ПОПОУВЪРСИ /POPOVERS/ - братовчедите на мъфините

• 25 284
  • 134
  •   1
Отговори
# 45
Ей, сутринта ми попадна темата и вече ги изядохме  Joy
приличавам ги на балонче от палачинково тесто. С цяла смокиня от сладко става божествено вкусно!

От години ги правя (може вече 30) и си им казвах мързеливите бухти.
насроко (преди няколко години) разбрах, че им казват йоркширски пудинг , а сега и поповерси.

Същото тесто го приготвям и по друг начин:
загрявам фурната на 230 С и слагам нея плитката й тава. Изчаквам хубаво да загрее.
Бързо намазнявам и изсипвам цялата смес нея и леко я разнасям да придобие кръгла форма.
И веднага във фурната.
Ефектът е безумен - надига се, къдри се, но най-често става като мексиканска шапка.
И в къщи така си го наричаме.
После спада, но запазва донякъде формата ....

На това пък му казвали немска палачинка  newsm78

Пробвайте и този вариант ...

# 46
  • Sofia
Същото тесто го приготвям и по друг начин:
загрявам фурната на 230 С и слагам нея плитката й тава. Изчаквам хубаво да загрее.
Бързо намазнявам и изсипвам цялата смес нея и леко я разнасям да придобие кръгла форма.
И веднага във фурната.
Ефектът е безумен - надига се, къдри се, но най-често става като мексиканска шапка.
И в къщи така си го наричаме.
После спада, но запазва донякъде формата ....

На това пък му казвали немска палачинка  newsm78
Немците ли? Simple Smile
Щото у нас е познато като мързелива палачинка, за каквато говоря от първия си пост тук, в тематаLaughing

с три вида плънка.  Simple Smile

Снимките са от нета.

# 47
И при мен се получиха много са хубави. Само ми е интересно, че при мен кухината се получи по от долната страна а не по средата. Когато ги извадих от формата от долу имаше само лека коричка и от там ги напълних. Защо се получи така? Да не би фурната от долу да е по силна и затова newsm78

# 48
  • София
Запалихте ме! Няма начин- утре ще ги приготвя и аз. Имам само едно питане- дали ще се получат с пълнозърнесто брашно? Някой пробвал ли е?

# 49
  • Някъде по Дунава
Задължително подмазваш
Пълни се не повече от половината
Ако са от старите алуминиеви, те са и малко по - широки

Затова, в някои чашки пробвай - до 1/3
Благодаря  Simple Smile

# 50
  • До хладилника, който обичам
Всички получават "попоувърс" като "попоувърс", а аз - блинчики. Съдба.

# 51
Всички получават "попоувърс" като "попоувърс", а аз - блинчики. Съдба.

я, обясни как ги правиш, че стават блинчики? Направо ми е загадка  newsm78

# 52
Всичко по рецепта, темперирани продукти, тавата загрята и подмазана по твоя тертип, изобщо, всичко шест, само че на финала - блинчики. Много вкусни, но все пак, блинчики Laughing Ометохме ги, но не това ми беше целта Rolling Eyes Може би трябва да търся по-дълбоки форми, но пък всички интернет доказателства сочат, че не е необходимост за й.пудинг/попоувър резултат (ползвам класическа метална форма за йоркширски пудинг).

# 53
Йее, толкова много ми харесаха тези ПОПОУВЪРСИ. За първи път виждам и още утре ще пробвам! Simple Smile

# 54
  • София
Каква е тази форма за йоркширски пудинг (класическа)?

# 55
Във формата за кексчета стават чудесни- що за форма ползваш?

Последна редакция: вт, 21 окт 2014, 18:58 от Батето със сопата

# 56
Същата е като за мъфини, но малко по-плитка. Има и по-големи (х4гнезда, пак плитки), но по-малки предпочитам аз.

# 57
  • София
Във формата за кексчета стават чудеснио за форма ползваш?

Бате, нещо не ти разбрах въпроса.

# 58
  • Варна
Определено има разлика при печенето с хартиени формички и в огнеупорни купички...в хартията изобщо не се надигнаха. Пак станаха вкусни, но мънички, като мъфинчета. В купичките станаха ОГРОМНИ. Наистина са супер, изяждат се веднага, независимо как изглеждат  Mr. Green

# 59
Е няма да отслабна скоро  ooooh!
За първи път видях да правят йоркширски пудинг в предаването " Щипка сол". Бях пуснала рецептата в темата за мъфините. В неделя мисля все пак да ги направя.

Общи условия

Активация на акаунт