За прекаленото окосмяване при някои жени!

• 410 670
  • 1 578
  •   1
Отговори
# 855
Момичета много ме учудвате като казвате, че ПКЯ не се лекуват. Аз нямам такъв проблем, но майка ми е имала като млада и е претърпяла операция на яйчниците с което е излекувана окончателно (предполагам, че за времето си не е имало друга алтернатива). Никога не е имала наднормено тегло или окосмяване.

# 856
И  аз съм с нередовен цикъл,но дори и  той да се нормализира едва ли ще повлияе върху окосмяването,или би могло?

При мен няма ефект върху космите-продължават да никнат нови,въпреки нормалните андрогени.

# 857
Момичета много ме учудвате като казвате, че ПКЯ не се лекуват. Аз нямам такъв проблем, но майка ми е имала като млада и е претърпяла операция на яйчниците с което е излекувана окончателно (предполагам, че за времето си не е имало друга алтернатива). Никога не е имала наднормено тегло или окосмяване.

Заглавието на темата не е дали се лекуват поликистозни яйчници? Твоята майка е нямала хиперандрогенемия /високи андрогени/, което води до съмнение че е имала някога Поликистозен Яйчников Синдром.
Просто е имала поликистозни яйчници по някакви други причини /клонящи повече към инцидентни/, но не и класическия вариант на ПКЯС/който винаги е свързан със завишени андрогени/

Заглавието на темата е свързано със лечението на окосмяването!

# 858
В допълнение високите андрогени не винаги водят до прекалено окосмяване- всичко е индивидуално.

# 859
Т.е. ти твърдиш, че този ПКЯС не се лекува и че окосмяването при ПКЯС не е в следствие на заболяването на яйчниците, така ли?

# 860
ПКЯ винаги води до нарушения в цикъла. А поликистозата не е заболяване на яйчниците.

# 861
 Sad  Здравейте,  не ме разбирайте погрешно, но никога не съм и предполагала , че ще имам проблеми с окосмяването, след като до преди 4-5 години съм нямала такъв ( сега съм на 25г.). Но както казват хората - в живота се случва това, което най-малко очакваш.
 Тъмния мъх започна да се появавя все повече и повече и навсякъде (почти) през послендните 2 години и през последните няколко месеца се досетих, че не е нормално. До сега посетих гинеколог както следва и не мисля, че са ПКЯ , защото и гинеколога-ендокринолог не ми каза нищо след прегледа. Сега чакам резултатите от изследванията на няколко хормона (даже не знам кои защото едва сега започнах да чета по темата и почти не съм наясно ). Предполагам, че най-вероятно проблема ще е в надбъбречните ми жлези, а на всичко отгоре имам и секрет от едната гърда, което както разбрах подкрепя версията ми за хормонален дисбаланс.

# 862
Т.е. ти твърдиш, че този ПКЯС не се лекува и че окосмяването при ПКЯС не е в следствие на заболяването на яйчниците, така ли?

Не твърдя това, но надали има значение какво твърдя.

Твърдя че майка ти е имала поликистозни яйчници, а не PCOS/ПКЯС/.
Двете неща не се покриват.  Поликистозните яйчници са един от вероятните елементи на PCOS, но не са достатъчно условие за наличието на PCOS.

Последна редакция: пн, 11 авг 2008, 19:11 от Vanina 75

# 863
Искам да попитам, дали изобщо има шанс да се изчистиш от тези косми след като разбереш с точност какво ти има и след като ти препишат... каквото ти приписват?

Аз го имам този проблем от както се помня, а смятам, че съм твърде малка... И още не съм правила нищо по въпроса. Някой ще обясни ли по-подробно...

Хей, някой ще ми даде ли отговор.

# 864
Искам да попитам, дали изобщо има шанс да се изчистиш от тези косми след като разбереш с точност какво ти има и след като ти препишат... каквото ти приписват?

Аз го имам този проблем от както се помня, а смятам, че съм твърде малка... И още не съм правила нищо по въпроса. Някой ще обясни ли по-подробно...

Хей, някой ще ми даде ли отговор.

Ами хайде да ти дам.Много вероятно е  космите да си останат,Въпроса е да не ти никнат нови.А ти сигурна ли си ,че имаш проблем с окосмяването?Казвам го ,защото много често за един мустак  се казва ,че има проблем .

# 865
Уфффф.С годините ставам като маймуна.Това ме навежда на мисълта,че наистина сме произлезли от тях.Преди няколко години почти нямах косми,а сега тук там ми никнат-брада,мустаци(приличам на тате).Епилатора ми ще подава оставка скоро LaughingНищо не помага-нито лазерна епилация,нито каквото и да е.Май се връщаме назад еволюционно?????? newsm78

# 866
И аз си го мисля напоследък...Просто ние жените прогресивно мутираме.Тъй като само оглеждам другите  забелязвам ,че  доста жени около мен го имат този проблем .

# 867
 А аз си мислех, че с този проблем сме ограничен брой женски индивиди. Явно греша. Но моите приятелки нямат тези проблеми.
Само че, вместо да хуквате на лазер, първи си направете хормонални изследвания. За да изключите хормоналния дисбаланс като причина за окосмяването.  И мустакът не е окосмяване.

# 868
Аз пък си мислех че космите от поколение на поколение намаляват. Защото жената все по често избира своя партньор и по външен вид - т.е. избира по неокосмени мъже. И съответно космите ще намаляват! А то каква била тенденцията. Значи трябва да търсим причината другаде -  в замърсената околна среда, в приема на лекарства, ваксините и всякакви такива намеси на чужди тела в организма ни!

# 869
Да добавя и храната.

Общи условия

Активация на акаунт