Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 30 035
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Колко входа има градината? Ако са повече от един съвсем възможно е да има охрана, но да е на централния вход /при нас е така/

# 151
Да, при нас има, даже двама, май всеки отговаря за различните корпуси.

В яслата нямаше, но там бяха само 2 групи (СДЯ) и ги строяваха доста.

# 152
Имаме жива охрана.На главния вход.Вратата се заключва през деня.Не мисля
,че стои по 12-13 часа,но аз водя сина си първи и го вземам почити последен
и той винаги е там.Двора е с един вход ,а сградата с няколко,но родителите
ползват централния.Другите входове са към площадките.
Плащам 3лв за охрана на месец.

# 153
  • Пловдив
и в градината, и в яслата охрана няма, но вратите са с магнит и домофон. Когато е отворено, то на входа стои дежурна сестра/леля.

# 154
При нас е много зле положението. Има централен вход, заден вход и една странична врата, която сложиха наскоро, а преди нямаше нищо - просто празно място в оградата. Задният вход се заключва единствено в петък вечер до понеделник сутрин. Централната врата започнаха наскоро да я заключват с катинар. Както се досещате няма никаква охрана. Притеснението ми е, че може да си влиза всеки, вечер майки прескачат оградата, младежи също  ooooh!

# 155
Има охрана-един много симпатичен възрастен мъж. Вчера много ми харесаха как реагираха като се наложи сестра ми и мъжа й да вземат детето. Не бях ги писала в декларацията и въпреки че детето веднага ги е познало, викнало ги е по имена, хвърлило се е към тях, пак ми се обадиха.

# 156
  • Mediterraneo
Плащам 3лв за охрана на месец.

Стига бе, и за това ли се плаща?! Ние нямаме охрана- във филиал сме, една къща е.

# 157
 Да Тарти плащаме.До миналата година беше 2.50лв.След увеличаване на мин. заплата
стана 3лв.На РС директорката каза,че охраните били решение на самите градини
или сами да решават за охраната...нещо такова.

# 158
  • София
Ние сме с памперс още и затова. Grinning

На градина ли сте?!                                                                                                                                           Да ходим на градина първа група .Защо?

# 159
  • София
Не са ни искали допълнително пари за охрана. Не знам как отчитат това перо в градината.

Но имаме де. На главния вход стои човека и наблюдава децата. Вратата е затворена. И ако искаш да влезеш - изчакваш охраната да отвори отвътре.
Вече към 16, когато започва издаването на децата - врата е отворена.
В другата сграда, където е яслата, там пък затварят вратата и се звъни, за да ти отворят. Но там няма охрана.

# 160
Такаааа , ясно – няма да мога да атакувам директорката по въпроса . Вече ми е излизала с номера , че нямало пари за охрана , а както сте писали , ако наистина е по усмотрение на ръководството на съответната градина - значи е загубена битка .

Това е безотговорно ! Защо трябва да се случи нещо драстично , да се вдигне шум и едва тогава да се вземат сериозни мерки ?!
Би трябвало да са задължени да назначават охрана .
Чувала съм доста случаи за деца , които са изпускали навън . За щастие , откривани навреме . Аз лично съм свидетел на такива случаи в нашата градина . Сега вече съжалявам ,че тогава не вдигнах врява и не разгласих в същия момент .
Бяхме нови в градината , детето и без друго имаше проблеми с адаптацията и уж да не вдигам скандали от самото начало !
А с времето установих още куп нередности .
Последно по отношение на новопостроената сграда с басейн , в който децата трябвало сами да се сушат !!! Тренировките са по време на следобедния сън . Отделно от това , доколкото разбирам басейна също не се заключва . Така децата биха могли да излязат от групата и сами да стигнат до него . Изобщо толкова недомислици , та проблема какво учат примерно , направо ме се вижда незначителен

# 161
И при нас охрана няма. И не го имам за чак такъв проблем, работа на учителки и пом.-възпитатели е да се следи децата да не излизат навън. Дупката в оградата ви определено е проблем, по-скоро там търси намеса. Както и оставянето на децата да се сушат сами - и това ми се струва нередно, поне трябва да се извършва под надзор на възрастен.

# 162
  • Sofia
И аз съм виждала деца, излизащи от групата, които никой не следи. Ако реши, ще излезе и никой няма да се сети поне известно време. Ако няма охрана,поне е редно всичко да се заключва. Да не казвам, че знам за случай на излязло по време на следобеден сън дете от яслена група, хванато почти на тротоара от външен човек.

# 163
Нямаме охрана и ние.
В сборната градина го бяха изтървали навън, тръгнал да ме търси. Че и едва ли не ми се хвалиха. Не ми се занимаваше да вдигам скандал. Кръстя се че не го записах там!!! Води се една от елитните градини, но за месец се нагледах на какво ли не. Сбирщина от възпитатели без никакъв контрол над децата! "Слънце".

# 164
  • Mediterraneo
Не считам, че охраната ще свърши каквато и да е работа по охраняване на децата. Като има охрана в училище какво?! Всеки влиза и излиза на общо основание, за децата говоря. Никой не ги следи къде ходят и какво правят. А в градината това е работа на учители и помощен персонал, децата нямат работа да скиторят сами из сгради и дворове.

Общи условия

Активация на акаунт