Септември 2014 - Тема 1

• 39 864
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
Хехе и ние правим опити да седим обаче откри че има крачета и шават и постоянно се навежда напред да ги пипа.
И аз да се похваля въпреки че не е много за хвалене бях с много висока температура и лекарката ми каза да не кърмя малката когато е над 38 градуса и да сменим Ам.Бебка изяде цели две шишета май вкуса й допадна и нямаше колики.Аз винаги когато спадаше към 37,5 я кърмех обаче имам чувството че температурата ми намали кърмата и незнам дали се наяжда като преди.как да разбера дали има нужда от дохранване  newsm78

# 541
Здравейте мами! Не съм влизала отдавна,но горе- долу се информирах какво сте разисквали през последния месец Simple Smile Аз да ви се оплача Cry чак ми е неудобно...но ние бяхме болни с Т, кашлица,хрема,а сега и варицела от два дни.След малко ще ходим на дежурен.Вчера на бебка и се появиха някакви пъпчици.Решихме,че сме я претоплили,но все пак ходихме при педито.Тя не беше  сигурна,че е варицела на 100% ,но каза че е мн вероятно,защото майка ми преди две седмици имаше херпес зостер,който е рецидив на варицела.Та така пием вит.C и фенистил капки,изписа ни и изорекс сироп,но каза първо да идем на дежурен и тогава да го вземем.Иначе беба е спокойна,няма Т,смее си се,играе си,само дето спи малко по- неспокойно.И така мами стискайте ни палци да я минем леко тази гадна шарка Simple Smile Поздрави и целувки на малките бебоци!

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 14:46 от julietka_87

# 542
...бях с много висока температура и лекарката ми каза да не кърмя малката когато е над 38 градуса и да сменим Ам.Бебка изяде цели две шишета май вкуса й допадна и нямаше колики.Аз винаги когато спадаше към 37,5 я кърмех обаче имам чувството че температурата ми намали кърмата и незнам дали се наяжда като преди.как да разбера дали има нужда от дохранване  newsm78

Здравей,
Ако не си се цедила е възможно кърмата да ти е намаляла, защото организмът си е мислел, че бебето яде по-малко и е започнал да произвежда по-малко. За щастие това е абсолютно поправимо. Слагай бебето по-често на гърдата - да си яде докато започне да пуска сама. Ако трябва и на всеки час. Дохранване обикновено не е нужно, освен ако детето не наддава добре. Но в тези месеци вече не наддават толкова интензивно и е вероятно да се обърка някоя по-притеснена мама. Simple Smile
За кърмата важи лафът на Мечо Пух - "Колкото повече - толкова повече". Колкото повече яде бебето, толкова повече кърма има. Не се плаши от кърменето на поискване. На тази възраст бебетата се наяждат толкова бързо, че няма как да объркат нечии план-график.
Моята бебка я слагам на гърда винаги когато се размрънка. Ако не е гладна, може да е жадна. Ако пък не - се успокоява. Ако и това не е - просто се дърпа. Вече ми липсват продължителните кърмения, а преди се оплаквах от тях  Embarassed
Може да си вземеш и някое лактогонно чайче. Пий повече вода, може малко да си се обезводнила от температурата, а все пак кърмата е най-вече вода.
Ако имаш въпроси, свързани с кърменето, може да ги зададеш в тази тема

Успех! И пиши как се развиват нещата Simple Smile

# 543
благодаря за отговора и за линка към темата   bouquet Все още имам температура, но вече е 37,7 и според лекарката може да се кърми, но ми е доста трудно като цяло...хубавото е че ми казаха че сега с кърмата се произвеждат анти тела и няма как да заразя бебка  Wink

# 544
Здравейте, не съм писала до сега, нещо все не стигаше времето, но чета от време на време. И ние с малката бяхме болни, в този ред пазете се от грипа, че кърмаче със запушен нос е мъчна история. Sad
Исках да се запиша в темата и ако може да се включа във фейс групата, към кого да се обърна? Иначе сега съм на тема "захранване", но има толкова материали, че трудно насмогвам в свободните часове. Поздрави,

# 545
Ехе и аз искам линк за фб група ако има там ли изчезнаха всички мами  newsm78 и ние сме на тема захранване

# 546
Юпи  Flowers Bouquet Привет от нас, ние с бебе Дариа сме за тук, навършихме 6 месеца и нямаме търпение да се захраним .. ядем пюренца, някои повече, други по-малко, но при нас проблема е, че не обича шишето . . Иска само кърма, която все повече няма да и стига, децата си растат, а с тях и количествата, които трябва да изяждат . Моля за съвет, нашата педиатърка няма решение, твърди, че кърмените бебета не обичат шишета, но така ли е наистина .. Някой с подобен проблем .. ?           Innocent

# 547
 Lunatic Muse и ние сме така Simple Smile Шишето не го признава.Взех и чашка с мек накрайник и чашка с твърд накрайник,но с нито едно нямаме особен успех  ooooh!

