Професионални серии за коса - тема 70

• 77 737
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Мики, радвам се че ти допада Митик-а, щом е така не се съмнявам,че и олиото на Вела ще ти хареса  Hug

Аз я имам цялата серия. Не беше това, което очаквах, но заедно продуктите си взаимодействат идеално. Шампоанът е много силно измивен, бях писала състав, че съдържа 6 вида СЛС, което е повече и от дълбокопочистващите на марката  Shocked Косата става изключително остъргана и груба след него. Маската оправя напълно положението, със същия сладък и силен аромат, не много гъста, по консистенция идентична с Енрич маската. Невероятно огъвкавява косата. Гладкост, умерена мекота и много жилавост, здравина. Олиото допринася за перфектния балансиран завършек от серията и допълнително омекотяване. За сега не съм ползвала маската или шампоана отделно, но в комбинация са супер.

Намерих си старата публикация за шампоана, става въпрос за много содиум-и, ето съдържанието:
Скрит текст:
Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Chloride, Sodium Xylenesulfonate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Citrate, Panthenol, Sodium Benzoate, Citric Acid, Parfum, Glycerin, Hydroxypropyl Methylcellulose, Salicylic Acid, Tetrasodium EDTA, Methylparaben, Amyl Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Linalool, Hydrolysed Keratin, Phenoxyethanol, Sorbic Acid.
И преписвам маската, като моля Руса-мама за коментар на съставите:
Скрит текст:
aqua, stearyl alcohol, behentrimonium chloride, cetyl alcohol, silicone quaternium-25, divinyldimethicone copolymer, isopropyl alcohol, phenoxyethanol, benzyl alcohol, bis-peg-4 dimethicone, parfum, disodium edta, peg-4 laurate, peg-4 dilaurate, c12-13 pareth-3, c12-13 pareth-23, amyl cinnamal, linalool, peg-4, iodopropynyl butylcarbamate, argania spinosa kernel oil, simmondsia chinensis seed oil, prunus amygdalus dulcis oil, camelia oleifera seed oil, hydrolized keratin, cl 19140, cl 17200, sorbic acid.

Последна редакция: пн, 03 ное 2014, 19:36 от Анонимен

# 436

И преписвам маската, като моля Руса-мама за коментар на съставите:
Скрит текст:
aqua, stearyl alcohol, behentrimonium chloride, cetyl alcohol, silicone quaternium-25, divinyldimethicone copolymer, isopropyl alcohol, phenoxyethanol, benzyl alcohol, bis-peg-4 dimethicone, parfum, disodium edta, peg-4 laurate, peg-4 dilaurate, c12-13 pareth-3, c12-13 pareth-23, amyl cinnamal, linalool, peg-4, iodopropynyl butylcarbamate, argania spinosa kernel oil, simmondsia chinensis seed oil, prunus amygdalus dulcis oil, camelia oleifera seed oil, hydrolized keratin, cl 19140, cl 17200, sorbic acid.
Първо да попитам, че ми стана интересно защо не си сменила шампоана? Аз като видя, че някой ми е силно измиващ, а след него маската баланситра положението, веднага ще ме наведе на мисълта,че маската всъщност е силна и ще сменя с друг  Peace

По състава на маската: след водата, започва една поредица от кондиционери; следват съставки-емулгатори (помагащи създаване на съспензии вода с масло, масло с вода) ; доста парфюмни съставки към 5; в дъното на състава няколко масла. Точно преди самия край, където винаги фигурират оцветителите, се намира хидролизирания кератин- в нищожно количество.

Т.е. маската е силно кондиционираща, парфюмна, с малко масълца и прашинка кератин  Laughing

Не съм запозната с многото видове кондиционери, горе-долу знам кои са добри и кои скъпи. Но съчетанието на дадени, води до супер добър или супер никакъв ефект. Точно поради тази причина, когато видя наредени повече от 5 конциционера, веднага проявявам желание да я имам  Blush

Примерно в балсамите на Тиджи винаги има +5 кондиционера, но са все различни. В маските Лореал кондиционерите са все едни и същи, до 5. При тях е важно мястото на маслата и протеина. Поради тази причина силно хидратираща маска Лореал нямат  Peace

# 437
Ами и аз не знам защо не съм я пробвала с нещо друго, може би защото много ми хареса ефекта от комбинацията, а и бях позабравила за серията честно казано. Но сега съм озадачена да опитам с някой хидратиращ шампоан, този на Пол Мичъл примерно, и той стои забравен някъде назад в шкафа,а ми харесваше... Благодаря за коментара по състава и аз горе долу така я приех, а уж серията я водят кератинова, възстановяваща, тинтири минтири  Laughing Когато излизаше пък си мислех,че ще е хидратираща и с такъв мерак си я взех, думата "ойл" ме подведе.

# 438
Ами и аз не знам защо не съм я пробвала с нещо друго, може би защото много ми хареса ефекта от комбинацията, а и бях позабравила за серията честно казано. Но сега съм озадачена да опитам с някой хидратиращ шампоан, този на Пол Мичъл примерно, и той стои забравен някъде назад в шкафа,а ми харесваше... Благодаря за коментара по състава и аз горе долу така я приех, а уж серията я водят кератинова, възстановяваща, тинтири минтири  Laughing Когато излизаше пък си мислех,че ще е хидратираща и с такъв мерак си я взех, думата "ойл" ме подведе.
Мисля цялото заглавие на серията е объркано  Mr. Green ОЙЛ - 4 масла в края на състава.. ; КЕРАТИН РИСТОР - кератин в дъното на състава. По-скоро е само ристор- доста кондиционери+4 масла и миню кератин.

# 439
Здравейте и от мен, момичета! Чета ви и май се навивам да си купя Митик Ойл. Вече месеци наред използвам олиото на Макадамия, което намирам за страхотно, но сякаш косата привиква. Използвам и маската, и шампоана.

Все пак исках да ви попитам и каква термозащита ще ми препоръчате? Изправям косата си с преса на 200 градуса, имам чуплива коса с дебел косъм, трудно се поддава на обработка. Имам една термозащита на Лакме, но не ми харесва вече. Харесах си муса на Афоджи и термозащитата на Лореал Профешънъл от Митик Серията. Изобщо не знам към кой продукт  да се насоча.

Иначе да похваля сухия шампоан на Лакме. Имам го от скоро, много съм доволна.

# 440
Мерилин, леле 200 градуса  Shocked не ти ли се скапва косата? Имаш ли някакви конкретни желания и оплаквания? Муса на Афоджи можеш да го забравиш  Grinning както и термото на Митик, което според мен (нека и други се включат, Дели я харесваше,а тя е с къдрава коса, но не знам дали се изправя) ще прави косата мека и трудно задържаща форма, знам че няма фиксация при този продукт. Кое термо на Лакме имаш? Те там май всичките бяха с лека фиксация или бъркам...  newsm78 И кой е сухия ш-н, може ли линк?

# 441
Мерилин, аз имам подобна на твоята коса и харесвам термото на Митик, има омекотяващ и изглаждащ а ефект. За мен лично е доста сполучливо.

За другата термозащита, която си споменала нямам наблюдения. Споменала си, че трудно се подава на обработка, с каква преса я изправяш?Пресата също е от голямо значение.

# 442
Благодаря ви за бързите отговори! Фрея, старая се да не я изправям кой знае колко често. Иначе Аз бих я изправяла и на по-малко, но не се получава така добре. Sad Наскоро имах повод, дойде приятелка да ми помогне с прическата, игра си час и нещо само с пресата. Иначе желанието ми е да предпазва косата. Grinning Общо взето и аз не знам към кой продукт да се насоча, може би някакъв, който заглажда. Моята термозащита е тази http://www.zlatnaribka.com/TERMO-ZAshtITA/zashtiten-sprey-ot-top … kme-i-tool-250-ml и не ми харесва. Някак все едно не върши работа. Има фиксация 3, която се усеща, но продуктът прави косата малко лепкава на моменти, не попива добре. Не знам, сякаш не е за моята коса. Преди време бях харесала муса на Афоджи и четох добри отзиви, затова се насочих натам. Днес разгледах и термото на Митик... Отворена съм към други предложения! Simple Smile

Laurii, благодаря и на теб! Изправям се с Remington s 6500, която си взех преди няколко дни. Като цяло не използвах преса до сега, а гледах да се оформям със сешоара, ама не ме бива, а и с моята твърда коса и фризьорката ми ме мрази Grinning

Линк към сухия шампоан, който споменах: http://www.zlatnaribka.com/lakme/kstyle-cool-stilizirashti/suh-s … e-brush-up-200-ml

