Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 58

• 34 394
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Не мога да се оправя с този  MyFitnessPal. С англ, съм голям индианец, нещо друго да ми препоръчате?

# 121
Меги, не мога да ти помогна за Пума. Никога през живота си не съм купувала техни продукти. Бързо да оздравяваш!

Ягодка, пия зелен и бял чай всеки ден. Не смятам, че водят до каквато и да е друга положителна промяна, освен да хидратират.

Хоп, в какво се изразяват спешните ти мерки за увеличаване на калорийния прием? Киселото мляко ли?

# 122
Меги чете ли инструкцията за ползване на МФП? http://fitnesinstruktor.com/instrukcia-myfitnesspal/ Прочети я, Руми добре ги е обяснила нещата, нагледно, после търсенето на храна е лесно, има и доста неща на бг, на мен рядко ми се е налагало да търся нещо на английски. Ако все пак се наложи ползвай гугъл преводача. Но не забравяй да си сложиш твоите мерки в настройките. Ако имаш нужда от помощ пиши на лс  Hug

# 123
Хоп, ядки включи, знаеш ли колко бързо ще ги вдигнеш калориите  Grinning

# 124
Записвам се с три дни почивка  Blush и лоша храна на всичкото отгоре  Grinning някак ми беше умряла мотивацията, но само докато тялото ми отново не се възпротиви шумно и болезнено,че не иска да му давам боклуци, свикнало на качествена истинска храна. Съжалих си стомаха и организма като цяло, затова от утре пак в редиците на здравите щастливи хора.

Четох по диагонал, съжалявам ако пропускам някой с важни споделяния.
TDI страхотна, Аник, уникален мускулест и все пак изваян женствен гръб, браво и на двете за постигнатите резултати!   bouquet
Би, да ти е жива и здрава рожденичката сладка !  Hug

# 125
И никой не е обесил дума против Спайдърите,  аз съм в темата година и половина и не е споменаван изобщо Милко. А половината момичета са на ВМ НВХ хранене и никой не ги хока,  а напротив. И това ми напомня за една статия на Юли,  която ТДИ знае, хахахха.

люба, няма да се караме  Peace просто ти беше написала в цитата ми на предната страница, че основоположниците на ВМ-НВХ са против кардиото ? Направих си извода, че говориш за основоположниците на това хранене в България, тъй като не вярвам да обобщаваш световния опит от 70-те години насам  Sunglasses

Сигурна съм, че човешките организми са различни и различно им влияят видовете хранения, затова някак ми става неприятно когато чета тази тема напоследък, като видя подигравателни реплики по отношение на ВМ-НВХ. Имай предвид, от личното ми мнение и опит: мазнини се топят най-много с ядене на много мазнини. Няма лошо да се хапват въглехидрати, особено "добри" - 100 - 150 гр., ама трябва да се хапват в този случай доста повече калории на ден. А тук девойките редовно пишат за максимум 1600 ккал и тогава въглехидратите идват в повечко  Naughty  После дали ще правиш кардио, дали ще вдигаш, дали ще лежиш - за мен е все тая. Хранителният режим е 90 % от промяната към релефна фигура, а спорта е за тонус, стегнатост и здраве.

# 126
RainDanceMaggie, много благодаря, справих се някак си  Hug, тази Румяна е супер , наистина

# 127
С риск да изляза заядлива, навирайки се между шамарите, аз пък много мразя крайните мнения, отричащи всички останали "мазнини се топят най-много с много мазнини" - ами не за всички важи това "правило"... С това също въобще не мога да се съглася "После дали ще правиш кардио, дали ще вдигаш, дали ще лежиш - за мен е все тая.". Лично познавам хора, които не се хранят никак добре, тренират и все пак имат завидни резултати. В тази посока на мисли, голяма роля играе възрастта примерно.

# 128
Отчитам Боб Kettlebell Sculpted Body. Много по-добре от миналия път. Дори се чудах дали да спра накрая, или да започна още нещо. Разумът ми се обади, та се спрях.  Grinning

Понеже сте засегнали много актуална за мен тема, не мога да не коментирам. Точно благодарение на първия пост на темата НВ-ВМХ (благодарности на Чоколата, страшна е!) си вдигнах въглехидратите без да се чувствам виновна, и се оказа, че не сбърках. Все пак е ниско, а не безвъглехидратна. Много е подвеждащо заглавието на храненето.

Ето цитата от първата страница на НВ-ВМХ, който ми помогна:
Скрит текст:
Ето малко практически насоки за това как да определим колко въглехидрати да консумираме: (източник: http://authoritynutrition.com/how-many-carbs-per-day-to-lose-weight/)
1. 100 - 150 грама/ден: ако човек тренира повече (вдигане на тежести и спринтове) и няма наднормено тегло. Това означава много зеленчуци, умерено плодове плюс малко количество картофи/ориз/овес
2. 50 - 100 грама/ден: ако човек иска да отслабне без усилие, но все още да си позволява повечето видове въглехидрати в достатъчни количества. Означава много зеленчуци, ограничено количество плодове и минимално количество картофи/ориз/овес.
3. 20 - 50 грама/ден: предполага кетоза и е подходящ диапазон за диабетици, хора със силно увреден метаболизъм или просто хора, които не могат да отслабнат с повече въглехидрати. Означава много зеленчуци и малко количество горски плодове (не друг плод).
Болднатото от мен ми е любимото. Heart Eyes

Аз бях намалила въглехидратите доста драстично и ми се отрази на издръжливостта. Сега без проблем тичам 4 поредни дни по 10км и се чувствам отлично. В останалите ходя на бокс, тренирам с пудовка, а йогата престанах да я броя. А преди бях уморена и раздразнена и се чудех как да си нагодя програмата без да съм като парцал цял ден или на спаринга с мен да изметат ринга. Мисля, че 80-100гр са ми ОК. Ще видя по-нататък и ще споделя.  Peace
Остава ми фината настройка на мазнините, но поне влязох в час. Време беше.

Би, чудна ти е госпожицата, да ти е жива и здрава!  bouquet

Ох, докато публикувам сте написали много новоооо...и то точно по моята тема.

# 129
Мога ли да кажа нещо за кардиото като аматьор, който тича средно около 25-30 км седмично - скромно и от сърце. Комбинирам със силови. Основно се храня НВ ВМ, но когато имам идея да бягам повечко наведнъж, хапвам въглехидрати предишната вечер, ако бягам сутрин или ранен следобед, ако бягам вечер.

Мисля, че споровете са излишни - тренировките и храненето са свързани и трябва да са пригодени едни към други  Peace С времето човек се адаптира, а всички знаем, че адаптацията е в основата на еволюцията  Wink

За мен НВ ВМ работи перфектно и това е начинът ми на хранене през последните години. Не мисля да превключвам. Говоря за цялата картина, не за детайл от нея - ризбирай няколко дни от месеца с повече въглехидрати

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 22:22 от Like_Smoke

# 130
  • някъде в орбита...
Merry, мерси, ще пробвам рецептата   bouquet И сигурно ще си направя и истински спагети също  Blush

greendream, всички тук говорят в повечето случаи от личен опит, а в останалите цитират утвърдени имена.
От личен опит, ВМ-НВХ работеше в началото, но ми причини проблеми дето влача с години и ще влача до живот. А за липсата на енергия и другите странични ефекти ферман мога да напиша.
На теб обаче щом ти помага и ти се отразява добре - евала, продължавай все така Wink

# 131
Аз също говоря от личен опит. За мен режим с ниски количества въглехидрати не може да ми се отрази добре. Просто различен организъм, различни нужни, различен начин на живот, години, ген и т.н. и т.н. съществуват множество фактори. Това не означава,че го отричам и го омаловажавам като ефект, напротив, виждам че действа за по-голямата част от хората. Но не мога да разбера това нещо с "моя режим е много по-добър от твоя режим..." както пишеше в една статия на Юли. Винаги съм била толерантна спрямо останалите режими и диети, защото не сме еднакви и ни се отразяват добре различни неща и то в зависимост от състоянието, годините и прочие фактори, които ни влияят. Така че не виждам поводи за спорове или отричане или превъзхваляване на нещо, което на нас ни действа много добре.

# 132
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Би, направо ми усмихна вечерта  Heart Eyes Да ти е жива и здрава госпоИцата, да расте безгрижна и щастлива, с много усмивки и детски смях   bouquet
Скрит текст:
Аз моята я пратих на баба в ранния следобед, за да отида на упражнения, а утре сутрин рано имам консултация и тя остана да спи в тях...ох, абе с две думи липсва ми вече  Rolling Eyes

Анник, гърба ти е убиец! Много ми хареса, много! До сега казвах, че искам ръцете на Фея, корема на Бобчето, сега си намерих и гръб  Mr. Green

Намерих си тетрадката с мерките, нали ви обещах, та на 15-ти март:
талия на пъпа: 90см., в момента: 71
ханш: 108см, сега е 85см.
бедро (под седалищна гънка): 63см тогава., в момента е 51см.
ръце: 30см, сега 24см.

Дано не съм ви досадила вече с моите мерки и теглилки, но туй то... март месец бях около 70кг., ако не се лъжа  Rolling Eyes

И днес много се смях - в университета имаме едни подземия, където са т.нар. лаборатории и се слиза по едн стълби, тавана е скосен, та един колега ме зяпа, зяпа и така си удари главата, че после ми вика "видя ли! да те гледам си ударих главата"  hahaha 
Ох, и ми стана тъжно за повечето млади, с по 10 години са по-млади от мен, обаче на всички им личи МакДоналдс-а.

Вив, аз в ниския ден ям по-малко В от теб. За мен 150гр В. като макронутриент, защото както знаете в 2 филиии хляб от 60гр. има 20грама В. като макронутриент, та за мен 150гр. като макронутриент са много и си ги позволявам само във висок ден.
Юли има един тест с палачинки - пробвайте го и разберете вие кой тип сте. Аз ям ли В. избухвам в залата  Peace  Mr. Green

Междудругото аз НЕ съм от хората, които горят мазнини с мазнини, а се омазняват още повече, при мен М са на санитарния минимум, ако имам и 20гр на ден пак добре и пак говоря като макронутриент  Peace

Прави ми впечатление, без да искам да сегна някого, че повечето на НВ-ВМХ, са всъщност на ВВ-ВМ хранене и се чудят що не им се получават нещата, няма как когато и В и М са високи да има резултат. От друга страна протеина винаги трябва да е висок, поне по 2 на теглото ви. Това го казвам за 3-ти и последен път  Peace

# 133
няма как когато и В и М са високи да има резултат
Всъщност има и зависи именно от гореспоменатите фактори от мен, но няма да влизам в спорове, защото ще разруша цялата теория на системите, който действат... Съжалявам за спама, това беше последно вече.

# 134
  • Stavanger,Norway/ Varna
Добър вечер.

Отчитам с втора тренировка за днес- размазах се със супер серии с пудовка и щанга. Задното бедро ми е на кайма. Предното и то от вчерашните напади, спринтове и тичането под голям наклон. Довърших се с корем и сега съм готова да си пийна винце.

Би честита първа годинка на малката ти прекрасница  Heart Eyes

Маги погледнах ти храната- пак е малко, затова си в застой.

Относно разговора за НВ- ВМ споделям мнението на Люба. Същото важи и за тренировките. Няма еднакви хора, всеки който е достатъчно мотивиран за резултати, ще се постарае да се информира достатъчно и да пригоди даден режим към своите нужди. Крайности не обичам.

Смоук и аз основно тичам и комбинирам с до две силови тренировки за цяло тяло седмично.

Да ми мине маратона и обмислям да се поспра малко с кардиото, само малко....ще понамаля темпото.

Общи условия

Активация на акаунт