СЕДМИ КЛАС - тема 57

• 61 232
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
В интерес на истината и синът ми допуска доста правописни грешки, при положение че теоретично знае как да се напише правилно съответната дума. Всеки ден повтаряме кога се пише И и кога Й и пак... старата песен на нов глас. Не знам как да се справя с проблема. Изяжда и букви, но какво да го правя когато постоянно е гладен  hahaha. Повтаря: "...ей, мамо, миии аз си ги знам тези неща...", ми, като си ги знаеш...пиши ги вярно.

Аз също ще помоля за пощата и паролата, че е време да го погна с остена по-сериозно.

# 391
Върнах се от родителска среща на моята седмокласничка. Много я похвалиха, само дето се разкарвах да ходя и да чакам, че срещите са индивидуални - всеки родител с всеки учител, та си отвисях близо 3 часа.

В Хеликон има хубава промоция - ако се купят книги за 20 лв. (може и онлайн), може да се закупят към тях на 60% намаление много хубави албуми със снимки на Нешънъл Джиографик:
http://www.zonaburgas.bg/2014/11/103636/
http://www.helikon.bg/news/1807_-egmont-i-helikon-startirat-prom … prez-noemvri.html
Аз ги купих всичките, ще ги подаря на дъщеря ми за Коледа, тя се интересува от фотография и много ще им се зарадва.  Simple Smile

# 392
  • София
От сайта на СМГ -пробен изпит по математика на 30.11.14г.

# 393
Добро утро, къде мога да видя отговорите на ПИ Междучасие по БЕЛ за 11,2014, който е качен в пощата на 3,11,2014? Благодаря!

# 394
  • София
Можеш да ги видиш, ако евентуално нечий тест вече е проверен, резултатът - върнат и човека желание да сподели отговорите.

Бих ги качила, когато пратят резултата на моя младеж, но не знам дали ще е скоро.

Последна редакция: чт, 06 ное 2014, 08:47 от Елл

# 395
О, аз реших, че ги има, а аз нещо не виждам. Благодаря!

# 396
  • София
Вчера се обаждах в междучасие и оттам ми казаха, че все още не са приключили с проверката на тестовете.

# 397
Не остава време за допълнителни тестове и пробни изпити. Тази седмица имаха в понеделника контролно по биология, във вторника по математика, в сряда по химия. Повтаряхме, преговаряхме, решавахме задачи ден по ден и за нищо друго никакво време не остана. По география ходи вече втора седмица с бегло погледнати уроци, езиците тотално съм ги зарязала, гледам само да ходи с написани домашни.
Получил 5 по литература без да чете вкъщи и е много доволен. Обичайните оценки в училище по БЕЛ рядко надхвърлят 4 независимо от положените усилия, а в случая- без никакви усилия- да напишат и защитят теза на момента върху кратък цитат от "Немили- недраги".
И в техния клас никой нищо не разбирал от физиката, г-жата се е отказала май от учебника и им дава в час развити въпроси да си водят записки. Оставила съм физиката на баща му- срамота да го занимавам аз при цял електроинженер и преподавател налице. Твърди, че разбрал за какво иде реч. не е изпитван по физика, та няма външен обективен критерий.

# 398
  • нейде там, където ....
Литературата, в частност - тезата, анализ на внушения и т. н. са ми/ни супер слабо място. Тук може и да се наложи помощ, но ще изчакам до края на първия срок.

# 399
Тезата е супер слабо място и на моите ученици. В момента давам пробен изпит и ще приключа до края на седмицата. После предвиждам отделно занимание в рамките на цял урок от 90 мин с всяко дете за тази толкова трудна теза. Не мога да ги оставя да пишат каквото им текне. Не сте сами, споко, цяла армия са Laughing
Ако успея да оправя малко нещата с тезата, започвам със сложните съставни изречения с някакво подчинено. Че  и те са супер слабо място, както установих и тази година ooooh! И там ще пускам отделен тест и евентуално ще отделя един урок за обяснения.
Не съм смогнала още да видя теста в пощата, имам голям набор от тестове, които давам, не включвам почти нищо ново. Ако успея, ще се обадя.
Установих, че само едно от всички е чело "Немили - недраги". Ще ги убия!  #2gunfire #Cussing out

# 400
  • София
Учителката в училище по БЕЛ на моя син им дава за домашно да пишат тези всеки път.
Не знам как го постига, но всички от класа я обожават, внимават в часовете й, успехът на целия клас се подобри драстично. Чудеса прави тя с тях.
Днес са на екскурзия с нея до къщите на Вазов и Ботев + Шипка.

Де да беше така и с математичката, там пък резултатите падат с всяка следваща година.

# 401
  • София
Ън, и аз дори се затруднявам с писане на тези. Математиката ми е доста по-добра от БЕЛ. Гледам, че учителката по БЕЛ на дъщеря ми всеки път дава за домашно писане на теза.
Мисля, че всички майки/татковци тук в темата ще сме ти благодарни, ако публикуваш тестовете, които даваш на твоите ученици, когато сметнеш за добре. Ще са ни от полза.

По темата дали времето за подготовка е достатъчно - ами, при нас не е. До 17ч. е на училище (целодневно обучение). В делничните дни, след училище пише домашните от курса. Понякога до 21ч. се тормозим над някоя задача. В събота и неделя на курс, и останалата част от почивните дни в писане на домашни от училище. И почти няма свободно време. Единствено за около час преди лягане остава време за четене на книга. Доволна съм, че много чете и не мисли за компютър или ТВ. Е, не е кой знае каква художествена литература, тийн фентъзи, но все пак......

# 402
Здравейте мами, аз съм една от седмокласничките тази година и много се притеснявам  От този месец започвам да ходя на пробни изпити, първият ще е в СМГ. Чета ви отдавна и разбрах, че трябва да съм по-активна в темата, за да получа паролата за пощата и за това ви моля, по някакъв начин, да ми изпратите пробни изпити по математика за взетото до момента, независимо от коя школа са ! Благодаря предварително!

# 403
  • Варна
Днес 1/3 от класа ходили на консултация по физика. Лошото е, че при тях часът за консултация по този предмет съвпада със СИП БЕЛ.
Иначе девойката ходи да пита за една задача, на която упорито получавахме вкъщи друг отговор. Лесно се оказало и вярно, но само ако ел. верига била по-друга.  Crazy

# 404
  • Високо в планината на изобилието
И аз благодаря на Ън за публикуваните материали и на всички други неуморни майки-помощнички!  bouquetМоя син също затруднен от тезата,сега ще наблегне на нея.Иначе не е натоварен,не ходи на допълнителни занимания,има време и за Наруто и за WOW.

Общи условия

Активация на акаунт