С първите есенни лъчи МАЙ-ското коремче започва да личи! - Тема 4

• 23 685
  • 714
  •   1
Отговори
# 105
Привет Тайга,

Стреснаха ме, че двата ми предишни аборта може да са в резултат на това, имам и две приятелки които също изкараха бременностите си с инжекции и сега се чудя дали и аз да не мина през един тест, поне за спокойствие Sad Знаеш ли каква е процедурата? Само кръвен ли е и дали има значение къде ти го правят?

Благодаря ти предварително   bouquet

За прегледите, аз бях миналата седмица и доки каза пак да отида след 3 седмици, ама кой ще ти чака толкова Simple Smile а и другата вече ще съм 11-12 и искам да мина и на БХС, така че като нищо още тази ще сляза да се видим, да питам някой неща и да надзърнем с ехографа какво прави бебо Simple Smile

# 106
И при мен са през месец прегледите Simple Smile Едва удържам да не отида. Миналия път бях в 8гс, каза направо талон за ЖК да му занеса и да отида след месец, т. е.  към края на октомври.

# 107
StellaI много се радвам, че всичко е наред  Hug

# 108
StellaI много се радвам за теб!  Hug
Като говорите за прегледи, аз утре съм на преглед за сърчице.  Heart
П. С. Sweety много хубави аватар и подпис имаш  Heart Eyes

# 109
П. С. Sweety много хубави аватар и подпис имаш  Heart Eyes
Благодаря ти!  Hug

# 110
StellaI прекрасна новина  Hug
Аз съм се размързелила нещо, като си помисля, че трябва да се оправям за работа и ми става зле  Crazy
Утре сутринта имам час при адвокат да ми разясни какви са ми правата и задълженията по договор в сегашното положение...получава се супер, защото шефа ми заяви миналата седмица, че мисли да мине утре следобяд, така, че ще съм подготвена.
И аз вече нямам търпение да доиде 21.10 да видя бебче, дали всичко е ок. Последно на 26 септември го зърнах и ме гони параноя особено като нямам никакви симптоми. Предполагам е нормално при първескините  Laughing
Лек и успешен ден от мен, ще ви следя, че както ми е антиработно хихихи  Party

# 111
  • Варна
Nini_MG, тромбофилията е един от най-честите причинители на ранни и не само аборти (моят например беше в голям месец). По принцип лекарите допускат, че една бременност може да приключи изненадващо и без да съществува проблем при партньорите и затова към задълбочени изследвания насочват след два и повече аборта, но аз исках да знам и да проверя.
Тромбофилията се установява с кръвно изследване, при което за резултати се чака около десетина дни. Прави се в генетичните лаборатории. При мен аномалията е от типа 4G/4G, която е и най-разпространена. Обясниха ми генетиците, че и с доказана тромбофилия една жена има шанс да износи и роди здраво бебе без терапия, но в днешно време никой не рискува.
От момента, в който започнахме да планираме нова бременност, съм на аспирин протект и го приемамвсяка сутрин заедно с фолиевата киселина. От началото на четвърта седмица съм на инжекции фраксипарин.
Бременността ми изсква по-чести ехографски прегледи и след пети месец доплер, за да се следи кръвотока.

Най-грубо обяснено това е състояние, при което кръвоносните съдове на плацентата се запушват (от тромби) и това пречи на изхранването на плода. Затова е важно да те наблюдава лекар с опит и добра техника, за да следи внимателно състоянието на плацентата.

Не мога да ти кажа дали в твоя случай има място за притеснение и не знам дали е време за изследване. Ако имаш сигурен лекар, с който можеш да се консултираш - разпитай го. Можеш да пишеш и онлайн на проф. Кременски, няколко пъти ми се е налагало да се обръщам към него и съм със страхотни впечатления - отговаря бързо и точно. Ако пък си от София и решиш, отиди и се срещни лично с него, консултациите са безплатни и не се налага предварително записване на час.

Желая ти успешна и безпроблемна бременност!

# 112

Привет уважаеми дами,
Заповядайте на следващата среща на Училище за бъдещи родители „Чакам бебе“ на 15.10.2014 г. (сряда).

Раждане и спорт

Лектор: Ваня Висарионова, инструктор по йога, спортен консултант и дула, http://www.fitbabyhotmama.com/

Къде: мол Парадайс, бул. Черни връх 101, ет. +1, вх. от бул. Черни връх
ВХОД: СВОБОДЕН, с предварително записване на http://www.deteto.info/seminar.aspx?id=3
НАЧАЛЕН ЧАС: 10:30 ч.

Може да подготвите предварително своите въпроси към лектора по поставената тема!
Всяка среща завършва с томбола и раздаване на награди сред присъстващите!

Вижте на какво попаднах!! Някой мисли ли да ходи?

# 113
Бих посетила, но ми далеч, ако намерите за Благоевград, моля пишете!

# 114
Ето в тази ТЕМА публикуват кога и къде ще се проведе.
Сега ще я добавя на първата страничка.

# 115
  • София
Добро утро,
много пишете значи Simple Smile

Sweetie, много интересно звучи лекцията, но съм на работа, няма как...

И моите прегледи са през 1 месец. Добре, че ФМ ми се пада сега по средата на този 1 месец. При Димитрова във Фемина ще ходя, предния път бях при нея и съм доволна. И моята гинеколожка ми я препоръча. Лошото е, че не обяснява много и не дава диск, а много ми се иска да си имам диск.

Уикенда бяхме извън София, толкова беше хубаво на чист въздух и разходки, ама няма как.

# 116
Nini_MG, тромбофилията е един от най-честите причинители на ранни и не само аборти (моят например беше в голям месец). По принцип лекарите допускат, че една бременност може да приключи изненадващо и без да съществува проблем при партньорите и затова към задълбочени изследвания насочват след два и повече аборта, но аз исках да знам и да проверя.
Тромбофилията се установява с кръвно изследване, при което за резултати се чака около десетина дни. Прави се в генетичните лаборатории. При мен аномалията е от типа 4G/4G, която е и най-разпространена. Обясниха ми генетиците, че и с доказана тромбофилия една жена има шанс да износи и роди здраво бебе без терапия, но в днешно време никой не рискува.
От момента, в който започнахме да планираме нова бременност, съм на аспирин протект и го приемамвсяка сутрин заедно с фолиевата киселина. От началото на четвърта седмица съм на инжекции фраксипарин.
Бременността ми изсква по-чести ехографски прегледи и след пети месец доплер, за да се следи кръвотока.

Най-грубо обяснено това е състояние, при което кръвоносните съдове на плацентата се запушват (от тромби) и това пречи на изхранването на плода. Затова е важно да те наблюдава лекар с опит и добра техника, за да следи внимателно състоянието на плацентата.

Не мога да ти кажа дали в твоя случай има място за притеснение и не знам дали е време за изследване. Ако имаш сигурен лекар, с който можеш да се консултираш - разпитай го. Можеш да пишеш и онлайн на проф. Кременски, няколко пъти ми се е налагало да се обръщам към него и съм със страхотни впечатления - отговаря бързо и точно. Ако пък си от София и решиш, отиди и се срещни лично с него, консултациите са безплатни и не се налага предварително записване на час.

Желая ти успешна и безпроблемна бременност!

Много ти благодаря за изчерпателния отговор, сигурно ще отида направо в МД, там се познаваме с една дама от лабораторията и с Кременски и Савов, но не знаех, че там правят точно това, само за БХС се бях насочила. Надявам се да е само параноя.

Отново ти благодаря   bouquet

# 117
Добро утро и ит мен

Лекциите за бременни на 9 месеца ги посещавах с първата бременност и съм много доволна. Мисля и сега да ходя когато имам време и дечко е на градина. Ние продължаваме да сме си в къщи, че сега в градината имат скарлатина  ooooh! а той не е бил в контакт а и аз трябва да се пазя. По тази причина няма да мога да отида и на лекцията за раждане и спорт, а ми се струва много полезна.

За мазането - още не съм започнала, с първата бременност се мажех от 4 месец и до началото на 9 нямах и една стрия. Скед това буквално за една вечер ми се нацепи корема... Още не съм решила какъв крем да ползвам сега, но ще трябва да е скоро.

Хубав ден от мен  newsm51

# 118

Здравейте момичета  bouquetСладоледче,в Фемина по принцип дават диск,ако им кажеш ,че искаш.Не съм ходила точно при Димитрова,но с миналата бременност,ходих там при друг доктор,и ми даде диск,но му казах още в началото че искам и съответно си доплатих,така че попитай я ,не мисля че ще ти откаже,щом и другите доктори в клиниката го правят. Laughing

[/quote]

# 119
Добро утро и oт мен

Лекциите за бременни на 9 месеца ги посещавах с първата бременност и съм много доволна. Мисля и сега да ходя когато имам време и дечко е на градина.

Радвам се, че виждам и други положителни мнения Във Варна следващата лекция е на 16-ти октомври, така че ще съм там.

За спорт исках да ви попитам, ще ходите ли на нещо. Аз посещавах канго джъмпс, преди да почнем опитите за бебе, след това спрях защото е противопоказно, и сега съм тотално обездвижена Мисля си за йога за бременни или пилатес, но още търся информация къде във Варна. Четох, че има и аква аеробика, но и АГ по ЖК, и АГ при когото ходя на частно ми забраниха да влизам в басейни.

Общи условия

Активация на акаунт