Тренировки в домашни условия и здравословно хранене - Тема 58

  • 34 400
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
  • Мнения: 1 998
Би, да наистина ни е много сходно храненето  Hug - дроба аз го правя след като е накиснат с мляко в тиган с похлупак като слагам малко водичка, а после той самия си пуска сосче и става чуден - без мазнина, но като четох твоя вариант много ми допадна, ще го пробвам  Peace

Лидси, аз на твое място бих извикала фирма да обезпаразити  Rolling Eyes Много гадно така с това мишле, аз нямаше да заспа докато не го заловя. А като се замисля и аз като Би съм ревала, само че за птица, от онези дето ходят по лозята, като бях малка цапнах една такава с пръчка, защото ми ядеше от гроздето, тя пък взе че умря... 3 дни ревах, без майтап  Cry

За ориз - аз много обичам праз с ориз   chef

Днес след лекциите съм планирала долна част + корем  Peace


# 256
  • Мнения: X
Аз пак да питам- някой има ли наблюдения върху тези спрейове, които се пръскат върху повърхността, на която ще готвиш, за да не залепва продукта? Като идеята е да не се добавя допълнително никаква мазнина? Отново ли са просто рекламен продукт, който за нищо не става? Защото аз върху каквато и повърхност да пека, продуктът си залепва. Основно месото и рибата. При зеленчуците не съвсем, защото си пускат вода... Та днес, докато съм на вълна как точно да го сготвя този дроб, използвайки най- малко мазнина, вниманието ми бе привлечено от такива спрейове. Не купих де, но ми стана интересно.

Вив, той и месни хапки така прави- пилешки или свински. Много лук се нарязва на полумесеци- мята се в тигана. Хубаво и да има мазнинка, или пък вода/ бульон и почва едно бъркане, друсане /със затворен капак/, по някое време добавя и месото/ дроба. Пак джурка ли джурка. Накрая е страхотна вкусотия. Лукът се е задушил, месото също...   chef

# 257
  • Мнения: 207
Тили, аз ползвам спрей, но никога за готвене. Само за тавите и формите много умерено. Не им вярвам много. Пак си е вид химия. За готвене ползвам краве масло или кокосово, ако имаше тук мас по-масово щях да ползвам. За яденетата с месо най-често ползвам мазнината, която си пуска месото и естествен бульон. Винаги имам във фризера кутийка с бульон от варени преди това кости с морков, лук, целина и черен пипер прецеден.

Фъстъчето изпуснах.
От мишки много ме е страх.

# 258
  • София
  • Мнения: 529
Здравейте,

Не мога да не го споделя.  Mr. Green Кога ли и аз ще си чистя къщата така...  Thinking
Скрит текст:

# 259
  • София
  • Мнения: 10 858
Тили  Hug
Като опитам ще кажа дали ми се е получило  Blush

Тяна, ако има при вас сланина, можеш да си стопиш мас, много лесно става  Peace

# 260
  • Мнения: 4 428
Аз пак да питам- някой има ли наблюдения върху тези спрейове, които се пръскат върху повърхността, на която ще готвиш, за да не залепва продукта? Като идеята е да не се добавя допълнително никаква мазнина? Отново ли са просто рекламен продукт, който за нищо не става? Защото аз върху каквато и повърхност да пека, продуктът си залепва. Основно месото и рибата. При зеленчуците не съвсем, защото си пускат вода... Та днес, докато съм на вълна как точно да го сготвя този дроб, използвайки най- малко мазнина, вниманието ми бе привлечено от такива спрейове. Не купих де, но ми стана интересно.

Аз ползвам доста такъв спрей  Wink Но не знам ти за какъв точно питаш. Аз си купувам само шишенцето и го пълня с каквото аз реша  Peace Преди време имах едно много хубаво шишенце, професионално. За жалост ми се счупи стъкления контейнер  Tired Сега си купих едно от Пикадили. Пак е стъклено. Не е толкова добро, както предишното, но друго не мога да намеря. Пък и върши работа  Peace
Иначе е супер удобно, точно за приготвяне на месо на скара и грил  Peace
Но скоро стигнах до извода, че и използваният тиган е супер важен. Мъжът ми ми донесе 3бр. керамични тигани. Е няма такова приготвяне, както в тези тигани. Аз принципно ползвам тефлонови на Тефал - уж качествени. Но с керамчините се оказа "друга бира"  Crazy На тях наистина нищо не залепва и се чисти бувлано с едно минаване  Flutter Да не говорим, че на грил-тигана и пържоли, и кюфтета, стават мноого по-вкусни отколкото на скарата. Отново са изпечени и с хрупкава коричка, но за това че са си в соса, не стават така сухи  Grinning

# 261
  • Мнения: 5 405
Отчитам и аз натренирано дупе с ден 22  Flutter
Гледах Руми по бтв, автоматично пък след него започна някакво друго, комбат нещо си, горели, моля ви сА, по минимум 1000 калории на тренировка. Това не е реално, да ме извиняват  Crossing Arms

# 262
  • Мнения: 817
комбат нещо си, горели, моля ви сА, по минимум 1000 калории на тренировка. Това не е реално, да ме извиняват  Crossing Arms
Туй да не ви е каране на колело!
 smile3534

# 263
  • UK
  • Мнения: 2 234
Отчитам и аз натренирано дупе с ден 22  Flutter
Гледах Руми по бтв, автоматично пък след него започна някакво друго, комбат нещо си, горели, моля ви сА, по минимум 1000 калории на тренировка. Това не е реално, да ме извиняват  Crossing Arms

Минимум! Максимум се изпаряват след тренировката  Laughing

Отчитам PiYo Drench, последна седмица ПАЙО-рствам и е време за смяна. Сега хрупам бекон. Днес см твърдо на високи протеини, че вчера се олях. По-късно отивам в залата.

veselina_s_p, и аз ползвам един керамичен тиган, много го харесвам. Имам и алуминиев уок, който също е супер. Тефлона от по-високи температури малко се изкривява, поне при мен.

Пропуснала съм разказа на Лидзи, но сега се върнах и прочетох. Аз бих изпаднала в истерия.  #Crazy

Бобче
, дано детенцето е по-добре вече! Ти кога щеше да тичаш полумаратона?

Фъстъчка, много си готина Wink.

# 264
  • Мнения: X
Благодаря за отговорите относно спрея.  Hug Химия си е, определено. И аз предпочитам да използвам масло/ зехтин помас, когато обработвам термично храната.
Веселина, за спрей говоря, във флакон, под налягане. Няма никакъв стъклен контейнер, поне в тези, които аз гледах.

Явно и при керамичните тигани разликата от тиган до тиган е огромна. Аз имам няколко и съм супер НЕдоволна от тях... лепне, загаря... без значение с мазнина или без  Tired

Аз в момента не мога да хващам БТВ, та не мога да видя и Румяна, съответно. Но тази Лили, която се намърда при тях, спортният им "експерт" е такова смешно парче... Поне преди, като я хващах от време- навреме. Много съм й се смяла на кифленското поведение в залата.  ooooh!

# 265
  • Мнения: 6 914
И другото ми питане освен храната във фитнеспал пишете ли си и тренировките, че аз не мога да се оправя с тях, просто не знам как се казват упражненията?
Не, не пиша упражненията. С тях се горят пренебрежително малко калории и, ако и без това се храниш добре, няма нужда да си модифицираш храненето заради ден с тренировка.
Ако правиш кардио с часове, тогава вече има нужда да се съобразяваш повечко. Примерно мъжът ми, като тича 20 км (2 часа) и гори около 1400 ккал от един такъв крос, прави въглехидратно зареждане преди това, но без да приема чак 1400 допълнителни калории. Но за въртене на велоергометър пред тв или силова тренировка у дома за 30-40 минути няма нужда нищо да се прави, освен едно цялостно съобразяване на подходящ хранителен режим.

Хаха, сега видях предишните постинги за калориите, та да се "оправдя" за кроса на мъжа ми, че за него съм сигурна, понеже си засича разстояние и калории с онези специалните часовници с лента на Polar. Blush

Днес от мен: 12 мин. аеробика + ден 22 ниво 3. Хареса ми много, но това гмуркащото ми е много трудно.

# 266
  • UK
  • Мнения: 2 234
Aз пък си пиша упражненията във Фитнеспала - хем така следя колко и какво тренирам, хем знам кога мога или трябва да хапна малко повечко, защото държа ниски калории като цел. Дори и да се горят малко калории с тренировки. Освен това например аз правя кардио - не всеки ден, но правя, защото ми се отразява добре и ме изморява доста (някъде около 30-40 мин.). Не бих казала, че в ден, в който съм тичала например и в ден, в който съм правила само PiYo трябва да ям едни и същи калории. Това си е моята логика, де Simple Smile.

# 267
  • Пловдив
  • Мнения: 5 234
Тили един съвет- печи всичко върху прекарска хартия, аз ползвам за всичко и не ми се налага да намазва тавата.
Това за калории те не съм съгласна,  не се горят пренебрежително малко с всички тренировки, да ме извиняват е. Вярно е, че зависи от мускулната маса и интензитета, но с Инсенити от 1 час съм виждала часовници на хора /мъже/, които показват над 1000 кал. Аз съм жена и все пак съм сигурна, че горя около 400-500 с някои тренировки. Със силовите е по-малко, но тренировка от час гори 300 все пак. Не е много, но не е и хич. Ще съм точна, като си купя фит гривна,  която най-малко дядо Коледа ще ми донесе, освен ако не си я купя и по-ранно.  Grinning
Днес отчитам Бак ту да Кор,  добре ми дойде, но бях много разсеяна и малко се лигавих.  Нищо, де, поне започвам да влизам в някакъв ритъм.
Усмихнат ден 😊

# 268
  • Мнения: 741
Момичета много ви благодаря за милите думи

Тяна снимката си е там аз не ги махам   bouquet

Дяволски чарована с тел е снимана хаха

Аз до сега нямах нет на  работа иииии всичко ми се спираше. Ехх какво нещо е интернета - без него сме май за никъде в днешно време.

# 269
  • София
  • Мнения: 545
Люба ме впечатли с тази фит гривна и ги проверих, ама много скъпи  Crazy уууу по 200лв. А да питам ако искам да правя една силова тренировка и 30 мин велоагруметър, кое е по-добре да е първо (като трябва да са едно след друго, защото имам само вечер време)?

Общи условия

Активация на акаунт