Септември 2014 - Тема 1

• 39 850
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Много хубаво, Елора, че бебчо добре е понесъл пътуването. И наистина чужденците си ги разнасят и по плажа от супер мънички, ние тук много им треперим. Нашата около 1ви март се скъса да реве като отидохме на гости на баба й и дядо й на село. От тази гледна точка много ще се притеснявам да отидем в хотел с нея.
Но пък да я похваля, че си хареса пюре - пащърнак на Sunval, сама си отваря устата и лапва лъжицата, направо не можах да повярвам. Но мина седмица на него и сега се притеснявам, че следващото пак няма да й се понрави.
А като си говорихме за това до кой месец се глади и стерилизира, се сетих: вие вече слагате ли възглавничка на вашите бебоци като спат? Също така и дали трябва да се сменя коша на количката след навършване на 6 месеца? Моята не се пъни да сяда,а и навън заспива на втората минута. В този ред на мисли може и до по-късно да си полвам коша за новородено, нали Simple Smile
Галина, бързо да оздравявате! Simple Smile

# 616
Да попитам от както сме се родили ни се подсича вратлето..опитваме какво ли не нищо не помага

# 617
Благодаря мами  Hug

# 618
Ние си спим на възглавничка от изписването! Стаси,подсушавай хубаво вратлето и го пудри.И ние имахме такъв проблем,но сега всяка вечер,след като се изкъпем я подсушавам хубаво и с пудричка.Утре сме на консултация... Simple Smile дано вече да сме здравички,че да се захраним.Милата вече е на 6м. и така преглъща като ни гледа как ядем.Много ми е мъчничко...със сигурност млякото вече не й стига.

# 619
Ние не ползваме възглавнички,защото ме е страх от задушаване .Иначе на беба коша за количката й е малък вече и нямам търпение да минем на следващата стъпка,но май е рано още.момичета какви биберон и шишета ползвате беба не може изобщо да засуче от биберон или не иска  newsm78

# 620
И на нашия бебо му е подсечено вратлето, толкова гънки има, че ми е трудо да почиствам. Все ме е страх да не го нараня, но намерих начин, когато е по корем и си вдига главата е много лесно. Възглавничка не ползваме още. За шишетата е много индивидуално. Пробвали сме Calma Medela, Avent, Dr. Brown стандартни и със широко гърло и Томи Типи против колики.
1. Калмата е ужасна, особено за малки деца, тече като сламка и стува една кофа пари.
2. Браун са мн удобни имаме стъклени стандартни и широко гърло. Стъклените са единствените, които не са ни протелки никога. Широкото гърло протича. До скоро ни бяха фаворити, ползвахме биберон еденичка, сега сме на 2ка. Нашето дете е като прахосмукачка и с тях най-бавно си изпиваше млятото, което е равно на по-малко връщане. Сега с тези тръбички вътре не знам дали ще е удобно като започне да пие и други течности.
3. Авент са най-лесни за поддръжка имат само шише и биберон и са му удобни да си ги хваща, даже сам си пие понякога. Винаги ги ползвам когато сме навън.
4. Томи типи е готин като идея има вътре тръбичка, подобна на Др. Браун, за да изкарва въздуха, която става розова когато млякото е прекалено толпо, лилава когато е ок, и синя когато е студено. Понякога влиза мляко в тази тръбичка и половината шише изтича незнайно от къде. Понякога става нещо като вакуум и биберона се вкарва на вътре и бебо не може да суче.

# 621
Благодарв ви момичета..еми аз подсушавам добре и мажа с адвантан от 3 дни да видим,това ни препоръча една дерматоложка,още не смея да слагам беба на възглавница..вчера направихме 6 месеца,главно сме на кърма,но от 15 дни вече почнах да и давам по малко пюренце на обяд..а и от 4 дни сложихме летния кош,много добре се чувства в него.. пък и при нас беше топло тези дни 😀😀

# 622
И ние спим на възглавничка от раждането. А коша за новородено отдавна сме го сменили. От около месец само се надига и неиска да лежи,а и вече се изправя и седи сама.

# 623
Хах, ние не сме имали проблеми с подсичането на вратлето, но докато успея да го измия е голям зор. Аз също открих, че откакто вдига повече главата ме улеснява поне с бърсането и мазането Simple Smile
Възглавничка още не съм сложила, но имам подготвени две с естествена вълна, против алергии  Simple Smile.
Относно кошовете за количка - ние тепърва ще купуваме такава, за да може като се позатопли времето да посядваме с таткото например да вечеряме навън и малчо да има къде да си дремва. Досега се разнасяхме само в раница. В нея заспиваше безотказно, дано и с количката е така, защото например у дома се събужда от разните шумове. Иначе мисля първо да пробваме няколко колички под наем и тогава да купим, ще ми се да е летен модел, но облегалката да пада до долу и да е от памук/лен, имаше едно време едни такива сгъваеми столове за пикник (дали ще намеря такава, не знам, всичките са едни изкуствени и запарват страшно).

# 624
Seawind   bouquet
Трябва явно повече различни марки да опитваме. Казаха ми,че след 6я месец може направо от чаша с човка,но още нямаме навършени.

# 625
Galina28 Ако проискате шишето непременно сподели как си успяла . .  Rolling Eyes  Аз опитах всякакви варианти, сменях биберони, млека и все отказва  newsm78

# 626
Днес й давах пюренце на обяд и й дадох малко вода с лъжичка.До сега дори и сок от ябълка не искаше с шишето,а от лъжицата пи малко вода ooooh! освен Мм да я храни с лъжичка  hahaha ще я е нахранил докато се прибера  hahaha

# 627
Здравейте не съм писала отдавна Simple Smile Ние бяхме на консултация скоро... Наддали сме само 200 гр, но педиатъра каза, че до 6тия месец трябва да е удвоил рожденото си тегло, а той го е направил даже  е един килограм плюс. И ми вика не го тъпчи детето добре си е. Той си хапва добре , но не наддава... Сложиха му хексим и синфлорикс, вдигна температура 38 градуса за пръв път след ваксинация, дадох и панадол за пръв път.. На другия ден продължи да има малко температура, но по ниска - 37,5. Днес пък се скъса да спи, такова нещо не е било. Обикновено спи много малко и си играе доста. Сега се наяжда и веднага иска да спи... Чудя се дали не е някаква странична реакция от ваксинацията.. Галина 28 пробвала ли си с каучукови биберони, били като усещане по близо до зърното на гърдата, може да се излъже..

# 628
Здравейте,
Искамбебче, Ема след поставянето на пентаксим и синфлорикс също получи реакция. Вдигна 38.3, едвам я свалихме. Беше много поспалива  същия и на следващия ден. Спря да се храни в следващата една седмица. По принцип изяжда около 800мл. дневно, тогава изяждаше не повече от 250 дневно. Бях започнала със захранването предната седмица, в този период отказваше изобщо всякякъв вид пюре. Та ми се наложи да започна всичко наново.
През тази една седмица беше ужасно неспокойна. Будеше се по няколко пъти нощем със силен рев и едвям я успокоявах.
Не стига това, ами на всичкото отгоре вечерта след ваксината започна и леко да кашля. На следващия ден бухаше като стар пушач. И нищо друго освен кашлица. Давах и Проспан няколко дни и отмина.
  Реакцията е предизвикана от синфлорикса. Разрових се и се оказа, че  при много голяма част от децата се получават подобни, а и по лоши реакции. Само като прочетох листовката на въпросната ваксина ми се изправи косата. Тя има повече странични ефекти, отколкото ползи. А в  листовката са упоменати само доказаните....а колко още има....
  Искамбебче, ако поддържа и днес температура идете за всеки сличай на лекар. По принцип казват, че до три дни след ваксина е нормално. Ако температурата е над 38, по добре идете.

Мен ме притеснява, че педиатърката ни иска следващият път вместо пентвалентната и хепатит, да и сложи направо шествалентната, защото в нея имало хепатит. При някой има ли подобен случай, тъй като мен това наистина ме притеснява.Как ще направи два приема от петвалентната и един от шествалентната. Изобщо правилно ли е?

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 07:54 от Agness

# 629
ние сме така два пъти 4 валентна и сега 6, и аз не знам дали е пражилно, но факт.... Мина му поспаливостта, това с апетита и при нас  е така, пюренце си хапва, но мляко... преди изяждаше си 200, сега едва 100 с триста зора. Ама реших, че е случайно, добре поне, че минава. Иначе няма вече температура...само първия ден имаше 38.0, а втория 37,5....Благодаря ти за отговора, успокои ме, че ще премине. И аз се зачетох в листовката сега. Пише, че дори не предпазва напълно от пневмококова инфекция, особено ако дадеш парацетамол, а като се вдигне температура как да не дадеш....Простотия до шия, чувам слухове, че пак щели да свършват ваксините..

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 08:47 от iskambebche

Общи условия

Активация на акаунт