С какво ви дразнят свекървите- 37

• 49 629
  • 815
  •   1
Отговори
# 435
Това с не-кръщаването на мъртъв човек някакво суеверие ли е? Ами, ако не съм суеверна и името много ми харесва?

Тези двамата с тропащите крачета едва ли са се развели заради едното име - имали са една торба причини, които в един момент са започнали да вадят от торбата.

Друг е въпросът, че ако идеята е била/станала да се кръсти на двамата дядовци и вторият е бил вече починал, защо да ощетяват името на живия само заради това, че на мъртвия се паднало второто дете. Егати!
Суеверие е (говоря за софийско) - с първо дете не се кръщава на починал (лоша поличба), но второ и следващи може. И майка ми и свеки са се позовали на него при избора на име за менен и ММ.

# 436
Това с не-кръщаването на мъртъв човек някакво суеверие ли е? Ами, ако не съм суеверна и името много ми харесва?

Тези двамата с тропащите крачета едва ли са се развели заради едното име - имали са една торба причини, които в един момент са започнали да вадят от торбата.

Друг е въпросът, че ако идеята е била/станала да се кръсти на двамата дядовци и вторият е бил вече починал, защо да ощетяват името на живия само заради това, че на мъртвия се паднало второто дете. Егати!
Суеверие е (говоря за софийско) - с първо дете не се кръщава на починал (лоша поличба), но второ и следващи може. И майка ми и свеки са се позовали на него при избора на име за менен и ММ.
Аз знам, че не е хубаво да си кръстиш детето на починал човек, когато този човек е от ВАШЕТО семейство. Иначе няма проблем и на Майкъл Джексън да го кръстиш. Peace

# 437
Всеки, който е чел книгата, знае каква е съдбата на героинята.  Sad
И на мен това ми беше задръжка, когато мислихме за име. Също и Елица си бях харесала, от романа "Време разделно", но и там героинята умира млада и се колебаех това ли да е името. Сега ми е странно, ама тогава ми се виждаше логично. Laughing

# 438
  • София
И мен това ме спря за Катерина.

# 439
Аз съм кръстена на героинята от "Крадецът на праскови", а мъжът ми даже и в казарма не е бил, какво остава да е полковник  Mr. Green

# 440
И мен това ме спря за Катерина.
Човек като почне да избира име и става супер придирчив, всичко да предвидиш, ама да е хубаво, така, че онака... И с двете ми деца трудно избрах.

# 441
  • Бургас
Катерина е измислена героиня от роман. Ама виж свекървите са съвсем реални герои. При това лоши, ама си кръщавате децата на тях  Laughing

# 442
 Когато се роди дъщеря ми, първата приказка на свекърва ми беше: "Как можахте да я кръстите ТАКА, аз познавам една с това име и тя е курва?!"  Laughing Трябвало да я кръстим на Богородица, защото се родила 2 седмици след 15-ти август. Познайте сега как се казва свекърва ми.  Wink

# 443
  • София
Катерина е измислена героиня от роман. Ама виж свекървите са съвсем реални герои. При това лоши, ама си кръщавате децата на тях  Laughing

Моята щерка ако беше Катерина, щеше да е на свекървата Simple Smile Ама аз така предложих де и то от сърце го предложих. Мъжът ми обаче каза, че не може на едната баба кръстено, а на другата не и не е честно и така.

# 444
  • София
Катерина е измислена героиня от роман. Ама виж свекървите са съвсем реални герои.
Точно заради това не се спрях да я кръстя Катерина. Все пак романът си е роман.  Wink
Ако трябваше да я кръстя на свекървата боже опази! Моята хубостница е с най-звучното бг име.  Mr. Green

# 445
  • Бургас
Когато се роди дъщеря ми, първата приказка на свекърва ми беше: "Как можахте да я кръстите ТАКА, аз познавам една с това име и тя е курва?!"  Laughing Трябвало да я кръстим на Богородица, защото се родила 2 седмици след 15-ти август. Познайте сега как се казва свекърва ми.  Wink

Laughing Голяма сладуранка е Мичито. Признавам я.
По нейната логика трябваше да кръстите детето Александра, защото най-близкия имен ден е на Св.Александър Невски.
Ти трябваше да й кажеш, че познаваш две курви с името Мария.

# 446
Joy
Моята дъщеря е родена 6 месеца и три дни след Богородица- трябваше да я кръстя Мария, верно! Аз съм родена 3 месеца без две седмици преди Богородица, но защо не съм Мария- не знам, ще питам майка ми  Crazy Mr. Green

# 447
  • София

Joy

# 448

По нейната логика трябваше да кръстите детето Александра, защото най-близкия имен ден е на Св.Александър Невски.

Joy Не става, защото аз съм Александра, а баща ми е Александър и тя нямаше да го преживее.   Mr. Green

# 449
  • Бургас

Joy Не става, защото аз съм Александра, а баща ми е Александър и тя нямаше да го преживее.   Mr. Green

Е, да логично. Никоя свекърва не би дала акъл на снаха си да си кръсти детето на нея самата.

Общи условия

Активация на акаунт