С първите есенни лъчи МАЙ-ското коремче започва да личи! - Тема 4

• 23 694
  • 714
  •   1
Отговори
# 405
Тривитаминола като че ли не е много безвреден, тъй като има голяма концентрация на витамини, а малко или много би могъл да проникне през кожата на скалпа. Но, спокойно, косопада не е опасен! На всеки бременността му се отразява по някакъв начин, е, неприятно е, особено докато го възприемете. На мен , например, открай време си ми капе косата- на къпане събирам по една шепа с косми но това така и не навреди на гъстотата ѝ, напротив, огромна, гъста и къдрава е! Фризьорката дори ми каза, че щом не оплешивявам видимо значи падналата коса се заменя с нова! Природата си знае работата Simple Smile

# 406
 Снощи и аз се накарах на моя, по-принцип обичам да давам мнение и да го поправям, но снощи направо надминах себе си и то от едното нищо …. Дано да ни разбират, че това не сме съвсем ние, че иначе не знам как ще ни изтърпят… А пък после и ревящото вързопче, малеее …  #Crazy
Иначе проблеми с ОО нямам, но пък забелязвам, че като ям по-суха храна – примерно сандвич, солети, и всичко, което не е готвенко или супички и ми става една на буца корема, усещам се все едно съм глътнала топка за боулинг! Затова спрях да ям на работа сандвич- в началото си носех от вкъщи, но след като почна да ми тежи започнах да минавам денят на мляко или на вода и сокове, че и от млякото ми писва вече… Вечер се глезя със супи или готвенко…Днес ще правя канелони с телешка кайма – обожавам ги, а за мъжът да не говорим … Laughing
Тази събота мисля да си пусна кръвните изследвания, които ми назначи моята докторка и вече нямам търпение до 27-ми за преглед…
Една мама каза по-нагоре в темата че била в 9-та седмица, пък термина и края на май…. Аз вече наистина не хващам края на тези седмици… За себе си мисля, че съм в 10-та и някакви дни и термина ми е 9-ти май… Голяма каша  Rolling Eyes
Пак ви надух главите, но в това дъждовно време не ми се работи и си отпуснах душата при вас. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 407
Тривитаминола като че ли не е много безвреден, тъй като има голяма концентрация на витамини, а малко или много би могъл да проникне през кожата на скалпа. Но, спокойно, косопада не е опасен! На всеки бременността му се отразява по някакъв начин, е, неприятно е, особено докато го възприемете. На мен , например, открай време си ми капе косата- на къпане събирам по една шепа с косми но това така и не навреди на гъстотата ѝ, напротив, огромна, гъста и къдрава е! Фризьорката дори ми каза, че щом не оплешивявам видимо значи падналата коса се заменя с нова! Природата си знае работата Simple Smile
Наистина Тривитаминола, би следвало да е противопоказен при бременност!
 Naughty Уффф, и трбва много да внимаваме с досегашните си мазила. А колкото до косопада, на моята коса видимо и се отрази от ден на ден по-редичка, с все по-фин косъм, а принципно си беше нормално гъста, но имах здрав, дебел косъм, абе после ще го мисля, само да не ме избие скоро пак на рев Whistling

# 408
Здравейте и от мен.
Тъкмо видях, че резултатите ми от БХС в Света Марина/Терапията -варна/ са излезли /дадох пробата на 14ти сутринта и днес -16 са готови.. Само че докато ги разчете док на следващият преглед..след месец... Ако някой може да ме ориентира  какви стойности за нормални, ще съм много благодарна

# 409
Добър ден от мен!
Е, минах на БХС най-накрая. Vitaminka, лекарката ми го била замерила в понеделник, но не беше излезнало на репорта от ехографа. Та днес бах при нея за снимка и да ми напише и направление за генетичното изследване и от там директно отпраших в МД.
Там пък попаднах на много мила жена на регистратурата, която ми обработи документите,заветната снимка изобщо не я и погледна и ми я върна. Аз изумена я попитах няма ли да я вземе и тя отвърна, че не им трябва  #Crazy newsm78 Само взе направлението  и бланкаат, която  попълних там. Каза, че важно било замерването, а не снимката, а сега де?!!! Защо дават разнопосочна информация и объркват пациентките,  #2gunfire
Поне днес пак си видях човечето, беше много активно - махаше с ръчики и крачета Simple Smile
Алия, изпитано средство срещу запека е движението. Също и многото течности. На мен ми помагат като има проблем няколко малки крушки, или сушени смокини вечер преди сън и чаша вода след тях. Слава богу с тази бременност нямам запек, с предната до 11 гс.имах и основно ползвах свещички Ева кю (те са за бременни).Но главно при бременните за запека са виновни хормоните, след третия месец минава, споко Wink
Това е от мен, лягам да ми дремна, това време е само за сън Mr. Green

И мен ме тресат нервичките от време на време, но моя е свикнал, то все има за какво да се нервирам с мъж и малко дете  Thinking
Аз си поплаквам на Север Юг, голяма мъка е тази любов между Джемре и Кузей .... Laughing
Моята коса пък взе че ми стана адски суха съм краищата, като метла ми е, не мога да я подредя, полудявам, иначе не капе, а по принцип е податлива на прически. Предишния път нямах такъв проблем, но всеки път е различно.

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 15:19 от Бамбукита

# 410
  • София
 И мен ме е хванал мързел, но пък аз се и задъхвам, имам сърцебиене понякога, може и това да си казва думата. Тежи ми, че не мога да си оправя дома, както трябва Sad  Но съм се заинатила и си качвам 5те етажа в работата и не ползвам асансьора. Много ми се иска да изчезне след края на първия триместър, не се чувствам никак комфортно. Имах го преди две години, с хомеопатия мина..сега бременността го провокира.

# 411
Здравейте ,записвам се и аз в темичката.Термина ми е 27 май.Леко бременеене на всички. Hug

# 412
  • София
Здравейте,

и аз съм в отбора на "запечените"   Sad Мюсли всяка сутрин,много вода,много плодове, супи, ама уви. И аз четох, че е от хормоните.  Освен ще пробвам с киви и круши да видим. Иначе и моята гинеложка ми изписа Ева кю свещички, взех си ги, ама ги пазя за краен случай. 1 бременна приятелка каза че и тя с голям проблем била, докато не пробавала ХУСК (някакъв живовляк), след като го пие редовно била като часовник. Мисля и него да си взема да пробвам.

И на мен ми е все изморено, задъхано, елементарни действия изискват огромни усилия, явно голяма част от енергията ни отива към бебето. А странното е, че с предната бременнос не бях така, почти не усещах че съм бременна, много бях енергична, единстевно имах много леко гадене. На какво се дължи тази голяма разлика нямам идея...
А мъжете ни трябва да търпят, къде ще ходят. Не стига че не са те бременни да изпитват всичко това на гърба си, ами поне да ни подкрепят долколкото може.

Abraxas - не знам за БХС има ли референтни стойности. Колко пише при теб? Май колкото е по-голямо съотношението, толкова по-малък е риска, ама да не те объркам нещо, по-вещите да кажат.

vasileva - добре дошла, късмет и на теб!

# 413
Здравейте! Записвам се и аз в темичката!

За сега термина ми е 31 май, но относно г.с. съм доста объркана. Водя се в 7 г.с. и 4 дни днес, с късна овулация бях.

Веднага мога да се включа с оплакване за косопада.
Nini_MG - и аз съм такъв случай "жена с принципно суха коса и изведнъж - Мазнотия, косопад и пърхут"и много съм се стресира от падащите кичури. Страх ме е да се сресвам и къпя ...  newsm78

Имам 1 аборт по медицински причини в 16 г.с. и сега ми е много трудно да мисля положително. Все пак вярвам силно и искрено се надявам догодина да връзвам панделки (100% съм сигурна, че е момиче).

Поздрави на всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 414

Една мама каза по-нагоре в темата че била в 9-та седмица, пък термина и края на май…. Аз вече наистина не хващам края на тези седмици… За себе си мисля, че съм в 10-та и някакви дни и термина ми е 9-ти май… Голяма каша  Rolling Eyes
Пак ви надух главите, но в това дъждовно време не ми се работи и си отпуснах душата при вас. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аз аз казах, ама по мен не се равнявай, защото аз съм с късна овулация и вървя седмица и малко назад от останалите. Така ми казаха лекарите. Иначе има калкулатори, пробвай с тях

# 415
Аз съм с термин 27 Май и съм в 7 гс.

# 416
Добре дошли на новите момичета!   bouquet

Бихте ли ми казали колко мами ще имат близнаци.

Който иска да бъден добавен на първата страница да пише на лично!

# 417
  • София
 На мен терминът ми е 31.05. Програмката на телефона казва, че съм в осма седмица, иначе 7 седмици и 4 дни бременна. С нормална овулация съм.  Зная си и точната дата на зачеване  Laughing

# 418
Суити аз съм с близнаци. Hug

# 419
Здравейте момичета!
И аз съм като Sladoledche, нямам сили за 2 стотинки и постоянното гадене налице. А малката си иска нейното, добре че имам помощ Simple Smile
Добре дошли на новите мами! Желая ви/ни прекрасна бременност и здрави бебоци на финала!
vasileva, и моят термин е 27 май, но според калкулатори те съм 8гс. +1 ден newsm78
Хубава вечер ви желая!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт