Майчинството счетоводно-62

• 39 731
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
  • В полите на Пирин планина
*angel08* , за неизползвания отпуск се изплаща обезщетение от работодателя при прекратяване на договора. 18 месеца е базата върху, която се определя обезщетението от НОИ, а 12 месеца е нужния минимален осигурителен стаж, за да се взема обезщетение.

Имай предвид, че след прекратяването на договора ти това време не се зачита за осигурителен стаж, независимо, че ще вземаш обезщетение от НОИ и ще трябва сама да си внасяш здравните вноски.

# 361
*angel08* , за неизползвания отпуск се изплаща обезщетение от работодателя при прекратяване на договора. 18 месеца е базата върху, която се определя обезщетението от НОИ, а 12 месеца е нужния минимален осигурителен стаж, за да се взема обезщетение.

Имай предвид, че след прекратяването на договора ти това време не се зачита за осигурителен стаж, независимо, че ще вземаш обезщетение от НОИ и ще трябва сама да си внасяш здравните вноски.
Да.Благодаря ви.
До колкото разбирам, за което се извинявам предварително ако не е така -ако ми прекратят трудовият договор преди изтичането на 410-я ден ще получавам обезщетение нализа тези 410 дни става въпрос?А вече след прекратяването ще е желателно да съм на трудов договор при друг работодател, за да използвам втората година.

# 362
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
В страницата на НОИ определено не е написано това.
За да се получава обезщетение за майчинство е необходим 12 месеца осигурителен стаж.
Обезщетението се изчислява на база преходните 18 месеца.
Отпускът ще ти го изплатят като обезщетение при прекратяването, ако не се използва.

# 363
До колкото разбирам, за което се извинявам предварително ако не е така -ако ми прекратят трудовият договор преди изтичането на 410-я ден ще получавам обезщетение нализа тези 410 дни става въпрос - точно за тях става въпрос и да - ще получаваш обезщетение до края им, ако започнеш ползването на този вид отпуск?А вече след прекратяването ще е желателно  - задължително е да си на договор, за да получаваш обезщетение  за гледане на дете до 2 годишна възрастда съм на трудов договор при друг работодател, за да използвам втората година.

# 364
  • Варна
Въпросът ми е следния. Документите ми за майчинство са подадени на 13.11.. В какъв срок трябва да започнат да ми изплащат паричките. И другото на страницата на НОИ не ми излиза да се обработват никакви документи, само че последната подаден информация е от 13.11. Извинявам се ако е объркано питането ми.

# 365
  • София-Младост
Въпросът ми е следния. Документите ми за майчинство са подадени на 13.11.. В какъв срок трябва да започнат да ми изплащат паричките. И другото на страницата на НОИ не ми излиза да се обработват никакви документи, само че последната подаден информация е от 13.11. Извинявам се ако е объркано питането ми.
15 работни дни считано от 13.11..

# 366
  • Варна
Ясно, благодаря. А като инфо вижда ли се на страницата им?

# 367
Ясно, благодаря. А като инфо вижда ли се на страницата им?

Да, както и статуса на документа, също.

# 368
Здравейте! Малко ми е трудно да прочета всичко, тъй като има много писано, затова се извинявам, ако въпросът е дискутиран. Интересува ме дали първите 3 дни и от 45-дневния болничен също се плащат от работодателя? Много ви благодаря предварително!   bouquet

# 369
Здравейте! Малко ми е трудно да прочета всичко, тъй като има много писано, затова се извинявам, ако въпросът е дискутиран. Интересува ме дали първите 3 дни и от 45-дневния болничен също се плащат от работодателя? Много ви благодаря предварително!   bouquet

Не, всички са от НОИ.

# 370

Не, всички са от НОИ.
Много благодаря за отговора!  Heart Eyes  bouquet

# 371
  • Бургас
Искам да питам за получаването на детски на кого доходът се гледа. Не сме женени, а бащата ще припознае детето, като се роди. Т.е. гледа ли се и неговия доход?
  bouquet

# 372
Искам да питам за получаването на детски на кого доходът се гледа. Не сме женени, а бащата ще припознае детето, като се роди. Т.е. гледа ли се и неговия доход?
  bouquet

Щом нямате брак, само твоят.

# 373
  • Бургас
Благодаря ти, мила! Помагаш, както винаги  bouquet
Т.е. само моят доход и деля на две Simple Smile

# 374
Благодаря ти, мила! Помагаш, както винаги  bouquet
Т.е. само моят доход и деля на две Simple Smile

Да, ако детето е едно  Peace

Общи условия