Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 767
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • в огледалото на живота
Водата имаше  наказателна функция - който не слуша, стои жаден. Щом има време да зяпа сериали, значи има и за 2 минутен разговор с родител. За нас тази градина стана бивша.

И сте взели правилния избор  Peace
Ужас,потръпвам като си помисля за това с водата и наказанието... Confused

# 316
Тарталета, благодаря!

# 317
Боже , без вода наказание ... ужас !

# 318
  • UK
Моят май пак започна да се сополиви след 2 дни ходене на градина, заведох го днес, ще го видим следобяд. Относно информацията, аз винаги, когато съм попитала нещо, са ми отговаряли и са ми обръщали внимание, на мен проблем ми е, че и да искам да питам нещо, залисвам се с детето обличане, оправяне и забравям. Започнах сутрин да го водя малко по-рано, към 8:00, тогава няма навалица, спокойно е и винаги имам време да си кажа две думи с госпожата. Самият факт, че имаме контакт лице в лице и се поздравим, за мен значи, че ако е имало нещо особено предния ден свързано конкретно със сина ми, тя ще си спомни да ми каже, винаги казва по нещо. Ако го заведа по-късно вече са няколко деца и родители, мотаещи се в коридора, тя говори с всички и нямам възможност да я попитам нищо.

Аз да се оплача, вчера забравихме да си вземем отрочето от градината, малката цял следобед рева от зъби и заспа късно след 16,30 ч. баща и не разбрал, че трябва той да го вземе и цъфна в 18 ч. без него. Мотал се след работа, мотал се... но него не го взел. Щях да се сбъркам от притеснение, от 18 ч ги водят в сборната група, други деца, други учители, а моето не ще на танци още да ходи защото го е страх от непознатите учители. Звънях на учителката, "ами аз предупредих госпожата, че е по-чувствителен, така че спокойно". Simple Smile Не е разбрал особено какво е станало, в разговор после извъртяхме нещата, че госпожата го е завела да види големите деца. От днес нататък воденето и прибирането на детето е изцяло и само моя отговорност.  

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 11:52 от dejie

# 319
  • Sofia
Като стана дума за това дали втората смяна има информация от първата, при нас е по-особено. Не само няма, ами целенасочено няма. Оказа се, че двете учителки не се разбират. Това не го вярвах, ама доста родители ми го споделиха от техен опит. Едната говорила с един недоволен татко и му заявила- ама на мен ми омръзна да се оправдавам заради колежката, все в нейните смени стават тези неща, говорете си с нея. Оплакванията са все по време на нейната смята Sick За мен подобни изпускания пред родители са недопустими.

# 320

desitkata77, добре казано. Щом детето ходи с желание значи няма много за питане. Лошото  е, когато 5-6 годишни адаптирани деца започнат да реват истерично и да се наакват от страх. Тогава няма как, започват въпросите.
Мда.В първа и втора група по един път в годината стигнахме до скандали.Та нейните/на едната госпожа/ интерпретеции относно ,защо казал тъй или направил иначе отдавна не ме интересуват.
Искам конкретика без нейното лично мнение по ситуацията.Защото той като боцнал по ръката друго дете с моливчето тя му казала "Ами ако ти забия молива в главата."И аз освен другото и казах ,че колкото по малко има взимане -даване с моето дете по -добре за нея.

# 321
Деситка , верно ли така е казала  Shocked

И проста, че да си го каже...на такава да и забиеш един зад врата направо... ooooh!

# 322
  • Пловдив
Боже, настръхвам само като Ви чета... Как ще наказват децата, като не им дават вода Shocked #2gunfire #Cussing out
А за заплахите - акъла не ми го побира... Как педагог може изобщо да си помисли, да заплаши детето по такъв начин?!? Аз лично, съм упълномощила и двете госпожи на дребния, когато дивее, да го "оставят да си почине" на столчето за известно време - един вид наказание, упълномощила съм ги и когато не ги слуша, да го заплащат, че ще ми кажат hahaha... Хване ли го бяса, няма сила, която да го успокои, затова за мен е много важна комуникацията между родител и учител - когато по даден проблем се работи и от двете страни, много по-бързо и ефикасно се стига до желания резултат.
Миналата година ги помолих, да ограничат контактите му с едно определено дете - не му влияеше никак добре - е, всеки ден след това, обясняваха на мен или мъжа ми, дали са контактували двамата и колко време... За около месец успяхме да прекъснем това "приятелство", но и сега, ако има нещо по-специфично между двамата, винаги ни се "докладва" hahaha
Говорила съм с майката на въпросното дете - ами за нея, явно е нормално псуването На 3 годишно... Баща му пък даже се гордее с този факт ooooh! #2gunfire Да не говорим, за държание, възпитание и използван език...

# 323
Аз вече не виждам смисъл да питам учителките каквото и да е, защото детето ми разказва доста добре и интересно за мен какво е случило, дали е ял, дали е спал, какво да учили и т.н. Учителките казват, че всичко е наред и детето е просто идеалното дете.  Heart Eyes
Всичко е това е доста необичайно и свъх интересно за мен, защото каката, не обелваше нито дума за градината  - или забравила, или не й се говори за това. А малкото споделя и разказва с такъв ентусиазъм за всичко, че се разтапям направо.
Е, сега кашля и ще прекъснем градината. Дано му мине бързо.  Praynig

# 324
Аз разбрах от детето.Но и тя не отрече после.Било един вид пример.Аз
казвам,че за него има разлика дали госпожата ще му забие молив в главата
или Пешко.А бе кротна се след скандалите -засега.То в случая изигра лоша шега
и това,че малкия харесва анатомията.И знае и познава вътрешните органи,системите,
и му е ясно че главата не се пробива по ред причини.

# 325
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, извинявайте, че ще отклоня темата, но имам един въпрос, който със сигурност е обсъждан, но нямам време да намеря отговора. Прочетох правилниците за плащане на такси в детската градина и попаднах на точка, която казва, че се заплаща 50% от таксата ако родителите са редовни студенти. Това важи ли ако само единия(в случая аз) е студент в редовна форма на обучение? Благодаря предварително за отговорите и се извинявам ако се повтарям.   bouquet

# 326
Момичета, извинявайте, че ще отклоня темата, но имам един въпрос, който със сигурност е обсъждан, но нямам време да намеря отговора. Прочетох правилниците за плащане на такси в детската градина и попаднах на точка, която казва, че се заплаща 50% от таксата ако родителите са редовни студенти. Това важи ли ако само единия(в случая аз) е студент в редовна форма на обучение? Благодаря предварително за отговорите и се извинявам ако се повтарям.   bouquet
Ако става дума за София /защото общината има голямо значение в случая/:
http://sofiacouncil.bg/?page=ordinance&id=75
чл. 41 (1) Таксата се заплаща с 50 на сто намаление за:
3. деца единият от родителите на които е учащ, редовен студент или редовен докторант.

# 327
Покрай въпроса на Катето се сетих и друго, което ни казаха на РС, на някой може да му е от полза.
Ако майката е самотна майка, а бащата не плаща таксата, то тя има право да попълни заявление, взето от домакинката, и да плаща /там вече забравих точно колко беше Embarassed/ но мисля че 50 процента от таксата.
Честит първи сняг!

# 328
  • в огледалото на живота
Покрай въпроса на Катето се сетих и друго, което ни казаха на РС, на някой може да му е от полза.
Ако майката е самотна майка, а бащата не плаща таксата, то тя има право да попълни заявление, взето от домакинката, и да плаща /там вече забравих точно колко беше Embarassed/ но мисля че 50 процента от таксата.
Честит първи сняг!
При самотните майки не фигурира името на бащата в акта за раждане...... Simple Smile т.е отпада автоматично плащането на такса.
Различно е когато са разделени родителите в случая.

# 329
Може и аз да греша, ама и бащата беше споменат със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт