Професионални серии за коса - тема 70

• 77 733
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
След голямо хитруване поръчах TIGI Catwalk Oatmeal & Honey балсам - http://www.enzo.bg/tigi/catwalk-headshot-podkhranvassh-balsam-za … -i-uvredena-kosa/
Колебаех се и за маската, но балсама има повече кондиционери, а маската повече масла. Предпочитам кондиционерите  Simple Smile

Колебаех се и за TIGI S-Factor Smoothing балсама - http://www.enzo.bg/tigi/s-factor-smoothing-balsam-za-silna-gruba-i-sukha-kosa/ , но не можах да открия състава му.

Някой ползвал ли е тези продукти?

В последно време постоянно заглеждам Тиджи  Blush

И аз много харесвам TIGI. Heart Eyes

Ще чакам отзиви за поръчаната серия, защото я заглеждам доста отдавна.

Ползвала съм шампоана и балсама от серията Smoothing, за мен балсамът е леката версия на сериозния, единствен минус, че са страшно неиокономични, Свърших ги през лятото и не пазя опаковката, за да ти препиша състава. Embarassed

# 451
След голямо хитруване поръчах TIGI Catwalk Oatmeal & Honey балсам - http://www.enzo.bg/tigi/catwalk-headshot-podkhranvassh-balsam-za … -i-uvredena-kosa/
Колебаех се и за маската, но балсама има повече кондиционери, а маската повече масла. Предпочитам кондиционерите  Simple Smile

Колебаех се и за TIGI S-Factor Smoothing балсама - http://www.enzo.bg/tigi/s-factor-smoothing-balsam-za-silna-gruba-i-sukha-kosa/ , но не можах да открия състава му.

Ползвала съм шампоана и балсама от серията Smoothing, за мен балсамът е леката версия на сериозния, единствен минус, че са страшно неиокономични, Свърших ги през лятото и не пазя опаковката, за да ти препиша състава. Embarassed

Аз поръчах 2 опаковки от любимата ми термозащита на ТIGI  Heart Eyes Сложих и Митик ойл за всеки тип коса, да видим след 2 години, как сега ще се отрази  Flutter Умишлено взех балсама, не маската от серията с мед, забелязах, че примерно маска Макадамия, която има 2-3 кондиционера, с в предна позиция 3-4 масла в банята прави мазен филм на косата, но след изсушаване не е чак толкова хидратирана. Докато балсамите на Тиджи (червения, сериозния, синия- тези съм ползвала до сега) правят хидратирана косата още в банята, след изплакване малко се тушира ефекта, но след подсушаване и изсъхване косата е отлична.

Между другото, забелязах едно голямо петно на плочките в банята, на земята. Голям зор,успях само с Циф да го изтъркам, стоеше като смола... Установих, че е от маската Макадамия. След като се изполея направо стават ужасно хлъзгави плочките. Де да беше така и на косата  Laughing

# 452

Аз поръчах 2 опаковки от любимата ми термозащита на ТIGI  Heart Eyes Сложих и Митик ойл за всеки тип коса, да видим след 2 години, как сега ще се отрази  Flutter Умишлено взех балсама, не маската от серията с мед, забелязах, че примерно маска Макадамия, която има 2-3 кондиционера, с в предна позиция 3-4 масла в банята прави мазен филм на косата, но след изсушаване не е чак толкова хидратирана. Докато балсамите на Тиджи (червения, сериозния, синия- тези съм ползвала до сега) правят хидратирана косата още в банята, след изплакване малко се тушира ефекта, но след подсушаване и изсъхване косата е отлична.

Между другото, забелязах едно голямо петно на плочките в банята, на земята. Голям зор,успях само с Циф да го изтъркам, стоеше като смола... Установих, че е от маската Макадамия. След като се изполея направо стават ужасно хлъзгави плочките. Де да беше така и на косата  Laughing

Явно заради това с тази маска не успяхме да се харесаме в продължение на две години и седи зарязана на половина в банята.
Много ти благодаря за разясненията, може би заради това ми допадат на TIGI продуктите и най-вече тези от S-factor серията.

