ПОПОУВЪРСИ /POPOVERS/ - братовчедите на мъфините

• 25 274
  • 134
  •   1
Отговори
# 15
  • До хладилника, който обичам
А, точно открих наскоро и аз йоркширския пудинг Grinning много ни хареса на всички. Чудна идея.
Не мисля, че предварително гарниране ще стане, защото надали ще успее да бухне така.
(На мен най-вече ми напомнят на мекици на вкус, само че бухнали и печени, а не пържени).

# 16
  • София
Американски роднини на йоркширския пудинг

Това е темата, която бях пуснала. Рецептата, която съм написала е изпробвана многократно.  Peace

# 17
И аз ще ги пробвам, заинтригуваха ме и много ми е интересно дали ще ми се получат така кухи от вътре newsm78

# 18
  • Sofia
Тестото е точно като за "мързелива палачинка", а и готовият продукт изглежда точно като такава и като еклери.  Grinning
Благодаря за идеята за формичката!

# 19
  • в Кошера
Запретвам ръкавите!   chef

Само 2 питанки имам:

Става ли само в хартиени формички (нямам такива отляти за мъфини  Blush)?
Ако да - мога ли да сложа сместта директно в тях или ще трябва и малко мазнинка?  newsm78

# 20
Отворихте ми работа с тези попоувъри Simple Smile Правих ги 3 пъти вече днес, отказват да ядат друго Simple Smile.

# 21
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ооффф моите излезнаха от формата, ама не станаха кухи. цялото тесто се вдигна нагоре, отдолу формичката празна  Rolling Eyes

правих ги в керамични формички, ще пробвам пак в метална...

# 22
asyalein и при мен едната доза стана така, но пак са си ОК. Обърнах и напълних дупката. ММ пита защо съм чакала 8 години да му ги направя Simple Smile.

# 23
  • София
Запретвам ръкавите!   chef

Само 2 питанки имам:

Става ли само в хартиени формички (нямам такива отляти за мъфини  Blush)?
Ако да - мога ли да сложа сместта директно в тях или ще трябва и малко мазнинка?  newsm78

Слагай в чашки, купички. Само в хартиени форми не става.

# 24
  • Sofia
Става ли само в хартиени формички (нямам такива отляти за мъфини  Blush)?
Ако да - мога ли да сложа сместта директно в тях или ще трябва и малко мазнинка?  newsm78
Хартиените "форми" нямат нужда от намасляване. После няма проблем да се отстранят/обелят от мъфина.
И по принцип се слагат в друга форма - метална, силиконова,... но само те не могат да издържат тестото.

# 25
  • в Кошера
Мерси за съветите!  Hug

# 26
Разстопеното масло в сместа ли се слага или е за подмазване на формите?  bouquet

# 27
  • София
Май всички сме запретнали ръкави - и аз правя втора доза днес по метода на Батето. За утре пак има поръчка. Mr. GreenМоите ги ядат с крема сирене вътре. Чудни..  bouquet

# 28
  • София
Дайте идеи за пълнежи  chef Flutter
А силиконовите форми,защото в такива ще правя,не е ли опасно над 200 градуса да се ползват?Мен нещо ме тресе параноята от тези силикони на висок градус  Embarassed

# 29
  • Sofia
На всичките ми силиконови форми и килмчета си има за кокло градуса са подходящи.

За сладък вариант препоръчвам този крем, много е лек и хубав.
Иначе мъзрелива палачинка (както писах по горе тестото е същото) съм мазала с каквото ни харесва и хрумне... например с лютеница и сирене, с палтаджани с майонеза и чесън, крема сирене с кис. или свежи краставички и други...
Сладко - с шоколад, крем, конфитюр, плодова плънка...

Общи условия

Активация на акаунт