Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са последствията от епизиотомията?
Какво представлява тапата и защо е важна за раждането?
Какви са подготвителните контракции и защо се случват?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са последствията от епизиотомията?
-
Какво представлява тапата и защо е важна за раждането?
-
Какви са подготвителните контракции и защо се случват?
Подготвителните контракции са неболезнени и нервни съкращения на матката, които помагат за подготовката на тялото за предстоящото раждане. Те могат да се появят седмици преди началото на истинските родилни контракции. Тези контракции помагат да се подготви шийката на матката за разширяване по време на раждането.
-
Какво представлява разкритието по време на раждането?
-
Какви са невралгията и прищипаният нерв и какви са техните симптоми?
Много е неспокойна,само плаче изтерично,много ми ми се разраниха зърната и не знам какво да правя да си купя ли нещо ?
.Вчера цял ден и после цяла нощ имах контракции, но не рагулярни. Иначе вече са болезнени, но не много де. Тази сутрин бях на тонове, добре са, а контракциите се отчитат. Хубавото е че при прегледа се оказа, че шийката се е скъсила на 70%, но пък разкритието си е 1,5см:(. Водите също били намалели. Утре ме викат за приемане, ако не било тръгнело раждане до тогава. но незнам дали ще ме индуцират и мен или ще чакат още 1-2 дни. Малко остана, но вече наистина имам чуството, че никога няма да родя:)
Ама аз съвсем никакви признаци нямам - нито болки в кръста, нито контракции, а и бебка си е все така активна 

Все си мисля.черако ме бяха изчакали до края на седмицата щеше сама да тръгне,ама каквото кажат лекарите 
Много е индивидуално всичко
Според мен багажа за болницата трябва да ти е готов още в началото на 9-ти месесец.Успех и леко раждане
Даже в деня на раждането, на обяд като ставах от леглото нещо ми изпука в корема, което после (след раждането) ми стана ясно, че си е бил мехура на водите. Аз не знаех какво да очаквам, тъй като ми беше 1-во раждане, но като дойде момента няма как да сбъркаш