Имуностимуланти

• 1 387
  • 9
  •   1
Отговори
 Heart Eyes Здравейте, проблемът ми е следният синът ми е на 2 год., но често боледува от хрема и кашлица, като цяло е здравичък и с добро телосложение за възрастта си, нямаме установени алергии и прекарани сериозни заболявания, дано и занапред е така. Но въпросът ми е следният може ли да използвам сироп ГЕРИСАН в комбинация с КЛЕЕВА ТИНКТУРА за повишаване на имунната система. Мислите ли, че ще има ефект. Предварително благодаря!

# 1
Добре е да включиш някакви милтувитамини за зимния период. Ние сме доволни от Саностол сироп.

Дъщеря ми скоро ще стане на 6г. Последните зими давам коластра на Абофарма /Имунокол се казва/. Капсулките се разглобяват и изсипваш прахчето в лъжичка кисело мляко на гладно. За профилактика - веднъж на ден, при болест - два пъти.  Peace Ние сме доволни.

Обаче и този Герисан не звучи зле!  Peace

# 2
  • Северозапада
Вече втори педиатър ми казва, че не е добре да се прекалява с имуностимулаторите. Не мога да обясня точно, но смисъла е, че трябва да се остави организма сам да изработи антитела и да даде имунен отговор на заболяванията.
Тъй като дъщеря ми ходи на ясла питах нашата педиатърка. Според нея няма нужда от тях. Малката, разбира се, вече изкара един вирус. Надявам се все пак бързо и леко да минават при нея.

# 3
  • София
Вече втори педиатър ми казва, че не е добре да се прекалява с имуностимулаторите. Не мога да обясня точно

Точното е, че  употреба може да тласне  имунната система към свръхактивност, от което да се получат едни други проблеми, най-малкото, от които са алергии.
Нашата също беше напълно против за всякакви имуно-нещо си при деца под 3 години, именно защото ги нарече нож с две остриета и защото за нея не е редно да си играем с имунната система на толкова малко човече, а и по принцип и сега ми казва да не прекалявам и изобщо да не го тъпча профилактично. (Не че не давам по нещо, от време на време, не че виждам и ефект и смисъл всъщност и с тях и без тях си боледува еднакво).

# 4
  • Северозапада
(Не че не давам по нещо, от време на време, не че виждам и ефект и смисъл всъщност и с тях и без тях си боледува еднакво).
Благодаря за обясненията Angel_Dust. И нашата педиатърка каза, че имуностимулаторите били за успокоение на майките. С тях или без тях детето ще боледува еднакво.

# 5
Е, коластра плюс витамини не смятам, че е прекаляване.  Naughty Ама моята е почти на 6.
Аз лично забелязвам плюсове от подобни добавки. Често се е случвало именно с коластра болестта да не се развие. Примерно потече носа. Ако някой ми каже, случва се да потече, не значи, че е болест - еми не, не се случва. Поне при моето дете потичане на носа винаги е сигнализирало за започващо неразположение, което трае поне 5-6 дни. Ей такива неща с коластрата още на втория ден са ОК.

За малките /на 2-3 години/ силно препоръчвам като най-добро за имунитета кърменето.  Peace Моето дете се отби по естествен път малко след третия си рожден ден. Пихме първия си АБ на три години и половина.

# 6
  • Sofia
И аз съм скептична за имуностимулантите. Малкият боледува много и още на 5 месеца един педиатър му предписа изопринозин. Не му го дадох. Не съм много запозната с ползите и вредите, затова не мога да кажа, че съм против. Да кажем, че чисто интуитивно се въздържам. Първо- защото не знам дали няма да нанесе вреди и да има някакви странични ефекти, второ- защото не съм убедена, че помага.
Това, което правя е да осигурявам максимално кърма. Затова и не разбрах логиката на педиатър да ми изписва кравешка коластра. newsm78

# 7
  • Северозапада
Е, коластра плюс витамини не смятам, че е прекаляване.  Naughty Ама моята е почти на 6.
Аз лично забелязвам плюсове от подобни добавки. Често се е случвало именно с коластра болестта да не се развие. Примерно потече носа. Ако някой ми каже, случва се да потече, не значи, че е болест - еми не, не се случва. Поне при моето дете потичане на носа винаги е сигнализирало за започващо неразположение, което трае поне 5-6 дни. Ей такива неща с коластрата още на втория ден са ОК.

За малките /на 2-3 години/ силно препоръчвам като най-добро за имунитета кърменето.  Peace Моето дете се отби по естествен път малко след третия си рожден ден. Пихме първия си АБ на три години и половина.
Детето на авторката е на 2 г.  Peace

# 8
И аз съм скептична за имуностимулантите. Малкият боледува много и още на 5 месеца един педиатър му предписа изопринозин. Не му го дадох. Не съм много запозната с ползите и вредите, затова не мога да кажа, че съм против. Да кажем, че чисто интуитивно се въздържам. Първо- защото не знам дали няма да нанесе вреди и да има някакви странични ефекти, второ- защото не съм убедена, че помага.
Това, което правя е да осигурявам максимално кърма. Затова и не разбрах логиката на педиатър да ми изписва кравешка коластра. newsm78

Малко се обърках. Изопринозинът не е коластра. Или е предписвал и коластра?

Коластрата е добра идея за след като спреш да кърмиш!  Peace

# 9
  • Sofia
И двете ми предписа. Първо едното, после другото. Не съм обяснявала дали ги давам или не. Децата ми са склонни към алергии, едното беше с АБКМ и АД като бебе, а бебето сега е с астма. Затова съм предпазлива с всичко, особено с кравешки продукти.

Общи условия

Активация на акаунт