# 548
Толкова се радвам, че имаме съмишленици, значи това си е нормално  newsm03 Благодаря за отговора, някак по-спокойна съм.  И аз ще пробвам с чашките . .  Ще се видим в чудо, когато стане време за отбиване  smile3538  Дали ако предлагаме упорито шише биха се променили нещата, аз почвам да се съмнявам, че въобще ще стане номера     Flushed

# 549
Аз предлагам на всяко хранене вода от всички налични шишета/чаши  Laughing
Общо изпива има - няма 3 глътки.До преди да се захраним не се тревожех,но сега с тези пюренца все си мисля,че трябва да пие водичка.
Татко и успява да и даде вода по един много абсурден начин ,като едва ли и я пръска в устата с биберона,ама е непрактично,пък и само с него минава номера  Joy
Иначе съм благодарна,че не се е налагало да се дохранва с АМ,че щеше да е един малък ад...  Rolling Eyes

# 550
Да, водичка си предлагаме винаги, все нещо ще глътне  newsm10 Аз за млечните хранения се притеснявам. .     Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 23 фев 2015, 12:47 от Lunatic Muse

# 551
И ние сме много зле с тая вода. Отказва я и това е , а си хапва доста стабилно, освен млечните хранения .

# 552
Ние се захранваме от 5 дни обаче ни намаляха мокрите памперси и оаканите де.Бях се притеснила да не ми е намаляла кърмата обаче и Ам не иска за дохранване....нормално ли е  newsm78

# 553
Имате време да пишете. Завиждам.  Sunglasses
Водичката я пием, слагам по половин лъжичка чайче. И АМ не отказваме. Обаче...и пюренцето го 'ядем' от бутилка. Разреждам 4-5 лъжички пюре със 100тина милилитра вода, слагам и една лъжичка АМ и така си го цоцаме от бутилката. С лъжичка нищо не ни се получава.
Мисля да досадим с едно извънредно посещение лекарката, за да ни даде и тя някаква насока със захранването.
Мама днес ни дойде на гости. Милата, остана без кръст и без ръце. Колкото и да говоря по телефона, че по цял ден ми е в ръцете детето, явно и беше трудно да повярва. Е, сега вече знае.  #Crazy
Случи ни се нещо, което доста ме уплаши. Зачервиха му се бузките, после станаха направо на корички. Ден, два, мислих си, ще мине. Не минаваше и отидохме на лекар. Друг педиатър, нашата беше болна. Каза ли, намекна ли...атопичен дерматит/алергия. Изпаднах в ужас, а дори не знаех какво е това. Изписа ни кортикостероиди, 3 дни мазане, а след това кремче на Мустела. Когато се прибрах и прочетох що за животно е това атопичното съвсем се паникьосах. Обаче прочетох и за стероидите. С такова нещо не исках да третирам детето и толкоЗ! Мазах го два дни със кремчето на Мустела и се поуправиха бузките. Чудя се как казват такива грозни диагнози без изследвания?! #2gunfire
Въпреки това трябва да отидем и да направим изследвания.
Хайде, да са ви здрави бебошляците и да ви радват.   bouquet

# 554
И моето бебе не желае да яде нищо друго освен ам. гледам да не го мисля, четох теми че има и други бебоци, които и на годинка си искат само млякото. какво да се прави, пак ще съм щастлива ако поне мляко яде, че големият какъв беше злояд - от нищо нищо не искаше.
Фиона, на моят бебок като му се зачервят бузите и мажа със зехтинче за около ден два му минава. не вярвай сляпо на лекарите какво ти говорят.  и не се паникьосвай излишно, в квартала имаше бебе с атопичен дерматит - беше на огромни кървави рани по сгъвките на ръцето и колената, сега е прекрасна госпожица - сигурна съм че при вас не е това - само от зачервени бузки едва ли може да се направи обосновано предположение за атопичен дерматит.

Общи условия

Активация на акаунт