КГБ = Клуб на Готините Баби - 150.

• 70 822
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София

ВЕЧЕРЕН ПОЗДРАВ...От сега, та до април ще е така... Simple Smile

Хоп троп пак съм с вас. ММ вече ме взе на подбив. Казва ми: Ей, ще се срастнеш с този компютър...Дали пък не ревнува... newsm78 Едва ли.
СЪСЕДКЕ АЙША, днес се мотаех по терасата и изведнъж ми се стори, че те виждам. И точно да се провикна, видях, че съм се припознала....От кога не сме се срещали? Вече ще започнем да халюцинираме.
ЖАБКЕ, благодаря за пожеланията. Ако ти е много жега, ела си при нас... Или послушай Адамо Simple Smile
ВИВИА, хайде в нещо и ние да изпреварим Скандинавията hahaha А за пенсионирането, както вървят нещата, ще се работи до памперси...Преди 3 години, аз затворих тази страница-приключих с работата ( за една седмица ) и отворих нова-пенсионирах се. Е, сега пак работя, но важното е, че винаги мога да кажа Баста и да спра. Само здраве да е!
КАРИ, миличка, ужасно неприятно е, но го погледнете от веселата страна. Що са години напред, все по вода да ви върви. На теб нали ти предлагаха водни процедури? Ами какво чакаш? Сядай на сред кухнята и си се плацикай. Да не иде зян водата... hahaha
ЯНЧЕ, ние като че сме се наговорили. Менюто ни еднакво. От утре кафето ще ни го правиш на новата печка, нали? Сядай да я разучаваш. Simple Smile
ММ ми казва, че съм като ловец на пусия. Дремя пред Лапчо и само чакам да се появят нови постове и се втурвам да ги коментирам. Патология...
БОРЯНА, къде си, миличка? Има ли сняг при теб?
МАРИЯ РА, още ли си в София? Няма ли да се срещнем?
ДОБИ, ние все още чакаме да ни разкажеш за екскурзията до Париж, чакаме и снимки smile3509
Хайде да завършвам, че днес сигурно ви омръзна от мен. Стига с тази Фло, беше казал съпругът на Светълчо. Ами прав е човекът Joy
Лека нощ, красавици.  sleepuu

# 241
  • София
Фло, не съм минавала покрай вас. Днес с авт. 88  до Младост и обратно - това ми беше разходката в локвите. Слеедобяд с Пламен слагахме килимите, вдигахме мебели. Той сега е на традиионното коч-парти. А аз имам своето време -сама, на тихо. Но защо ли го имам ....

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 22:17 от Aisha

# 242
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Благодаря ви за всички съвети, дружки мили мои.

Днес беше тежък ден, утре ще ви разказвам, че на малкия човек му се приспало, така каза токущо откъм гърба ми (щото се е качил там и ме е яхнал). Сега като си легнем, два часа ще ме разиграва, ама нейсе...
Лека нощ на вас, на нас - дано да е спокойна и по-малко да кашля...

# 243
  • София
      Янче,супер ти е печката,да знаеш! Тази марка се произвежда като съпътстващо производство на турските военни заводи.За цената си е модерна и здрава.За вентилатора на фурната -продължава да работи след изключването на фурната,до като изстине.Да не се чудиш.
      Римар,честито кръщене на Даниел.Да го закриля ангелчето и да му помага в живота!
      Вивиа,както е тръгнало ,освен със снега може да ви изпреварим и с възрастта за пенсия.На нашите политици им харесва да работим до гроба и осигуровките да влизат в хазната.Сега мътят нови правила.
      Кари,много неприятно нещо ви се е случило.Ел. контактите трябва да са по-високо от крановете.И дори да е така,ги обвийте с изолационна лента.Водата във водопр.мрежа е под налягане и при пробив може да ги облее .
      Още не ми се ляга.Вечер се ококорвам,хванала ме е дъртозата.

# 244
Топъл привет и от мен!
Много съм неорганизирана – исках да изчета всичко и тогава да пиша, е да ама то времето си минава, а аз само прелетях през темата и даже не се обадих  Blush

Първо благодарности на Жабка за юбилейната тема, още много по 150 напред   bouquet

Честит Боян на Мария, да расте здраво детенце и много да ви радва!

На диетуващите – спорна диета и много минуси /90-дневната явно е и моята диета, или инат имам достатъчно, но няма да се хваля, чак когато се почувствам силно удовлетворена. И днес да знаете съм много крива – щот` ми е водният ден/

Борянка виц е споделила – много ми хареса, и сега дилема – диета или без диета?

