Професионални серии за коса - тема 70

• 77 971
  • 737
  •   1
Отговори
# 210
Руса Мамма, моята коса за разлика от твоята в момента харесва повече протеина. Или по-скоро балансираните серии и на такива наблягам.  Разбира се когато прекаля (скоро направих 2 МШ терапии за кратко време), косата ми изсъхва в краищата и се заплита Тогава започвам хидратиране. Проблема с хидратирането ми е, че от една страна косата става мека, но от друга хвърчаща, лигава и сплескана. Ето това не го понасам и не вземам много силно хидратиращи серии, да не говорим, че ми утежняват корените. В мовента имам следните хидратиращи серии - на Чи, Wella Enrich, но след моето напротеинчване ми идват слаби. Другото което ми омекотява е колагеновата терапия на Schvarzkopf, но най-доволна съм от балсама на Наши с арган. Навремето имах и шампоана, но заедно ми утежняваха, сега купих само балсама и ползвам с други хидратиращи шампоани и съм супер доволна.. Страхотно мека, витална, миришеща и на втория ден коса.. А няма омазняване, няма сплескване.. Това е моята SOS хидратация. Между другото имам един арганов шампоан, който не е мисля професионален, но в съчетание с балсама на Наши е уникално.. Peace
Аз да попитам след хидратация когато косата е слескана и хвърчаща с какво да предам обем в корена или да укротя?  Тази лилавата топка на  Tigi ще ми помогне ли?  Има ли фиксация, че нещо не харесвам лепкави продукти и с фиксация..
Loving, кой са тези продукти на Napura, от които си доволна, може ли линк.. Аз на тази марка си поръчах един шампоан за косопад за всеки случай.. Но четох, че става и за възстановяване на слаби коси, та се чудя като нямам косопад дали мога да го ползвам? newsm78

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 22:34 от lunna pateka

# 211
  • София
Моят шампоан за временен косопад на Напура е почти към края си. И много ме е яд, че не му се доверих за цялостно измиване на косата. Второто шампониране го правех с друг шампоан. Едва последните два пъти се престраших да ползвам само него. Определено имах чувството, че не съм си измила добра косата. Но каква плътна коса и какъв обем ми направи  Crazy не можах да повярвам просто. И на втория ден косата изглежда обемна и не й личи, че е за миене.
Сега мисля да си поръчам този за силен косопад за мазна коса.

# 212
  • София
Мацки ,,
Радвам се, че ви харесва Напура. Винаги когато препоръчвам някоя марка ми е притеснено, да не подведа някой, но все се въртяхме около едни и същи марки и продукти ,,  че реших да споделя за нещо хубаво ..

Магнолия, благодаря ти и за пробата на Алтерна Рипейър. Бях много скептично настроена, ама косата ми е супер след него. Следващият ми шампоан, а маската малко силна ми дойде. Имам за още един път миене и ще си направя заключение. Страхотен шампоан. Heart Eyes

Радвам се, че ти хареса. Много хубава серия, и вместо маска можеш да вземеш балсам. Обикновено сериите за обем на различните марки не са нищо особено, с изключение на тази на Керастаз Резистанс Волюмактив ..  Но серията Репеарикс на Алтерна е друга класа.

# 213
Тази сутрин се събудих с ужасно суха и заплетена коса, при все че беше през нощта вързана. Отдавам го на Дисциплин. Определено и тук косата ми "надуши" кератина и ми отвърна с лошо  Close
Измих се с червената серия на Тиджи и косата ми е невероятно мека и витална  Blush Смятам да приключвам с експериментите с протеин, не ги желае косата и това е  Sad

А пробвала ли си да използваш протеинов шампоан, и после силно хидратираща маска?
Да така правя, когато сметна , че е време за протеин. Отказах се от протеинови маски, защото положението става много зле. Сега на 2-3 седмици правя точно така. Надявам се да вкарвам протеин така в косата си.

Момичета, знам, че съм питала, знам, че сте ми отговаряли, но пак се загледах по маската на Чи, а сега в Арелн има 20% намаление - http://arlen.bg/product.php?ProductID=319
Добре хидратираща е, нали? Помня състава и беше невероятен, но нямам спомени има ли протеин в нея? Наличието на Коприна много ме радва  Heart Eyes

Тази маска на Чи никак не ми харесва,много слаба,почти нищо не ми хидратира,особено на моята къдрава плътна коса,може би ще е добре за  по -тънка  и не третирана коса Simple Smile

# 214
Благодаря за включванията относно маската на Чи   bouquet

Разчистих финишите си и сега мисля да поръчам Митик ойл оригиналния, преди имах Рич, но сега съм сигурна, че ще ми е тежко; ще си поръчам пак любимия еС-фактор и вероятно след проба Орофлиудо  Blush Имах намерение на Алтерна един серум, но понеже се води от Бамбуковата серия, да не да се окаже неприятна изненада, въпреки че състава ми хареса  Thinking
Приключвам с кремовете, до сега никой крем не ми се е отразил добре на косата, не става като серумите хлъзгава и мека, ми по-скоро омазнена или пък ефект 0.

# 215
  • София
Аз намирам двуфазния серум Sealing Repair от Lipidium серията за много сполучлив, неомазняващ косата продукт.

# 216
.....
lunna pateka, аз по принцип имам този проблем - с каквото и да прибера косата, винаги се отбелязва - ластик, шнола, все тая. Затова използвам лента за коса от трико, тя е мека, по-дебела от ластик и спасява положението. Обаче откакто ползвам термозащитата на Напура косата ми е толкова гланцирана и полирана, че мога и гумен ластик да сложа, без да се налага след това да изправям. Днес устоя и на снежинките  Wink
Loving,  това е термозащитата, за която говориш нали? newsm78
http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-stilizanti/napura-nxt-t … -na-kosata-150-ml

# 217
Здравейте момичета, много готина тема, от вчера не мога да спра да чета и разглеждам. Е не успях всичките 70 теми да изчета, но има време  Grinning Има страхотни съвети наистина.
Исках само да попитам някой има ли мнение за боята за коса на Ойстер - http://www.oystercosmetics.it/en/professional/color/permanent-ha … ouring/perlacolor
Препоръчаха ми я и се чудя дали да си я взема. Косата ми с светла - руса, медно русо по-скоро Simple Smile

# 218
lunna pateka, това е серията http://www.zlatnaribka.com/napura/vazstanovyavashti.
nteri, точно тази е  Peace
Специални благодарности на Magnollia   bouquet! Тя беше описала преди време тази серия и много се радвам, че се доверих на препоръките й  Blush.

# 219
Момичета, след зелената ампула на Керастаз, каква маска слагате?Затопляте ли ампулата?
И маската като запечатка (върху ампулата), или първо измиване, а след това маска/балсам?

Дано да има някой на линия, че аз се сетих да питам, след като си сложих ампула  Blush.Мислех си, че докато си седя с нея, ще прочета нещо по въпроса.За нещастие, не ми излиза почти нищо  Tired.

# 220
  • София
martinidan, аз не затоплям зелената ампула на Керастаз, но ако решиш можеш, няма да навреди.
Ползвам протеинов шампоан, най-често от зелената серия на Керастаз, слагам ампулата стоя около 15 мин, след това без да измивам отгоре слагам и протеинова маска, обикновено пак от зелената серия на Керастаз, стоя още около 5-10 мин. и измивам. Друга маска не слагам. Само финиши.
Можеш и да не запечатваш с маска, изобщо не е задължително, пак ще има ефект от ампулата, тя е концентрат, така че е по-силна от маската.  Peace

# 221
Мihaela_z , благодаря  Hug!

# 222
Искам да похваля този реконстнруктор на Биосилк,който си имам отдавна,но не съм го похвалвала досега,тъй като до протеин по рядко прибягвам, но определено много жилава,плътна косата ми прави, а и сега явно в студеното се отразява още по добре,буквално като възстановена,чудесна на допир при отмиване  и след това Grinning
http://arlen.bg/product.php?ProductID=457

# 223
  • Стара Загора
Някой пробвал ли е вече новия серум абсолт рипеър липидиум.Усеща ли се някаква разлика със стария серум ?

# 224
  • София
Този от 2 части ли? Много е хубав според мен. Не знам стария как е бил, но с този косата въобще не ми се омазнява и е достатъчен за термозащита също.

Общи условия

Активация на акаунт