Чудя се за този продукт http://www.enzo.bg/tigi/s-factor-smoothing-serum-za-toplinno-tretirane-na-kosata/  или да взема термото, което ти хвалиш, за него и в блогове съм чела, че е много добро. Не, че не съм зарината, но да имам запас за следващите поколения  Laughing Laughing

# 453
В тая насока с ТИДЖИ-то,много се чуда за този шампоан дали ще е така хубав както антидот 3   newsm78
http://www.enzo.bg/tigi/bed-head-urban-antidotes-recovery-shampo … -i-uvredena-kosa/

# 454
Моля за отвизи за шампоаните на Напура за стимулиране на растежа http://www.zlatnaribka.com/napura/stimulirane-na-rastezha/napura … -na-kosata-200-ml и за възстановяване на фоликулите http://www.zlatnaribka.com/napura/stimulirane-na-rastezha/napura … folikulite-200-ml

Има ли доволни от тях? Дали е удачно да ги ползвам, при положение че себореята ми пак се появи по традиция в това време от годината и скалпа ми се лющи и сърби ужасно Close
Защо не си вземеш шампоана на Напура, който е за себорея и след това да ползваш другия?
Имам термозащитата на Афоджи, която е спрей, не мус и съм много недовона.

# 455
Laurii,
поставила съм си задача, и ще го постигна все някой ден, да опозная какви кондициониращи продукти харесва косата ми. Когато я възстановявах с протеини беше лесно- протеини в началото на състава, също извлеците протеин са няколко и чувствително усещах когато протеина е соев, пшеничен или копринен.

Сега с постоянно взиране в състава на продуктите установявам:
Маски, наблягащи само на масла ми идват недостатъчни. Примерно маската Макадамия в челни позиции масла, доста емулгатори (нормално, как ще се омеша вода-масло) и 2 кондиционера. Резултат- маслата, макар и в най-голям процент, не са достатъчни  Peace
Екстрийм балсама на Ф.Кингсли: на челна позиция масла, емулгатори и след това добри кондиционери. На мен ми липсват примерно 1-2, които да са в челна позиция, след водата, преди маслата. Така мисля, че е най-силна формула.
Балсамите на Тиджи са изключително напълнени с 1000000000000 вида кондиционера. Маслата са в дъното.
Този балсам, който последно поръчах е с масла в средата на състава, на челна позиция качествени кондиционера, ВАЗЕЛИН, ПАРАФИН. След маслата има и кератин. Тази комбинация ми хареса, заради парафина и вазелина- както знаете евтини, но много ефективни  Laughing Да видим тази комбинация как ще ми е  Peace

Laurii, за тази защита съм чела хубави отзиви. Аз не обичам кремове за коса, затова не бих я пробвала дори  Mr. Green В тази връзка, Нектар термика стои непокътнат ...

DELI22 , почти ми свършва балсама от серията. Не бих казала, че е по-слаб от червения. Той е с различен състав от червения, но и тази комбинация на ингредиенти се харесва на косата ми  Peace

# 456
Имате ли идея къде мога да намеря ампулите на Loreal Renew C ? Бяха ми любими преди време,питах в няколко салона и не ги зареждат вече,в Златна рибка също не са налични.

# 457
Момичета, какво ще кажете от другата тема, освен въпрос за запис, да имаме и предизвикателство (както в темата за грим).  Предизвикателство за дадена марка проф. продукти за коса. Който иска да се включи и да закупи даден продукт. След това да изрази впечатления. В последно време темата е зациклила с едни и същи продукти и сме много недоверчиви към неписани/ некоментирани неща. Ей, аз откога хваля термо-олиото на Тиджи, никоя не се престрашава  Laughing
Скрит текст:
В тази връзка пак да напиша за него- за суха, груба, жадна коса, термото ще е идеално.

# 458
За себе си съм забелязала,че рядко каквото е хвалено ми допада и тъкмо обратното, нещо масово не харесвано се оказва много добро за моята коса. Вече си купувам неща по мое усмотрение и даже не се интересувам от отзиви, защото за мен не важат.
А и то вече не останаха продукти, които да обсъждаме, минахме всичките  Joy Аз нямам голям опит, колкото и да ми е пълен шкафа не мога да отрека,че има страшно много продукти, които все още не съм пробвала,а ми се иска.

# 459
  • София
Бях позабравила серията на Alterna Caviar Repairx и вчера си я припомних.  Mr. Green
Няколко часа преди измиване ЯЧРМ както обикновено, после шампоан. Между другото шампоана е най-икономичния, който съм ползвала, защото с обичайното количество за първо шампониране не само направи обилна и гъста пяна на намазаната с тежкото рициново масло коса, но и изми напълно косата. На втотото шампониране сложих количество колкото едно грахче и пак направи много и ароматна пяна. С маската постоях около 30 мин. След като измих косата беше напоена и мека, сякаш съм използвала хидратираща серия,  но и плътна. За финиш сложих уплутняващ серум на Alterna Bamboo малко масло Mythic Oil в крайчетата и тетмозащита на Napura.  Изсуших с четка и сешоар,  а косата стана мека и плътна, гладка и гъвкава. Нямаше никакво втвърдяване. И най-важното краищата на косата бяха меки и гладки.

Добавям, след поста на ______Freya_______ че доста често купувам неща, които не са коментирани или обсъждани. Единственото което ме интересува е в състава да няма боклуци. Затова пък РуСа Мамма помага Grinning

Последна редакция: вт, 04 ное 2014, 13:46 от Мagnollia

# 460
Момичета, тези от вас, които са ползвали сухият шампоан на Лакме -

http://www.zlatnaribka.com/lakme/kstyle-cool-stilizirashti/suh-s … e-brush-up-200-ml

за какъв цвят коса е? Предполагам, че на тъмни коси все пак ще остават бели следи или?

Моята коса е тъмна, кестенява, не е боядисвана. Не ми остава бели петна, доста нежен мога да го нарека. Не съм ползвала друг сух шампоан, освен еднократно някакъв на Сайъс, който ми се стори ужасен и оставяше бяло.

Това, което мога да споделя за Лакме е, че ако положението е доста "тежко" не помага много. Какво имам предвид, направих си нещо като тест. Бях с изправена коса, разболях се и 2 дни само в леглото. Косата ми се сплеска много и се омазни. Реших да пробвам, преди да се изкъпя да видя колко ще помогне. Имаше разлика, но не и такава, че да изляза на улицата по тоя начин.

Ако не ви е мазна косата, ще върши работа. Изобщо не е агресивен. Ползвах го след това, когато косата ми загуби обем и изглежда не особено добре в корените  и има ефект. (Но моята коса е много далече от мазна). Дано съм помогнала. Simple Smile

# 461
  • Живее на Луната
Момичета, разяснете ми ако обичате каква е разликата между олио, масло и мляко от серията Mythic Oil, как се използват тези продукти?

# 462
Bell@, те са общо 4 вида
Скрит текст:
Олио класическото, мляко (главно олекотена формула и различна консистенция), за боядисана коса, рич (което беше по-тежкия вариант на класическото). Ползват се като финиш продукти, на влажна коса.

Загледах сега стайлинг серията на Лакме, мисля да пробвам нещо скоро време. Досега не съм имала разочарования от тях. Особено очарована останах от оцветяващата им серия за виолетови коси, косата ми става уникална след тях.  Crazy

# 463
  • Стара Загора
Руса Мама ,съгласна съм с теб Peace а що се отнася до термо-олиото на ТИДЖИ отдавна си ме зарибила с него просто чакам да ми стане наличен друг продукт и ги поръчвам заедно и с червените тиджита шампоан и балсам Peace

# 464
Аз пък обичам да чета отзиви, точно, за да преценя съставките как се усвояват от косата.
Аз съм минала през всички етапи на косата (или почти всички) - от силно изтощена, изтормозена, "хрупаща и пукаща" коса, през свръх напротеинчена, през "никаква" - периода, когато косата вече не обичаше протеин, но беше прекалено груба, за да и помогне нещо, до балансирана, та към обичаща в момента само хидратация.  Трудно ми е да се доверя на момичета, с нетретирани коси и особено ценя тези с изтормозените  Mr. Green А тези с нетретираните чета много внимателно, защото все се чудя една здрава, небоядисана коса какво ПАК и липсва  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт