ПОПОУВЪРСИ /POPOVERS/ - братовчедите на мъфините

• 25 292
  • 134
  •   1
Отговори
# 30
Ваня77,благодаря за линка към  старата тема. Изчетох, но ме гложди един може би очевиден въпрос. Трябва ли продуктите да са темперирани? И още, има ли  опасност да  не  стане, ако брашното е  по-малко. Напоследък  брашната  са ми влажни  и хлябът не  се получава с количеството брашно  по рецепт, а добавям допълнително.

# 31
# 32
  • София
Ваня77,благодаря за линка към  старата тема. Изчетох, но ме гложди един може би очевиден въпрос. Трябва ли продуктите да са темперирани? И още, има ли  опасност да  не  стане, ако брашното е  по-малко. Напоследък  брашната  са ми влажни  и хлябът не  се получава с количеството брашно  по рецепт, а добавям допълнително.

mama Barba, първия път, когато ги приготвях, не бях загрявала нищо. Следващите пъти загрявах млякото и яйцата. Честно да ти кажа, не забелязах кой знае каква разлика в крайния резултат. За по-сигурно, ги направи поне със стайна температура. А за брашното, не те разбрах. Защо да е по-малко? Ако е влажно, значи е по-тежко и чашата ще побере по-голямо количество.  

# 33
   Чак ми замириса на вашите вкусотии! Ще пробваме с момите утре!

# 34
Мама Барба, не разбрах въпросите ти - нещо не се е получило ли?

# 35
  • Някъде по Дунава
Когато правя мъфини не използвам форма за мъфини, а чашки за крем карамел от едно време. Те са по големи от формите за мъфини и не знам колко да ги напълня, дали да подмажа с олио, защото формите за мъфини май бяха тефлонови, а тези са алуминиеви ако не се лъжа.

# 36
Задължително подмазваш
Пълни се не повече от половината
Ако са от старите алуминиеви, те са и малко по - широки

Затова, в някои чашки пробвай - до 1/3

# 37
  • Sofia
...Трябва ли продуктите да са темперирани? И още, има ли  опасност да  не  стане, ако брашното е  по-малко. Напоследък  брашната  са ми влажни  и хлябът не  се получава с количеството брашно  по рецепт, а добавям допълнително.
По принцип е добре да се работи с продукти на стайна Т/ не излизат направо от хладилника. Но пък не е толкова важно, колкото например при маяното тесто.
За брашното и аз, както и другите не те разбирам, защото си противоречиш, уточни.
Тестото трябва да е рядко, като палачинково. Слагай 3/4 от количеството брашно в рецептата и после добавяй според нуждата. 

# 38
А мога ли да ги направя директно в тавичка за мъфини ? И трябва ли да я намазнявам в нея, когато правя мъфини не слагам мазнина и не залепва

# 39
  • Sofia
А мога ли да ги направя директно в тавичка за мъфини ? И трябва ли да я намазнявам в нея, когато правя мъфини не слагам мазнина и не залепва
Е, никак ли не прочете рецептата, пък и малко след 1ви пост се коментира това.  Wink

# 40
Точно миналата неделя мързеливо зяпайки телевизия, видяхме как Джейми Оливър прави такива за отрицателно време. Мъжа ми скочи и каза, че не може да е толкова лесно и ако не станат толкова пухкави, тоя Джейми ще го .. нали. Simple Smile

Рецептата която той показа беше - в съд (той използва буркан), в който можете да виждате нивото на продуктите, счупвате 4 яйца. Изсипвате ги в купа.
Слагате брашно и след това мляко, и двете на нивото на което са били яйцата преди това.
Релно три съставки с еднакъв обем.
Разбивате, подправяте леко, печете.

Няма нужда да казвам, че се получиха страхотни. Simple Smile

За съжаление, не можах да намеря онова конкретно видео, там пудингите бяха допълнение към салата с риба.
Tова тук е посветено конкретно на Йоркширкския пудинг - единственото което ме притеснява е колко мазнина използва, но все пак - той знае по-добре Simple Smile)

https://www.youtube.com/watch?v=nUvIJqhq0KQ

# 41
Magrat, много е щедра тази рецепта на Дж.Оливър.

Четири яйца, са приблизително 200 - 280 грама (едно яйце варира от 50 до 70 гр. в зависимост големината). Следователно е сложил и по толкова течност и брашно като обеми. И без сол ?

Ами виж в началото рецептата - яйцата са две и обемите са еднакви. За да се получи рядко тесто, е необходимо съотношението течност-брашно да е малко повече от 60:40.

Не е необходимо да се слага мазнина в сместта ...
Това е ...

Съществена разлика между поповерсите и йоркширския пудинг няма ...

Много са по-сполучливи от френския си събрат, който се прави по съвсем друг начин и е много по-трудоемък - заради пареното тесто.

Така че не се тревожи и си ги прави смело...

# 42
  • София
Ей, сутринта ми попадна темата и вече ги изядохме  Joy
Много успешна рецепта! Другият път ще сложа една идея по-малко мляко и брашно, защото напълних формата за 12 мъфина и ми остана смес. Сложих във формичка за крем карамел, надигна се но като го извадих беше тестяно отдолу. А другите станаха супер, вадят се лесно. Сгорещих формата и след това намазах с олио и изсипах сместа.

Оприличавам ги на балонче от палачинково тесто. С цяла смокиня от сладко става божествено вкусно!

# 43
  • София
Чашките за крем карамел са по-големи и при тях печенето трябва да е малко по-дълго, отколкото при формите за мъфини.  Peace

# 44
Страхотна рецепта! Благодаря! Получиха се без грешка, единствено намалих времето за печене и от двата етапа, защото не мога точно да контролирам температурата, но пак си станаха и огромни и изпечени.

Общи условия

Активация на акаунт