За прекаленото окосмяване при някои жени!

• 410 649
  • 1 578
  •   1
Отговори
# 915
Понеже си правих фотоепилация на мустак и нямах никакъв ефект. А за краката няма да е малка сумата. От темата , поне аз останах с впечатление , че ако проблема е хормонален, а не козметичен, то тогава и фотоепилацията няма да помогне.

А честно да си призная, че ако трябва да си правя изследвания , съм на път да се откажа от фотоепилацията, понеже страха ми от игли е ненадминат.

Единствено ме крепи факта , че на закрити участъци фотоепилацията дава по голям ефект отколкото на открити.

Окосмяването тип "мустак" е хормонален проблем при жените, но при краката не е! След три години святкане по лицето се отървах на 50% от окомяването, но при ръцете само с един сеанс изпадаха половината.
Направи си извода!

Shocked Сериозно ли! Не мога да повярвам!
Само да захлади и да захвърля полите и късите панталони и започвам с процедурите!

# 916
Колко време вече така?

# 917
Ами за пръв и последен път си направих ръцете в края на Март. После наистина изпадаха и почти цял месец ръцете ми изглеждаха нетипично гладки. Даже мъжът ми на шега ме нарича "бяла змия". Поддържам ги само с бръснене /веднъж месечно/ и наистина няма увеличаване в окосмяването. Сега чакам да захладнее и да си направя две процедури една след друга, та дано се отърва окончателно от тях.

# 918
Като ги бръснеш не стават ли по-дебели и черни?

# 919
ТЦ!
Не, защото от фотоепилацията са станали по-тънки и по-светли. Нали все пак се нарушава растежа в матриксната клетка. А че от бръсненето стават по-дебели и по-черни е мит. Просто краят им е отрязан и затова ни се струват по-бодливи. Естествената форма на голям косъм е със заострен връх. Но ако се скубят, това стимулира образуването на косми и тогава със сигурност са по-дебели и по-тъмни. Само че аз забелязах, че започнаха да се обезцветяват някои по лицето и няма как да ги премахна с фотоепилация.

# 920
Но ако се скубят, това стимулира образуването на косми и тогава със сигурност са по-дебели и по-тъмни. 
Това по принцип за скубането или само във вашия случай  Rolling Eyes

# 921
ТЦ!
Не, защото от фотоепилацията са станали по-тънки и по-светли. Нали все пак се нарушава растежа в матриксната клетка. А че от бръсненето стават по-дебели и по-черни е мит. Просто краят им е отрязан и затова ни се струват по-бодливи. Естествената форма на голям косъм е със заострен връх. Но ако се скубят, това стимулира образуването на косми и тогава със сигурност са по-дебели и по-тъмни. Само че аз забелязах, че започнаха да се обезцветяват някои по лицето и няма как да ги премахна с фотоепилация.
Ееее ти още малко искаш да ме убедиш да си бръсна мустачките а не да ги скубя  Laughing Laughing Глупости

# 922
Всеки има право да се съмнява в каквото си ще!
Това са указания, дадени от лекарката, която ме прави. Спазвам ги стриктно и има резултат. И тук става въпрос само за третирани косми с фотоепилация, а не бръснене въобще.
Ами помислете логично:
Ако жена без хирзутизъм си бръсне краката, за да са й по-гладки, ще получи ли засилено окосмяване, в следствие на бръсненето? Май не би трябвало. Защо тогава аз да получа, след като са вече намалели. Но забележете, че след скубане новите косми по лицето са груби, а не като тези по краката.

# 923
И мен това винаги ме е учудвало, но приятелката ми си бръсне краката от +-15 години и си и растат все толкова малко и русички косъмчета колкото са и били в началото. Аз ако се избръсна и на другия ден ще съм с наболи грозни черни точки най вероятно.

# 924
Бях споменала, че съпругът ми е със слаба коса и винаги го подстригвам ниско - 1 до 2 пръста по темето. Защо не му е порастнала по-здрава коса, след като пие и витамини, и се маже с разни ампули. Нали при мъжете причината за оплешивяването е пак тестостеронът!
Ей, угода няма. За неговите косми се грижа, а те моите заздравяват.

# 925
Абе няма оправия-ще си ходим космати и това е  newsm45
и аз искам да ми е по-гъста косато на главата ма на -на други места е по-гъста  Joy Joy

# 926
Здравейте момичета! Прочетох доста полезни мнения и съвети в този форум, за което благодаря! Сега бих искала да споделя и своя опит. Преди около 5 години, забелязах, че окосмяването ми се увеличава, а преди около три години сама си открих бучка на дясната гърда, която отстраниха оперативно и да чукна на дърво не съм имала повече проблеми с това  Simple Smile но една година по късно ми откриха киста на яйчника и отново се подложих на операция. Левият ми яйчник почти го няма, но докторите не ми казаха, че не мога да забременея въпреки това, а и честно не съм пробвала още. Моите косми са по скоро мъх, имам по цялото лице, но тези на брадичката, които скубя всеки ден, стават все повече, а съм пробвала всякакви методи, за които се сещате и ефект никакъв  Sad на краката и ръцете ги махам с кола маска или епилатор и те доста намаляват и уредяват, но ако ги бръсна става страшно, стават двойни тройни, особено на триъгълника. Като цяло свикнала съм всеки ден да се скубя, наистина е неприятно, но не е болка за умиране и се свиква с това. Кожата ми обаче е такава, че при скубане те се обръщат и особено около бикини зоната стават на пъпчици и това ужасно ме дразни, ще ми препоръчате ли нещо!?
Иначе бих искала да кажа на всички, че най-важното е да сме живи и здрави и да имаме повече самочувствие, защото както се чувстваш така и изглеждаш!  Wink

# 927
Попаднах на тези снимки и срам-не-срам ще си призная ,че ми се видгна самочуствието ,че не съм толкова зле.
А има ли някой тук във  форума ,който да е с толкова силно окосмяване.

http://www.soulcysters.net/hairy-pictures-248000/

# 928
ima li nqkoi koito e pil xomeopati4ni lekarstva za okosmenieto.pitax doktor xomeopat koito mi kaza 4e ima takova le4enie.zabavqne razteja na kosama.

# 929
ima li nqkoi koito e pil xomeopati4ni lekarstva za okosmenieto.pitax doktor xomeopat koito mi kaza 4e ima takova le4enie.zabavqne razteja na kosama.

Теоретично може и да има хомеопатични лекарства за окосмяване, но нито съм чула нито съм прочела някъде някой да си е излекувал окосмаяването с хомеопатия.

Иначе за проблеми със забременяването може да помага хомеопатията, но за окосмяване надали.

Общи условия

Активация на акаунт