Професионални серии за коса - тема 70

• 77 733
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте красиви дами,   bouquet въпроса ми май не е много по-темата, но след като изчетох много от написаното от  вас и си взех продукти, от които наистина виждам ефект, сега искам и едно мнение. Косата ми е дълга, медно руса, нещо подобно на:
http://hotarena.net/public/upload/content/10851/800/Galena.JPG
http://radkahair.org/wp-content/uploads/2009/03/madonna-206x300.jpg

Много си я харесвам, всички винаги са ми завиждали за цвета. Принципно естествения цвят ми е тъмен, доста тъмен дори, веждите също са ми тъмни, но учудващо доста ми отива със светла коса. Но нещо тези дни ме е налегнало желанието да се потъмня, сякаш имам нужда от някаква промяна. Харесват ми ето тези цветове:
http://prikachi.com/images/794/7014794P.jpg
http://woman.-spam082-/uploads/content/Avgustina/%D0%A1%D1%80%D0 … F%D0%B2%D0%BE.jpg
http://www.za-kosa.com/statii/wp-content/uploads/2013/01/kesteny … ta-na-kozhata.jpg

Естествения ми цвят е нещо подобно. Естествено, ако се реша , ще ида на фризьор...но питането ми е, ами ако не се харесвам какво става? Дали мога да се върна пак към русото и как би станало това? Много се чудя и уж искам, но не ми стиска  Confused Confused

# 496
Алекс , защо не пробваш първо с оцветяващ шампоан,за да прецениш дали ще се харесаш ?
Иначе ако се боядисаш,цвета бързо ще ти падне,но ще си походиш с новия цвят около 2 седмици,няма как.Докато цвета от шампоана ще се измие доста бързо.
Руса мама,може би не си видяла въпроса ми за термозащитите ( питах те дали си ползвала Митик ойл и как е спрямо тази на С-фактор ) , но още снощи поръчах Тиджито  Peace

# 497
Здравейте красиви дами,   bouquet въпроса ми май не е много по-темата, но след като изчетох много от написаното от  вас и си взех продукти, от които наистина виждам ефект, сега искам и едно мнение. Косата ми е дълга, медно руса, нещо подобно на:
http://hotarena.net/public/upload/content/10851/800/Galena.JPG
http://radkahair.org/wp-content/uploads/2009/03/madonna-206x300.jpg

Много си я харесвам, всички винаги са ми завиждали за цвета. Принципно естествения цвят ми е тъмен, доста тъмен дори, веждите също са ми тъмни, но учудващо доста ми отива със светла коса. Но нещо тези дни ме е налегнало желанието да се потъмня, сякаш имам нужда от някаква промяна. Харесват ми ето тези цветове:
http://prikachi.com/images/794/7014794P.jpg
http://woman.---/uploads/content/Avgustina/%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0 … F%D0%B2%D0%BE.jpg
http://www.za-kosa.com/statii/wp-content/uploads/2013/01/kesteny … ta-na-kozhata.jpg

Естествения ми цвят е нещо подобно. Естествено, ако се реша , ще ида на фризьор...но питането ми е, ами ако не се харесвам какво става? Дали мога да се върна пак към русото и как би станало това? Много се чудя и уж искам, но не ми стиска  Confused Confused
Спроде мен е добре тъмно рус цвят да направиш,така няма изведнаж да смениш рязко цветя /защото нал ако не ти допадне да може да се поотмие и да остане пак твоят светъл рус цвят/,затова мисля 7-ца,а ако искаш още по-тъмно 6-ца, на Вела колестон са хубави  и щадящи боите Simple Smile

# 498
Момичета ,Анти Снап на Редкен може ли да се ползва и като термо-защитен крем?
Понеже имам накъсвания,ще го нанасям след протеинова серия.
В този ред на мисли дали зелената термозащита на Керaстас не съчетава и термо защита,и екшън срещу накъсването?
Благодаря предварително !!!!

Последна редакция: ср, 05 ное 2014, 11:50 от Calabria

# 499
  • София
Здравейте красиви дами,   bouquet

..............
 Дали мога да се върна пак към русото и как би станало това? Много се чудя и уж искам, но не ми стиска  Confused Confused

След като косата ти е руса, без значение от нюанса, ако сложиш тъмна боя е по-добре да бъде бъде шампоан /за проба/ или по-добре безамонячна лека боя.
Цветовете, които показваш са много хубави /моя е такъв  Joy може би малко по-светъл/, но на снимките цвета изглежда значително по-светъл, отколкото е в действителност. 
Добрата новина е, че ако не ти хареса цвета можеш да се върнеш много лесно към русото, особено ако си ползвала безамонячна боя. Начина е да намажеш косата с масла обилно и да стоиш една нощ, като след 3-4 пъти цвета ще ти падне напълно. По-бързо ще стане, ако с маслата престоиш в парна баня.
Казвам го от опит.

Хубаво е в началото на новата тема да се изредят различните серии от марките, които обичайно се ползват, като се опишат самите серии, за да може да е лесна ориентацията. Аз направих опит за описване на двете серии на Лореал, които съм ползвала. Мога да направя и за останалите, които съм ползвала. Ако и други момичета го направят ще се обобщи и систематизира информацията,  като по този начин си направим наша енциклопедия, която постоянно можем да допълваме.

# 500
За къдравелките да похваля Aveda Be Curly Curl Enhancing Lotion.
Уау ! Чудесни и леки къдрици,без абсолютно никакво утежняване или фиксация,всяка къдричка е обособена и няма хвърчащи кичурчета.Препоръчвам !
Много ми хареса и серията на Алтерна Caviar Moisture , спокойно можех да си остана само с шампоан,което не ми се е случвало с никой от досега ползваните.Никакво заплитане,напротив - гладка,напоена коса.Балсама е малко неикономичен за мен обаче,но е божествен,с чуден аромат.Като изплаквах,косата се усещаше гъвкава,гладка и подхранена.Отмивам,отмивам и го няма това усещане за абсолютното измиване на продукта, косата се усеща "маслена"  Mr. Green.Сложих от кремчето на Аведа,Нектар термик и изсуших с дифузер. И резултата е страхотна,жива,обемна коса!Определено ще си взема серията!

# 501
  • Стара Загора
Лу,мисля,че ти беше каза,че си била доволна от шампоана на напура за допълнително израстване.....би ли споделила как точно си го ползвала понеже пише ,че се нанася на сух скалп стои се малко така и се отмива а второто измиване пак с него ли е или с друг шампоан и разпенващ ли е ?след него маска на напура или нещо друго си ползвала и може ли да се употребява често на всяко миене или през няколко измивания с друг шампоан.....много въпроси благодаря ти Hug Hug Hug

# 502
Лу,мисля,че ти беше каза,че си била доволна от шампоана на напура за допълнително израстване.....би ли споделила как точно си го ползвала понеже пише ,че се нанася на сух скалп стои се малко така и се отмива а второто измиване пак с него ли е или с друг шампоан и разпенващ ли е ?след него маска на напура или нещо друго си ползвала и може ли да се употребява често на всяко миене или през няколко измивания с друг шампоан.....много въпроси благодаря ти Hug Hug Hug

И аз ползвам този шампоан на Напура  Peace  Нанасям на сух скалп, леко масажирам и седя така колкото мога  Wink а един път даже заспах с него и сутринта се изкъпах  Rolling Eyes  Ползвам и ампулките към него. Лично аз второто миене го правя с шампоана на Лакме Актив - против косопад и после ползвам антикосопадната маска Лакме Актив  Hug

# 503
За къдравелките да похваля Aveda Be Curly Curl Enhancing Lotion.
Уау ! Чудесни и леки къдрици,без абсолютно никакво утежняване или фиксация,всяка къдричка е обособена и няма хвърчащи кичурчета.Препоръчвам !
Много ми хареса и серията на Алтерна Caviar Moisture , спокойно можех да си остана само с шампоан,което не ми се е случвало с никой от досега ползваните.Никакво заплитане,напротив - гладка,напоена коса.Балсама е малко неикономичен за мен обаче,но е божествен,с чуден аромат.Като изплаквах,косата се усещаше гъвкава,гладка и подхранена.Отмивам,отмивам и го няма това усещане за абсолютното измиване на продукта, косата се усеща "маслена"  Mr. Green.Сложих от кремчето на Аведа,Нектар термик и изсуших с дифузер. И резултата е страхотна,жива,обемна коса!Определено ще си взема серията!
Йеее! Hug Радвам се, че има още някой на който му е харесало кремчето Laughing Аз първа пуснах мухата и ми беше интересно дали само при мен го има този добър ефект или и на други ще се хареса.
От доста време за оформяне на къдрици си ползвам само него и крема на Шу с камелия, който ми омекотява допълнително. Може би ако Аведата и омекотяваше като бонус, щеше да ми е най-любимият финиш. Уви, не омекотява. Но пък добре оформя. Peace

Не съм писала от доста време. Изпуснах доста страници, но всичко наваксах Grinning В момента отново съм в кофти период и косата ми нищо не харесва Naughty Редовно правя маслени маски, сменям хидратация, протеин, балансирани серии...и все не стои. Tired Даже и любимият ми Дисциплин не помага. Стои една такава разхвърчана, неподредена, усещам сухота. Няма видимо плачеща нужда нито от протеин, нито от хидратация. Затова се ориентирах към балансираните серии. Но при положение, че Дисциплин е балансирана серия и пак не помага в случая, просто не знам какво да й дам.  ooooh! Дали пък не е привикнала към точно този балансиран състав или конкретно някоя съставка не й харесва в момента newsm78 В смисъл, дали пък да не пробвам с някоя друга балансирана серия? Или пък да пробвам нещо ново? Помагайте с идеи Praynig

# 504
Здравейте красиви дами,   bouquet

..............
 Дали мога да се върна пак към русото и как би станало това? Много се чудя и уж искам, но не ми стиска  Confused Confused

След като косата ти е руса, без значение от нюанса, ако сложиш тъмна боя е по-добре да бъде бъде шампоан /за проба/ или по-добре безамонячна лека боя.
Цветовете, които показваш са много хубави /моя е такъв  Joy може би малко по-светъл/, но на снимките цвета изглежда значително по-светъл, отколкото е в действителност.  
Добрата новина е, че ако не ти хареса цвета можеш да се върнеш много лесно към русото, особено ако си ползвала безамонячна боя. Начина е да намажеш косата с масла обилно и да стоиш една нощ, като след 3-4 пъти цвета ще ти падне напълно. По-бързо ще стане, ако с маслата престоиш в парна баня.
Казвам го от опит.

___

Много благодаря за съветите   Heart Eyes , а знаете ли някакъв хубав такъв шампоан, ще ми я оцвети ли хубаво? Ползвали ли сте? Какво точно представляват? Thinking

# 505
  • Велико Търново
Белисима, и аз от време на време имам този проблем, който ти описваш с косата Confused - ни протеин, ни хидратация помага, както казваш - разхвърчана, никаква стои....преди време бях писала за това и ми дадоха съвет да пробвам с дълбокопочистващ ш-н - използвах го всяка седмица и имаше ефект, а може би се дължи и на комплексни фактори - студът сутрин, мъгла, влага, климатик....дай й време Wink  bouquet

# 506
БелисимаHug . Моята коса стои никаква и нищо не й помага преди да ме удари косопад  Peace , дано не е така при теб  Hug

# 507
Бисквитка, уж редовно ползвам ДПШ на Редкен. Но така като го спомена, ми дойде идея - може да пробвам известно време да го ползвам на всяко измиване, да видим дали ще има ефект. Даже се чудя дали да не пробвам с няколко ампули за дълбоко почистване на скалпа на Напура. Четох, че Магнолия доста ги похвали.

