Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 776
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
  • в огледалото на живота
Може и аз да греша, ама и бащата беше споменат със сигурност.
Тогава изобщо не се води самотна майка Дари  Simple Smile

# 331
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Благодаря много за отговорите  Hug Да ви кажа досега не знаех и си плащах пълната такса и вчера без да искам, ей така от любопитство, се зачетох в правилниците и останах изненадана  Simple Smile

# 332
Той и театъра не е задължителен, ама си искат 3- те левчета и не казват  че може и да не посещава. Това сега пак го разбрахме, някой се е оплаквал. Та, мисълта ми е че спестяват някои неща, или очакват ние всичко да знаем, особено с първо дете в първа група.

# 333
  • Пловдив
като стана въпрос за такси - в Пловдив се плаща  50% от пропорционалната част, ако в семейството 2 деца посещават детски заведения (независимо дали са в едно и също или различни)

# 334
  • Mediterraneo
И при нас е така за две деца. Аз не плащам такса поради инвалидност.

# 335
  • София
За театъра моя не иска да ходи и аз като давам 3-те лв. ако не  еходил ми ги връщат.

# 336
  • В две мънички очи...
И аз да се запиша че съвсем ви изпуснах. Моя втора седмица се сополиви и е у дома.

# 337
Абе явно правилниците си ги прилагат като дявола евангелието  ooooh! Нашият общ. съвет решил, че няма да има отстъпки за деца с ТЕЛК над 50% - въпреки, че сигурно във всички др. градове е безплатна ДГ за такива сдечица, при нас - нищо подобно. А таксата е една от най-видоките в страната  Confused
А за т.н. "самотни майки" дума не ми се отваря, че в по-голямата си част тези персони само манипулират държавата  Stop

# 338
  • София

При самотните майки не фигурира името на бащата в акта за раждане...... Simple Smile т.е отпада автоматично плащането на такса.

Това не е така, самотните майки (т. е. с неприпознато дете) плащат 50% от таксата, не са освободени напълно.

# 339
В София децата "с медицинска експертиза за 50 и над 50 на сто намалени възможности за социална адаптация, издадена съгласно Наредба за медицинската експертиза ....." са освободени от такса. Не съм сигурна дали това е равнозначно на ТЕЛК обаче. Може би е, защото при децата документът не беше т. нар. телк.
"Самотните майки" - за различни цели различно ги третираха. За разни социални придобивки липсата на брак е далавера.  Доста майки получават помощи за деца, защото нямат подпис с бащите на децата си, с които си съжителствуват.  Tired

# 340
  • UK
Моят син пак ще си стои вкъщи. Тъкмо се беше закрепил здравословно. Много деца били болни, били около 10 посещаващи в момента затова до края на седмицата ги прикачват към друга група, даже ако не се лъжа разбрах към втора група, не друга първа. Тъкмо взе да свиква и се поочупи малко там, сега на ново място, нови госпожи и нови деца, предпочетох да го оставя вкъщи. Нито една от нашите госпожи няма да е с тях, те ще заместват други, които са болни в други групи. Това ли ни чака цяла зима, когато има много болни? Разхождане по сборни групи? При вас така ли е?   

# 341
Доста майки получават помощи за деца, защото нямат подпис с бащите на децата си, с които си съжителствуват.  Tired
Да, за съжаление държавата позволява това  Confused

Деже, защо те притесняват сборните групи  newsm78 Аз съм забелязала, че малката е щастлива с деца и от другите групи, ама знам ли - може не всички да са доволни  Rolling Eyes По-добре да свиква от малък с  нови лица, така си мисля аз де  Wink

# 342
В София децата "с медицинска експертиза за 50 и над 50 на сто намалени възможности за социална адаптация, издадена съгласно Наредба за медицинската експертиза ....." са освободени от такса. Не съм сигурна дали това е равнозначно на ТЕЛК обаче. Може би е, защото при децата документът не беше т. нар. телк.
"Самотните майки" - за различни цели различно ги третираха. За разни социални придобивки липсата на брак е далавера.  Доста майки получават помощи за деца, защото нямат подпис с бащите на децата си, с които си съжителствуват.  Tired
Рони аз нямам подпис с бащата.От повече от 2г. не живее при нас.Дори не сме в един град.И по ЛК е видно/в нашия случай/.Припознал е детето.И не знаех ,а и не мисля ,че ми се полагат някакви привилегии.Пък знам ли вече....

dejie и при нас е така.Зимата особено.Но при нас е целогодишна практика обмяна на групи.Всички деца познават всички госпожи и обратното.Например големите ходят да помагат на малките в апликации,редене на масичките за обяд.....това целогодишно.Големите се дразнят от по малките ,защото като ги пратят в групата им разваляли нещата .но да се научат на търпимост и толерантност.И отпада проблема с "чужди" госпожи и деца.

# 343
Точно ТЕЛК решение е и при децата. С него освобождават от такса - в София.

# 344
  • София
Рони аз нямам подпис с бащата.От повече от 2г. не живее при нас.Дори не сме в един град.И по ЛК е видно/в нашия случай/.Припознал е детето.И не знаех ,а и не мисля ,че ми се полагат някакви привилегии.Пък знам ли вече....
Привилегиите са за самотните майки, но много хора бъркат разведените и тези без граждански брак, гледащи сами децата си, със самотни родители. А да се изкараш самотна майка го могат най-вече циганките. И те са тия с помощите. "Големият" келепир за хората с по-нисък доход са детските надбавки, нищо друго.

Общи условия

Активация на акаунт