одобряват така да се процедира, но нямам половин ден на разположение да вися с болно дете пред лекарския кабинет за някаква пиклива бележка, пък и ако може да иде на лекар, на училище също може. Отделно, че много губи като не присъства в клас, защото не ползват учебници по някои предмети и си учат от тетрадките, отделно че часовете така са направени, че децата още там да научат най-важното.

Общи условия

Активация на акаунт