Септември 2014 - Тема 1

• 39 852
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте..ние сме на 6 месеца и 18 дни и тежим 7500 и сме високи 64 см...на обяд хапваме заленчуково пюренце на Хип..следобяд бананова кашичка на Милупа много я хареесва..ние до 5 и половина бяхме изцяло на кърма..и сега се опитвам да продължа  Wink като цяло храните които съм и дала до сега са просто да опита нещо ново 😀

# 646
Ние сме до обед на кърма, на обяд зел.пюре. Ако не изяде много пюре и се вкисне, я дохранвам с кърма. Следобеда каша, като педи каза да са минали едно 4 часа от пюрето, за да го е обработило стомахчето. Засега само оризова с рожкови на Nestle съм давала. Но пак дохранвам, че засега не изяжда цяла порция. Вечерно време пак кърмя. Но идеята е обедното и следобедното хранене вече да са с "твърда храна".
А ние бяхме на физиотерапевт в Центъра за детски болести, че малката не се обръща, не си стои много на ръчичките, като е по корем и подобни. Но там хич не се церемонят, едно бутане и дърпане падна... Тя така рева, че чак се разпени, а трябва 5 дни да ходим. А то и се чака, ужас ви казвам.

# 647
Ние сме до обед на кърма, на обяд зел.пюре. Ако не изяде много пюре и се вкисне, я дохранвам с кърма. Следобеда каша, като педи каза да са минали едно 4 часа от пюрето, за да го е обработило стомахчето. Засега само оризова с рожкови на Nestle съм давала. Но пак дохранвам, че засега не изяжда цяла порция. Вечерно време пак кърмя. Но идеята е обедното и следобедното хранене вече да са с "твърда храна".
А ние бяхме на физиотерапевт в Центъра за детски болести, че малката не се обръща, не си стои много на ръчичките, като е по корем и подобни. Но там хич не се церемонят, едно бутане и дърпане падна... Тя така рева, че чак се разпени, а трябва 5 дни да ходим. А то и се чака, ужас ви казвам.
горкото много ли го тормозят какво му има на малкото ангелче  Sad

# 648
 Много съм изостанала с темата....никакво време нямам вече , тя иска постоянно внимание.
Какво ли не ни се случи ... падна от дивана преди две седмици и малко , беше ужаааас , ходихме в Пирогов и там ни шашнаха от рентгенови снимки , но слава богу нищо й няма освен уплах. Аз бяхпо-зле от нея . После взимане на кръв и 6 валентна , от която сега не вдигна Т , но предният път да . Такааа , след ваксината се започна с кошмара : не спане и много пищене , просто не беше моето дете . Нищо не признаваше дори на ръце плачеше. И така 3-4 дни след което видях пъпки на кръстчето й ...... докито нищо не каза освен да я мажа леко със спирт .... сега май се оказва ВАРИЦЕЛА . Откачаааам , но от както избиха пъпките поне не плаче . Аз не съм карала нито една шарка и нищо чудно и аз да се заразя . Много тежко ще е всичко не ми се масли. Много се оплаках . От тела съм и ще спирам. Лекааааа

# 649
Karamelska дано с оправи по-бързо детенцето, мисли си , че е за негово добро. Ние се разминахме с грипа засега . Утре ще ходим  на кръв и урина и ехограф, той стана вече на 7 месеца, ама докато се наканим. Таткото беше болен, после извън София, после не знам какво... А аз няма нито книжка, нито нищо, а имаше и сняг до по предната седмица, та не върви да ида с количката... абе каквото е такова, надявам се да нее  голям проблем.. и всичко да му е наред Simple Smile Моят човек пък се изправя сам и иска да ходи , та ме е страх, че е мъничък и ще му се изкривят костите, а ММ много се кефи и само го държи за ръчички да пристъпва..  ooooh!

# 650
Много съм изостанала с темата....никакво време нямам вече , тя иска постоянно внимание.
Какво ли не ни се случи ... падна от дивана преди две седмици и малко , беше ужаааас , ходихме в Пирогов и там ни шашнаха от рентгенови снимки , но слава богу нищо й няма освен уплах. Аз бяхпо-зле от нея . После взимане на кръв и 6 валентна , от която сега не вдигна Т , но предният път да . Такааа , след ваксината се започна с кошмара : не спане и много пищене , просто не беше моето дете . Нищо не признаваше дори на ръце плачеше. И така 3-4 дни след което видях пъпки на кръстчето й ...... докито нищо не каза освен да я мажа леко със спирт .... сега май се оказва ВАРИЦЕЛА . Откачаааам , но от както избиха пъпките поне не плаче . Аз не съм карала нито една шарка и нищо чудно и аз да се заразя . Много тежко ще е всичко не ми се масли. Много се оплаках . От тела съм и ще спирам. Лекааааа

Sisskata,въоръжи се с много търпение за варицелата... преди един месец се разболяхме и беше един голям ад Sad милото ми момиченце беше цялото в пъпки и не спеше по цели нощи.Трябваше да я държим,за да дремне за час- два.Дано я изкарате леко 😕 И нещо друго да ти кажа,може да са бабини глупости,но гледах да спазя някои тях.Всяка вечер слагах до леглото кърпа,гребен,огледало,вода и една филийка с мед или захар.Баба Шарка идва да види детето и да си хапне,да се измие,нареши...звучи смешно,но го направих.Също така вкъщи не готвехме свинко месо,боб,леща,зеле,царевица.Само го вмъквам,не казвам да го правиш.Бързо да се оправяте

# 651
Sisskata, дано бързо да ви мине този период, много ви се е насъбрало Sad
Ние и днес бяхме на нагревки и упражнения. Но поне не успокоиха, чи нищо й няма. Нейното било само от инат. Майка ми (която не харесва мъжа ми) не пропусна днес да ме ядоса натървайки ми, че явно е ината като баща си.
iskambebche, ортопеда на нас ни каза, че нямало смисъл да се избързва верно с ходенето, че като не били укрепнали костите не било хубаво. После в напреднала възраст на човек изниквали чак проблеми заради това.

# 652
  • have faith and be patient ..
оххх и моето слънчице не иска да се обръща ,но има голям мерак за ходене еййй ,подаваш му ръка да седне , то се стяга и се изправя ,преди и давахме да прави стъпки , но сега спрях защото чух че не е изобщо добре .. май е време да потърся и аз физиотерапевт , имате ли идея за такъв във Варна ??

# 653
Ехе, С.Алекс, изправя се на крака ли? Ако е така, ми изглежда да сте даже напред с материала. Нас педиатъра ни даде направление за физиотерапевт, така че се обърнете към нея.
А аз да ви питам, мами - вие като сте въвели вече доста зеленчукови пюренца, как ги сменяте - на по седмица или по по малко дни давате от едно и също пюре?

# 654
Да се похвалим изследванията са ни добри ☺ олекна ми. Нашата бебка също се опъва да ходи, остах без кръст хахаха. А относно храната ние започнахме да се захранваме на 4.5м. Имахме достатъчно време за различни зеленчуци. Яде вече и месни пюрета, кисели, каши ,жълтък и след ден два ще започнем попарка със сухари сиренце и масълце.

# 655
Мами искам да ви попитам от кога бебетата трябва да сядат сами? Моя се обръща сам държи си главата изправена. Не разбрах това с ръцете   newsm78

# 656
Ами ние седим сами от около месец (към 5.5м) в големите книги пише ,че след 6м. Трябва да започнат да правят опити за седене с помощ и постепенно да го плавят сами. Всичко е индивидуално детенце показва кога е готово.

# 657
  • Италия
Ами ние седим сами от около месец (към 5.5м) в големите книги пише ,че след 6м. Трябва да започнат да правят опити за седене с помощ и постепенно да го плавят сами. Всичко е индивидуално детенце показва кога е готово.

На мъжът ми баба му ми каза, че момченцата се слагат да седят на 6-месечна възраст, а момиченцата на 7-месечна. Моята дъщеря седи от около 5,5 месеца в столчето за хранене, понеже искаше все да се изправя и да седи. В проходилка я сложихме като навърши 6. Надявам се, че не съм сторила лошо  newsm78

# 658
Сина ми сам си седна на дупето на около 6 месеца и половина, една седмица по-късно го сложих и аз да си стои. Сам се изправина крак преди около седмица, а сега ако има някаква опора тръгва да се мъчи и стъпки да прави и аз не знам дали не е рано ..  Flutter

# 659
Нашия дундичко още не сяда сам, но се напъва да се вдига нагоре с една смешна учудена физиономия. Като го издърпам да седне изкарва и по 15 минути седящ преди да се катурне. Знам, че може да има много големи разлики и си е до бебе кога ще седнат, проходят и проговорят. Чела съм също, че обикновено уменията се развиват едно след друго, но и това не е закон.
Междувременно започнах и аз със захранването и искрено се забавлявам от това. Засега му харесва и даже недоволства като забавя лъжичката. Пробвах да му дам и сам да опитва сварено картофче, но само се подпря на него и го размаза Grinning Откакто яде твърда храна обаче "озверя" и почна да суче още по-често. Вероятно трябва да съм по-настоятелна с водичката.

Общи условия

Активация на акаунт