Професионални серии за коса - тема 70

• 77 857
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Извинявам се че ще ви моля да се повтаряте, чета редовно, но поради факта че не съм с чуплива коса не съм се зачитала в мнения за такива коси. А искам да взема такъв за подарък на приятелка която да поддържа и оформя къдрици на леко чупливата си коса.

И да похваля отново Олеорелакс на Керастас - бях забравила колко ми харесва маската. Косата ми е хидратирана, без да е утежнена.

Пробвах и няколко пъти шампоана на Напура
http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-protiv-kosopad/napura-s … en-kosopad-200-ml
наистина имам чувството че по малко коса губя при измиването, косъма ми е лъскав, но ми се омазнява една идея по бързо косата.

# 526
  • София

Един трик, който прилагам от години и смятам, че действа е измиването на шампоана от косата с топла вода преди нанасянето на маската/балсама. По този начин маската прониква по-добре. Крайното измиване е с хладка вода.

Аз винаги мия с много гореща вода, още повече с тези масла.  Mr. Green
Наистина топлината отваря кутикулата и маската прониква по-добре.

И още нещо. Когато нанасям шампоан - първото шампониране изплаквам веднага, но с второто стоя 4-5 минути и чак тогава изплаквам. Това е за да може първия път да се измият замърсяванията и стилизантите, а втория път да дам възможност на шампоана малко да подейства, преди да го измия.

# 527

Един трик, който прилагам от години и смятам, че действа е измиването на шампоана от косата с топла вода преди нанасянето на маската/балсама. По този начин маската прониква по-добре. Крайното измиване е с хладка вода.

Аз винаги мия с много гореща вода, още повече с тези масла.  Mr. Green
Наистина топлината отваря кутикулата и маската прониква по-добре.

И още нещо. Когато нанасям шампоан - първото шампониране изплаквам веднага, но с второто стоя 4-5 минути и чак тогава изплаквам. Това е за да може първия път да се измият замърсяванията и стилизантите, а втория път да дам възможност на шампоана малко да подейства, преди да го измия.
Тези трикове и аз ги правя. Освен това шампонирам само корените, миенето на дължините е само чрез падащата пяна при изплакване  Grinning Друго- позволявам си с някои по-леки маски/балсами точно преди да излезна от банята да сложа мааааалкичко в краищата и, без да изполивам, излизам   Peace

# 528
  • Стара Загора
Руса Мама стана ми интересно с кои точно  маски и балсамчета си си позволявала да не изплакваш сподели да пробваме и ние Mr. Green не се ли усеща после мазна и сплескана  точно там Hug

# 529
Руса Мама стана ми интересно с кои точно  маски и балсамчета си си позволявала да не изплакваш сподели да пробваме и ние Mr. Green не се ли усеща после мазна и сплескана  точно там Hug
Слагам много мъничко точно преди да изстискам косата, още като е напоена и обилно мокра  Grinning Нанасям и леко попивам с кърпа. Никога не ми е ставало мазно, мисля, че косата я пенетрира и няма следа  Peace
Най-често това нанасяне го правя с червения балсам на Тиджи, маска Орофлуидо, маска Витамино колор.

Момичета, преди време се коментира, че балсама Витамино колор е по-добър от маската. С какво? Не е ли по-лек от маската?

# 530
  • София
Тя и маската е прекалено лека и неикономична, пък за балсама не знам.

# 531
Отдавна се чудя на това http://www.zlatnaribka.com/TERMO-ZAshtITA/termo-zashtita/top-ten … style-cool-150-ml Дали наистина ще изпълнява всички тези функции, за които го дават  newsm78 Някой има ли отзиви вече за него?   bouquet

# 532
Мацата, моята коса е имала такава хужда от протеин, че и трябваше година и половина, за да му се насити.Косата ми беше буквално 2 косъма, силно изтънели, късащи се, третирана със  силно изсветляващи бои, маши, преси, сешоари. Косата ми никога не беше усетила втвърдяване от протеина, а напротив- колкото по-силен е бил, толкова по-хубава ми ставаше косата. Та си мисля, че и твоята има голяма нужда от протеин, затова не усещаш втвърдяване  Peace

Иска ми се да пробвам някакъв протеинов продукт, защото ми се струва, че косата ми има нужда. Можеш ли да ми препоръчаш нещо? (чуплива, гъста, суха коса)

# 533
Отдавна се чудя на това http://www.zlatnaribka.com/TERMO-ZAshtITA/termo-zashtita/top-ten … style-cool-150-ml Дали наистина ще изпълнява всички тези функции, за които го дават  newsm78 Някой има ли отзиви вече за него?   bouquet
Използвах един тестер миналата седмица и съм супер доволна -косата ми е с накъсвания и доста изтощена,нанесох тестера след двустъпковия р-р и изсуших със сешоар:плътна,подредена и жива коса с пригладени подхранени краища/донякъде ,разбира се ,ефектът се дължи и на Афоджии Simple Smile/
Сложен е във виртуалната ми коледна кошница:)

# 534
  • Стара Загора
Отдавна се чудя на това http://www.zlatnaribka.com/TERMO-ZAshtITA/termo-zashtita/top-ten … style-cool-150-ml Дали наистина ще изпълнява всички тези функции, за които го дават  newsm78 Някой има ли отзиви вече за него?   bouquet
Използвах един тестер миналата седмица и съм супер доволна -косата ми е с накъсвания и доста изтощена,нанесох тестера след двустъпковия р-р и изсуших със сешоар:плътна,подредена и жива коса с пригладени подхранени краища/донякъде ,разбира се ,ефектът се дължи и на Афоджии Simple Smile/
Сложен е във виртуалната ми коледна кошница:)

аз също използвах тестер от продукта, първия път измих косата си с  ДП на Макадамия , след това 2- мин р-р на Афоджи и след това 10 в 1 .... и прекрасна коса с чудни къдрици, напоена и тежка,  но на следващите две - три измивания , не постигнах този ефект / вероятно първата комбинация е била по-успешна/ . В едно съм сигурна - предпазва косата ми от заплитане на тила и улеснява разресването. Блясъка би трябвало да дойде  от фините блестящи частици които забелязах по дланите си след нанасяне на продукта , но по косата не успях да преценя какъв е блясъка . странното е че го усещам някак ....... може би силиконов. за сега ще се въздържа от покупка , ще опитам пак имам може би за още веднъж.

# 535
Привет отново от мен, сега пак имам питане. Днес бях в мол Парадайс и едни девойки ми представиха една преса за коса, направиха ми и къдрички, изправиха ме, много ми хареса как става. Уж била по-безвредна , с незнам какви си плочи, много ми хареса, наистина много. А и казаха, че има доживотна гаранция. Какво е вашето мнение, чудя се дали да не я взема.  Thinking Thinking Thinking
http://www.isobeauty.com/products/spectrum-pro
http://www.beautybg.bg/index.php?option=com_k2&view=item& … %B8&Itemid=42
Много ми хареса наистина как ми стана косата, ама знам ли. Ще се радвам за вашето мнение, тъй като по прочетеното тук май има хора , които наистина разбират и помагат на незнаещите като мен  Hug

# 536
  • София
Привет отново от мен, сега пак имам питане. Днес бях в мол Парадайс и едни девойки ми представиха една преса за коса, направиха ми и къдрички, изправиха ме, много ми хареса как става. Уж била по-безвредна , с незнам какви си плочи, много ми хареса, наистина много. А и казаха, че има доживотна гаранция. Какво е вашето мнение, чудя се дали да не я взема.  Thinking Thinking Thinking
http://www.isobeauty.com/products/spectrum-pro
http://www.beautybg.bg/index.php?option=com_k2&view=item& … %B8&Itemid=42
Много ми хареса наистина как ми стана косата, ама знам ли. Ще се радвам за вашето мнение, тъй като по прочетеното тук май има хора , които наистина разбират и помагат на незнаещите като мен  Hug
Може наистина да е много хубава тази преса, но прецени си, дали ще может да я владееш така, както го правят във фризьорските салони. Защото това също е много важно, а пресата никак не е евтина като я гледам Wink

# 537
Привет, момичета!

Вчера имах нужда да измия добре косата си, тъй като имах доста стилизиращи продукти по нея. Та реших на първо миене да сложа ДПШ на Лакме, обаче ме теглеше и към Редкен Екстрийм и реших второто шампониране да бъде с него.
Реално за втори път го ползвам Редкен-а, но и първият път и сега се изненадвам. Надявах се да усетя това усещане за протеинов продукт, за който само съм чела. Но не, косата ми става мека, чувствам я обгрижена, в никакъв случай втвърдена.

Да припомня, че и 2-минутния реконструктор чувствам така, както и Цимент термик-а на Керастаз. Това са ми общо взето протеиновите продукти.

Да разбирам, че имам нужда от протеин и затова косата ми ги приема така или че не ми действат втвърдяващо по принцип.

И още нещо се сетих тези дни. До преди тази пролет /когато започнах да ползвам проф.продукти/ често се случваше да ми падне, или да немаря из косата си по-дебел косъм с неравномерна дебелина по цялата дължина. И тези дни се сетих, че отдавна не съм виждала такова нещо. Имала е нужда от протеини тогава? Или може би още има, щом не ме втвърдяват протеиновите продукти? Или може би трябва да си взема маската или балсама на Редкен Екстрийм, за да се постигне "протеиновия ефект".  newsm78

Мацата, при мен също го няма протеиновото втвърдяване от ш-на Редкен Екстрийм. Peace И аз като теб го чувствам нежен и обгрижващ, разплита ми идеално косата и почиства добре без да прави скърцащ ефект. Откакто го имам (от пролетта някъде) винаги ми е действал така, независимо от това дали в конкретния момент косата ми си иска протеин или не. Явно си е такъв шампоана - не е като традиционните протеинови. Разликата я виждам след маската Редкен Екстрийм - ако косата ми не иска протеин и след ш-на сложа маската, то тогава задължително ми се втвърдява и изправя косата.
Ако търсиш силно напротеинчване, препоръчвам ти маската Peace За балсама нищо не мога да кажа, но четох доста положителни коментари и за него. И все пак, надали е с по-силно протеиново действие от маската Simple Smile

# 538
Закупих балсама Екстрийм след толкова хубави коментари заедно с Анти-снап/нали съм в процес на полълване на серии/...ужас,ще фалирам,но твърдо съм решила да комбинирам правилно продуктите ,защото виждам ефекта.Мисля да го нанеса след шампониране с Архитект.
Мога ли да нанеса зеления концентрат на Керасатас след балсама?Или това вече ще е"преяждане" с протеини:)) newsm78
.....напоследък с използването на проф.серии за коса,едно къпане и оформяне на косата ми отнема 2 часа мин. Joy
И моята коса дълго ще се храни с протеин както гледам,досега все се хидратирах според препоръки на фризьори и консултанти и нямах никаква протеинова култура:).Още веднъж благодаря н всички,които споделят!!!

# 539
  • София
Закупих балсама Екстрийм след толкова хубави коментари заедно с Анти-снап/нали съм в процес на полълване на серии...ужас,ще фалирам,но твърдо съм решила да комбинирам правилно продуктите ,защото виждам ефекта.Мисля да го нанеса след шампониране с Архитект.
Мога ли да го нанеса със зеления концентрат на Керастас или след него? newsm78
.....напоследък с използването на проф.серии за коса,едно къпане и оформяне на косата ми отнема 2 часа мин. Joy
И моята коса дълго ще се храни с протеин както гледам,досега все се хидратирах според препоръки на фризьори и консултанти и нямах никаква протеинова култура:).

И на мен досега фризьорката ми все това ми казваше, че имам нужда само от хидратация.

bellisssima, ще я взема маската Редкен Екстрийм по всяка вероятност.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт