Професионални серии за коса - тема 70

• 77 874
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, красиви дами   bouquet
Аз като по-нахална , ще си задам въпросите отново. Не знам как и в какъв ред да ползвам продуктите, които имам. Косата ми е дълга, третирана, боядисана-русо, изправям я или къдря след всяка баня. Като цяло имам гъста коса, здрав косъм, много фризита имам, не ми е хубаво пригладена.
Ето това са:
Schwarzkopf Professional BC Bonacure Repair Rescue - шампоан и маска
http://apteka.framar.bg/30027873/%D0%B4%D0%B6%D0%BE%D0%BD-%D1%84 … 250-%D0%BC%D0%BB-
http://www.enzo.bg/schwarzkopf-professional/bc-bonacure-repair-r … za-uvredena-kosa/
http://www.isobeauty.com/products/black-diamond-serum-set-argan-oil
http://global.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=21761
Еластисайзър екстрийм - имам още за един път
Олиото на макадамия
Смятам да си взема малка доза на коприната на Чи.
И наистина не знам кога, какво и как да ползвам. Нямам опит в нещата

Благодаря предварително!! Hug

# 571
Момичета,от сутринта съм окупирала банята-Архитект ш-н,зелен концентрат и балсам Екстрийм,Анти Снап и Мскадамия ойл в краищата накрая.Подхраних се идеално,но тези ГАДНИ НАКЪСВАНИЯ ще ме побъркат,къде по-къси и по-дълги накъсани косми.....моля споделете Анти снап ли е решението :в случая не ги прикрива и ако отговорът е да,то след колко време има ефект или ще препоръчате нещо друго.Четох много из темите ,но май съм по-зле от споделящи те този проблем.косата ми е потъмнена след несполучливи мъки да съм светла,изтощена-затова заложих на протеиновата диета.
Мерси предварително!

# 572
  • Варна
 Аз не чакам да ми се втвърди косата,за да спра с протеина,а редувам.Веднъж протеин, после 3-4 измивания с хидратиращи,като първото измиване след протеин винаги е с хидратиращ продукт,после може и с балансирани.

# 573
  • Бургас
Здравейте! Моля ви за съвет. Купих си тази маска http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/liss-unlimited-- … -lis-ultim-200-ml и се чудя с какъв шампоан да я ползвам-хидратиращ или протеинов.

# 574
  • Живее на Луната
И аз имам едно въпросче относно маските на Лореал. Преди време си купих серията Про-кератин с цел да си подхраня косата, която е тънка, без обем и суха в краищата. Установих, че когато ползвам шампоан+маска, косата ми е плътна, но стои леко мазна и след 2 дена отново трябва да я мия защото става сплъстена. Когато ползвах шампоан+балсам косата ми стана лъскава и жива, издържа 3 дена и се омазни само в корените. Какво означава това, че маската ми идва тежка или че нямам нужда от протеин?  newsm78 Считате ли че трябва да пробвам с друг протеинов продукт или да се ориентирам към хидратиращи и балансирани?  newsm78

# 575
  • София
Здравейте! Моля ви за съвет. Купих си тази маска http://www.zlatnaribka.com/loreal-professionnel/liss-unlimited-- … -lis-ultim-200-ml и се чудя с какъв шампоан да я ползвам-хидратиращ или протеинов.

Таза маска е доста сплескваща... с протеинов, мисля че ще е по-добре, да намали ефекта на сплескването.

# 576
  • Бургас
Благодаря! Моята коса има  излишен обем и фризита  затова си я взех. Използвах я с хидратиращ шампоан и не забелязах чак такова приглаждане  каквото очаквах. Сега ще опитам с протеинов шампоан.

# 577
  • София
Благодаря! Моята коса има  излишен обем и фризита  затова си я взех. Използвах я с хидратиращ шампоан и не забелязах чак такова приглаждане  каквото очаквах. Сега ще опитам с протеинов шампоан.

Аз лично за приглаждане използвам серума от серията, много ми харесва.
http://www.feelunique.com/p/LOral-Professionnel-Serie-Expert-Lis … imited-Serum-30ml

# 578
  • София
Магнолия, беше похвалила почистващата скалпа ампула на Напура. Как я използваш? В сайта на ЗР е обяснено, че се ползва преди изсушаване на косата. А според мен е по-логично да е преди шампоана или най-малкото да се изплаква. Какъв е принципа на действие, когато остава неотмита на скалпа?

# 579
Здравейте! Искам да помоля русокоските да споделят мнение за тониращия шампоан и балсам на Philip Kingsley, ако някой го е ползвал.
http://www.zlatnaribka.com/shampoani/shampoani-otsvetyavashti-i- … pure-silver-75-ml

Или пък да ми препоръчате някой друг тониращ шампоан, от който сте доволни. 

