За прекаленото окосмяване при някои жени!

• 410 716
  • 1 578
  •   1
Отговори
# 840
Dari, аз съм вече с мъх. А започнах от черни гадни дебели косми. Знам, че мъхът се повлиява по-добре от космите. Макар че все още, тук-таме избиват и косъмчета. НО на мен този апарат пи прилича на разновидност на IPL. Още повече, че го предлагат на свободна продажба, все повече ми намирисва на бизнес.

# 841

Да наистина струи ирония от думите ми, това ми беше и целта. След като около 16-17 години се занимавам с проблема окосмяване причинено от PCOS, някой да говори че окосмяване от тестостерон се лекува  ми звучи смешно. Ей тъй пиеш хормони и тестостерона се регулира за вечни времена. С еднократно изследване на тестостерон изводи не се правят. С тестостерон правен в периода 4-5 месеца след антиандрогенно лекарство изводи също не се правят. Тотални изводи не се правят и от изследване на общия тестостерон, важен е свободния.

Много ги издребнявате нещата. Тестостерон и DHEA-S са андрогени, а не хормони които нямат нищо общо.

Тежеста на случая няма значение, има значение качеството на апарата. Защото съм била и на апарат от който от три процедури ефекта е нулев.

Да от една процедура имам над 30 % ефект, но тъй като знам/от дългогодишен опит/ че хиперандрогенемията от каквито и хормони да е причинена тя няма вечно лечение, наясно съм че след 6-7-8-10 месеца унищожените косми ще се възстановят. Въпроса не е във еднократно правене на фото, лазерна или каквато и да е друга епилация, а във правенето на епилацията периодично през определен период от време.

Това между другото, всеки да си вярва в неговата истина.

Последна редакция: ср, 06 авг 2008, 17:02 от Vanina 75

# 842
След като около 16-17 години се занимавам с проблема окосмяване причинено от PCOS

Това какво е-поликистозни яйчници ли? Не съм останала с впечатлението, че тук се говори за лечение на окосмяване от тестостерон с прием на хормони.

# 843
След като около 16-17 години се занимавам с проблема окосмяване причинено от PCOS

Това какво е-поликистозни яйчници ли? Не съм останала с впечатлението, че тук се говори за лечение на окосмяване от тестостерон с прием на хормони.

Да, извинявам се че съм цитирала твоите думи.

Не ти друг човек говори за лечение на окосмяване от тестостерон и DHEA-S.

# 844
Добро утро, на всички!
Vanina 75, след като 17 години се бориш с окосмяването си, не се ли намери кой да ти обясни, че тестостеронът не е заболяване, че да се лекуваш от него. Да, именно той е андроген, което в превод от медицински език ще рече "Мъжки ХОРМОН" и в женския организъм се продуцира от яйчниците и надбъбречната жлеза. Не съм чувала някой да се лекува от тестостерон, а с тестостерон /където е необходимо/. Все едно да се лекуваш от инсулин. Засиленото ниво на АНДРОГЕНА /или мъжкия хормон - все едно е/ причинява доста сериозни здравословни проблеми у жената, най-лекото от които е безплодие. А засиленото окосмяване не е болест, а козметичен дефект, симптом, че имаш хормонален дизбаланс. Аз също  от 10-тина години се опитвам да се отърва от гадното оксмяване, но по-страшно беше ПКЯ, които ми причиниха по-големи проблеми. А относно подтискането на тестостерона - той е много по-лесен за овладяване от DHEA-S, защото хормоналните препарати като ДИАНЕ, които съдържат прогестоген /с антиандрогенни св-ва/ и естроген не подтискат тестостерона, просто натрупването на женски хормони балансират. Толкова за хормоните.
Относно апарата, гинеколожката, която ме лекуваше ме насочи към лазерна епилация, но попаднах на свястен дерматолог, който ме насочи към фотоепилация с LHE. Хайде да не разваляме добрия тон, А?

# 845
С риск да подразня доста хора и модератора също / в смисъл че биха възприели думите ми като заяждане/ имам един призив.

