Детската градина- всичко, което ни вълнува-10

• 29 984
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
В нашата група също нямаха маскиране, но го отдавам на това, че са първа група, защото по-големите са имали.
Моят син ми каза, че в градината имало истинка вещица. И аз: "А, не, била е маскирана какичка!", а той: "Не, бе, мамооо! Истинска беше - с шапка и метла"  Laughing

И при нас така-и ние първа група, не разбрах да е имало нещо по повода...Но наистина са още малки, има време и за това...догодина, по догодина...

# 466
Дзвер, не вярвам да я тормози, без детето да се усети. При по-малките може и да мине, но при големите, трудно. Най-малкото детето ще сподели ако от нещо ѝ стане неприятно. Преполагам, че госпожата се е държала истерично по тел. не заради лабилна психика, а защото се е усетила, че е пресолила манджата и може да има последствия за нея. Ти обаче бъди на щрек и подробно разпитвай щерката как минава времето в ДГ, дали нещо я е притеснило, дали от нещо ѝ е станало мъчно и т.н.

# 467
  • София
Дзвер, не вярвам да я тормози, без детето да се усети. При по-малките може и да мине, но при големите, трудно. Най-малкото детето ще сподели ако от нещо ѝ стане неприятно. Преполагам, че госпожата се е държала истерично по тел. не заради лабилна психика, а защото се е усетила, че е пресолила манджата и може да има последствия за нея. Ти обаче бъди на щрек и подробно разпитвай щерката как минава времето в ДГ, дали нещо я е притеснило, дали от нещо ѝ е станало мъчно и т.н.
Дано! А че ще я разпитвам е ясно  Peace

# 468
Много често когато са тормозени децата мълчат. По-скоро отказ да разказва за ежедневието в градината е сигнал за нещо нередно.
Моята дъщеря трепереше като я водех и плачеше да не я оставям, а беше от 4 години на градина. Отдавна аклиматизирано дете. Но така и не ми каза какво се случва. Разбрах едва когато родителите направиха подписка за махане на въпросната учителка. Явно тормозът е бил масов. И тя беше последна година без право на отсъствия, но взех фалшива бележка и я спрях докато отстраниха учителката.

# 469
  • София
Въпрос към майки на деца от последна група: госпожите имат ли изискване да ги взимате след 5 часа, тъй като преди това имат учебни часове? При нас има такава молба и днес една от майките стоеше и чакаше пред вратата, при все, че дъщеря й ходи с моята на балет от 5 часа. Аз обаче отворих вратата и махнах на дъщеря ми веднага да излезе. Ай ще им се и не види, не стига, че от миналата година всеки божи уикенд пишем домашни, ами и ще ни налагат час за взимане.

# 470
Часовете бяха само преди обяд по програма. За пръв път чувам за следобедни часове в детската градина /изключвам допълнителните платени дейности/. При нас даже издействахме и английския да е преди обяд, че тогава е по-ефективно обучението.

# 471
Не сме последна група,но учебни занятия след обед нямаме.Но съм чувала
за такъв час в градини тука.Мисля,че е въпрос на организация.Така,че
постави въпроса.То хубаво да не отсъстват,ама лекар,зъболекар,очен,спорт..
посред нощ ли да ги водим.

# 472
  • София
От миналата година /3-та група/ имат ситуации сутрин и следобяд. Свършват обаче до 16,30 ч. най-късно. По сведение от едната учителка следобяд повтарят упражненията от предходната сутрин, като идеята е да затвърдят материала. Понеже по едно време мъж ми можеше да я взима по-рано от детска съм питала и ми каза, че за нея нямало нужда от повторение и можем да я взимаме. Сега 3 пъти седмично мъж ми я взима към 16,15 - 16,30 ч., че е на гимнастика - не сме имали проблем - по някога носи някой лист да допопълни от следобедните занимания, но забрани за взимане не е имало.

# 473
Явно наистина си зависи от възпитателката и нейната организация/желание за работа с децата. Преди доста години дъщеря ми съм я чакала следобед да свършат занятието и тогава бяхме помолени да ги вземаме малко по-късно. Разбира се, ако отидех рано по някаква причина никой нямаше да има против да я прибера. Сега при синът ми едната госпожа определено е по-мързелива, тъй да се каже и следобед децата се занимават единствено със себе си, когато тя е втора смяна. Докато при другата задължително се пеят песни или нещо друго. Но не ни поставят ограничения. Аз лично съм против ранното прибиране и винаги се извинявам, когато се наложи да отида по-рано да го прибера.

# 474
И ние бяхме влезли в серия с едни стомашни болки.Тогава госпожата му казвала да си
вземе тетрадката за в къщи да довърши,че ме чакаше при сестрата.Моя мързел обаче
бутвал тетрадката на мястото и или казвал на детето което стои с него да му я прибере.
Това 4 пъти за 2седмици.И последния път като взех да се тюхкам какво ще
научи изплю камъчето .
Иначе редовно го прибирам последен.Коренясва там.Ако отида рано/за 3г. няма 5пъти/
ме гледат странно.

# 475
  • София
Не знам какво значи ранно прибиране. Заради балета ходя да прибирам дъщеря ми малко след 16,30 ч. През останалите дни я взимам към 18,00 ч., при все че нямам проблем да го правя час по-рано.

# 476
Преди 16.30 е ранно. Като споменах за дъщеря ми, предпочитаха преди 16.45 да не ходим. Иначе знам за градини, където като мине 16 и започват да се влачат родители, баби. Ми рано е.

# 477
  • София
Зад блока имаме две градини и още и преди ч16ч. напират.Детето ми ходи в едната ами рядко го вземаме преди 18.Пък после правят физиономии като отидеш така да се каже късно.Всеки има различни разбирания за рано и късно.

# 478
  • София
Да, но има и градини, в които те имат за тотален мизерник, ако дръзнеш да си вземеш детето към 6 вечерта. Обикновено го поднасят опаковано и готово за моментално напускане на сградата, при все, че работят до 7 часа.

# 479
Тонка,предполагам заради занятията е.То е ясно,че ако в17.00 са взети всички най-добре.
Предлагам родители чиито деца са на градина да работят до 16.00ч.До 17.00
да сме ги взели.После да им обръщаме така натякваното внимание,което е лукс
за работещи родители.Или жива акробатика да успееш да го вземеш.

Общи условия

Активация на акаунт