# 580
  • София
Мацата,
Точно както си прочела се нанася.  Това, което прави серума в ампулата е да ексфолира кожата на главата, подобно на гликоловите пилинги за лице и да стимулира правилната регенерация на клетките на скалпа. Да се почисти скалпа от натрупвания като себум, остатъци от стилизанти и прах има задача шампоана от серията или който и да е добър шампон. Ексфолиране и регенерация - това прави серума.

atanasovaa
Шампоана на Наши е хубав, можеш да го използваш с маската на Макадамия, въпреки, че за тънка коса тази маска не е достатъчна.

delqna
Трябва да мине доста време от началото на опознаването на собствената ти коса за да можеш лесно да преценяваш нуждите на косата. Обикновено лятото косата има нужда от повеече хидратация, а зимата от протеин, но и това е просто оринеровъчно. Добрите протеинови серии са силни и когато косата е третирана, а и не само, има нужда от по-продължително ползване на протеин. Един път не е достатъчно. Трябва първоначално да има натрупване на протеин, който да уплътни и заздрави косъма, което означава, че трябва да се използва само протеин. По време на протеинова серия, за да се натрупва правилно протеин по косъма и за да няма изсушаване и прекалено втвърдяване  на косъма  на 4 измивания с протеинова серия е необходимо да се прави веднъж силна хидратация за да овлажни косъма и той да не става груб, сух и шуплест. Постепенно с използване на протеиновата серия и постигане на значително заздравяване и уплътняване на косъма протеиновата серия трябва да се изравни с хидратиращата /2 пъти протеин и след това 2 пъти хидратация или веднъж протеин, веднъж хидратация /.  След това трябва да се използва  хидратираща серия и веднъж на 4 измивания да се ползва протеинова серия за горе-долу същия период като при използването на протеина.  След тази първична терапия /аз я наричам така/ косата е преминала първата си фаза на заздравяване и могат да се ползват балансирани продукти като Kerastase Discipline например.
Казвала съм го и преди, но ще го повторя. Използването на масла преди шампоан освен, че хидратира косата има и друг, много важен ефект. Затваря косъма и всичко в него - натрупан протеин, влага и не им позволява да "напуснат" косъма, т.е. протеина се разрушава по-трудно, а влагата се задържа по-дълго.

Calabria
Накъсването се дължи на механично, химическо увреждане на косъма, както и увреждане от външни фактори, като слънце, смог, хлор, сол, студ, климатик и т.н. В твия случай е химично увреждане, вследствие на боядисването.  Това е на първо място нарушаване на кератиновата  структура на косъма. За да се спре накъсването на първо място е нужна силна и качествена протеинова серия, както и допълнително внасяне на протеин чрез серуми, ампули и хранителни добавки за коса. На второ място - много внимателно разресване, за да не се къса косъма, докато се понатрупа протеин.

Ani-Banani
Не мога да ти кажа как да ги редуваш. И едва ли някой от момичетата ще ти каже, защото не е важно какво точно имаш като продукти, а техния вид - протеинови, хидратиращи, балансирани. Олиото на Макадамия може за връхчета, може и преди къпане като маска. На ISO-beauty са добри серумите. Слагай ги след миене и преди да изправяш с преса. За балсама на Джон Фрейда и термо крема на Орифлейм не мога да те посъветвам нищо, не съм ги ползвала, но трябва да имаш предвид, че термо крема защитава косата само до 180 градуса.
Когато имаш съмнение използвай продукти от една серия и никога след хидратиращи шампоани протеинови маски или балсами.

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 16:40 от Мagnollia

# 581
Magnollia,благодаря ти!Значи правилно съм се насочила към Архитектите и Екстрийма,вече взимам добавки,и чакам четка Тангъл Тийзър Simple Smile))
Много съм доволна от зеления концентрат на Керастас и Анти Снап ,въпреки накъсванията ,вчера като дръпнах косата със сешоара-една буйна,плътна грива.....с накъсвания,но ще проявя търпение:)))

# 582
  • Сандански
Момичета, искам да похваля лилавата топка. Действа прилично откъм обем и придаване на плътност на моята коса. Все пак, струва ми се, че ми трябва още обем, но и на този съм доволна.  Simple Smile
Първия път сложих малко количество. Получи се лек обем, плътност, нямаше втърдяване или клечосване. Снощи сложих (доста) повечко и отначало мислех, че съм се.... оляла, меко казано. Косата ми стана твърда и изглеждаше мръсна. Днес обаче си изглежда добре, дори когато подръпнах косата с пресата, успях да направя още обем.  Mr. Green Като за начало смятам, че е добре. После ще търся и други варианти и комбинации за обем.

И сега един въпрос... (Предварително уточнявам, че съм прочела всичко относно маските, но все пак...) Имам персонален ваучер от feelunique и се двоумя коя маска да взема  - Densifique или Discipline. Косата ми е тънка към нормална. Леко накъсана, без обем, мазни корени, сухи краища. Обича повече протеин. Имам леки фризита, които приглаждам с преса. Та...ако бяхте на мое място, коя щяхте да вземете?  Mr. Green От Densifique очаквам леко да се втърди косата и да спомогне за получаване на обем. От Discipline очаквам приглаждане и по-лесно оформяне. Поправете ме, ако бъркам.  Simple Smile

# 583
  • Велико Търново
Аз съм с подобна на твоята коса, и предпочитам Дисциплин пред Денсифик - последната, при по-продължителна употреба ми пресушава косата Peace От Дисциплин също придобива обем косата, поне моята Wink

# 584
  • София
***без обем, мазни корени, сухи краища. Обича повече протеин. Имам леки фризита, които приглаждам с преса. Та...ако бяхте на мое място, коя щяхте да вземете? 

Това в общи линии описва моята коса, имам и двете маски. При мен резултата е най-добър с комбинацията шампоан Денсифик, маска Дисциплин. С маска Денсифик, косата ми става прекалено суха и не толкова изгладена.

Общи условия

Активация на акаунт