Майчинството счетоводно-62

• 38 275
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
  • София-Младост
Здравейте, моят случай е следният, надявам се до имам отговори но въпросите ми.А те са:Може ли да взимам майчинство от НОИ през 2та год, сега съм със соц.майчинство от 06.14? Могат ли да ме назначат в момента на работа до навършване на 12м стаж? След назначение на работа, кога мога да излеза болничен?-Могат да те назначат, в болничен може веднага да излезеш, но няма да получаваш обезщетение, но пък ти се трупа стаж.

Завърших училище 2013г. Имам само 3 месеца стаж, Родих 05.14 и съм със соц.майчинство. Има фирма която може да ме назначи на работа.

# 631
  • София
Здравейте,

В момента съм в отпуска по майчинство. Обмислям да сменя работодателя и да започна нова работа преди детето ми да навърши годинка. Как стои въпрасът документално и от страна на обезщетениятя? Мога ли да прехвърля майченството на бащата?

Благодаря предварително

# 632
Здравейте,
искам да попитам дали справката по-долу работи:
-   справка за статуса на болничния (кога е предаден, изплатен ли е, всички данни по него – попълнени от доктора и счетоводството)
е-услуги - Справки по ЕГН и Булстат - най отдолу на страницата е "Справка за представени в НОИ документи за обезщетения и помощи от ДОО, статус на обработка и изплащане"
https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1.asp

Опитвам се от доста време да я ползвам и не се получава Sad

# 633
# 634
Viva_123, благодаря ти  bouquet

# 635
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте!
Към 20.11.2014г. ми изтече последния болничен за отглеждане на дете. В момента би трябвало да ползвам остатъка от 410-те дни за отглеждане на дете. Работодателя ми обаче не е внесъл документите в НОИ и твърди, че това трябва да бъде направено от мен. Причината му за това твърдение е факта, че договора ми беше срочен и от 26.11.2014г. трудово правните ни отношения са прекратени.
Отидох във НОИ, за да внеса каквато трябва декларация, за да мога да си ползвам майчинството, но от там ме изпратиха при бившия ми работодател, който според тях е длъжен да ми предвижи документите.
Моля кажете кой е прав в случая и какво да правя в случай, че бившия ми работодател упорства и откаже да ми внесе документите. Трябва да отбележа, че до 13.12.2014г. мислих, че всичко е наред тъй като вече бях подписала  декларация и оставила в отдел човешки ресурси!

# 636
Може ли някой да ме посаветва какво да направя,  за да взема майчинство,  от 24 месеца имам 5 месеца стаж,  какво да направя за да мога да се уредя за майчинство?

# 637
  • Бургас
Здравейте  bouquet
Бременна съм, терминът ми е 22.02, като разбрахме, нямах и 1 ден трудов стаж (бях студентка досега).Записах се фиктивно на работа юли месец и си плащам всички осигуровки (даже и болничен не съм излизала, в неплатен отпуск съм сега). Разбрах, че ще получавам майчинство чак като станат 12 месеца трудов стаж. Но преди това мога да получавам социално майчинство нали? http://pomosti.oneinform.com/pravilnik-za-prilagane-pomosti-za-deca/#sm25 С мъжът ми нямаме брак и не знам и за него ли доходите трябва да подам? Точка 2 ( за осигурителя) въобще не го разбирам, леле, много ме тормозят тези закони Cry
Имам ли право на отпускане на еднократна помощ при бременност - 150лв? Чета тук и пак не схващам - http://www.lawsbg.com/proceduri/1052-ednokratna-pomosht-bremennost.html

Моля ви, дайте съвети, че ще се гръмна ooooh!

П.П. Току що разбирам, че 45дневния няма да ми го изплатят - мислих, че точно тогава ще направя 6 месеца....а то не се брояло..

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 18:13 от sunny91

# 638
Здравейте  bouquet
Бременна съм, терминът ми е 22.02, като разбрахме, нямах и 1 ден трудов стаж (бях студентка досега).Записах се фиктивно на работа юли месец и си плащам всички осигуровки (даже и болничен не съм излизала, в неплатен отпуск съм сега). Разбрах, че ще получавам майчинство чак като станат 12 месеца трудов стаж. Но преди това мога да получавам социално майчинство нали? http://pomosti.oneinform.com/pravilnik-za-prilagane-pomosti-za-deca/#sm25 С мъжът ми нямаме брак и не знам и за него ли доходите трябва да подам? Точка 2 ( за осигурителя) въобще не го разбирам, леле, много ме тормозят тези закони Cry
Имам ли право на отпускане на еднократна помощ при бременност - 150лв? Чета тук и пак не схващам - http://www.lawsbg.com/proceduri/1052-ednokratna-pomosht-bremennost.html

П.П. Току що разбирам, че 45дневния няма да ми го изплатят - мислих, че точно тогава ще направя 6 месеца....а то не се брояло..
Щом не сте женени само твой те доходи са важни ,него ви те не .Ще взимаш помощи за самотна майка  без неговите доходи

# 639
  • Пловдив
Може ли някой да ме посаветва какво да направя,  за да взема майчинство,  от 24 месеца имам 5 месеца стаж,  какво да направя за да мога да се уредя за майчинство?

Започни да се водиш на работа във фирма на приятел.За да спестиш големите осигуровки отработи няколко дни и излез в болничен

Здравейте  bouquet
Бременна съм, терминът ми е 22.02, като разбрахме, нямах и 1 ден трудов стаж (бях студентка досега).Записах се фиктивно на работа юли месец и си плащам всички осигуровки (даже и болничен не съм излизала, в неплатен отпуск съм сега защо в неплатен?повече от 30 дни в годината неплатен не ти се зачита за стаж.защо не излезеш в болничен?). Разбрах, че ще получавам майчинство чак като станат 12 месеца трудов стаж. Но преди това мога да получавам социално майчинство нали? да,ако отговаряш на изискването за доход-350 лв бруто на човек http://pomosti.oneinform.com/pravilnik-za-prilagane-pomosti-za-deca/#sm25 С мъжът ми нямаме брак и не знам и за него ли доходите трябва да подам? не,неговите доходи не се гледат Точка 2 ( за осигурителя) въобще не го разбирам отиди в социалните и те ще ти кажат какво точно ще ти трябва за твоя случай , леле, много ме тормозят тези закони Cry
Имам ли право на отпускане на еднократна помощ при бременност - 150лв? да,ако доходът на човек е под или равен на 350 лв бруто Чета тук и пак не схващам - http://www.lawsbg.com/proceduri/1052-ednokratna-pomosht-bremennost.html

П.П. Току що разбирам, че 45дневния няма да ми го изплатят - мислих, че точно тогава ще направя 6 месеца....а то не се брояло.. за 45 дневния и нататък ти трябват 12 м осигурителен стаж

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 19:44 от AnMary

# 640
  • Бургас
♥Elfita♥, благодаря ти много. Отскоро съм в неплатен отпуск.

Въпреки че няма да ми изплатят 45-дневния болничен, трябва да го подам, нали. Той започва от 8 януари 2015, може ли да кажете какви са промените в подаването на документи? И какво трябва аз да направя ( работодателят е от друг град). По това време трябва да подам документи и за еднократна помощ при бременност нали? След това за социално майчинство - 100лв/месечно.

Само да питам последно кога подавам документи за майчинство - чак юли като направя 12месеца ли...и отсамосебе си ми спират социалнилите ли?

Извинявайте за многото въпроси Embarassed  bouquet

# 641
  • Пловдив
♥Elfita♥, благодаря ти много. Отскоро съм в неплатен отпуск. ако си повече от 30 дни в такъв,няма да ти тече стаж и няма да имаш право на майчинство.прекрати неплатения и излез в болничен

Въпреки че няма да ми изплатят 45-дневния болничен, трябва да го подам, нали. да Той започва от 8 януари 2015, може ли да кажете какви са промените в подаването на документи?какви промени?даваш си 45 дневния в работата,после другите болнични,после декларациите,които следваш.може да ги видиш на първа страница  И какво трябва аз да направя ( работодателят е от друг град). По това време трябва да подам документи и за еднократна помощ при бременност нали?да,45 дни преди термин След това за социално майчинство - 100лв/месечно. за социалното мисля,че е след като родиш,но питай пак в социалните

Само да питам последно кога подавам документи за майчинство - чак юли като направя 12месеца ли...и отсамосебе си ми спират социалнилите ли?не,ти ще отидеш в социалните и ще питаш какво да подадеш,за да ти спрат социалното

за редовните студенти има помощ 2880 лв,знаеш,нали?

# 642
  • Бургас
вече не съм студентка....
това имах предвит http://www.kik-info.com/articles/forum-news/Ot-1-yanuari-2015g.- … t-v-NOI.73182.php
Значи като получа 45-дневния болничен, го пращам по Еконт например на работодателя, само това ли?

# 643
  • Пловдив
вече не съм студентка....
това имах предвит http://www.kik-info.com/articles/forum-news/Ot-1-yanuari-2015g.- … t-v-NOI.73182.php за кое имаш предвид това?болничните ще ги представяш на работодателя със сигурност.пише си го и в материала,даден от теб с голям,черен шрифт "Едва след това ще е възможно отпечатването на болничния лист, който (както и досега) след подписване и подпечатване ще се връчва на лицето, за да бъде представен на работодателя като оправдание за отсъствие от работа. "
Значи като получа 45-дневния болничен, го пращам по Еконт например на работодателя, само това ли? с 45 дневния е само това.за по нататък прочети линка в червено на първа страница

# 644
  • Бургас
Благодаря, извинявам се, никога не съм подавала болничен..

Общи условия

Активация на акаунт