Този който е решил да коментира дадено мнение в тази или която и да е друга тема нека първо прочете много добре мнението което ще коментира, /да разбере добре какво е искал да каже другия човек/.
А не да се получава така че коментара да е напълно неадекватен по отношение на мнението което го е предизвикало.

Най пресния пример в последния случай. Коментара не е върху реалното мнение /в случая моето/, а върху въображебието на коментиращия /коментира фантазиите си/.

Този който не способен да рзбере чуждо мнение изобщо да не се залавя с коментар.

Последна редакция: чт, 07 авг 2008, 10:22 от Vanina 75

# 846
Vanina 75,според мен няма смисъл от подобни коментари тук,разбрахме мнението ти  Peace.Оставам с впечатление,че някои четящи подхождат доста злобно към споделения опит на други момичета.Нали все пак такава е идеята на темата,не вярвам да е започната с мисълта да влизаме само да се жалваме какво ненормално "оперение" имаме.
Хайде,стига сте се разправяли вече  Hug

# 847
Vanina 75, намерих една баналноизвестна информация за синдрома на ПКЯ.

"Окосмяването от мъжки тип е симптом, наред с менструалните нарушения, напълняване, акне, себорея, нервно-вегетативни прояви и стерилитет. Основно нарушение при заболяването е повишено производство на андрогени предимно от яйчниците. Съществуват два метода на лечение - оперативен и медикаментозен - хормонален, като ефективността и на двата метода е почти идентичен."

Ти как лекуваш заболяването ПКЯ?
Не говорим за висока продуктивност на надбъбречна жлеза, а за андрогени от яйчниците. Не бъркай двете неща! Наистина лечението на ПКЯ не е за "вечни времена", но се овладява. Това се опитвам да кажа, а ти кипна от най-малкото.

# 848
Тук става въпрос за ефекта върху СПЯ и в частност кистите на яйчника, а не върху окосмяването.В същата статия ,която цитираш,  пише също ,че само около 10%  от случаите има положителен ефект върху  космите.
За съжаление.

# 849
Именно!
Но тръгваме да лекуваме окосмяване, а тя работата била по-дебела. И ако е попаднеш на козметик /или дерматолог/ на място, ще те посъветва да направиш хормонални изследвания, та да прецени причината за окосмяването и да приложи адекватно лечение, но ако е "бизнес" - направо ще те натисне за процедури, с уверението , че "само няколко" са достатъчни. И ще си ходиш и ще си плащаш, докато имаш нерви.
Само че, лекувайки ПКЯ, повлияваш и на окосмяването. Може да е 10 %, а може и да 20. Дай Боже да е 30.  А как да си излекуваш надбъбречната жлеза, та да отделя по- малко DHEA-S? Освен това, като четох за този андроген, ми стана много страшно, че освен причинител на окосмяване, той е нещо като туморен маркер. За това казвам, че окосмяването е малката беля, в сравнение със здравословните проблеми.

# 850
Туморен маркер?
Сигурно искаш да кажеш ,че андрогените са увеличени  при някои тумори на яйчниците и надбъбреците,но там говорим за увеличение в пъти над нормата, докато при СПЯ   не е така.
10% от случаите ,а не 10% от съществуващато окосмяване.

# 851
Да, в пъти!
Но аз виждам гадните косми и се опитвам да се отърва от тях, не знам на какви нива са хормоните ми, докато не ги проверя и какво става в тялото ми.
А имам предвид 10% от случаите и пожелателно го казвам да може да се повлияват 30. Дано да се откриват нови методи.

# 852
Ох и аз трябва да започна май да лекувам това окосмяване а не само да ходя на разни процедури по обезкосмяване.Но направо незнам от къде да започна,имам поликистозни яйчници,моита гинеколожка казва че ПКЯ не се лекуват.

# 853
Но има поддържащо лечение ,което е необходимо ако имаш кисти ,нередовен цикъл ,защото тези неща водят след себе си и по-сериозни последствия.
При някои  цикълът се оправя (вкл. и при мен ) така ,че нищо не е на 100%.

# 854
И  аз съм с нередовен цикъл,но дори и  той да се нормализира едва ли ще повлияе върху окосмяването,или би могло?

Общи условия

Активация на акаунт