КГБ = Клуб на Готините Баби - 150.

• 70 822
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Светле, това на първо време се сещам. За подбела не знам пропорции - но знам, че помага.

1. Взимате черна ряпа, издълбавате я като паничка с ножа, пълните със захар кухината и след няколко часа тя пуска сок. Този сок давайте да пие детето. После пак допълвате със захар и така няколко пъти на ден. Дори бронхит лекува

2. В 1 литър вода се слагат 4 глави от кромид лук необелени, само брадичката се реже. Слагат се 4 ореха с черупките, леко чукнати само, 4 лукчета, може и някой локум. Всичко това се вари, дакато изври половината вода и сатане половин литър. Прецежда се течността и се подслажда с мед на вкус. Тази течност от половин литър трябва да се изпие за 24 часа. Действа безотказно!
Изпробвано върху моето дете още от бебе и след това още много пъти върху други членове от семейството!

# 226
  • София
   Светле,сега видях,че си писала. Подбел има в билковите аптеки.В тази на Богомил има със сигурност.Но ако ходите на Банкя-има и под снега около реката.Ако не го познаваш,той е с едни големи,ъглови листа и отдолу листа е с бял мъх. Изпила съм тонове такъв чай като дете.Вари се в 1л вода,примерно 3-4 листа.Вари се до кипване и се маха от огъня.Чувала съм,че с упорит прием лекува и пневмония.Но,скоро прочетох във ФБ,че съдържал някакво вредно вещество.Това не съм знаела преди.Не знам дали нещо ми е навредил.
  Знам друга рецепта.Вари се една бира с 500гр лукчета/бонбони/,до разтопяването им.След това се пие по 1 ч.л. 3 пъти дневно.Скоро прочетох някъде същото,но вместо бира-кока кола.

# 227
-Светле, желе от дюли ако имаш...
-Сваряваш дюли заедно със семките , даваш го като чайче подсладено.
-Наскоро коментирахме за 1 кока кола  малка заваряваш я , слагаш едно пакетче билкови лукчета и щом се разтопят вадиш от огъня. даваш го три пъти наден по 1 с, лъжица
-Сиропчета от аптеката задължително....
-Чай от бъз също....
Сиропите които Маринка  и Яжка са ти е писала много помагат...

# 228
  • София
СВЕТЪЛЧО, и аз правя луковото сиропче. Давам и разредено с водичка желе от дюли. В момента имам-мога да ти дам. Скоро четох за Кока кола и лукчета, но не съм го пробвала. Дано овладеете бързо кашлицата. Може би тя се провокира от носния секрет? Аз им впръсквам на моите чавета физиологичен разтвор. Слагала съм им и солена водичка. Успех! Hug

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 14:40 от Flo 51

# 229
  • София
От днес вече си имаме християнче

# 230
Здравейте, момичета!
rimar, честито ви християнче! Господ и Богородичка да го закрилят до дълбоки старини!
Танита, поздравления за хубавия есенен празник! Ти изглеждаш много фешън! Личи си, че много се забавлявате.
Явно днес навсякъде е мокро  и хладно. При нас вали дъжд и става все по-студено. Нищо чудно до довечера и тук да има сняг. Ние с ММ трябваше да сме на екскурзия към Банско, Сандански и Мелник, ама моят навехнат крак и  неговите болежки ни отказаха.
За кашлящите:  свекърва ми вареше  "огризката" и семки от дюли, локум и индрише. За съжаление, аз не съм правила, но мисля, че дюлените части се варят в около 500 млл вода до сгъстяване на водата. Плодът и семките се изваждат, слагат се локумчетата  и стръкче индрише. Вари се, докато локумът се разтопи. Става нещо като рядко  желе.
Моят предиобед мина в упражнения по четене, писане и решаване на задачи с  дете на приятели, които ме помолиха за помощ. После, въпреки дъжда, ходих да  пазарувам месце за през седмицата. Сега малко на компа, после книгата и на дивана.  Няма нищо по-хубаво от лошото време! Стоиш си на топло и си правиш любими неща.
Приятен следобед на всички!

# 231
  • София

Римарче, честито ви християнче! Да го закрилят Света Богородици и Вси Светии!  И да му върви по вода!
Ама, те голичко са го съблекли в този студ! Миличкото, май ще го калите много! А отецът, дето го кръщава го познавам.

Грети, наистина няма нищо по-хубаво от лошото време. Аз също си чета на диванчето. А разходката ще остане за по-топло време.

Светле, как е Лъчко? Свалихте ри температурата? Донесъл е някой вирус от ДГ.

Луси, ами май по-добре, че сте се отказали. И аз отдавна се каня да ходя до там и все не се наканвам.

# 232
честито ви християнче, римар! да бдят над него всички светии и да е дълъг и щастлив житейския му път!

Светле,
има сега хубави и ефективни сиропи против кашлица, сигурно лекарят му е предписал.Бързо да се оправя детето  Peace
Луси, другата събота май ще е хубаво времето. Вие с пловдивска фирма ли ще ходите или самосиндикално ?
Маринка, да вземем да се присъединим и ние към
одринчанки  Wink
Танита, много добре сте се подготвили, украсили сте красиво и се вижда че настроението е страхотно !!!
И аз харесвам лошото време. На топличко у дома и с любими занимания. ММ пусна парното и сега е супер уютничко и приятно.
Мързелива и приятна вечер на всички  Hug

# 233
  • София
РИМАРЧЕ, НА ЦЯЛОТО ВИ СЕМЕЙСТВО, ЧЕСТИТО ХРИСТИАНЧЕ! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ДАНИ! ГОСПОД ДА БЪДЕ НАД НЕГО!

МЕРИ, добре сте вие, че сами си ръководите топлото. Ние сме в очакване... Това е като да чакаш друг да те почеша... Simple Smile
ГРЕТИ, пази си крачето. Подува ли се още? Моите все още се подуват, а случката се случи на 31.07. До кога ли? newsm78
МАРИНКА Hug
СВЕТЪЛЧО, как е слънчевия Лъч? Дано да е добре!!!

Аз днес не съм свършила кой знае какво. За закуска-палачинки. Младите след закуска отидоха в офиса, аз съм на варива, деди-волна програма. Катерина е на гости при братовчедите си от вчера. Трябваше днес да си я вземем, но не я пускат, а и тя не иска да си идва. От два дни учим азбуката с Елиа. Вече познава 15 букви.
Изчезвам. Отивам да я приготвям за спане. Simple Smile

# 234
  • Кубрат/ Пишурка

РИМАРЧЕ, ЧЕСТИТО ВИ ХРИСТИЯНЧЕ! ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО!

Аз вече имам печка newsm44 ! Не е някоя известна май марка: Гамалукс, но много ми харесва! Газовите котлони се запалват сами с пускането и после може да се регулира силата. Фурната е доста дълбока, по-голяма от на старата ми печка, при това с две тавички и вентилатор. Само дето не знам готви ли се с вентилатор, или е за след това Embarassed Ами не съм имала такова чудо newsm78. Малкото котлонче има червена точка и е бързозагряващо. Капакът е стъклен.Черна на цвят. Абе, много ми е хубава! Ред е на бойлера да го сменя, ама....
Фло, аз пък днес свърших толкова много работа до обяд, че цял следобяд заслужено почивах Joy От снощи имам ориз с пилешко \има и за тази вечер\ , а за обяд пържих кюфтета и картофки във фритюрника, че нали посрещах гости. Останаха 6-7 и утре ще направя една кюфтяна манджичка със сосче.Видях си и Криско. Много е пораснал за месец-два, май толкова не съм го виждала \освен по скайп\. Само Галена я нямаше, но тя днес е на екскурзия до Рилския манастир. Ама и те едно време улучиха! Обаче след Дупница не било валяло, а на манастира дори слънце пекнало. Тази вечер са в Самоков.
 Отивам да затопля ориза на новата фурна!

# 235
Привет девойки!
Да честитя на Римар събитието. Да ви е живо , здраво и щастливо детенцето и всички вие които сте около него Hug
Танитка,какво страхотно тържество сте си спретнали, направо искрено ви завиждам за бодроста и непресъхващата енергия Hug
Честит първи сняг.
Ние тази нощ официално преминаваме на зимен час, ще си поспим утре още един час повече, затова пък слънцето пече яко днес Mr. Green И добре че беше така.
Щерката горе оправя гардеробите на децата, пълни торби за даване, прехвърля от един на друг, таткото си е легнал да почине,, децата всеки на компа си, а аз минавам край кухнята и изведнъж чувам подозрителен шум ,оглеждам се какво може да бъде, защото нищо шумящо не е включено и изведнъж виждам се лее вода не, ами река.Един крясък и всички се строиха с кофи, парцали и т.н.А и веднага тока изгасна.какво се оказа.
Под мивката има кран за уреда за прочистене вода, кран за съдомиялната , кран за чешмата и ел.контакт за съдомиялната.Та зета изтича навън да спре притока на вода и после като се започна едно теглене, миене бърсане, единия от килимите заплува изобщо  разкош. А и днес събота всичко затворено. Добре че се намери допълнително нещо което зетя бързо смени, сега не смея да пусна съдомялната да се изсуши напълно около контактите да не стане друга беля. Ама добре че всички си бяха в къщи, че масово се включиха и се оправихме. Само кръста ми неще  Mr. Green
Викат ме за вечеря, лека вечер мили девойки цшлувки на всички ви без изключение Hug

# 236
  • Финландия
Здравейте, готини баби!
 Е как изпреварихте Скандинавията с този сняг? Тук не е валяло още. Съпруга е в България и е супер изненадан. Ами той тръгна в понеделник с летни обувки и ризи с къси ръкави....Напира да си идвa, ама билета му не може да се презаверява.

Тукашния парламент гласува вдигането на годините за пенсии- на 65, ама няма да е само това(говори се за 68 години). Малко се разочаровах, че си представях как ще си се моткaм половин година из морето в България (на пенсия, де)

Rimar, много е сладко бебенцето. Как го кръстиха?

Аз за настинка знам само едно средство, което работи безотказно при нас- горещ сок от касис- пие се колкото се може по-често. Преди правех coka- сега си купувам от магазина.

# 237
  • София
Viiviia Много се радвам, че се обади. Напоследък си мислех за теб и сестра ти.
Казва се Даниел. Ти си забравила явно, тук още с раждането се именуват, а християнското кръщаване е ритуал. Другия месец става на 2г., вече не е бебе. Е, може да се каже-голямо бебе  Laughing
И тук се мъти за вдигане на възрастта. Гоним европейците, но само за разходите. За доходите-май вървим наобратно.

# 238
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Римарче , честито християнче!
Да е жив и здрав и щастлив Дани!

Фло , да сте живи и здрави и все така влюбени и щастливи!

Яне , честита придобивка. Със здраве да си я ползваш и бойлер да си купиш.

А , сега добър вечер!  bouquet
Тез дни само поствам нещо и изчезвам , та не съм в час баш ,
ма метнах едно око назад.  Grinning
Със закъснения честитя на Фло , ма сега сколасах и разбрах.  Blush
Голям снях в София , големи наводнения в други крайща на БГ... таз година
съсипа съсипаната държава. Ма природа , има да си отмъщава , много е събрала явно.  ooooh!
Тук търсим сянка и течение малко , да подухне нещо като ветрец ,
вие търсите топло , ееее нЕма оправия.  Mr. Green
Лека вечер на всички Ви!  bouquet

# 239
  • София
Римар, честито ви християнче!
Вивила, радвам се да те чета. И аз скоро си мислех за двете със сестра ти.
Янке, официално честита придобивка! Да работи дълго време след изтичане на гаранцията.
И моята печка е Гамалукс, черна. Тя ме оставя, аз нея не. Ще оцениш предимството на черна  печка и вече бяла няма да искаш. Вентилатор нямам, но знам че се ползва при печенето.  Нещата стават по-сочни и вкусни с него. Ще пробваш и ще го разучиш.
Каролин, много неприятна случка. Дано да е топло и по-бързо да изсъхне наводнението. Иначе и ние минаваме на зимно време и ще спим 1 час повече. Нали ни го взеха през март  Wink
Светалчо, за кашлица и настинка  аз давах каквото е предписала ЛЛ. С бабини илачи не се получаваше - мъчех я да пие разни отвари, но болестта не минаваше. Може би са спомагателно средство към лекарството. Ани не обичаше сиропи,  та карахме на таблетки мукосолван,  либексин и бронхо/нещо си. Таблетките ги лапаше като бонбони.
Жабката, наистина природата има да отмъщава много. Но става на гърба на обикновенните хора. Виновните си го местят в другия крачол, тях бедствия не ги ловят.

Общи условия

Активация на акаунт