ПОПОУВЪРСИ /POPOVERS/ - братовчедите на мъфините

• 25 294
  • 134
  •   1
Отговори
# 60
Определено има разлика при печенето с хартиени формички и в огнеупорни купички...в хартията изобщо не се надигнаха. Пак станаха вкусни, но мънички, като мъфинчета. В купичките станаха ОГРОМНИ. Наистина са супер, изяждат се веднага, независимо как изглеждат  Mr. Green

Според мен едно от важните условия е тавата да е много гореща в момента, в който наливаш сместа. Това с хартиени формички не знам как би могло да се постигне. Simple Smile

# 61
Определено има разлика при печенето с хартиени формички и в огнеупорни купички...в хартията изобщо не се надигнаха. Пак станаха вкусни, но мънички, като мъфинчета. В купичките станаха ОГРОМНИ. Наистина са супер, изяждат се веднага, независимо как изглеждат  Mr. Green

Според мен едно от важните условия е тавата да е много гореща в момента, в който наливаш сместа. Това с хартиени формички не знам как би могло да се постигне. Simple Smile

Точно така!
Иначе няма да станат ....
Vanja77, поправих се - изял съм няколко букви.
Просто ме интересуваше каква е тази специална форма, но получих отговор ...

# 62
Стори ми се интересна тази рецепта , но като всяка друга си има много тънкости, които за съжаление не сте написали.
Например:
Фурната задължително трябва да е много добре нагрята. Според мен над 250 С.
Печене на 230 градуса -15 мин. и на 180 градуса -15 мин.е пълна глупост пак според мен.
Аз лично пекох около 40 мин. на 250 градуса.

Забравих да кажа, че моите форми за мъфини са силиконови, може би има значение и това. smile3503

# 63
  • София
Печене на 230 градуса -15 мин. и на 180 градуса -15 мин.е пълна глупост пак според мен.

Защо реши, че е глупост?

Освен това, не разбрах силиконовите форми за какво да имат значение?

# 64

Защо реши, че е глупост?

Освен това, не разбрах силиконовите форми за какво да имат значение?

Дори могат да станат още в първите 20 минути на високата температура
както фурната, така и формичката трябва да е силно нагрята
силиконовите не могат да се нагреят така и не може да се получи ефекта на надуването в пълния смисъл

# 65
А наистина ли няма набухвател в тестото?

# 66
  • София

силиконовите не могат да се нагреят така и не може да се получи ефекта на надуването в пълния смисъл

И аз това искам да кажа. За мен е напълно безсмислено да се увеличават градусите и времето за печене и да се правят в силиконови форми - нулев ефект.

# 67
Аз изобщо не ги харесвам силиконовите по принцип, по- белички остават мъфините в тях

# 68

И аз това искам да кажа. За мен е напълно безсмислено да се увеличават градусите и времето за печене и да се правят в силиконови форми - нулев ефект.

Направих ги в силиконови формички, нагрях печката до 200 градуса и тогава сложих формите със сместа във фурната. Сместа не достигаше и до половината във формичките, резултатът бяха огромни попоувърси. Времето за печене беше доста по-малко от посоченото, това го посочих в по-преден пост.

# 69
  • София
raja_nikol, приготвят се без набухвател.  Peace

# 70
  • I want it all and I want it now.
Благодаря за рецептата   bouquet
Ще , ги пробвам  Wink

# 71
Здравейте и от мен   bouquet

Пробвах и аз да ги направя, обаче явно нещо не съм спазила в приготовленията и хич не ми се получиха (не бяха по тази рецепта)  Tired
Затова потърсих из youtube и да ви кажа има доста видеа, нагледно как стават нещата. Рецептата е все една и съща, с много мънички разлики - понякога няма масло в сместа, друг път формичките са намазани с олио, а не масло и въобще не залепват. Има ги показани в типичните popover формички и в силиконови (мисля, че една рускиня ги прави в такива и станаха много симпатични) ... според мен, си заслужава, който иска да хвърли един поглед и там, защото аз за себе си открих как със сигурност ще процедирам следващия път - ще пиша пак при готов резултат  Peace

В случая, когато една жена, в едното от видеата, намаза формичките с олио, става ясно точно това, което и Vanja77 описва в нейната тема - цвърченето при наливането на сместа в силно загрятите намазнени формички - това дава обяснение на въпроса "Може ли с хартиени формички за мъфини?" - явно, не ... просто не виждам как през хартията ще се нагреят толкова нещата ...

# 72
Силиконовите форми не се нагряват и затова според мен температурата на печене трябва да е по-висока.

Аз просто споделих моите наблюдения за да има по-добър резултат.

Опитах печене на 230 градуса и намалих на 180 градуса след това и нищо не се получи от тази партида.

Следващите изпекох на 250 градуса и имаше  много по-добър резултат. Това е!

# 73
  • София
Много ми хареса рецептата! Ще я пробвам още тези дни!  Simple Smile

# 74
  • София

В случая, когато една жена, в едното от видеата, намаза формичките с олио, става ясно точно това, което и Vanja77 описва в нейната тема - цвърченето при наливането на сместа в силно загрятите намазнени формички - това дава обяснение на въпроса "Може ли с хартиени формички за мъфини?" - явно, не ... просто не виждам как през хартията ще се нагреят толкова нещата ...

Moringa, и аз това се опитвам да обясня, че нито в хартиени, нито в силиконови форми може да се постигне същият ефект. Освен това оригиналните форми са тесни и дълбоки, което също има значение. Според мен най-близки до тях са чашките за крем карамел и за това попоувърс приготвям в тях. Разбира се има много други подробности, които са важни за постигане на перфектен резултат.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт