![Simple Smile](/img/emojis/faces/simple_smile.png)
Това, което успях да си запиша, някой може да ме поправи ако нещо греша
1 лимон
зехтин
1 пълна чаена лъжица червен пипер
400 мл бяло вино
За пълнежа
150-200 гр чоризо - обелено и нарязано на кубчета
1 лук - на ситно
2 скилидки чесън - на ситно
връзка мащерка
2х400гр боб - cannellini beans
200 гр сушени домати в олио
морска сол и чер пипер.
1. загряваме фурната на 180 градуса
2. Затопляш малко зехтин в голям тиган, слагаме чоризото(в клипа първо сложи него, после поля със зехтин) и пържиш около 3 мин. Добавяш лука, пообъркваш го, да хване цвят от чоризото и аромат и да поомекне - 1-2 мин, добавяш и чесъна и още малко. После 3 стръка мащерка - листенцата и бобът (тук не съм на 100%, май го изцеди, т.е. без сока от консервата). След 1-2 мин доматите и малко от сока от бурканчето им. Разбъркане и ги сваляш от котлона.
3. - Пилето - вътре - малко сол, черен пипер, плънката (като я понатискаше да отиде хубаво навсякъде в пилето), запушваш отгоре с целия лимон и придърпваш кожата на пилето върху лимона.
Поливаш леко пилето със зехтин, поръсваш черен пипер, сол, червен пипер и втриваш хубаво в кожата по цялото пиле.
4. В тавата - виното (в книгата пише + 200мл вода, в клипчето каза колкото е виното, толкова и вода още), разбъркваш ги, слагаш пилето, сложи и останалата част от мащерката. Покриваш хубаво с фолио, като трябва да е здраво прикрепено към тавата. И го печеш час в загрятата фурна.
5. След час махаш фолиото (май се поливаше леко със соса) и още 25-30 мин се пече на 200 градуса, да покафенее кожата и да стане хрупкава.
После го вадиш и оставяш да почине 15 мин.
6. Вадиш лимона, дупчиш го и го изстискваш в соса в тавичката и разбъркваш с тел.
Преди да нарежеш пилето вадиш плънката, поливаш леко със сока, режеш го и поливаш и него със соса.
Нещо такова, извинение за нескопосаните описания
![Crazy](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/yahoo_06.gif)