На боледуващите – бързо оздравяване и по-малко болежки /доста рецепти с народни илачи сте споделили, записвате ли ги в лечебната страничка, че не се сещам на момента да копирам, а като му потрябва на човек, преравям, преравям и все не намирам/

На Светълчо – искрени съболезнования и приятелска прегръдка  Hug

Шпунц, на теб много сили и кураж, изпращам ти положителните си мисли и стиснати палчета  Hug

Римар си има християнче вече, честито да е!

Айша, още ли катерите до 12 етаж, но пък е гимнастика страхотна.

Честити да са отминалите празници в дома на Луси и фло – здраве и дълголетие!   bouquet

На Янчето новата печка да служи дълги години! Анжелка оздравя ли вече?

На Арита, Танита и Дидимити завидях за срещата, аз пак съм отървала  Embarassed

Светълчо, описала си прекрасна зимна картина, аз поне не съм виждала да съществуват тези дръвчета.
А райска ябълка обичам много, често купувам от пазара. И друго обичам, Танита го е споменала на празника им – финап, до преди няколко години обаче дори не знаех за съществуването му.

Скрит текст:
За Париж какво да ви разкажа - успях набързо да спретна това пътуване, с всичките му резервации и билети. Доволна съм, че умерих хотел на изгодна цена в самия център на Париж. Това ни даваше възможност да се разхождаме от сутрин до късно вечерта, без да сме зависими от транспорт /не че не бяхме изморени още от следобеда/
Париж ни посрещна с много приятно време - първите дни слънчево, топло, през следващите с леки превалявания, но това не ни уплаши
Като стъпили за първи път там естествено не пропуснахме Айфеловата кула /качихче се на най-горното ниво, от там невероятна гледка - във всички посоки Париж като на длан; а вечер окъпана от светлина/, Лувъра – огромен, за да го обходиш са ти нужни няколко дни, наблегнахме на египетската и гръцката археология, крилото с декоративно изкуство, и естествено не пропуснахме шедьовъра на Леонардо да Винчи – Мона Лиза, Домът на инвалидите /комплекс от музеи и паметници на военната история на Франция, построен от Луи XIV, за да подслони войните-ветерани, които са му служили в походите/, площад Конкорд с египетския обелиск, Триумфалната арка,  катедралите Сакре Кьор, Парижката Света Богородица, разходка с корабче по Сена, стигнахме до репликата на статуята на свободата, потопихме се в атмосферата на Шанз-Елизе, почивахме в градините на Тюйлери, Люксембурските градини, разхождахме се из уличките на Латинския квартал, на Монмартр, Маре, пихме кафе в уютни кафененца, влюбих се във френската музика /досега не я харесвах особено/, единия ден беше изцяло посветен на двореца /бивша резиденция на френските крале/ и градините във Версай....
Хората спокойни, ведри, усмихнати, установихме, че и много отзивчиви /имаме няколко случки, които радват душата/, хора със стил, със самочувствие...
И прекрасно се разбирахме на английски /аз имах сбърканата представа, че там не говорят английски/
Впечатли ме оживеният трафик, на пръв поглед изглежда много хаотичен... миенето на улиците всяка вечер, подземните паркинги, едни ей-такива дребни нещица...
Качих и снимки, който му се разглежда, тук
До тук стигам с четенето и писането, имам още да чета. От една страна е добре, ще имам приятно занимание, от друга е кофти, че пропускам момента на разни събития.

Днес вече официално сме на климатик. И от къщи навън не съм излизала – ами то един дъжд, от снощи вали, и вятър – вее, фучи, само белите мечки липсват А като си представя, че в началото на седмицата бяхме на Камчия, че и слънчеви бани правихме...
Който иска да види морето в последните слънчеви дни.

Всичко това го съчинявам цял следобед  Mr. Green
Вече с чиста съвест мога да ви пожелая лека  нощ и сладки сънища!

# 245
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Честит празник на всички именници!
Живи и здрави и щастливи!
Хубав празник!

# 246
Най-после и аз да седна пред Лапчо! Laughing
Цял ден около печката, около масата, добре че поне съдове не мия! hahaha

Честит Димитровден на Фурийка, на Дидия, на Митковците на Роси, на Диди и на всички, които празнуват днес! Да сте живи и здрави и Св.Димитър да ви закриля! newsm10

Дидимити, за твоето Мите, мир на душата му! Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Столичанки, честит ви първи сняг, честита ви Баба Зима! Да не е много люта и бързо да се изнизва, нали не ми е любим сезон! thumbsup

Светалчо, дано сте намерили точното лекарство и бързо оздравяване на внучето!  newsm10

Кари, голямо премеждие сте изкарали! Дано утре да пишеш, че си по- и по- и по-добре! newsm10

Жабче, на теб и Кари направо ви завиждам за топлото време, лятото ми е  лю-би-мо! Flowers Sunflower sun

Римарче, честито ви християнче! Да ви е жив и здрав и късметлия Дани! thumbsup

Янушка, честита ти печка, с кеф да приготвяш вкусотийки на нея! Heart Eyes Hug

Фло, не обичам зимата, но с Адамо ме върна в "моминските ми години"! Heart Eyes Hug

Доби, Доби, да знаеш как ти завиждам за екскурзиите! Да си жива и здрава и на нови места да ходиш, а защо не и да повтаряш! thumbsup
Аз пък сега време имам, но пари нямам! Да им плюя на демокрацията! #2gunfire

Днес рано-рано в най-големия дъжд дойдоха близнаците. Сами, че майка им е на работа от 8 часа.
Как не ги молих, как не ги увещавах да не идват, че вали, че аз ще отида у тях- не и не!
Багажа им бил готов от вчера, спирката близо....... няма отказване! Mr. Green
Пристигнаха вир-водичка, но ухилени до ушите! Дори резервните дрехи които си носеха бяха мокри, защото сака в който ги бяха сложили е от плат!
Намятахме всичко по радиатори и сушилник, облякоха дрехи от Бори и бяха тип-топ! Добре че ДС от вчера пали парното, хем е топло, хем и якетата и дънките им изсъхнаха бързо! Laughing
Дано не се разболеят! Praynig
Днес трябваше да съм цял ден на празник с много гости от други градове в Тракийския дом на града ни, но като видях какво е времето и не отидох. Добре че съм се отказала, цял ден дъжда не спря!
Снощи сготвих пиле с картофи и мляко с ориз, да има за днес, че Танчето ще липсва, обаче никой не ми погледна "манджите", скоро били яли у тях и не искат!
Носеха месо за шишчета, това им се ядяло на децата, изпратих ги да купят три пакета бисквити и нишесте каквото си изберат, че аз имах два вида- шоколад и ягода, но и него не одобриха, купиха "малина", та направих бисквитена торта.
Докато тя си "отпочива" с дядо си приготвиха и изпекоха шишчетата на двора, аз изпържих огромно количество картофи "на тиган", нали съм си вдигнала фритюрника на тавана! Laughing
За вечеря менюто същото, обаче въобще не споменаха, че на обяд са яли същото......... явно дядо Стефчо ще яде през седмицата пиле с картофи и мляко с ориз "до изчерпване на количеството"! #Crazy
Живи и здрави да са всички деца, с тях е весело, забавно, мило и приятно! Joy

Лека нощ, че утре, т.е. днес, менюто мене чака! tooth

# 247
  • София
Добутро! Петелът, някъде из дворове наоколо ме разбуди рано-рано. И се чудя къде ли е тоз петел, тук на пъпа на София.  newsm78  Досега не съм го чувала... Дали не са го взели да му теглят ножа?

ЧЕСТИТ ДИМИТРОВДЕН! ЧЕСТИТО НА ФУРИ,НА ДИДИЯ, НА МИТЕТАТА НА ЛУСИ! ЗДРАВЕ, ЗДРАВЕ И ПАК ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ! ОСТАНАЛОТО - КОЙ, КАКВОТО СИ ГО ПОЖЕЛАЕ!

Скрит текст:
Светиите на Църквата са от различни народности, на различни възрасти, имали са различни професии и умения. Свети Димитър Солунски, когото честваме днес, е бил военен и грък по произход.

Той е грък, но е светец на целия свят! Така, както всички азиатски, африкански, европейски или американски светци са свети хора за целия свят – когато ги споменават православните в тяхната родина, ги споменава и целият православен свят. А това ни напомня да се обичаме един друг, независимо от етноса, от езика, от цвета на кожата или от обичаите, с които сме израснали, защото Божието царство е от светците на целия свят. Да търсим това, който ни обединява, без значение, че се различаваме един от друг.

Свети Димитър е роден по време на едно от най-яростните гонения против Църквата. Неговите родители тайно се кръстили в християнската вяра, в дома си имали икона, имали кандило и палели тамян. Родителите на светеца дълго време нямали деца и ето, той дошъл като Божи дар в отговор на техните молитви. Радостта за новородения им син била голяма, но и те като християни знаели, че раждането е дар за вечността. Какъвто и да е животът ни днес, той е само стъпка към Божието царство.

Още от малък той се молел пред иконите на Господа и на Божията майка, у дома са му говорили за истините на православната вяра. Слушал е за въплъщението на Господа, за Пресветата Богородица и светците, и поучавайки се от техния благодатен пример, св. Димитър разбрал огромната разлика между иконата и идолите. Иконата е небесен прозорец към Божието царство. А идолът е само една фалшива реалност, една мистификация на божественото, една духовна подмяна.

Димитър приел свето Кръщение тайно, в дома на родителите си. Животът му още от ранната му младост ни показва, че, за разлика от много млади хора днес, които са родени в християнски семейства и са кръстени, той не просто започва живота си като православен, но и продължава да бъде такъв в своето ежедневие. Църковният живот е без паузи. Той е едно непрекъснато и напрегнато търсене, пълен с издигания и падания, заради които не трябва да дезертираш, а да се изправиш и да продължиш.

Св. Димитър бил военен и се издигнал до поста римски проконсул, управител на Солун. Но заедно с изпълнението на военните дела, младият Димитър се държал като един нов апостол Павел, като християнски проповедник сред хората в Крепостта. Ако днес видим такъв военен, мнозина ще възкликнат: „Той генерал ли е или духовник?!“. Но нашият великомъченик Димитър точно това направил: той превишил военните си задължения, защото се чувствал отговорен за спасението на хората. Неговият пример ни разкрива как всеки от нас – и лекарят, и полицаят, и политикът, и артистът или работникът, всички ние сме призвани преди всичко да бъдем добри християни и едва след това добри професионалисти или хора, които се радват на обществен престиж; истинският християнин е и социална личност.

Когато разбрал, че делата му са стигнали до ушите на този, който го е издигнал във военния чин, младият Димитър се приготвил за мъки. Не се уплашил. Не дезертирал; не избягал извън границите на империята, а раздал имуществото си и започнал да се готви за мъченичество чрез пост и молитви. Когато императорът дошъл и го попитал дали е християнин, той не излъгал, а си признал.

И в тъмницата този млад мъж, който бил без дълъг житейски опит и търпение, не се уплашил, а отправял към Господа молитвени думи от Псалтира, които знаел наизуст.

Свети Димитър бил прободен от императорските войници, докато се молел в тъмницата… Те оставили тялото му непогребано, но през нощта тайно дошли християни и го погребали.

Луп, верният слуга на св. Димитър, присъствал на неговото мъченичество и взел пръстена и дрехата му, напоена с кръвта му, с които в последствие били извършени много чудеса. Щом обаче новината за чудесата достигнала до императора, той заповядал Луп да бъде обезглавен.

Но споменът за светеца не е угаснал и до днес, а светите му мощи и чудесата, свързани с тях, са прославяни навсякъде по света. Името на светеца носят и мъже, и жени, и то продължава да вдъхновява и да дава духовна смелост, да напътства към отговорна младост, към автентичен православен живот.

Днес честваме паметта на един младеж, който нито е живял, нито е умрял напразно. Историята на мъченичеството в Църквата е записана с кръвта на много млади мъже и жени, които са знаели как да умират, за да бъдат живи! Амин!

Танита, ами днес си почивай от готвене и се забавлявай с младежите!

Дидимити, вечна памет на твоето Мити!

Кари, голямо премеждие наистина, но добре, че не ди била сама! Лекувай кръста!

Доби, много хубави сснимки, разгледах ги! А разказа ти за французите ме впечатли. Все съм чувала, че са много студен народ.

Светле, милият сладур май е живнал малко щом ти се катери по главата! Д, дано!

Фло, ти си отличничка! Кати вече напредва и с твоя помощ, ама и Елиа си я захванала - леле, мале. Аз не мога а се похваля с моето обучение. Нашият ми казва, че госпожата казва - децата вкъщи да си почиват, достатъчно им е в училище.  Joy  А по отношение на ревността на ТМ към компа, днес прочетох това във фейса: Мъжът ми ревнува от компютъра, а от прахосмукачката и ютията - не. Да се чудиш!  hahaha

Е, Жабче днес си се разписала два пъти - не може а бъде! Завиждам за топлото, при нас нали разбра какъв студ налегна.

Вивия, добре си се завърнала при нас! Тъкмо онзи ден питах за теб! Драго ми е да те чета!

Мери, колко му е да се присъединим! Но, в този сняг... Дано да спре да вали!

Янче, още веднъж честита печка! Всичко, което печеш на реотани става и с вентилатор. ори по-хубаво! Ще разучиш по проспекта и ще пробваш.

Чакам си кафето от теб и музиката от Фури!

# 248
  • в малка спретната къщурка
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК,НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ И МОИ АДАШИ !
Благодаря на всички ранобудни,които са ме поздравили-Жабка,Танита,Марина Hug Hug Hug
Сега ще опитам да почерпя,но дали ще се получи newsm78

Заповядайте,място ще има за всички.
Тръгваме за село,внимание ще ви обърна след обяд.
Приятен ден!

[/b]

# 249
Добро утро, момичета!
Лееле, много вкусотии сте сложили на масата.То да не му се яде на човек, ще му се прияде.
Танита, интересна печена тиква си качила.Аз напоследък все пека тиква и ябълки. Диди, Фло, страхотни идеи сте дали за руло.
Светалчо,направили сме си сок от половин буркан лук и толкова количество мед.Помага за кашлица и за укрепване на организма.
Римарче, честито ви християнче.
Янче, честита печка.
Кари, и аз преди лягане нагласих времето на часовника. ММ преди час се размърда и закуси и тъй като забравих за смяната на часа се почудих, че се е разбързал, пък той си е по старото време.
В нашия край много дъжд валя.В събота рано излезнахме да варим ракия.На село имаме паток и отидохме първо него да вземем.. Едва намерихме улица да влезнем с колата до къщата.По улиците водата носеше тикви( предимно хората ги нареждат пред къщите за продажба).
На казана бяхме като разбрахме за наводнението в града.
Ние живеем по- нависоко и водата не стигна до нас.На село къщата ни е до река и ако излезе водата ще ни наводни.Добре, че дъждът спря.
Сварихме 90л. медена ракия,ММ е много доволен. Hug Hug

# 250
  • София
Честит празник на всички именници!
Честито на Фурийка, на Дидия, на именниците на Луси и на всички нас!

# 251
  • София
Добро утре от снежна София!
Ето, днес кафето е от мен. Simple Smile

Пийвайте, докато е топличко. Сладко да ви е ( Светълчо-от сериалите... Simple Smile)
Ще се включа по-късно wavey

# 252
  • Кубрат/ Пишурка
 Добро утро и от мен! Първо кафето, че музиката вече е на лице:

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ! ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И С ГОРДОСТ ДА СИ НОСИТЕ ИМЕТО!

дидимити, мир на душата му на твоя Митко Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

И при нас дойде вчера зимата - бяло и красиво, ама да го гледаш от прозореца bowuu И стууууд!
Кремче, да донесеш медена ракийка като идваш в Разград hahaha

ПП. Фло, изпревари ме, докато чета всичко и се намотам Joy Но няма да редактирам.

# 253
                 Ей,най-сетне мамата ме пусна! Laughing
                 Благодаря за поздравите към мен!Да почерпя за мое здраве и за всички да сме живи и здрави!

Честит имен ден на всички,които празнуват днес!Здраве,късмет и успех на вас и вашите семейста!

Янче,честита нова печка и със здраве да си я ползваш! Вентилаторът се използва при печене на тестени изделия.Аз го ползвам само за питки и сладкиши!Изпича се равномерно и издънки няма.За ястия не е много удачно,само за печени меса става по-добре.
                  Слънчо се опитва да изгрее и се надявам да стопи снега! Laughing
                  Фло,и аз се оглеждам за срещичка,но нямааааа!Смях се от сърце на съмветите дето ги даваш на Кари - права си - да не иде водата зян! Laughing
                  Доби,чудесна екскурзийка и много сте готини с дъщеричката!
                  Танче,не се сърди на близнаците нали ще си имаш помощници в КПП-то!
                  Приятен и усмихнат ден,че КПП-то ме зове.Ще пробвам една руска рецепта и май ще се повъртя повече из кухнята!

# 254
Честит имен ден на Дидия и Фурийка и на всички празнуващи....Роси Hug Hug
Янче... Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт