С какво ви дразнят свекървите- 37

• 49 667
  • 815
  •   1
Отговори
# 75
Четейки темата се питам, УВАЖЕНИЕ И БЛАГОДАРНОСТ = ли е на ПОДЧИНЕНИЕ? newsm78

В конкретния случай - родителите ползват наема от жилище, за да изплащат ипотека на младите в същия град, смятам, че е тъпо (1. Само се пълни гушката на банката за лихви. 2. Това не е помощ, а си е допълнение към издръжката). По-добре младите да спестяват и да купят жилище без (с по-малък) кредит.

# 76
Мислила ли си за възможността да им помогнеш като даваш този твой прословут апартамент под наем а с парите им помагаш да си плащат ипотечен кредит, за да могат да си изградят нещо свое?
    След като публикувах, видях поста на биборана, затова само я допълвам.      
     При повече от едно дете или необходимост от жилище в друго населено място, предложението може да е подходящо. При описаната ситуация, най-разумно е младото семейство да ползва наличното жилище, за да не стартира живота си с лишения. А останалото ще се реши от човешките взаимоотношения между поколенията. При някои ще се получи добре, при други - не. 

# 77
Мислила ли си за възможността да им помогнеш като даваш този твой прословут апартамент под наем а с парите им помагаш да си плащат ипотечен кредит, за да могат да си изградят нещо свое?
    След като публикувах, видях поста на биборана, затова само я допълвам.      
     При повече от едно дете или необходимост от жилище в друго населено място, предложението може да е подходящо.

Моята логика е, че новия апартамент ще си е на младите, апартамента под наем ще си е на авторката и тя няма да се терзае че им е дала апартамента си. Просто давам различна гледна точка.

# 78
  • София
Популе, като не искаш да ти се прави разбор, въпреки че ти си царица на интерпретациите спрямо другите, какво правиш в тази тема и докога смяташ да спамиш? Аз мисля, че ти се отдели достатъчно време, повече отколкото заслужаваш, така че свободно можеш да си отвориш отделна тема относно имотите, отношенията, диваните, табуретките и прочие.

# 79
  • София
Четейки темата се питам, УВАЖЕНИЕ И БЛАГОДАРНОСТ = ли е на ПОДЧИНЕНИЕ? newsm78

Не. Но за някои хора, за които думичките уважение и благодарност нямат значение и/или им е трудно да ги изпитват като чувства (нежели към "чужд" човек, какъвто е свекървата), сигурно на това е равно. Wink

Популе, като не искаш да ти се прави разбор, въпреки че ти си царица на интерпретациите спрямо другите, какво правиш в тази тема и докога смяташ да спамиш? Аз мисля, че ти се отдели достатъчно време, повече отколкото заслужаваш, така че свободно можеш да си отвориш отделна тема относно имотите, отношенията, диваните, табуретките и прочие.

Че то в тая тема друго освен апартаменти, пари и имотни тегоби друго не прочетох? Laughing

# 80
А ти какво очакваш да прочетеш? "Свекърва ми не споделя възгледите ми относно творчеството на Кафка"?

# 81
Аз пък прочетох, че повечето искат просто да ги оставят на мира, да не им се бърка свекървата в семейството. Коментарите за имотите тръгнаха от  вижданията на Pouple по въпроса

# 82
  • Бургас
Аз пък прочетох, че повечето искат просто да ги оставят на мира, да не им се бърка свекървата в семейството. Коментарите за имотите тръгнаха от  вижданията на Pouple по въпроса

Ако има оплаквания, свързани с имоти, то те са точно като драмите на Популе - свекървата дала имот и се качила на главата на младите, а снахата плаче във форума.
На голяма част от останалите /включително и аз/ драмите са от морален характер.

# 83
  • Варна
С какво ме дразни свекървата ли?! Не ме дразни - ненавиждам я! Жена, която може да каже на сина си - отказвам се от теб, и която след като е разбрала, че той е бил почти на косъм в катастрофа, но няма да се обади да го чуе, "защото е обидена"...... тури ѝ пепел! И вчера без изобщо да информира идва да види внучката си - ама в качеството си на каква идва???!!!

Ами ето, че има постове, които не са свързани с имоти и изгоди.
Но вие не им обръщате внимание, защото не са интересни. Популе ви е по-интересна явно...
А на мен темата ми стана доста досадна.
Вече даже имам чувството, че като си отворя хладилника в къщи и от там пост на Популе ще изскочи...

# 84
  • София
А ти какво очакваш да прочетеш? "Свекърва ми не споделя възгледите ми относно творчеството на Кафка"?

А защо не? Би било доста освежително... Hug

# 85
  • София
Популе, така и така нон стоп се подвизаваш в темата, по необясними за мен причини, я кажи колко често се виждаш със снаха си и за какво си говорите.

# 86
Популе, така и така нон стоп се подвизаваш в темата, по необясними за мен причини, я кажи колко често се виждаш със снаха си и за какво си говорите.

Това ми хареса! Hug
Признавам, и на мен ми е интересно

# 87
  • Оптимист по принуда
Айде оттече до 50та страница... Simple Smile

# 88

А защо не? Би било доста освежително... Hug

грешното място си.  Wink

С какво ме дразни свекървата ли?! Не ме дразни - ненавиждам я! Жена, която може да каже на сина си - отказвам се от теб, и която след като е разбрала, че той е бил почти на косъм в катастрофа, но няма да се обади да го чуе, "защото е обидена"...... тури ѝ пепел! И вчера без изобщо да информира идва да види внучката си - ама в качеството си на каква идва???!!!

Ами ето, че има постове, които не са свързани с имоти и изгоди.
Но вие не им обръщате внимание, защото не са интересни. Популе ви е по-интересна явно...
А на мен темата ми стана доста досадна.
Вече даже имам чувството, че като си отворя хладилника в къщи и от там пост на Популе ще изскочи...

И след това следва:

"Къде живеете?"
"С нея ли живеете?"
"Защо живеете в нейното жилище?"

и т.н., докато се стигне отново до имотите, парите и кой на кого е длъжен.

И въобще, ако хората не създаваха семейства, при положение, че още са зависими от родителите си, 80% от тези конфликти нямаше да съществуват.

# 89
И въобще, ако хората не създаваха семейства, при положение, че още са зависими от родителите си, 80% от тези конфликти нямаше да съществуват.
    Недей, че нацията съвсем ще изчезне.  Peace

Вярно, половин България е в София, Пловдив, Варна и Бургас, но извън тях създаването на семейство без зависимост от възрастни е мираж за голяма част от младите хора. В един момент рискуваш, защото изборът е сам и остарял. И пак зависим.
     Светът е оцелял при всякакви семейни модели. И на този в България краят му не се вижда.

Последна редакция: вт, 14 окт 2014, 15:55 от Хърмаяни

Общи условия

Активация на акаунт