Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 58

• 34 312
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Умрях от смях на откъса от "Приятели", винаги мога да ги гледам  Joy Обаче аз не мога да го разбера това бягане пръсти-пета, има ли някакви клипчета или картинки, които да го обясняват по-нагледно?

Ето, виж тук http://www.vibramfivefingers.com/education/barefoot_running_technique.htm От години бягам босоного (пръсти-пета) с ФайвФингърки.

ТиЛи, досега не съм имала проблеми с моята техника за белене на манго, но ще пробвам твоята. Може да ми е по-удобна и на мен.

След малко хващам метрото и отивам на клубна табата.

# 526
Бърз отчет-кръгова със собствено тегло и плио движения, в 4 кръга, отне ми 1 час.
Сега излизаме с дребоса, че навън е лято, за мое щастие. А при вас вали сняг, не обичам студеното време.... Twisted Evil....За тези, които му се радват- приятна снежна събота  Mr. Green
 И днес е мой ред за ваденето на мъдрец  Twisted Evil. Имам час следобяд, утре ми е почивен, а в понеделник ще видим...
Лек ден!

# 527
Привет момичета  Hug Зачетох се в съседна тема и видях нещо много интересно публичкувано от  Aurabel. Как да се научим да правим лицеви. Изгледах видиото и ми хареса. Сайтът като цяло е интересен и ще чета. Споделям с вас и се надявам Aurabel да не ми се обиди за това. Каня я да ни  посети и да пише при нас. Явно има какво да ни каже   bouquet
http://scoobysworkshop.com/zero-to-100-pushups-for-complete-beginners/

И аз изчезвам за тренировка. На всички хубави почивни дни.
Кажете как е положението с дъждовете. Притеснено ми е. Чета цяла сутрин за ужасните бедствия. Как е в Бургас  Praynig

# 528
Вчера бях само на протеини, днес продължавам. Това е за сметка на двата въглехидратни дни, които имах преди това. Почнах да поизчиствам водата  Simple Smile

Това ли е  т.нар. "въглехидратно зареждане"?
Може ли да ми обясните нещо повече за механизма му на действие и резултатите от него.

# 529
  • Stavanger,Norway/ Varna
Вчера бях само на протеини, днес продължавам. Това е за сметка на двата въглехидратни дни, които имах преди това. Почнах да поизчиствам водата  Simple Smile

Това ли е  т.нар. "въглехидратно зареждане"?
Може ли да ми обясните нещо повече за механизма му на действие и резултатите от него.

Пове4е за това може да ти каже ТДИ, знам 4е тя прави в момента такива ротации. Ина4е, да. Имам един или два такива дни в седмицата, последвали от протеинови дни, така хем размърдвам не6тата, хем задоволявам глада си за въглехидрати, който в дните на овулация и преди цикъл е много засилен. Въглехидратите ми са сладки картофи, пове4е плодове (плодове ина4е или не ям или най- много по един на ден), пълнозърнест хляб или варива и семена (елда, ръжени, овесени ядки). Позволявам си и алкохол в такива дни. В дните с въглехидрати намалям мазнините до възможния минимум и гледам да не надви6авам калорийния си прием за деня. Такава ротация помага да се изто4и водата, както и действа добре на психиката, 4е ина4е ние жените отка4аме около 4ервените дни.
Има и друго... Аз, както знам и ТДИ само поддържаме килограми, не целим отслабване. В период на отслабване, бих се придържала към такава ротация максимум два пъти в месеца или само при плато. Но нека и тя се вклЮ4и да каже не6то пове4е.

# 530
Завиждам на Iggy и на Freya за подобрението в гмуркането и в шпагата. Браво thumbsup, и мен ме вълнуват същите постижения, но малко по-натам във времето ще е. Simple Smile)))

Bob4enka, според мен много добре го обобщи, на мен поне ми е много полезно така синтезирано.
В този контекст, сещам се, че малко по-назад писа едно момиче, което искаше да премине към диетично хранене и се канеше да прави варена елда с масло, сирене и маслини. Не видях дали някой отговори, но според мен съставките са ок, но комбинацията - не. Thinking Много мазнини и въглехидрат заедно, а и с обещание за много калории.

От мен: Ден 26 на Руми - по два кръга от двете нива.

# 531
Днес ми е почивен ден, но направих един крос в снега, навлечена с клин и чоропогащник. Изобщо не мога да му свикна на този студ, честит първи сняг на всички, при които има де Simple Smile)) усетих лека МТ на дупето от вчерашната тренировка на Румяна.
Вчера си купих авокадо и се чудя как да го направя, можете ли да ми дадете идеи?

# 532
  • UK
Дилянка, можеш да си направиш дип от авокадо и тахан - намачкваш авокадото, 1-2 суп. л. сусамов тахан, сол, лимон и кимион на вкус и малко вода колкото да стане гладко. Обожавам това нещо и днес даже ще го правя за моите гости.

Нямаше да тренирам днес, но нещо се бях изкривила и отидох да тичам. Отчитам 5,5 км.
Утре ще почивам.

# 533
Ооо, много благодаря за идеята, имам всички подходящи съставки и утре ще го направя, че за днес съм ня печени чушки със сиренце Heart

# 534
Отчет - кардио 3 от БР По график трябваше да правя уоркаут 10, мислех да ги направя и 2-те, но пак не остана време  Tired

Тук от снощи не е спряло да вали, и понеже аз живея в джандема буквално сме наводнени. Излязох с колата и хиляда пъти съжалих за което - огромни наводнения по пътищата от събрала се вода и как не останах някъде по пътя не знам  ooooh! Дано да спре да вали най - сетне  Praynig

# 535
  • Sofia
Днес отчитам БР кардио 1
За авокадото аз се научих от тук как се бели най-лесно - накълцвам вътрешноста с нож и после дълбая - http://www.simplyrecipes.com/recipes/how_to_cut_and_peel_an_avocado/

# 536
Свети, да мине леко ваденето и на твоя мъдрец!

Тяна, ще го погледна този сайт. Благодаря!

Авокадото най го обичам на салата с червен лук, сусамово олио и лимон.

Отчитам зверска табата, от която със сигурност ще имам МТ. На 20-тата минута си казах "Аз бях дотук. Само да довърша тоя комплекс и си тръгвам". На 25-тата минута - същото. И така до края  Laughing

Бях забравила да си взема чиста тениска за смяна след тренировката и къпането. Сега се прибирам по сутиен под якето Crazy

# 537
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Тук от снощи не е спряло да вали, и понеже аз живея в джандема буквално сме наводнени.

Да разбирам, че си в Бургас, обаче къде е това "джандема"?  newsm78  Laughing

Тяна, не е спряло да вали, от снощи е така, за сега канализационната мрежа при нас се справя (в Славейков съм), може би защото не вали силно, нормално вали, но не е спирало вече 24 часа  ooooh!

Бобче, много правилно си го обяснила, само че, моето не е точно зареждане, а си е ротация. Под зареждане аз разбирам да си примерно на НВХ и веднъж на седмицата да имаш 1 ден за зареждане с повече В., ако не се лъжа ти така правиш, нали?
Докато при ротацията интервала е точно определен, например при мен е на 3 дни, или на всеки 3 дни аз имам 1 ден с високи стойности на въглехидратите, следващия ми е най-ниски стойности (ден 1), втория ден ми е РБД (равномерно балансиран), третия ден ми е високовъглехидратен и започвам от начало. Има ротации 11-22-3, 1-2222-3 и т.н.  като цифрите означават дните - съответно 1 е НВ, 2 РБД, 3 ВВ.

Аз днес цял ден бях на лекции, но сутринта успях да си спретна една тренировчица от:
раменна преса, гоблет клек, хип тръст, римска тяга, напади, военна преса, бисепсово сгъване, трицепсово разгъване, планк, ножици, коляно към лакет от лег, като горните с 8кг пудовка Simple Smile Ааа и малко суингове правих, обаче с дишането ми е трудно още.
После в университета правих ходещи напади по коридора, щото не е работа от 10 до 17 да стоиш на едно място  ooooh!  Rolling Eyes

Фея, много благодаря, ще прочета темата и ще се ориентирам дали да си взема и аз  Hug

# 538
ТДИ - Долно Езерово. Между Славейков и Долно Езерово пътя беше наводнен, както и части в центъра около автогара Запад - там ходих днес. А, и моста за Меден Рудник на Трапезица. Извинявам се за оффтопика, но наистина ми е мнго тъжно, че в наши дни пътищата ни са в такова състояние.

# 539
Благодаря за отговорите! Бяхте много изчерпателни  Hug.

Успях да се ориентирам какво имате предвид. Не съм много сигурна дали ще ми се наложи да го пробвам, но във всички случаи ще е добре да го знам. Имам да свалям още към 4 кг максимум. До момента съм свалила 3, но не бързам много и вярвам, че нещата ще се случат постепенно и без много сътресения.

По принцип си следя калориите и се старая да съм на минимум въглехидрати, но имам и дни с повече въглехидрати. Ще излезе, че и аз правя някакви "ротации", но не са планирани Grinning

TDI, bob4enka, ако не ви затруднявам много, бихте ли ми дали едно ваше примерно меню в различните видове дни? Мисля, че така ще се ориентирам по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт