Survivor Камбоджа - Сезон 5, Тема 3

• 38 667
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
Че са глупави Марчо, Явор, Надя и Дамяна - глупави са! Сами се прецакаха, след като не бяха готови с общо решение кого да преместят в другото племе и разпиляха 1 глас към Деси и 1 към Крум!
Но Ваня е такъв мишкар и подлец (точно като жена си), че ме отвращава до крайност! Никакво уважение нямам към такъв тип хора, проявяващи се било то в игра на "Не се сърди човече" или шах, или в реалния живот! Отвращава ме! Още в началото.. пуснаха му скайп връзка с жена му... ами човек, възползвай се да си говориш с тях... той нашия почна да обяснява за коалиции и чудеса... после ги лъга че му били дали да гледа снимки... Куха работа.. защо ще се хабят да те водят с лодка на друг остров за да ти дадат снимки, вместо да ги получиш на място.. Можеше да се сети да излъже поне, че са го водили някъде където има техника за да му пуснат видео послание, а не снимки... но както и да е.. подлец от класа... грозна душа.. Няма да спечели нищо от играта, само ще загуби уважението, включително на феновете на Берое...

# 631

Аз нещо друго се чудя. На играта между Дамяна и Йори как пък така на Йори толкова лесно й се закачаха чарковете от рибата, а пък на Дамяна все й падаха. Колко варианта за закрепване пък има, та да е толкова трудно да се открие правилния? Направо ми се стори невероятно!
Карамазов на няколко пъти обясни, че рибата също е вид пъзел - трябва да намериш точното място на парченцата от рибата. Тук Йори имаше невероятно предимство пред "кралицата на пъзелите" - беше спокойна, знаеше, че за нея тази огърлица е без значение. Дамяна от друга страна пък беше напрегната, изнервена, защото смяташе, че е неин дълг да победи, за да може племето да отстрани дразнителя си Йори. Дори Владо й подвикна, че с тези нерви до никъде няма да стигне.
Мисля, че много добре им се получи на коалицийката, по този начин Ваня имаше сериозно оправдание за вота си - спасявал е най-добрият си приятел. Ако огърлицата беше в Дамяна и можеше да се гласува срещу Йори, щеше да изглежда като по-голям предател.

# 632
Най-любезно моля, всички които "разбират" Сървайвър, да обяснят на останалите, които нищо не разбираме - какво стратегическо мислене, в случая показват Ваня и Йорданка?! Каква стратегия е да се правиш на умрял заек, когато те души лисицата, и когато тя се наяде, да скокнеш пъргаво и да бягаш? Ваня мисли 3 хода напред, а тук трябва да се мисли 30 хода напред! Ваня и Йорданка играят на дребно и това е... Защото целта на всеки един играч, за мен, би трябвало да бъде победата, а не да избуташ до следващия племенен съвет. И как си направихте извода, че тъжим за "нацепения батка", не знам? Лично аз, харесвам и Марчо и Ясен. Няма лошо, че вдигат 60 от лежанка - изглеждат добре, реализирани са в живота и имат самочувствие... Еми, защо не?! Друг е въпроса, че грам понятие нямат как се играе Сървайвър. Това автоматично ги прави тъпи ли? Да са живи и здрави, ще спечелят повече позитиви от тази игра, да му мислят Ваня и Йордана.

В случая лисицата е Ваня. Марчо и Явор по скоро бих ги оприличила на мечки. Зайци са Крум и Емо. Двете женици не ги знам какви са от миманса нещо са. Йора си е мишка, църка дразни ама ще падне жертва на лисицата когато е ненужна.
Ваня ако мисли с 3 хода напред останалите и с един не мислят. Първо дори не си направиха труда да си подсигурят съюза с допълнителен глас и да лишат другите от него. Второ силни са няма лошо ама само на това снование как решиха, че вече са в сливането и защо пък те точно трябва да са. Като са толкова силни защо ги победи и то и двамата, един бивш футболист с видимо по слабо телосложение от тях.
И как може да нямаш понятие какво се случва в Сървайвър като има толкова много издания на въпросния включително и български. Ми ако не си го гледал пусни си ги гледай ако искаш да победиш.
Кой толкова ги предаде техния съюз е от 4 човека. Всички си гласуваха в едно. Останалите извън съюза даже си позволяваха да ги и предупреждават, че ще ги гонят. И те видиш ли трябва да седят примиренчески. Ми и те искат да спечелят играта. Играта изобщо не е само силова. Девиза за оцеляването го знаем всички, не оцелява най силния, а най приспособимия.

# 633
Марчо като мъж на място,защо не тропна по масата когато Йори се дърлеше с нея или с Васко?
Е тук си много права. И аз им се ядосвах, че позволяват такова поведение, и чаках момента когато това ще се обърне срещу тях. Обаче ми е гадно, защото дръпнаха напред хората, които са ми най-неприятни - Йорданка и Ваня. Искрено се надявам Ваня да Не спечели.

# 634
Какво да се обяснява на някой, който иска да гледа приятелства,джентълменство и искреност, неща,които никога не са били в основата на играта.
Ти си готин,добър и те оставям да победиш. LaughingТова ли?Без да направиш нищо,за да си спасиш кожата?Е,тогава си мишка.
И кой се е правил на хитрата лисица и умрял заек?Марчо и компание не предполагаха нищо, отидоха на съвета с идеята,че ще гонят Крум.Дори не им светна лампичката,че на който скача Йори си заминава-първо Веско,после Мерлина,дори и Деси.Марчо влизал в играта и на следващия съвет щял да гласува за Йори. Пуф.Толкова са си повярвали,че си заслужиха всичко.

Знаете ли какво щеше да стане с коалийцийката на 5-мата ако се бяха добрали всички до  обединеното племе? Щяха да ги схрускат.Колко и да са нестабилни в Гаруда щяха да се обединят, да разкарат силните и после да си продължат с уреждането на старите сметки. Всеки от Гаруда имаше стратегия и беше в играта от ден1,а не от съвета на ден 21.

# 635
А Дамяна всеки път ми се струва, че е със спирала на миглите. Някой друг забелязал ли е?
Не само спирала, те имаха повечето и перфектен маникюр - при тия условия, не знам как издържа и не пада. На краката също са лакирани, Диана Агонцева всеки път на съветите, а и не само изглежда че е с кафяво червило, та аз си мисля, че сигурно имат козметика.

Не че това е толкова важно - но предполагам, че лакът е гел лак, който може да се запази горе-долу 3 седмици, а на краката и повече. Според мен Дамяна е с допълнителни мигли, те се лепят косъм по косъм, издържат около 6 месеца и правят миглите по-дълги, гъсти и извити.

А иначе 4-мата от Нага сами се биха при гласуването за Деси, както са писали и др-и преди това.
Писанията за Ваня - за предателство, лицемерие и т.н. са много пресилени, това е ТВ игра все пак.
Но не не мога да не отчета, че Йори се хилеше много гадно през цялото време и истински се кефеше, че е прецакала някой, не беше само за играта.

Ще се радвам, ако се прояви някой с повече ум и находчивост и ги "изиграе" накрая всички, напр. доктора, защото не мисля, че и Ваня и Йори имат кой знае какъв потенциал, просто Ваня е изгледал доста сезони предварително (подготвил се е) и използва "спортната злоба" на Йорданка, което не е малко все пак.

# 636
При тази конфигурация предполагам още две племенни игри - после обединение при 12 + 1 завърнал се от Острова. И вероятно първият изгонен от обединеното племе ще си отиде, а журито ще почне да се формира от втория...
А може това да е wishfull thining. Аз много го обичам това правило от "старата школа" на Сървайвър - първият изгонен в обединеното племе да не остава като жури. Много важно стратегическо решение за току що събрани заедно хора от двете племена (а в по-стари времена племената все още значеха нещо  Laughing).
Дори в нашия Сървайвър това правило даде добри резултати. Изгонването на Андрей в с.1 още си е култово. Тогава се роди първият "предател" все пак.  Whistling Или пък беше "интригант" и "лицемер", че не помня точно...  Mr. Green
Това го цитирам цялото, защото е много важно, а с тази една тема много интересни неща потъват. (Не направиха форум на сайта, защото участниците много пишели. Те и сега пишат и разказват, да не говорим, че дори само по ентусиазма и настроението в явните им постове във Фейсбук стават ясни много неща. Само ние се мъчим.)
мячик, мислиш ли, че някой изобщо се замисля дали първият изгонен ще е член на журито или не? Много високи очаквания имаш.
Два пъти спомена нещо, което не разбрах:
Цитат
Аз искрено се надявах Дамяна да спечели имунитета. Не че това щеше да промени плановете на Ваня и Йори. Но ако Йори беше без огърлица на съвета, диалогът м/у нея и Марчо щеше да се развие по друг начин. И много ми се искаше да видя, дали "силните и красивите" все пак щяха да се усетят, какво ги чака.
Как, ако Йори е без огърлица, ще се усетят какво ги чака? Напротив, единственият шанс да се замислят, беше, че Йори е с огърлица. И да, права си, че
Цитат
че тази тяхната наивност и пълна липса на стратегия изобщо не е само "екранна манипулация", ами си е чиста житейска истина.
Само че не бих употребила наивност, а незрялост, изразяваща се в изключително високо самомнение, самочувствие и арогантност, а те пък - от глупост.

Още две неща, накратко:

1. Ваня, Йори, Крум и Емо ще карат вече плътно заедно. Йори обясни на Марчо, че той не разбира играта, но тя досега показа същото с махленското ниво, а ако преди края не намери момент, в който да изгони Ваня, ще го покаже още веднъж. Мисля, че изобщо няма да й хрумне да го гони. Предполагам, че Ваня я е закарал на финал* (защото е умен), а тя си вярва, че това е доказателство и за нейната добра игра. За Крум и Емо второ "предателство" е немислимо, а и за това се иска малко амбиция и ентусиазъм.

2. Чета как Жени била подготвила Ваня за Сървайвър, гледали няколко сеона и си говорили. Туджаров още малко и книга ще издаде със съвети, а го помним как игра. Ами не става само с гледане. И заради случайността, и заради продуцентите всеки път различни неща натежават, но без правилна самооценка, усет към хората и емоционална интелигентност си заникъде. А най-много помага, когато играеш с пасивни глупави хора като в нашия случай.

Тук искам да кажа, че това да имаш двоен глас от преди месец, е много тъпо.
И че излезе, че в отбора на феновете има само един фен - Ваня, и то отскоро.

*Тук редактирам - не до финал, а възможно най-далеч, ако на финала се отива след игри.

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 19:20 от Cathriona

# 637
  • у дома
Какво да се обяснява на някой, който иска да гледа приятелства,джентълменство и искреност, неща, които никога не са били в основата на играта.
Искаш да кажеш, че един ведър играч, склонен на компромиси, съпричастност не може да спечели тази игра? Един играч, който създава приятелства и търси сътрудничество не може да спечели тази игра? Ашколсун! Давай да мачкаме, унижаваме, злорадстваме и да се оправдаме, с това, че играта е такава. Моите очаквания са по-високи, капиш?!

# 638
Аз пък снощи в рекламната пауза преди гласуването си мислех, че ако бях на мястото на Ваня щях да гласувам само с единия си глас срещу Марчо, а с другият - примерно за Емо. Или Йори можеше примерно да номинира Ваня. Можеха да не се лензят толкова явно, да останат по-дискретни и да не хвърлят картите на масата.

# 639
Аз пък снощи в рекламната пауза преди гласуването си мислех, че ако бях на мястото на Ваня щях да гласувам само с единия си глас срещу Марчо, а с другият - примерно за Емо. Или Йори можеше примерно да номинира Ваня. Можеха да не се лензят толкова явно, да останат по-дискретни и да не хвърлят картите на масата.
Абсолютно! Понеже изгони Марчо и веднага много го надцениха този хитрец подмолен... Но колко акъл да има у футболист и нелицеприятна дропла... Той се мъчи да играе все "тънко", но няма да му се получи..

# 640
...а с тази една тема много интересни неща потъват. (Не направиха форум на сайта, защото участниците много пишели. Те и сега пишат и разказват, да не говорим, че дори само по ентусиазма и настроението в явните им постове във Фейсбук стават ясни много неща. Само ние се мъчим.)
Най-спокойно можеха да направят форум. То само с един поглед над няколко фейсбука и ти стават ясни половината неща. Никога досега не съм имала толкова предварителна информация.

Ето сега и Евгения:
Как да го тълкуваме това???
Скрит текст:
За да съм по-ясна, ще го напиша така - ако "Сървайвър" е "Футбол", то снощи моя Ваня и Ко спечелиха Купата, а сега следва да превземат и Шампионска Лига!

# 641
A,сега минахме на ведър,съпричастен и склонен на компромиси.
Ето,Крум търси и намери приятели и продължи в играта.С какво е по различен от Марчо и компания?Трябваше да търпи да го смачкат и изгонят???
С какво бившата пeторка беше съпричастна към някой?С това,че точно Надя гласува за Деси?С това,че ведрия Марчо скочи на Йори,чак когато тя го настъпи,а преди си затваряше очите и ушите?С какво е повече едната коалиция от другата?Ето Ваня спаси приятелето си Крум!
И да играта е така.Един ще победи.В крайна сметка са там,за да играят и да печелят,а не после да се оправдават с приятелство,чест и незнам си още какво.

Кен,тода раба Peace

# 642
Абсолютно! Понеже изгони Марчо и веднага много го надцениха този хитрец подмолен... Но колко акъл да има у футболист и нелицеприятна дропла...
Този футболист е с висше финансово образование завършено в Хърватия и говори отлично английски език. Преди да даваш определения проверявай.

# 643
Абсолютно! Понеже изгони Марчо и веднага много го надцениха този хитрец подмолен... Но колко акъл да има у футболист и нелицеприятна дропла...
Този футболист е с висше финансово образование завършено в Хърватия и говори отлично английски език. Преди да даваш определения проверявай.
Висшето образование знаем много добре поне няколко начина да се изкара без човек да си дава зор... 1 - Връзки, 2 - Купена диплома, 3 - Преписване по изпити... Има и разлика от университет до университет и от специалност до специалност... И с виШУ пак не е гаранция, че не си прост като галош... Но не е това темата..

# 644

Честно казано и аз си го помислих, само че Йори да даде единия си глас за Марчо, а др-я за Крум, но мисля, че много очакваме от нея... Simple Smile Точно с идеята да не се откриват много.

Общи условия

Активация на акаунт