Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 58

• 34 310
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
 Да, разбира се - няма проблем, хем ще разсеем повсеместното разбиране, че ВВХ е ядене на шоколад до дупка  Laughing
Ден 1: закуска - омлет, омлет със зеленчуци, омлет с филе, за предпочитане да не е от пушените, варени яйца със зеленчуци, котидж със зеленчуци (Фея беше дала наскоро много добър пример), извара с кис. мляко разбъркано, или яйца и котидж/извара + зеленчуци, а пък аз днес със ставането се метнах на кюфтетата  Mr. Green
обяд: нетлъсто месо/риба + зеленчуци; следобедна нещо от изброените за закуска; вечеря: нетлъсто месо/риба + зеленчуци. Това е денят и в който евентуааално ще ударя една доза протеин на прах. Но ако кюфтетата са телешки, рибата е лаврак, следобедната е котидж и вечерята е телешки стек, то протеин на прах няма да е необходим Wink

Ден 2: закуска - 2 филии Бонус/Вита с риба тон и зеленчук, с котидж и зеленчук, с намачкани яйца и извара и т.н. общо взето намазани с протеин Simple Smile Овесени ядки с кис. мляко; елда с котидж и филе и т.н.
Обяд: месо/риба със зеленчук; следобедна - като от закуската + плод Wink ; вечеря нетлъсто месо/риба + зеленчук и тук може и чаша винце  Wine Glass

Ден3: закуска: като ден 2; обяд: пиле с ориз, пиле с картофи, муска, телешко със зеленчуци, заешко яхния, заешко с картофи, пуешко, телешко в различни комбинации с бавни В
Следтренировъчно хранене: бърз В - шоколад, мармалад, торта, сладолед  Mr. Green  и т.н. може и 2 плода
вечеря: сега тук може да размените мястото с обяда, но аз от Боб Харпър си знам lean and green (постна и зелена) съответно нетлъсто месо/риба + зеленчук и внимание(!) 2 чаши вино  Laughing  

Ми туй то Simple Smile Като на мен Юли не ми е давал примерно меню, а стойности, които да гоня, аз сама си избирам с какво да се храня - това е моя избор. Аз не ям свинско, или поне не често, не съм почитател, като цяло не обичам тлъсти меса, затова и моят избор на меню е такъв. Аз се стремя мазнините да са ми ниски във всички дни, не само в този с високи въглехидрати Wink

RainDanceMaggie, сериозно ме притесни, дано спре, че там ще ви удави  ooooh!  Praynig  Rolling Eyes

Фея, аз пък много мразя ако си забравя сутиен да си взема 2-ри, защото много се потя явно, сутиена ми е вир вода и точно на гърдите ми мокри докато се прибера - аз живея на отсрещния тротоар на залата, ама пак много ме хваща яд. Хавлия ако си забравя - ще дадат, ама виж сутиен  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 21:34 от TDI

# 541
ТДИ от къде си купуваш телешко месо и кайма? Онзи ден си взех една от спирката на Ботева (има 2 магазина за месо, но не от Йори ли беше, Йоли ли, а от другия, който е по - надолу, до кафето) и имаше вкус на дроб... аз не, че не ям дроб, но искам каймата да е от месо, а не от карантии. Но пък направих кюфтета и не пуснаха изобщо мазнина за разлика от свинските, които плуват в мазнина  Grinning

Благодаря за примерното меню. Аз май правя голяма грешка, че обикновено се храня горе - долу като твоя ден 2.

# 542
TDI, благодаря ти!   bouquet

Стана ми кристално ясно Peace.
Като сравнявам с моето хранене, при мен преобладава  повече варианта на Ден 2 (РБД), но и меню като Ден 1(НВ) няма да ме затрудни много (ще ми липсват само плодовете и хляб "Бонус"). За Ден 3 няма какво да говорим  Grinning - голям купон ще е! Виното предполагам може да се пропусне, че не съм му голям фен.

Последен въпрос:
В моя случай - имам излишни 3-4 кг и се опитвам да тренирам 5 пъти седмично, каква схема в редуването на дните би ме посъветвала да спазвам?

# 543
TDI, в тези ротации, които правиш има много, много логика, то самото тяло си ги иска така нещата. След високо въгл. ден на другия ден не ми минава и през ум за въглехидрати, след 1-2 дни обаче започвам да се оглеждам за нещо въглехидратно и така. Ти на този принцип ли успя да свалиш излишните килограми, това по схема на Юли ли е?

Днес нищо не отчитам, освен събран студ, газене с джип в локви, кал, и каталясване от домакински задължения. Директно се отнасям в леглото.

# 544
  • В полите на Пирин планина
Отчитам Lower fix от 21 days fix. Тези тренировки са точно като за мен и тази програма ще я посмеся с PIYO-то, за да не ми е скучно.

ТДИ, много ми беше интересно примерното ти меню. Аз днес бях по-близо до твоя ден 3  Mr. Green Но обикновено събота или неделя правя палачинки на домочадието / с пълнозърнесто брашно / и обикновено не им устоявам.

Ужасно е това с валежите, дано скоро спре да вали  Praynig

Скрит текст:
А на Предела е паднал половината път близо до Симитли - ще ни оставят откъснати от света, а софиянци - откъснати от Банско  Thinking

# 545
Ах, че чудно време е в България...  Sad

Тук поне днес по обяд спря да вали, че даже и разходка си спретнахме. Нямаше да тренирам, почивен беше, но такава свежест след дъжд и липса на народ в парка пропуска ли се, да не кажа че бях и облечена спортно Wink
Отчитам упражнения на открит фитнес - лицеви, коремни, придърпвания, набирания (опити), една бърза обиколка - бягане, довърших със лицеви, корем и клекове в голямата (20кг.) Тук се сетих за Бобченка  Hug
Иначе сутринта премина в пиршество с палачинки и домашно сладко от печени сливи  Blush
След тренировка скара - мръвка, печени тиквички и салата. Бях обезумяла от глад, почти никога не ми се случва, защото планирам добре.

# 546
  • Stavanger,Norway/ Varna
МенЮ протеинов ден:
закуска- тахан с кесам / омлет/ варени яйца и ядк
обяд- риба/ пиле/ свински пържоли и салата (основно зелении- айсберг/спанак)
следобедна з- котидж с орехи и копър/ варени яйца и котидж/ котидж с каквото ти дойде на ума откъм свеж, хрускав зелен4ук
ве4еря- като обяда, 4есто с броколи на пара

МенЮ във въглехидратен ден:
Закуска- елда/ ръжени/ овесени ядки с мед канела и настъргана ябълка
обяд- ¨зелен4уков гЮве4 със сладки картофи (може с месце, може и без)
слеобедна закуска- 4есто плодова салата с натро6ени какаови зърна и кокос или само плодове (изклЮ4вам бананите- не ги оби4ам много)/ кис. мляко с мед, канела и какао (обожавам)
Ве4еря- тако с дома6ни ръжени тортили/ пил. супа/ мусака/ боб яхния и тн. гарнирани с 4а6а- две винце  Grinning

В останалите дни, се храня балансирано- кесам, котидж, тахан, ядки, много свежи зене4уци, риба (основно тон, съомга и скумрия), яйца, някоя и друга фурма за десерт, до 1 плод на ден. Пия кафета (максимум 2), много зелен 4ай и към 3 л вода.

# 547
Момчетеее кокичетаа влизам само да ви щажа едно дзак и да ви споделя едно мое призведение по случай първия сняг

Скрит текст:

# 548
  • София
Момичета, и аз съм ви много благодарна за споделените менюта!   bouquet

Аз забелязвам за себе си, че приемам доста мазнини без да се усетя (кафето го пия само с мляко, по около 250-300 мл), а понякога кафетата са две...  Whistling Хубаво поне, че сиренето, без което не мога, го замених с извара.

Аз днес се записвам с 3 серии с 5 кг гири за ръце и рамена, 200 коремни преси в различни вариации и повторения и доста висене на лоста в опит за набиране  hahaha Напоследък ме наболява гърба покрай цялото лежане заради крака и днес се сетих за гръбните преси, добре ми дойдоха  Peace

\\\Фъстъчка\\\, браво за произведението! Сама ли го измисли или гледа от някъде?
Фея, чак днес изгледах това клипче, което беше пуснала за бягането на пътеката и различните видове натоварване. Ей така останах  Shocked Разказвай повече ако ще продължиш с този клас, моля  Hug

# 549
Яко се натренирах  Laughing За утре планувам домашни с крос-тренажора и нещо с гирички или ластик.

Скрит текст:
Днес на пъмпа треньорката беше по заместване. За първи път в нашия клуб. Все едно с Бобченка тренирах  Laughing Същата фигура само дето 10-тина години по-възрастна сигурно беше тази и с руса коса. Перфектно тяло. Бобче, ти се оплакваше навремето от пръсците. Твоите са си направо мънички. Тази мадама имаше много големи. Не знам на какво се дължи. Иначе бедра, ръце корем, тесен ханш всичко екстра. На края ме издебна и дойде уж да ми помогне да си прибера щангата и тежестите и ме заговори. Направи ми комплимент и каза, че ме е наблюдавала през цялото време и че е впечатлена колко съм силна  Whistling
Естествено възползвах се и поисках съвети. Каза да продължавам така, но да включа повече кардио. Тя брояла калории от 2000год. и се придържала към 1700. Слабото и място били фъстъченото масло, нутелата и "голд фиш" (това са едни крекерчета с форма на рибки дето си мислех, че само на децата са любими  Laughing) . Веднъж в седмицата си ги позволявала. Буквално избухвала с калориите тогава. Е аз това не го мога. Пробвала съм. Затормозява ме броенето.

ТДИ, много съм ти благодарна   bouquet Ето това е храненето, което ще ми пасне идеално барабар с винцето  Mr. Green. Аз май това правя, но въглените ми са в повече. Сега ще си чета по-често поста ти и ще се старая повече.
Иначе знам със сигурност, че при мен изчистена протеинова, ранна вечеря прави чудеса.И много вода и сън.

Подкрепа за всички, които имат нужда и дано времето се нормализира и спрат тия гадни дъждове. Много ми е притеснено   Sad

# 550
Аз влизам, за да се отчета плахо с около 1.5кг минус, за последната малко повече от седмица  Blush
Не смея да се радвам особено, на първата малка победа, защото още не съм регулирал нищо напълно - нито храненето съм го довела до желания режим, нито тренировките са ми на нужното ниво.
Но поне е допълнителен стимул  Grinning
За момента съм махнала хляба и въобще брашното, почти изцяло. Старая се да изключа захарта, но все още се изкушавам от време на време  Blush

# 551
Само минавам да кажа, че още съм си с мъдреца.  #Cussing out  Twisted Evil Взеха ми пари за снимка и после ми казаха, че те не можели да се наемат да ми го извадят, че корените не били направо, а с голяма извивка. И даже не ми изпратиха снимката на мейла, както обещаха.  #Cussing out  Twisted Evil И все още съм си със зъбобол.....и такааа...в понеделник ме пратиха на по-голям специалист, а аз както нямам застраховка.......казаха ми да пия големи дози болкоуспокояващи и да не се притеснявам... Mr. Green.....луда работа, но каквато такава. Съжалявам за тази ненужна никумо информация.... Mr. Green
Утре ми е почивен.
Лек ден и спорни тренировки!

# 552
Свети, при това положение вероятно ще трябва да идеш на лицево-челюстен хирург. Ако мъдрецът те боли, ще трябва да го извадиш...

На мен неделята ще ми е почивна от тренировки.

Дали вече ви досадих със снимките си на храна? Ако да, ще престана (кажете ми, няма да се обидя). Но ако помагам някому с идеи, ще продължа.

Ето днешната ми вечеря: хумус с лют пипер, стръкове целина, чушки и лилави картофи

П. П. Току-що гледах по новините, че има наводнение и земетресение в Гърция. Как сте, Би? Май още някой живееше там... Кой беше?  Embarassed

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 04:56 от Фея Кръстница

# 553
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Много набързо се включвам преди училище Simple Smile

Бобче, на колко дни въртиш дните и колко от тях са ти РБ?

Лейди Брин, зависи от целите ти. На 3 дни според мен е ОК.

Фея, и аз съм с големи прасци, като обувам слим панталон и прасците направо са си мъка да ги навра, а иначе нагоре всичко ОК.

Свети, в това отношение в БГ все още биваме като че ли...

# 554
Мацкииии аз днес ще се отдам на шопинг и въглени, че искаме с моя плиятел да си провим пица  Simple Smile

приятна неделя

Общи условия

Активация на акаунт