# 443
  • София
marilyn12

Когато косата е твърда и трудна за обработване или пък къдрава аз ти препоръчвам да използваш термо защита крем или олио, защото спрейовете правят втвърдяващ ефект върху косата.  Дори и без никаква фиксация. Такива са термозащитите на Kerastase, Mythic Oil,  Napura за изправяне на косата. Те омекотяват и изглаждат косъма, като го правят по-лесен за обработка и изправяне.  След като се изправи косата е добре да се сложи малко лак за коса, от тези със средна или лека  фиксация, но които не слепват косата, като този на Alterna TEN или Kerastase Laque Couture. Този тип лакове задържат косата, такава, каквато е направена и не я слепват. Тя се усеща гъвкава и напълно естествена. Термозащитите със силна фиксация, като този, който ползваш на Лакме не са подходящи за твърди и неподдаващи се на обработка коси, защото лепкавия ефект кара да изглежда груба косата.

# 444
marilyn12

Когато косата е твърда и трудна за обработване или пък къдрава аз ти препоръчвам да използваш термо защита крем или олио, защото спрейовете правят втвърдяващ ефект върху косата.  Дори и без никаква фиксация. Такива са термозащитите на Kerastase, Mythic Oil,  Napura за изправяне на косата. Те омекотяват и изглаждат косъма, като го правят по-лесен за обработка и изправяне.  След като се изправи косата е добре да се сложи малко лак за коса, от тези със средна или лека  фиксация, но които не слепват косата, като този на Alterna TEN или Kerastase Laque Couture. Този тип лакове задържат косата, такава, каквато е направена и не я слепват. Тя се усеща гъвкава и напълно естествена. Термозащитите със силна фиксация, като този, който ползваш на Лакме не са подходящи за твърди и неподдаващи се на обработка коси, защото лепкавия ефект кара да изглежда груба косата.

ДА, вече съм съгласна с теб. Аз затова искам да сменя продукта, който използвам. Не ми стои добре косата от него. Но това е, че се чудя какво да си взема. Може би се навих за това: http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/mythic-oil/podhr … rotectrice-150-ml

Не знам какво друго би подхождало на типа ми коса. Благодаря ти, Магнолия!

# 445
  • София
Момичета, тези от вас, които са ползвали сухият шампоан на Лакме -

http://www.zlatnaribka.com/lakme/kstyle-cool-stilizirashti/suh-s … e-brush-up-200-ml

за какъв цвят коса е? Предполагам, че на тъмни коси все пак ще остават бели следи или?

# 446
  • София
Моля за отвизи за шампоаните на Напура за стимулиране на растежа http://www.zlatnaribka.com/napura/stimulirane-na-rastezha/napura … -na-kosata-200-ml и за възстановяване на фоликулите http://www.zlatnaribka.com/napura/stimulirane-na-rastezha/napura … folikulite-200-ml

Има ли доволни от тях? Дали е удачно да ги ползвам, при положение че себореята ми пак се появи по традиция в това време от годината и скалпа ми се лющи и сърби ужасно Close

# 447
  • София
marilyn12

ДА, вече съм съгласна с теб. Аз затова искам да сменя продукта, който използвам. Не ми стои добре косата от него. Но това е, че се чудя какво да си взема. Може би се навих за това: http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/mythic-oil/podhr … rotectrice-150-ml

Не знам какво друго би подхождало на типа ми коса. Благодаря ти, Магнолия!

Имам я тази термозащита.  Харесва ми. Мирише хубаво, изглажда и омекотява косата.
От всички термозащити, които имам - някъде около десет, най-изглаждащата и в момента любима ми е термо крема на Kerastase Discipline.  Но ако вземеш Mythic Oil няма да сгрешиш. Важното е да намериш точното количество от термо крема, което да използваш за себе си.

# 448
^^Мерси, момичета!

# 449
След голямо хитруване поръчах TIGI Catwalk Oatmeal & Honey балсам - http://www.enzo.bg/tigi/catwalk-headshot-podkhranvassh-balsam-za … -i-uvredena-kosa/
Колебаех се и за маската, но балсама има повече кондиционери, а маската повече масла. Предпочитам кондиционерите  Simple Smile

Колебаех се и за TIGI S-Factor Smoothing балсама - http://www.enzo.bg/tigi/s-factor-smoothing-balsam-za-silna-gruba-i-sukha-kosa/ , но не можах да открия състава му.

Някой ползвал ли е тези продукти?

В последно време постоянно заглеждам Тиджи  Blush

Общи условия

Активация на акаунт