Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 30 525
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Е, разбира се, не говорим за най-дебелите ватирани панталони, а за такива с лека вата. Дори и в градината на топло не бих го пуснала с тънко долнище зимата С такива ходи лятото.....  С тениска, още по-малко! Всеки си има виждане относно децата си, кой, както иска да ги облича.
Дори леко ме притеснява, че за плуването ще ги събличат в стаята, после ще им обличат халатите и джапанките и така ще ходят до басейна. Особено на връщане, като са мокри.... Tired Ще има настинки, усещам...

# 136
  • Sofia
Едва ли обаче има по-тъпо нещо от нашата родителска среща.  Tired Знаех, че не трябва да ходя, изкарах бебето сънено, то е сополиво и го заврях в стая с 30 родители. Изкарахме към 15 минути и си тръгнах. Не знам защо ни събират изобщо. Децата са трета група, знаем какво се изисква. Е, за тези 15 минути изслушах как трябва да си носим вода, да имат резервни дрехи и един път да занесем тоалетна хартия. Това го правим три години поред и няма човек, който да не го знае. Да не сме малоумни. Децата са предучилищна група и очаквахме да чуем поне нещо за ученето. БЕше ни казано, че в понеделник имат еди какво си, вторник- един какво си, следобед - това, сутрин- онова. Та изредиха програмата. Ама това- какво учат, кой какво може и от какво има нужда да се наблегне. Нее, нямаа нужда да говорим за такива неща. Тоалетната хартия е по-важна. Първата година се опитах да разкажа на мъжа ми какво са говорили и се оказа, че не помня нищо освен, че тоалетата хартия много върви. Втората година взеха думата няколко баби, които обясниха, че няма нужда да съберем по 30-40 лева (20 от тях за задължителните помагала) за играчки,щото те децата много играчки имали. Иначе групата за мен си е мизерна. Не знам как изкарват децата по цял ден три години вече с едни й същи играчки. Е, бабите трябва да са доволни, тази година пари не се събират. Имали спестени от миналата. Значи просто нищо не са купили освен моливи. С други думи- абсолютно безсмислена среща.

# 137
Няма как във всички сгради температурата да е една и съща. В нашата градина като бяха по-студени сутрините пускаха парно, после са го спирали със сигурност. Няма начин да го пусна детето по тениска. Чак такава жега няма как да стане. С потник и тънка блузка с дълъг ръкав ходи до зимата, после слагам  пуловер без ръкави.

Синът ми също е висок и все най-отзад, включая и по снимки. Да се вижда там една главичка, пък другото не е важно. Crazy

# 138
Къде предлагате да ги сложат най- високите?  newsm78

# 139
Къде предлагате да ги сложат най- високите?  newsm78

Сега като попита, се замислих... newsm78 Примерно отпред клекнали. Crazy Или ниските отпред клекнали също става. Това ако е за снимка. Иначе при мероприятия със столчета и седнали май няма друг вариант, освен отзад.

Всичко в рамките на шегата, разбира се. Има толкова по-значими неща. Hug

# 140
  • София
Къде предлагате да ги сложат най- високите?  newsm78
Нищо не предлагам. Госпожите да си оправят разположението на групите. Детето ми има толкова право да гледа театъра, колкото и другите.  Peace За някои може и да не е важно, но след като детето ми се оплаква, че нищо не вижда, значи имам право да недоволствам.

# 141
  • София
Моята щерка е ниска, но пък е 4-та група - стоят на последния ред, но пък й дават да стои права - и това е решение  Peace

# 142
Да, прави, или по шкафчетата седнали също съм ги виждала. Абе има си решение за театрите, но аз повече се дразня на снимките.

# 143
Пращах я известно време без потник с блузи дълъг ръкав, но откакто стана студено преди 10 дена ѝ слагам потник. Вечер като я вземам ходим в парка, а там тича и винаги се изпотява.

Къде е станало студено от преди 10 дни? От любопитство питам, защото в София в последните 7-8 дни е циганско лято с дневни температури около 24 градуса.
Дъщеря ми не носи потник, слага по изключение през зимата под една зимна рокля, да не е на голо, че й дразни кожата. В детската градина винаги е било жега с парното, ходят по къс ръкав целия сезон.

Живеем в Габровска област. Да, наистина преди около 10 дена някъде изведнъж стана студено. В последните дни и при нас е топло през деня, но сутрин продължава да е студено(не ме разбирайте погрешно - имам предвид, че с тънко яке ми е студено сутрин  Grinning)

Вчера имахме тържество по случай празниците на тиквата. Участваха деца от всички градини в града в Дом на културата. Всяка градина имаше по един танц, нашите бяха най-малки, но се справиха за малкото време, които имаха за подготовка. Те бяха Гладните мишлета  Laughing

# 144
Няма как във всички сгради температурата да е една и съща. В нашата градина като бяха по-студени сутрините пускаха парно, после са го спирали със сигурност. Няма начин да го пусна детето по тениска. Чак такава жега няма как да стане. С потник и тънка блузка с дълъг ръкав ходи до зимата, после слагам  пуловер без ръкави.

Точно...и при нас е така..сутрин препалват локалното парно и докогато изкара...тоест..до обяд..

Затова в яслата го пращах с клин под панталона или с ватиран дебел анцунг-долнище, а отгоре с ватирани блузки с тениска отдолу Peace Добре му беше...

При централно отопление жегата е яка и изисква друго облекло, но при нас, както казах, тази екстра я няма и в яслата беше откровено хладно Peace

Сега в първа група са на втория етаж, нямам представа как ще е зимата, ще преценявам на място за облеклото... Но госпожите са много разбрани и внимателни и слушат това, което имам като претенция относно облеклото...

# 145
  • Бургас
Къде предлагате да ги сложат най- високите?  newsm78
Нищо не предлагам. Госпожите да си оправят разположението на групите. Детето ми има толкова право да гледа театъра, колкото и другите.  Peace За някои може и да не е важно, но след като детето ми се оплаква, че нищо не вижда, значи имам право да недоволствам.

Даже се изненадах, че всички заедно гледат. Естествено, че по-големите ще им е досадно от по-малките. То плачат, стават, трудно им се хваща вниманието за повече от 10 мин. Ние бяхме вече на театър, стоически го е изгледала, както каза госпожата - тя е над тия неща /по повод дали е плакала/. Но други деца просто в истерия са изпадали. Представям си на по-големите колко досадно им е било.

# 146
Даа, а не тези, които са били в истерия, още по-гадно им е било ...

# 147
  • София
Би било логично да разделят групите. Поне аз така си мисля де.
При нас салонът е малък, групите са много. И искат-не искат - има разделяне. Надявам се да го правят смислено. Досега моята не се е оплаквала че не вижда или че някой й е пречил да гледа.

# 148
И моята не се е оплакала, че не вижда или че й пречат малките. Не знам къде я подреждат, висока е, сигурно отзад. Но тя вече е отегчена от този театър, казва, че четвърта поред година все едно и също гледат с едни и същи актьори (мъж и жена) и не й е интересно. Подозирам, че по време на театъра се разсейва или говори и пречи на другите да гледат. Но същото може да се случи във всеки театрален салон на всяка постановка, няма гаранция за нищо.

# 149
Здравейте !
Нахълтвам в темата с въпрос , който честно казано не съм сигурна дали е за тук или за отделна тема , та приемам съвети и за това .
Има ли охрана във вашите детски градини ?
В първата ясла , а после и в градината на големия ми син , имаше охрана на входа и вратата се заключваше .
В градината на малкия ми син обаче няма .
Вратата също не се заключва – децата не можели да я отварят !
Това изобщо не ми харесва . Няма сега да се впускам в дълги описания , но съм била свидетел на случаи в които децата са успявали да излязат навън .

Знае ли някой от вас дали има наредба във връзка с охраната на детските градини ?
Има ли някъде в бг мама теми , които касаят подобни наредби ?
Явно ще се наложи да посетя инспектората , но ми се щеше предварително да съм подкована по въпроса , да не ми излизат с някакви номера и да го усукват .

А нередности има още . Наистина искам да знам какви са правата на децата , какви са нашите права като родители , какво можем да изискваме . Все някой трябва да поеме инициативата . За щастие , синът ми е приет по установения ред и не дължа благодарност на никого , та смятам сериозно да се заема с въпроса .

Общи условия

Активация на акаунт