Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 759
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • Пловдив
Разбирам тревогите на майките, особено когато детето е първо в градината. Вие имате ли представа обаче, какво би могло да се случи докато г-жата обяснява подробно на всяка една майка, по 2-3 мин. да кажем, какво се е случило през деня? Децата вътре остават сами, без надзор! Лелята по-често вече си е тръгнала, пък там където разполагат с леля следобедите, то тя или мие посудата от следобедната закуска или е в тоалетната с някое дете. Докато се обяснява на едната майка, пристига следващата и се включва към разговора, минутите вече стават 5, децата са сами... Може и други ситуации да се получат, но в общи линии искам да кажа, че ако има нещо по-фрапантно, което се е случило, г-жите ще ви кажат. Децата в детската градина се предполага, че вече говорят, от тях също може да разберете какво се е случвало през деня! Нямам нищо общо със системата на ДГ, но мисля ,че трябва да сме по-търпеливи и разбрани като родители. Г-жите са там да ни помагат във физическото отглеждане и възпитанието на децата ни, нека да не бъдем толкова критични  към тях  Peace

# 301
Говорят, ама и малко си фантазират. Според моето дете два дни той и Вито са спали на земята Simple Smile
Нещо хич не ми се вярва.... Най-вероятно са били на долния етаж на леглата.
По правило обаче, ако има нещо нередно, се установява от поведението на детето. В по-лошо настроение е, преживява го нощно време и т.н
Да чукам на дърво, при нас нещата вървят ок. Радостен е след градина, ходи с желание, доволна съм.

# 302
  • Sofia
Имаме представа, да. Но не виждам някой да е критичен. От поста на Натали не видях такова нещо. Освен това не е казано, че всеки ден трябва да се обяснява на всеки родител и да стават "ситуации". То ако имаш желание, ще намерят и начин. Аз отдавна се отказах да питам, защото започва едно мрънкане и пелтечене, ще рече човек, че ги карам да кажат наизуст учебните помагала. Макар че онзи ден успях да се добера до информацията, че синът ми пишел с лявата ръка. Хубаво, че ми го казаха, не бях забелязала Joy

# 303
Не знам защо някои хора тук приемат това като критика към учителките?!?  newsm78
Желанието ми е да разбера повече за деня на детето си, но в никакъв случай да се конфронтирам или нещо подобно. Дори напротив, харесвам госпожите, много са мили и са по-разбрани, отколкото в яслата. Разликата е огромна.... Wink, просто информацията е малко...
Затова питам как е по другите градини и дали там също не се дава информация и изобщо каква е връзката родител - учител....

А децата доста си измислят....Моят например ми казва: Всеки ден ще спя на различно легло! Питам го защо...Защото така искал!!!  Laughing

# 304
  • София
За английският някой питаше. Твърдо съм "за". Моето диване, така както е супер разсеян и зле в занятията в групата, е с доста голям речников запас от думи вече. Дават им листчета с картинка и съответната дума написана, преговаряме си ги отвреме-навреме. Няма да загубите в никакъв случай. Peace

Въпрос на късмет с нацелването на учителя/школата. Аз не съм доволна, определено. Дори съжалявам, че "натиснахме" миналата година да ходи до край, трябваше да му се доверя и да го отпиша. Да се пробва обаче може да е добър вариант  Peace

Бях се зарекла нищо да не предприемам за групата, но не се стърпях и писах във фейсбук. Обърнах се към родителите с въпрос дали смятат да заведат децата на Хелоуин с някакви костюми, или подръчни средства или каквото там имат.

И аз така - получих разнопосочни коментари  Whistling Ще питам и учителката. Миналата година питах първо детето - ами той отказа. Сега си давам сметка, че не ми хрумна да се поинтересувам за други деца  Whistling Не виждам нищо лошо в това детето да получи малко емоция и разнообразие.

zakobako, понякога децата се вземат от двора, където всички са пред погледа на учителя, независимо с кого говори... и освен това огромна част от родителите просто си хващат отрочето и си го прибират, не питат. Това не е непременно лошо, но е факт, че интересуващите се всеки ден са сравнително малко  Peace

# 305
  • София
Ами то зависи и учителката как отговаря. При нас едната обяснява с подробности, другата само измрънква, че моята кака е супер и това е. Ами с едната не искам и да си говоря. Но с другата - гледам поне по един път в седмицата да я хвана и да я поразпитам.

При малкия предната година - само ми казваха, че е ял и спал. Друго инфо не съм получавала.
Сега, може би защото е и в логопедична група, редовно си говорим и те ми казват как е. Но то и излъчването на учителките е по-различно. Не са такива неангажирани, отегчени - някак по-заинтересовани са. Най-радостното за мен е, че вече е почнал да им говори. Трябваше му близо месец, за да се отпусне.

# 306
Много се радвам за момченцето ти и за теб, v_spasova!
Алексдветочки, дано да нямаш нищо общо с педагогическата професия.

# 307
v_spasova ,радвам се за детенцето ти   bouquet

# 308
  • София
 За английския, както и за всяко друго занимание на тази възраст най-важно е подходът на учителя. Моите ходят от първа група и се справят много добре. Понякога изявяват желание да се занимаваме вкъщи и виждам, че знаят доста неща. Лятото на морето разпознаха на една будка учебника и сега понякога слушаме и припяваме песничките от диска или разказваме по картинките. Ако някой се интересува става дума за този учебник: http://www.booktraffic.bg/book/a%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D0%B9%D … 8-%D0%BD%D0%B0-cd

# 309
Прочетох на бързо ,че ви бях поизтървала.
При нас вечер информацията относно какво е правило детето е скромна.Освен ,ако детето не е направило нещо.Има бележка на която пише в кои дни от колко до колко часа може да се говори с госпожите относно детето или каквото ни интересува в градината.
За Хелоуин нашата група ще правят нещо през деня.Не разбрах ние ли ще им правим костюми или те ще им раздадат.Но на 31 ДГ има рожден ден и там имат голямо тържество всяка година.Водосвет,голяма торта ,снимки...и за Хелоуин какво ще остане не знам.Но ще правят със сигурност нещо ,защото са включени в европейски проект с ДГ от други държави и уважават техните празници както и обратното.
Не правя проблеми в ДГ освен ,ако детето не се оплаче или видя ,че нещо е тревожно и почва да мрънка ,че не му се ходи и т.н.Иначе той ,като ходи с желание и е щастлив и доволен не търся под вола теле.

# 310
Аз не съм от питащите често, но не от незаинтересованост, а защото винаги ми се казва едно и също - всичко е наред, няма проблеми. Ето, онзи ден пак попитах(децата си играеха навън) как е минал денят и госпожата ми отговори, че тя е дошла следобед и децата само са спали, закусвали и са излезли навън.

# 311
Здравейте! Включвам се да следя темата. Имам дъщеря на 2 г. и 5  мес., която от повече от година е на ясла.

# 312
  • Mediterraneo
Здравейте! Включвам се да следя темата. Имам дъщеря на 2 г. и 5  мес., която от повече от година е на ясла.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=805050.0;topicrefid=19 Тази тема ще ти е по- полезна сигурно.

# 313
Информация не се дава минута по минута, за да отнема толкова време.
Моето имаше здравословен проблем, на лекарства, които трябваше да дозирам според ситуацията. Безчет пъти обясних и на двете учителки и ги молех да ми кажат, ако детето е *****  да знам да намаля дозата. За половин година всеки път отговорът беше "при мен не съм разбрала,  а за другата смяна не знам". То много трудоемко да си предадат двете учителки, все едно всички са със здравословен проблем и трябва за 20 деца да помни. Но пък телевизорът винаги беше включен на "Ферхунде". Няма начин да уважавам подобни персони объркали професията. Водата имаше  наказателна функция - който не слуша, стои жаден. Щом има време да зяпа сериали, значи има и за 2 минутен разговор с родител. За нас тази градина стана бивша.

desitkata77, добре казано. Щом детето ходи с желание значи няма много за питане. Лошото  е, когато 5-6 годишни адаптирани деца започнат да реват истерично и да се наакват от страх. Тогава няма как, започват въпросите.

# 314
  • София
При нас информацията е в достатъчни количества, не се оплаквам. Едната учителка всичко ми разказва и без да я питам, другата казва сама, ако е много впечатлена от нещо, иначе трябва да попитам. Но попитам ли - казва ми. И никак не отнема толкова много време, освен това докато разговаряме, тя стои на вратата на стаята им, която врата е отворена и през цялото време има поглед върху това какво се случва вътре. Ако има нужда да се намеси, прекъсва разговора с мен, свършва каквото трябва и после се връща и продължаваме - на мен не ми пречи да почакам малко, за да получа информацията, която искам. Също винаги получавам информация за целия ден, на мен не ми се е случвало следобедната учителка да не знае какво е ставало преди смяната ѝ - явно си обменят информация. Така че  - който има желание, намира начин. Който няма желание - намира причини.

За Хелоуин не ми е идвало наум да питам дали ще се организира нещо. Костюм не съм купувала и досега не сме празнували. Ще попитам и ако ще има нещо в градината и ще се ходи с костюм, ще измисля нещо. Но се съмнявам да има.

Общи условия

Активация на акаунт