Какво не се яде по време на бременност???

  • 58 628
  • 103
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 390
Аз знам, че не може:
-сурова риба, суши с такава
-рохки яйца
-недопечено месо
-меки сирена, ако са от непастьоризирано мляко или не е уточнено от какво точно
-миди
-черен дроб
-непастьоризирано прясно мляко
-немити плодове и зеленчуци, особено такива, които са били близко до земята (марули, ягоди)
-пушена риба/меса

# 61
  • Драгоман
  • Мнения: 1 219
 А защо не може миди? Ако са добре сварени какъв е проблема?

# 62
  • Мнения: 20
Аз хапвах абсолютно всичко, каквото ми се приядеше. Какво може и не може за мен са небивалици. Всичко в умерени количества не може да навреди на плода. Аз наблягах на витамините и ни едно хапче не изпих за 9-те месеца. И черен дроб ядох, ягоди ядох всеки ден сега пролетта, марули също. По-добре като ти се прияде нещо да си го набавиш, отколкото да си мислиш за него и колко е вредно. Важното е храната да е хубава, да не е junk food.

# 63
  • Мнения: 2 289
Аз що ягоди изядох....Витамини не пия, няма и да започвам. Плодове и зеленчуци колкото искаш.

Миди може, що да не може ако са сварени...просто са много силен алерген, и може да ти стане лошо, или да се натровиш ако не им знаеш произхода. Аз си хапвам умерено морски деликатеси, не мисля да се лишавам. Пушената риба я избягвам, но пушени меса си ям...

# 64
  • Мнения: 390
Знам, че мидите често са от замърсени води и няма начин да бъдат измити, освен това те самите са "филтър" на нечистотиите от морето. Та така Simple Smile

Относно алергените, не вярвам, че не трябва да се ядат, освен ако самата бременна няма алергия към тях.

# 65
  • Драгоман
  • Мнения: 1 219
 Аз пък все си мисля, че като се измият хубаво и се вари продължително време се убиват всякакви бактерии и миркоорганизми! То щом токсоплазмозата се убива с термичната обработка смятай  Wink Както и да е. Само веднъж съм яла миди през бременността и те бяха сварени ( засега нищо ми няма нито на мен, нито на бебето и дано си остане така)

# 66
  • Мнения: 5 336
За алергените четох, че ако бременната няма алергия няма проблем да си хапва. За мидите не знам, но за другите морски дарове (калмари, скариди) може стига да са добре приготвени. Някъде четох, че не всички риби може, например акула не трябвало, но сега не мога да го намеря.
Иначе аз попаднах на информация за един куп храни които са полезни и всички ги ядем доста, че в големи количества предизвикват контракции, затова както с всичко друго, така и с храната - с мярка  Peace

# 67
  • Мнения: 329
Здравейте Simple Smile
Бременна съм в 13 г.с и гледам да се храня по принцип здравословно и да избягам много вредните храни, както и забранените. Но като на всеки човек и на мен понякога много ми се хапват от тези неща.
До сега се въздържах, но днеска много, много ми се ядеше шпеков салам и хапнах 3-4 парченце. Също така имам един любим сандвич с пълнозърнест хляб и пуешко месо, който рядко хапвам, но все пак в месеца 1 път си го позволям. Смятате ли, че това малко количество може да навреди на бебчо/Недай се Боже/ или не е толкова вредно, когато е умерено. Днеска след като си хапнах саламчето и се почувствах ужасно гузна......... Моля кажете си мнението Sad Simple Smile

# 68
  • Мнения: 2 289
Аз честно казано ям салам, ям суджук, ям филе....не всеки ден разбира се
Не смятам, че 3-4 парченца ще ти навредят

# 69
  • Мнения: 329
Надявам се да е така. Но, както винаги прочетох доста крайни мнения....... че едва ли не едно парченце може да е фатално и се психясах Grinning. Въздържам се, но винаги съм обичала салами, луканки, пушени меса и сега ми е малко трудно да не хапвам въобще и ето, че се изкуших Grinning

# 70
  • Мнения: 2 289
Едно от нещата, които са най-вредни са крайните мнения по форумите. Слушай тялото си. Аз също бе ям както преди, кайма не опитвам вече, саламите и филетата и луканките супер рядко, сладкото ми причинява позиви...тялото ти показва кое е добре и кое не.

# 71
  • Пловдив
  • Мнения: 2 137
Съгласна съм с Happy days
Аз например над 4 години работех в цех за колбаси и ежедневно съм яла луканки и пушени меса.  Когато забременях вече не работех на това място, но не съм спряла да харесвам колбасите и да ям колбаси. Четох всякакви глупости, че не бива да се яде зеле, че не бива да се ядат марули, че магданоза предизвиква контракции ... едва ли не само варени картофи трябва да ям... Айде моля... Имам прекрасно момиченце без никакви проблеми беше бременността, без хранителни добавки и дори без любимия на АГ магнезии. Детето ми е здраво и доносено /дори се роди 8 дни след термин/, родено по естествен начин. Вманиачаването по време на бременност, а и при отглеждането на бебе по-късно с нищо не е полезно.

# 72
  • Драгоман
  • Мнения: 1 219
Колбасите не са опасни, стига да не са сурови, заради опасност от токсоплазмоза - доколкото знам такива суровосушени са само суджук, луканка, сушеница. Шпека си е варен и няма никакъв проблем с него, както и с кренвирши, наденица, шунка. А марули, зеле моркови и всичко, което има досег с почвата, трябва да семие мн хубаво, а ни да не се яде, това са чисти глупости, та нали в тези зеленчуци има толкова много витамини!

# 73
  • Мнения: 329
Да на мен лекарката ми каза без суровопушени меса и без месо алангле, точно заради токсоплазмозата. А аз обичам всякакви такива меса , луканки, сушеници, суджици и доста ми е трудно да не си кусам като гледам другите как си хапват Grinning Взимала съм си, когато много вече ми се дояде по 2-3 парченца и се спирам, но шпекът и аз прочетох, че е варен, така че дано да няма риск от токсоплазмоза. На мен такова изследване за токсоплазмоза до сега не са ми правили Simple Smile

# 74
  • Мнения: 198
Всичко си ям като преди - и яйца и месо и морски дарове без миди - естествено обработени добре. Месо алангле и рохки или сурови яйца никога не съм обичала. Ям си и зеле, даже точно напоследък ми се хапва повече на салатка. Ям и колбаси - главно пастърма, луканка, бекон, някоя и друга шунка. Старая се да ги купувам от някакви по-доказани източници, уж био - еко, но като цяло си имам едно наум. Старая се по-рядко да ги хапвам сурови и повече гледам да ги мятам на тиганче.
Сирена и млечни също си хапвам - основно пармезан, ементал, нашите си овче сирене и кашкавал, прясно мляко то какво му е и млякото и аз не знам, кисело мляко ям нарочно, че е добре. Плодове и зеленчуци мия много добре, вече по заведенията какво правят няма как да контролирам. Правя каквото ми е възможно да не се подлагам на излишни рискове.

Общи условия

Активация на акаунт