Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 30 525
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И аз пращам с потник и с тънка блуза с дълъг ръкав сега. И тънко яке/суичер отгоре. Сутрин е студено. Вечер разнасям горната дреха. Добре, че и в градината се усещат и не ги карат при 20 градуса да си слагат якетата.

В яслата са ми казвали да обличам детето повече. И в следващия момент ми го водят преоблечено - много се било изпотило. Е логиката с многото дрехи не я хванах и не ги слушах.
Но те до последно т.е. докато ходеха и 2-мата  на ясла все ми подхвърляха сестрите - много леко го обличаш.

# 121
  • на последния етаж
И аз пращам с потник и с тънка блуза с дълъг ръкав сега. И тънко яке/суичер отгоре. Сутрин е студено. Вечер разнасям горната дреха. Добре, че и в градината се усещат и не ги карат при 20 градуса да си слагат якетата.
Така и аз.

Чорапогащник носи дъщеря ми, когато е с поля/рокля - сега по-тънък, зимата - по-плътен. Синът ми не е обувал чорапогащник.

# 122
  • София
Синът ми не е обувал чорапогащник.
+1 Simple Smile
Да за живи и здрави тези, дето са измислили ватираните панталончета.
Не мога да си представа как бих обувала чоропогащи на малкия през зимата.

Каката я изтърпях някак. Ама нали е мома и носи рокли, няма как. Добре, че от доста време е в час и сама се обува.

# 123
При нас за чорапогащника госпожата му помага - така ми докладва малчо Peace

При нас палят парното сутрин и до довечера каквото остане по тръбите, това е, парното е местно, не централно, в смисъл-местно за детската градина, имат си огняр...

Та зимата следобедите и вечер си беше хладничко вътре, явно икономии правят някакви.. Confused

На мен притеснението ми е свързано с извеждането навън, че дворчето пред тяхната група е доста усойно и се завихря едно особено течение такова...Та преди циганското лято, имаше по-хладни дни, та навън го извеждаха със памучен суитчер и отгоре якенцето, което е тънко...добре му е така.. Peace

И моичкият е зиморничав - даже до оня ден слагаше сутрин ръкавици и шал Rolling Eyes Ходим пеша, детската е близо ...

Вчера , като го вземах, ми вика-сложи ми шала и ръкавиците #Crazy Разгеле, разбрахме се... Mr. Green

# 124
  • Пловдив
аз потник слагам, откакто няколко пъти ми направиха забележки и от яслата, и от градината, че леко ги обличам hahaha Но пък са със супер тънки блузки, та компенсирам Whistling
Чорапогащник на баткото не слагам - зор ми е да му намеря тънки долнища, какво остава за чорапогащник отдолу Mr. Green Нито ще го трае, нито ще му е комфортно, нито ще може да го облече всъщност.
На малката и слагах няколко пъти, когато я пусках с рокля Simple Smile Едната сестра ми каза, че не е удобно да е рокля, защото като е на гърнето има голяма вероятност да се намокри - аз не се бях замисляла Whistling та и малката вече не я пускам с рокли, респективно - чорапогащници

# 125
  • Mediterraneo
Ние сме с памперс още и затова. Grinning

На градина ли сте?!

Потник слагам от сигурно месец насам. Чорапогащници не обува, когато е с панталон и в най- лютата зима- над клинчето за градината обуваме плътен ватиран панталон и така стигаме до градината.

# 126
  • Варна
От едно известно време слагам потник и тънка блузка с дълъг ръкав.Така ѝ е добре.Сутрин слагам горничка и грейка / тип елек/, но грейката си стои така в гардероба и само я разхождам, защото като я вземам към 16.30 си е топло.
При нас още нищо не пускат, ние сме с климатик, няма парно.

# 127
  • в огледалото на живота
И дъщеря ми е с потник под блузката от месец,но материята е много фина  и с тънки презрамки.Ето такива:
Скрит текст:
Чорапогащниците са ни любимия аксесоар... Mr. Green
При нас полите и роклите са на почит.В началото като захладня обувах от тънките,сега преминахме на по-плътните/разбира се не термо/
Мен пък ми е чудно не се ли запарват децата цял ден в градината с тези термо панталони  Rolling Eyes
Чорапки отдолу са ок,но все пак материята е по дебела,размишлявам просто.

# 128
  • София
Чорапогащник няма да си го причиня, докато сама не поиска. Предпочитам клинче при нужда. Но в градината е много топло и пращам само по тънко панталонче или по клинче. Меки, без копчета и ципчета. Нагоре слагам тениска и много тънка блузка, защото понякога се съблича по къс ръкав, като мен е, все й е топло. За роклите съм чувала, че има момент, в който друго не приемали момичетата, ама за момента сме далеч от него и предпочитам да й е удобно. Ако поиска, ще й облека, но тя си е бесня и мисля, че няма да й е удобно. Иначе има претенции, избира си кое да облече, иска да е хубава  Mr. Green Зимата по същия начин обличам, само отгоре слагаме космонавт за навън. Като стигнат до градината, събличат космонавта и са готови. В междинните сезони при нужда пускам с клинче за вътре и панталонче отгоре за докато стигнат, нагоре яке.
Никога не са ми правили забележка как обличам, дори са приемали с благодарност информация от мен. Напр. баткото да не го карат да се съблича, защото е зиморничав, а нея да не я карат да се облича, защото все й е топло Simple Smile
Адски уважавам на Лидл дрешките - супер тънки са им блузките дълъг ръкав - чудни за градина  Peace

# 129

Мен пък ми е чудно не се ли запарват децата цял ден в градината с тези термо панталони  Rolling Eyes
Чорапки отдолу са ок,но все пак материята е по дебела,размишлявам просто.

И аз си мисля същото. Даже сглупих миналата зима и й накупих едни супер ватирани анцузи, сега само заемат място в гардероба - освен за игра навън в най-лют студ, за друго не стават  Laughing
Аз не смея да я пусна с тънък чорапогащник (от тези с материя като дамските ч-ци) - докато стигнем до там ще е ОК, за вътре също, но като излизат навън ме е страх да не й е студено  Rolling Eyes Затова слагаме клинчета.

# 130
  • Sofia
Това се каня да питам и аз, за ватираните анцузи, къде ги носят децата. За вътре е абсурд, навън в зимата само по тях също не ми се вижда подходящо, освен ако не става дума, само да се заведе до вкъщи детето. Имаме един за всеки случай, но не бих го пратила в градината с него. За навън го мъчех с чорапогащник до миналата година. После му купих черен клин. ЧУдя се досега къде съм бляла, та не съм купила клинове.

# 131
Моят ходи в градината с ватиран анцунг зимата. Не мисля, че го запарява. Те по цял ден се търкалят по пода, който не е толкова топъл. Така смятам аз, не задължавам никой с моето мнение.  Peace

# 132
  • Sofia
При нас редовно виждам деца по тениски през зимата. Така че няма как това да е съвместимо с дебел панталон, за горнище е по-лесно, с каквото и да го пратя, като му стане топло ще го съблече. Вероятно има разлика в температурата във всяка градина, както и това на кой етаж са.

# 133
Ооо, има различни  по дебелина ватирани анцузи. Най-дебелият, който имаме, сигурно и децата в Аляска го носят  Laughing Иначе и аз й обличам леко ватирани долнища и клинчета зимата. Но като се каже "ватиран панталон" и си представям нещо много дебело, само такива съм виждала.

# 134
  • София
Трета поредна седмица облъчват дъщеря ми с театър в градината. Тя нещо не се кефи, защото като е последна група ги подреждат най-отзад, а тя нали е най-висока, та остава най-най отзад. Оплаква се, че малките приказват, въртят се, някои реват. Също така трудно виждала... Вчера го казах на госпожата и тя обеща, че ще я сложи на първи ред на четвърта група. Тъпня в общи линии.

Общи условия

Активация на акаунт