Жана, аз в момента съм с косопад. ooooh! Вярно, че започна постепенно да намалява, но все още доста коса пада. Може и това да е причината да не мога да се оправя с нея на този етап. Борбата продължава Laughing

Благодаря ви, момичета! Hug

# 508
  • Belgium

Кой от двата стимулира нови растежи и е по-подходящ за подсилване на новопораснала коса? Виждам, че няма SLS, тогава какво е измивното вещество? Съдържат ли парабени и силикони?

Лично при мен по-добър резултат дава S0 Anagen, нямам идея какво им е измивното вещество, но мият много добре без пресушаване. Не се пенят особено разбира се, но това се и очаква. Не съм се вглеждала много в състава, но мисля че нямат парабени. Ето го състава на S0:

Скрит текст:
Aqua, disodium laureth sulfosuccinate, zinc coceth sulfate, laureth-6 carboxylic acid, propylene glycol, disodium capryloyl glutamate, hydrolyzed wheat protein, sodium carboxymethyl cocopolypropylamine, polysorbate 20, betula alba leaf extract, camelia sinensis leaf extract, glycyrrhiza glabra root extract, superoxide dismutase, biotin, humulus lupulus flower extract, serenoa serrulata fruit extract, urtica dioica leaf extract, hamamelis virginiana leaf extract, krameria trianda root extract, panthenol, cetrimonium chloride, xanthan gum, polyquaternium-10, zinc pca, inositol, propanediol, allantoin, phenethyl alcohol, undecyl alcohol, lactic acid, parfum, linalool, linalyl acetate, limonene.

А този е на S00:

Скрит текст:
Aqua, sodium lauroyl sarcosinate, propylene glycol, disodium cocoamphodiacetate, sodium myristoyl glutamate, cocamidopropyl betaine, hydrolyzed wheat protein, sodium lauryl sulfoacetate, aphanizomenon flos aquae extract, centella asiatica leaf extract, echinacea angustifolia root extract, elettaria cardamomum fruit extract, equisetum arvense leaf extract, betula alba leaf extract, camelia sinensis leaf extract, glycyrrhiza glabra root extract, humulus lupulus flower extract, serenoa serrulata fruit extract, urtica dioica leaf extract, panthenol, nasturtium officinale flower-leaf extract, trigonella foenum-graecum seed extract, hamamelis virginiana leaf extract, hydrolyzed chestnut extract, krameria trianda root extract, biotin, maltodextrins, vitis vinifera fruit meristem cell culture extract, syringa vulgaris (lilac) leaf cell culture extract, disodium capryloyl glutamate, lactic acid, parfum, polysorbate 20, cetrimonium chloride, xanthan gum, zinc pca, polyquaternium-10, propanediol, polyquaternium-67, inositol, phenethyl alcohol, undecyl alcohol, linalool, limonene.

delqna, да доволна съм от него. Нанася се на сух скалп както е по указание, масажираш леко и стоиш около 10тина минути. Второто измиване съм го правила както със същия шампоан, така и с няколко други (основно на Керастас и Лореал Проф). И по двата начина измива добре, а и крайният резултат е чудесен. Степента на жилавост на финалната прическа само е различна в зависимост от различните комбинации. Не се пени много, но това не е прболем поне за мен. След него слагам наличните ми маски (нямам маска на Напура) - Митик Ойл, Ботокса на Лореал и Redken Extreme Strength Builder. A често съм и без маска, моята коса няма чак такава нужда от тях.

Колко често да го ползваш и аз не знам какво да те посъветвам. Не е изрично указана някака схема или, че не може да се ползва на всяко миене. Аз си мия косата през ден и първоначално около 2 седмици винаги слагах шампоана на Напура, за да се получи някакво натрупване на активното вещество. Сега го ползвам, когато се сетя  Laughing

Спирам с чаршафа, че стана... ooooh!

# 509
  • Стара Загора
Лу благодаря ти за изчерпателния отговор.....на лореал аз имам абсолют рипеар и липидиум и митик ойл предполагам ще става и с тях Peace

Общи условия

Активация на акаунт